Вещичка неможе да се определи пола на котето докато не стане на 3 месеца :blink:да знайш-Дъщеря ми е ветеринарен лекар и доста неща покрай нея научих.Атова че си го напръскала с Мухозол-как ти хрумна подобна мисъл бе жена? Благодари се че е още живо хайванчето -горкото.А това че козинката му е опадала си е чиста микоза ама може и да е от Мухозола да знайш.Ми питай бе Веще-И още нещо котето ако има микоза може да се заразите и вие но не и кучето.Микозата-тази най -разпространената при котките не застрашава кучетата нооо това го установява микроб.анализ
Деа, благодаря ти за грижата :wub: но да знаеш, че опадването на козината може да се дължи на много неща. и първото и най-важно е спад в имунната система. човек като изпадне в стрес се засилва косопада нали

аз не съм ветеринарен лекар или човешки лекар, но доста знам, а като не знам ровя в нета. кучката ми получава космопад /на петна/ като се разгони, защото спира да яде и става една ленива такава. и анализи са и правили и посявки и тинтири минтири и нищо и няма :blink: а котето е било самичко и гладно навън доста време. като го пипнеш пипаш само шепа кокали и една много тънка кожичка - няма месце, а за сланинка да не говорим. няма сила да мечи дори. това е тотален срив за толкова малко животно и в имунната му система и в целият му организъм. как е живо изобщо не ми е ясно...
снощи забелязах, че вече са пробили малки косъмчета по муцунката му, а е само от два дни в къщи

вета ще му прави изследвания, но искаше да се закрепи малко, защото самият той каза, че ако сега му даде лекарства или някакви антибиотици и то ще умре - толкова е слабо...
а за мухозола - ми пълна гадина с бълхи и с подръчни материали кво да я правя. имах резервни хапове за глисти - Кабалита ми беше дала един блистер. опитах се да му дам, ма не се знае и колко е поело, а и то като го гледам няма кьорава глиста у себе си милото - толкова е кльощаво.... и се сетих за моята баба /Бог да я прости/ - като някоя гадина хванеше бълхи в двора на село, тя я напръскваше с мухозол, обвиваше я в един стар пешкир и само главата и беше извън пешкира и я гушкаше така за 10ина минути. после марш на баня и се опощва хубаво зверчето и това е... та за теб може и да звучи кощунствено, но си помисли хубаво: мухозолът трепе всичките гадини, не остава дълго за да попие в кожата и да отрови добитъка, и като нямаш нищо друго край себе си, а е вечер и няма отворен кабинет - ми кво ми остава