Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1165279 Прегледи
*

vanilla

• **
  • 1578
Re:Говорилня 3
« Отговор #4020 -: Август 06, 2010, 08:39:32 pm »
аз да ви кажа от съвсем скоро отказвам сладкото....то си е като наркотиците..колкото повече ядеш токова повече ти се яде...
моята Венера е Телец в съвпад с ИЦ...опозиция на Сатурн и квадрат от Юпитер....дайте ми сладко и тестяно и ми гледайте сеира.... :o :-X :-[...ужас....
който е подложен на стрес ако не се контролира и не спазва режим го грози дебелината и болестите....аз не искам да съм дебела и пълна с болести..... :(

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #4021 -: Август 06, 2010, 08:48:45 pm »
Спътникови снимки от пожарите в Русия.

Снимки от Москва:

Рязко се е увеличила смъртността. През следващите дни се очакват температури от порядъка на 39 градуса.

Нещо не ми харесва тая работа.  :-\

*

Vision

• 3523
« Отговор #4022 -: Август 06, 2010, 08:54:12 pm »
Спътникови снимки от пожарите в Русия.

Снимки от Москва:

Рязко се е увеличила смъртността. През следващите дни се очакват температури от порядъка на 39 градуса.

Нещо не ми харесва тая работа.  :-\

гледах го по новините, дима бил се издигнал до стратосферата, на 12 км!! ега си пожарите, 100 нови огнища на ден..някакъв торф горял, това като се запали, познай как ще го изгасят.. :-\

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #4023 -: Август 06, 2010, 08:54:48 pm »
Мисля, че след това горещо лято ще има кошмарно студена зима  :'(
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #4024 -: Август 06, 2010, 08:54:54 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 01:09:47 am от kris »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #4025 -: Август 06, 2010, 09:00:10 pm »
ами да ти кажа не е против, защото вече не ми се яде ....нали това казвам, че е като наркотиците.....за да се откаже някой от тях винаги трябва да действа против волята си....и си спасява живота и здравето....на мен по-важно ми е здравето...

*

abroad

« Отговор #4026 -: Август 06, 2010, 09:00:47 pm »
Но, ако си налагаш това против волята.. не добре  :lol:

Много съм съгласна с написаното

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #4027 -: Август 06, 2010, 09:23:17 pm »
когато ядеш сладко много бързо ти се качва нивото на кръвната захар...от това е чувството на удоволствие, когато се яде сладко или тестяно....но това рязко покачване не е полезно, защото се нарушава химичния баланс в организма и като го нарушаваш всеки ден или през ден той се изменя за постоянно метаболизма ти се прецаква....от там нататък се получава омагьосан кръг...за това е трудно да се откажеш или да намалиш сладкото ако вече си свикнал да е част от ежедневното ти меню...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #4028 -: Август 06, 2010, 09:36:26 pm »
честно да ви кажа не обичам сладолед  :P  ей тъй един-два пъти годишно да хапна две три лъжички от кутията, а децата ми се накъсват да плюскат като прасета... кво толкоз му харесват не ми е ясно... харесва ми фрапето - заледените сокчета  ;D

а шоколад ям на няколко месеца веднъж  :-[

иначе като правя сладкиши си похапвам по мъничко, но не винаги... обаче пък обичам да сладкарствам стига да има кой да яде и да не се налага да готвя в жегите  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4029 -: Август 06, 2010, 09:45:42 pm »
когато ядеш сладко много бързо ти се качва нивото на кръвната захар...от това е чувството на удоволствие, когато се яде сладко или тестяно

Точно затова е като ефект на наркотик. Браво, че си го разбрала. Организма започва да търси бързи въглехидрати, за да си набавя енергия. А дефакто след това настъпва огромен спад. Защо в повечето случаи на хората им се доспива, след като хапнат? Обяснението е, че не се хранят правилно, тоест със съответните продукти. Може да направите експеримент и следващия ви обяд /което е едно от основните зареждания през деня/ да е от белтъчини, бавни въглехидрати или млечни продукти, тук трябва и умело съчетание вече. След такъв обяд ще се забележи прилив на енергия не веднагически, а постоянен, който прави работоспособен и пълноценен човека.

И не е вярно, че това е против волята. Това са глупостите на ума. Тялото желае всичко, което е добре за него. Когато го научиш да се храни добре, то няма желание да върши глупости. Така е и със създаването на навици на хранене при децата. Майките казват ама то иска вафла. Не, не иска. Те му дават и то после иска, а не познава примерно вкуса на краставиците. А ако му дадат кисело мляко с ягоди, ще иска ягоди и ще настрои тялото си да се захранва пълноценно, то повече не иска, удовлетворено е. От детството започват и повечето грешки по отношение на храненето, които си носим като навици и напред във възрастта, импулси, които ни се изпращат в стресови моменти, за да си набавим енергия. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

« Отговор #4030 -: Август 06, 2010, 10:00:22 pm »
Права си, sunrain.
В това отношение си имам ангел-хранител, макар и черен ;D
Ако кривна или стъпя накриво, организмът реагира светкавично с шамари и държи влага достатъчно дълго до следващия път, нещо като вътрешен мощен регулатор

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #4031 -: Август 06, 2010, 10:00:43 pm »

Точно затова е като ефект на наркотик. Браво, че си го разбрала. Организма започва да търси бързи въглехидрати, за да си набавя енергия. А дефакто след това настъпва огромен спад.
 От детството започват и повечето грешки по отношение на храненето, които си носим като навици и напред във възрастта, импулси, които ни се изпращат в стресови моменти, за да си набавим енергия. 
и точно когато е спада се чувстваш като болен, парцал(абстиненцията) ...спи ти се....много е гадно аз преди на работа на обяд все се тъпчех с такива неща...и след това все ми беше лошо.....
в тази връзка имам една колежка, която купува не детето си само тестяните закуски и то се е научило да яде само такова..и тя се оплаква, че не искало плодове и зеленчуци....
и онзи ден беше довела детето на работа и го беше оставила да се занимава само.....и преди да тръгнат тя казва: "каква "добра" майка съм да си оставя детето само"...или нещо такова...и си казвам на акъла....тази жена е много зле....не обичам да говоря така ...ама тя явно наистина не се усеща....

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4032 -: Август 06, 2010, 10:02:20 pm »
Не във връзка с разговорът ви,да ви попитам нещо :rolleyes:
В астро кома,таблицата с аспектите минуса пред цифрата(-) разходящ аспект ли беше или сходящ? :-[

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #4033 -: Август 06, 2010, 10:25:29 pm »
виж градусите на планетите...

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #4034 -: Август 06, 2010, 10:37:14 pm »
лека нощ .... :bedtime2: сладки сънища ви желая..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4035 -: Август 07, 2010, 12:20:53 am »
В астро кома,таблицата с аспектите минуса пред цифрата(-) разходящ аспект ли беше или сходящ? :-[

Има го и при сходящите и при разходящите. Незнам. Ориентирай се по буквичката зад цифрите и по градусите най-вече.

Аз пък сега видях, че Хирон ми е стационарно ретрограден в картата, как не съм обърнала внимание досега се чудя. Само знаех, че е ретро, но то е защото не съм му отдавала особено внимание, макар да го намирам за важен.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #4036 -: Август 07, 2010, 01:17:35 am »
 :blink:

« Последна редакция: Декември 24, 2013, 01:09:43 am от kris »

*

Vision

• 3523
« Отговор #4037 -: Август 07, 2010, 02:18:27 am »
има ли някой буден??  :blink:

*

Divna

« Отговор #4038 -: Август 07, 2010, 02:31:03 am »
има ли някой буден??  :blink:

Да  ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #4039 -: Август 07, 2010, 02:39:01 am »
има ли някой буден??  :blink:

Да  ;D

можеш ли да ми кажеш защо часа на солара не е 7.22 сутринта, така може асц. да не попада на к5??..

или се гледа да съвпадне градуса на слънцето??