Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1165806 Прегледи
*

Divna

Re:Говорилня 3
« Отговор #3760 -: Август 01, 2010, 11:26:07 pm »
Ха, намерих  ;D. Управителят на орхидеите е Плутон.

http://www.sylvie-tribut-astrologue.com/tag/orchidee/

« Отговор #3761 -: Август 01, 2010, 11:27:19 pm »
 ;D ;D ;D - ах вие плутонки....Оф колко съм замаена, цяла тема имаме за цветята ....сега си спомням, че на сина ми цветето е орхидея, пък той е в началото на ноември....

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #3762 -: Август 01, 2010, 11:28:04 pm »
http://azor.blog.bg/hobi/2007/10/13/orhideiata.120909

ОРХИДЕЯ ( Orchis )

Род: женски
Планета: Венера
Стихия:Вода
Магически сили:Любов

Името им идва от гръцката дума orchi, означаваща "тестис", заради формата на луковиците на рода Orchis

http://www.gradinata.bg/index.php?page=article&article_id=412

Самото название на този знак се асоциира с подводния свят. И действително, Рибите са знак на водната стихия и се управляват от Нептун. Те са надарени с аквариумни, терариумни и приличащи на водорасли наземни растения. В Рибите обаче хармонично проявява качествата си и Венера. Именно тя дарява някои от растения на знака с аромат и красиви цветове.Растения на Рибите: аквариумни растения, рипсалис, циперус, платицерум, висящи фикуси, кариота, орхидея, пелея, толмия и др

Орхидеята е наследила красотата си от очарователната Венера, но цветовете й се управляват от Слънцето.

Орхидеите с жълти и оранжеви цветове вдъхновяват човека да твори задари самото творчество, тъй като жълтият цвят е цветът на Слънцето, планетата, която стимулира създаването на нещо ново. Човекът няма да се замисля за влиянието на произведението му върху другите хора, той просто ще чувства нужда да направи нещо. По-малко размишления, повече дела - това е девизът на жълтата орхидея. Към още повече тгворчество предизвиква орхидеята с тъмночервени цветове. Наситено червеното е цветът на огнения, страстния, неудържимия Марс - планетата на импулсивността и скоростта. Орхидеите с такива цветове предизвикват човека да действа по-бързо, на един дъх, без да се замисля, затова те могат да бъдат полезни за ленивите, за тези, които прекалено много мислят върху плана за действие, преди да започнат реализацията му.

*

Divna

« Отговор #3763 -: Август 01, 2010, 11:33:45 pm »
То хубаво Синухе, ама аз чета съвсем различни неща за орхидеите и зодиакалния им знак.
Последно на кой да се вярва?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #3764 -: Август 01, 2010, 11:39:13 pm »
Въпрос на усет-аз я свързвам с Венера/Нептун-заради красотата и изящността и заради голямата и нужда от влага.Също като Нептун/Рибите тя има много лица...Идвайки от думата тестис има някаква връзка сигурно и с Марс/Плутон  :unsure:

Една от орхидеите на Марая,които си взе днес е ето такава и много ми хареса  :blink:

« Отговор #3765 -: Август 01, 2010, 11:39:44 pm »
   На всичко...избутах темата за цветята в мистиката - има доста неща за четене, направо съм ги забравила.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #3766 -: Август 01, 2010, 11:44:33 pm »
То хубаво,но сега виждам,че често я дават и за Водолей орхидеята  ;D

*

Divna

« Отговор #3767 -: Август 01, 2010, 11:46:46 pm »
В сайта, в който чета обесняват, че е по Плутон, защото енергийно е много силно растение. Това е цвете с висок енергиен запас. От него се правят любовни елексири, защото това е цвете с висш енергиен център.
Много е писано, но ме мързи да превеждам.

Ето една от статиите:

http://www.dinoutoo.com/blog-valence/GERANIUM_L-ELIXIR-D-ORCHIDEE-_5602.html

« Отговор #3768 -: Август 01, 2010, 11:47:06 pm »
Въпрос на усет-аз я свързвам с Венера/Нептун-заради красотата и изящността и заради голямата и нужда от влага.Също като Нептун/Рибите тя има много лица...Идвайки от думата тестис има някаква връзка сигурно и с Марс/Плутон  :unsure:

Връзката на орхидеята с Плутон, предполагам идва от формата на цвета й, на някои видове де. Свързва се със секса, непосредствено с женския полов орган...А и аз често съм се бъзикала, че миризмата на последното дето писах, е миризма на увяхнала вече орхидея.... ;D

*

Divna

« Отговор #3769 -: Август 01, 2010, 11:50:14 pm »
Значи първата декада на месец ноември е орхидеята.

http://www.astropourtous.fr/tag/horoscope+des+fleurs/Page-6.html

*

Синухе

• 4978
« Отговор #3770 -: Август 01, 2010, 11:51:01 pm »
ДА,има нещо много сексуално в орхидеята.

Факта,че се използва много за любовни елексири,говори че е свързана с Венера.Мисля че от орхидеите,които съм мирисал,нямат упойващ аромат,така че Нептун отпада от към аромата поне.Вероятно ще е Венера+Плутон,защото във фънг шуея освен любов,носи и богатство,пари.Определено има силно излъчване!

*

Синухе

• 4978
« Отговор #3771 -: Август 01, 2010, 11:52:47 pm »
Значи първата декада на месец ноември е орхидеята.

Навсякъде е различно,Дивна-зависи кой какво е смятал.Аз най-често я срещам за знаците Водолей и Риби,като търся на английски инфо.

Иначе 2 декада на Скорпион се управлява от Нептун.

« Отговор #3772 -: Август 01, 2010, 11:57:37 pm »
   Ами много харесвам орхидеите, защото едно че са красиви, друго че радват окото дълго време. Като цъфнат минимум 1 месец не увяхват, някои видове издържат от 3 до 4 месеца с цветоносите. Имах една орхидейка, не беше кой знае каква, - лилава с жълтеникави пръски, но ухаеше прекрасно. На няколко пъти през деня изпускаше аромат - точно като ароматизатор - миризмата - тази като на ванилия - сладка, сладка - упойваща...Утре ще я потърся в нета, Марая, да ти пратя снимката, мисля че се намира по магазините, където продават холандски цветя....Та, магията в къщи да ти е пълна.

*

Divna

« Отговор #3773 -: Август 01, 2010, 11:59:29 pm »
ОК! Това именно ме възмущава, че се пишат различни неща и в крайна сметка не знаеш на кой да вярваш.

Орхидеята е много красиво цвете (по Венера). Определено се свързва с дълбоката и чиста любов. Та тази любов би трябвало според мен да е по Плутон, а не толкова по Венера. Това е цвете, което го водят доста мистично - отново по Плутон.
Не знам, нека Марая си реши дали ще е по Плутон, Венера или даже по Водолей. Само не разбрах, защо го свързват с Водолей също?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3774 -: Август 02, 2010, 12:00:11 am »
отивам да правя ритуал!
после ще споделя впечатления! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #3775 -: Август 02, 2010, 12:02:19 am »
отивам да правя ритуал!

Какъв ритуал ще правиш?

« Отговор #3776 -: Август 02, 2010, 12:04:25 am »
  Приемам, че е по Венера и Плутон - едновременно. Ма с Водолей - просто няма как да вържа нещата - може би защото са епифитни растения - в смисъл въздушни, с висящи корени и по дърветата...знам ли от там да ги свързват с Водолей.
  Винаги съм мечтала за зимна градина с орхидеи и кактуси.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #3777 -: Август 02, 2010, 12:06:06 am »
Голям майтап става с тази орхидея-сега виждам,че я дават и на Близнаците  ;D

Макар че не е описано защо,виждам някаква връзка с Меркурий и Уран-цветето няма корени и не живее от земята(значи Плутон отпада,защото той е свързан с подземните части).Обикновено расте на високо,във въздуха,на някой клон на някое дърво.Това и придава въздушни качества,пъстротата и както и богатата и палитра от цветове се съотнасят добре с Меркурий.Заради твърдо индивидуалното и излъчване и донякъде неземен(извънземен) вид,можем да я съотнесем с Уран,както и отново това че търси високото и въздуха.Заради формата и +вибрациите на любов и уникалната(Уран) и красота(Венера),отиваме към Венера.
Името и тестис се свързва с възпроизводителните функции или остта Телец-Скорпион-в случая стигаме отново до Венера.Но не може да е Плутоново цвете заради това,че не се храни от земята.Тя е влаголюбива,храни се с вода и обича сенчести места-това е Венера в Риби (изтънчена красота като художествено произведение на природата).

Така че аз бих я сложил като някаква смесица на Венера в Риби с влияние на Уран/Меркурий  :P

Всъщност упойващият аромат за който говори Дейзи е по Нептун-или с други думи пак Венера в Риби  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3778 -: Август 02, 2010, 12:09:16 am »
отивам да правя ритуал!

Какъв ритуал ще правиш?

на луната!
отивам до брега и правя разни нещица! призовавам архангели и ангели и стават чудеса! :blink:
с ритуали се занимавам от януари тази година! благодарение на Синухе ,той пръв ми показа как! :blink: но много напреднах ,защото явно някой неща се дават отгоре , а и много книги изчетох!
днес Синухе ми рече:
Марая ти направи нова библиотека....,постоянно чета и купувам книги! така се отработва квадратура меркурий/сатурн!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3779 -: Август 02, 2010, 12:09:38 am »
  Ииии е полупаразит....един вид вампир - пак Плутон влиза в действие...Синухе с теб по едно и също време сме стигнали до някви прозрения  ;D. Обичам орхидеите и вас, ама стига за днес толкоз, лека нощ и сладки сънища  :wub: