Оооо, това си е тазманийски дявол в миша кожа. :mellow:. На това няма котка дето да може да му вземе акъла. И куче също, пък за стопанин да не говорим. Направо си раздигай мебелите.
Какво искаш да кажеш Диана :unsure:? Всичко ли гризка? :rolleyes: 
"Преди известно време реших да си купя чинчила и започнах да събирам информация относно това животно. Изчетох доста саитове, както и изписаното по форумите. Трябва да ви кажа, че се отказах с такава сила с каквато съм се отказвал от малко неща. Струва ми се че това животно не е съвсем с всичкия си.
Стигнах до заключението, че взаимоотношенията с това животно се свеждат до следното: Чинчила се опитва непрекъснато да се самоубие, а аз трябва всячески да го предотвратявам Защо мисля така:
1. Чинчила може да умре от топлинен удар, но чинчила непрекъснато се завира до парното, завива се с юргани и се препича на слънце, за да може да се загрее достатъчно и да умре. Чинчила не се мести на сянка или на хладно, трябва аз да я спасявам.
2. Аз мога да се храня от кофите за боклук 2 седмици и нищо няма да ми стане, но чинчила изяжда парче лакирано дърво отхапано от някой шкаф и веднага умира. Чинчила изобщо не знае какво става за ядене и какво не.
3. Чинчила обича да гризе кабели по които тече 220 волта….тук е ясно какво следва.
4. Чинчила яде в продължение на 5 месеца една храна, но тази вечер неясно защо се отравя от храната и умира.
5. Чинчила може да умре от стрес. Като стресогенен фактор може да бъде рязко отваряне на врата, рязко затваряне на врата, вик, загасяне на лампа, включване на монитор, тежък поглед, щракане с пръсти, пръдня, звън на телефон…
6. Чинчила може да умре просто ей така.
Изобщо няма да споменавам трудностите по отглеждането, тук само изразявам нейният безумен стремеж към смъртта.
Струва ми се че това животно просто не става за домашен любимец и отглеждането му е истински тормоз както за стопаните, така и за него. Със сигурност това няма да е моето животно."