Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1168137 Прегледи
*

priya

• **
  • 1263
Re:Дърдорилня
« Отговор #7360 -: Ноември 05, 2010, 02:46:03 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 01:21:51 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Vision

• 3523
« Отговор #7361 -: Ноември 05, 2010, 02:47:39 am »
Айде нащеееее!!! ;D

Специално за теб, Вижънче.

Хич ме няма по футбола, пък ти от де се извъди такава лъвска футболна фенка, хич и не разбрах  :blink:

Ама на здраве за головете :49:

ужас..вкарахме си автогол.. :'( :'( :'( :'(
леле, дано да не умра днес..ега си, има още няколко минути..направо се разбих..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #7362 -: Ноември 05, 2010, 02:52:13 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 01:22:05 am от priya »

*

Vision

• 3523
« Отговор #7363 -: Ноември 05, 2010, 02:53:25 am »

свърши..за мен ние сме победителите, защото вкарахме 3 гола..верно, един в нашата врата, ама да сме позитивни.. :49: :49:

наздраве..голям мач беше, направо се развълнувах страшно  ;D ;D ;D

е такива мачове повече.. ;D ;D ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #7364 -: Ноември 05, 2010, 02:55:57 am »
Хахаха! Като деца затова момчетата все не ме искаха в играта, че съм вкарвала само автоголове ;D

Не се ядосвай, нали ще имат реванш :blink:

това беше реванша..но има надежда все още де.. :blink:

иначе защо да не съм фенка като съм лъв??..не е ли подходящо??  ;D

щот съм си левскарка много преди да разбера, че съм лъв и ако трябва си сменям зодията, но не и любимия отбор!! :49: :49: :49:

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #7365 -: Ноември 05, 2010, 02:59:41 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 01:27:46 am от priya »

*

Vision

• 3523
« Отговор #7366 -: Ноември 05, 2010, 03:14:58 am »
Нееее  ;D

Напротив дори, Лъвица - Левскарка, и двете са лъвски производни ;)

Просто ти ми правеше впечатление при четенето ти на много спокоен и под контрол човек, но ето, че и ти си имаш лъвски страсти, футболни  :blink:

Закачах се просто...

И честито за победата! И наще всички са от Левски ;)

сегаа...завършихме 2:2, нив вкарахме два гола в тяхната врата и един в нашата, сърцето ми кървИ..предния път ни вкараха един измислен гол, сега трябваше да ги водим поне с два..и така и щеше да бъде, но първият сега пак някакво тъпо такова, вратаря ни се беше успал нещо, а втория е автого, знаеш..направо си беше 2:0 за нас по всякаква логика.. :( :(

Лъв- Левски/отбор/- Васил Левски- моята земна света троица.. :P :P :P

аз спокойна!!- благодаря за комплимента.. ;D ;D какво пиеш??- имам Шуменско в кенчета.. ;D ;D
 :49: студено е, внимавай, наздраве.. ;D ;D

*

holanda

« Отговор #7367 -: Ноември 05, 2010, 03:21:07 am »
- имам Шуменско в кенчета.. ;D ;D

кенчета ли се казват тубичките с бира,които като изпиеш бирата може да ги смачкаш в челото си както е в прочутия трик?  :-\  ;D

ние си им казвахме просто бира.. или изобщо нищо не казвахме,просто вадим от фризера и слагаме в количката  ;D

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7369 -: Ноември 05, 2010, 03:32:45 am »
Странен светъл обект в небето преди изгрев

Няма да ми повярваш колко падащи звезди видях снощи... :o Невероятно усещане..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vision

• 3523
« Отговор #7370 -: Ноември 05, 2010, 03:36:30 am »

кенчета ли се казват тубичките с бира,които като изпиеш бирата може да ги смачкаш в челото си както е в прочутия трик?  :-\  ;D

ние си им казвахме просто бира.. или изобщо нищо не казвахме,просто вадим от фризера и слагаме в количката  ;D

кенчета са металните..в тях има най- много консерванти, но в пластмасата бирата не ми харесва, а със стъклени бутилки не ми се занимава..иначе пия Шуменско наливно- в наливната има най- малко консерванти..в кръчмичката, в която ходим с колегите има такава бира- много студена и много газирана- точно както я харесвам.. :blink:
в челото не съм ги мачкала, но ги мачкам с ръка, като се ядосам на някой автогол.. :rolleyes: пукат много приятно.. ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #7371 -: Ноември 05, 2010, 03:44:00 am »
10 признака, че не сте правили секс отдавна:

Мъже :

1.Стигате до идеята, че гадни жени няма.
2.Идея си нямате какво е това сутрешна ерекция и по какво тя се отличава от дневната, нощната и вечерната.
3.Мислите ви за храна са на заден план.
4.С часове можете да гледате телевизионни предавания за женския шампионат по шахмат.
5.Имате по-мощни и по-еротични сънища от гинеколога в кварталната поликлиника.
6.Сърцето ви спира да бие, когато минавате покрай някой кожно-венерически диспансер.
7.Всичките ви задни мисли са излезли на преден план.
8.Целувайки женa по ръката, оставяте синка на нея.
9.Срока на годност на последния закупен от вас презерватив е изтекъл преди повече от година.
10.Кристално ясно знаете какво ще бъде последното ви желание преди евентуална смъртна присъда.

Жени:

1.У вас се затвърждава мисълта, че всички мъже са пръчове.
2.Продължавате да си мечтаете за принца, този път без кон и дрехи.
3.Зяпайки с часове статуята на Аполон в музея, на излизане се сещате, че изобщо не помните лицето й.
4.Постоянно и замечтано си припявате неща от сорта на : "Ако пичовете по целия свят ..."
5.Страх ви е да се напиете, за да не вземете да се възползвате от състоянието си.
6.За вас небръснат мъж в зелен костюм е супер стилно нещо.
7.Мисълта за това, че за културната и образованата жена секса не може да бъде основа на съществуването, вече не изглежда толкова очевидна.
8.Критичните и всички останали дни в месеца постоянно разменят местата си.
9.С парите, спестени от тестове за бременност, си купувате пералня.
10.Връща ви се усещането на страх което сте имали преди първия полов акт.

:57:

*

holanda

« Отговор #7372 -: Ноември 05, 2010, 03:45:32 am »

кенчета са металните..
в челото не съм ги мачкала, но ги мачкам с ръка, като се ядосам на някой автогол.. :rolleyes: пукат много приятно.. ;D

значи кенчета се казват  :-[
на мен ми идват малко силни,но не ми пречи кой знае колко. За пукането..мдааа...и аз обичам да мачкам.. ;D
А от наливна бира умирам-доспива ми се,зацепва ме главата,а на следващия ден имам махмурлук.И това от 2 бири (чаша  ;D )
това да пиеш разредена бира не е живот  :lol:

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #7373 -: Ноември 05, 2010, 03:48:24 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 01:27:56 am от priya »

*

Vision

• 3523
« Отговор #7374 -: Ноември 05, 2010, 03:58:23 am »

значи кенчета се казват  :-[
на мен ми идват малко силни,но не ми пречи кой знае колко. За пукането..мдааа...и аз обичам да мачкам.. ;D
А от наливна бира умирам-доспива ми се,зацепва ме главата,а на следващия ден имам махмурлук.И това от 2 бири (чаша  ;D )
това да пиеш разредена бира не е живот  :lol:

мен бирата не ме хваща, пия си я като вода..но не повече от две, защото ми се издува стомаха..ако го нямаше този проблем, ехее.. :rolleyes:
как разредена бира бре!!е, ти си знаеш де, ама е светотатство да се разрежда бира, все едно да разреждаш вода.. :57:

Аз бях на Хайнекен, ама свърши и сега съм на минерална вода, Пирин спринг  :blink:

Като изключим хумора в предните точки, последната е вярна при мен  :-[ Не в момента, но се случва в дадени периоди  :rolleyes:

да не ти пука за никакви точки..а това пускано ли е тук??

Мъжете и Любовта според Зодиака

Да се направи точна прогноза при тези условия е трудно и изисква индивидуален подход. Въпреки това  съществуват някои образци на поведение, към които често се придържат различните представители на Зодиака.Не е нужно да приемете тази информация като своего рода диагноза или крайно заключение, но запознаването ви с тези сведения може да ви бъде полезно в пътя към по-доброто опознаване на любимия ви и разгадаването на неговите постъпки.
За начало да започнем с първия представител на Зодиака:

Овен
Той създава запознанства навсякъде и с всекиго, но непременно подбира обстоятелствата, в които ще изглежда триумфиращ победител. Когато към него са отправени погледи, изпълнени с възхищение, той буквално разцъфва пред очите ви, а жената, която най-възторжено се прехласва и възвеличава неговите достойнства, Овенът щедро отрупва с вниманието си.
В началото на връзката, той малко се интересува от възможните пречки или съществуващите спънки.Избраницата на Овена може да е омъжена или влюбена в другиго, да живее в далечни земи, да изповядва друга религия или да е дала обет за безбрачие - нищо не може да му попречи да се опита да я направи своя.Впрочем и с развитието на взаимоотношенията, трудностите малко безпокоят Овена, тъй като на края на пътя по безкрайните им преодолявания стои прекрасна дама, заради която той е способен да мине през огън и лед.
Съществува мнение, че Овенът бързо загубва интерес към покорените върхове и донякъде това е така.Но преди да се устреми към нови висини, той успява да сложи пълен край на предишните си взаимоотношения. Жената престава да бъде богиня в очите на Овена, когато стане свидетелка на негово поражение или загуба. Тъй като е прекалено горд, той не може да допусне любимата му да го види слаб, безпомощен или некадърен, но и депресията и самосъжалението са му чужди, така че в един момент той просто решава да премахне от живота си "свидетелите". Да се съхранят такива взаимоотношения и да се върнат в първоначалния им вид се отдава само на изключително мъдри жени, които не са лишени от голяма доза артистичен талант.Останалите се превръщат в утешаващи "мамички" на едно капризно, егоистично детенце, но само до момента, когато Овенчето не стане обект на възхищение на друга жена.

Телец
Телецът обикновено създава запознанства на определените за това места, където това е практично и уместно. Малко вероятно е той да тръгне след привлекателна дама, която е срещнал на улицата или да демонстрира своето възхищение и интерес на делови преговор или тържество. За Телеца е достатъчно само да хвърли един бърз поглед на понравилата му се жена, за да се преизпълни с увереност, че знае как да я впечатли, веднага след което започва да мисли дали тези отношения са му нужни или не.Като цяло за избраницата остава да се примири с неговото решение, да ухажва упорито Телеца и хитро да постигне своето.
Представителите на този знак не обичат трудностите и се стремят да не нарушават общоприетите традиции и правила.Обикновено именно заради това, те се въздържат от романси с омъжени дами, не се срещат с няколко жени едновременно и изключително много държат на семейството си.
Нежната половинка на Телеца трябва да се държи достойно и да бъде готова да жертва своите интереси в името на общите цели, иначе той ще я обвини в егоизъм и неблагоразумност - забележи - от негова гледна точка това са най-големите недостатъци.
Решението да сложи край на взаимоотношенията си с дадена дама обикновено не е леко за Телеца, но веднъж взето - то не подлежи нито на преглед, нито на обжалване.

Близнаци
Близнаците са изключително общителни и може да се каже, че за тях е абсолютно типично да завързват нови запознанства леко и непринудено. Атмосферата на лек флирт винаги витае из въздуха, там където се появи представител на тази зодия, но негова "запазена марка" са приятелските вечеринки, на които така леко завладяват всеобщото внимание и засияват в целия си блясък, че не са малко дамите, които попадат в капана на опустошителният им чар.
Близнаците са влюбчиви, но да разбиеш сърцето на представител на тази зодия си е направо невъзможно.Все още никому не се е отдало да заплени  на 100% чувствата и мислите на Близнак и да завладее сърцето и душата му за дълго.
Близнакът изпитва необикновено удоволствие, като подлага на различни малки тестчета здравината на връзката си. Той не се успокоява докато не си изясни какви точно прегрешния би му простила любимата,след което непринудено я заставя да се примири с тези недостатъци и постъпки, за които не е склонна да даде прошката си.
Но Близнаците независимо от това колко трудности и проблеми са предизвикали се числят към онази група мъже, които дълго не излизат от мислите на дамите. Представителите на този знак умеят да изглеждат добре и да се изразяват изключително обаятелно, и тъй като са напълно наясно с този факт, често използват силата на чара си ( понякога доста безсрамно...).
Именно с Близнаците, жените обикновено "си остават приятели" и даже от време на време излизат на романтични вечери, дори и след като са изяснили сами за себе си, че в отношенията им няма никакво бъдеще.

Рак
Раците обичат да общуват, интересуват се от живота на другите хора  и мечтаят да имат много приятели, но тъй като са малко стеснителни завързват нови запознанства само при благоприятни обстоятелства.
Те охотно посещават специализираните в тази област сайтове, защото искат да бъдат сигурни в откриването на най-подходящата за тях половинка. За постигането на тази цел прибягват и до помощта на приятелите си и проявяват завидна доза изобретателност, ако искат да получат някаква информация за заинтересувалата ги жена.
Представителите на този знак високо ценят спокойствието и тишината, затова стоически понасят капризите на своята избраница, а за да избегнат шумните скандали не пропускат възможността да я зарадват с комплименти или мил подарък.
Още от самото начало на връзката Ракът се настройва за дълготрайност на започналите взаимоотношения, но дълбоко в душата си се боят да не бъдат отхвърлени или наранени, затова винаги имат резервен вариант за "отстъпление и спасение".
Избраницата на Рака ще трябва да се примири с факта, че той си има малки тайни - те могат да бъдат съвършено безобидни, но никога няма да й бъдат споделени.Мъжете от тази зодиа често са склонни да продължат отношенията си с жената до тях, дори и след като чувствата са угаснали. Ракът е по-скоро пасивен и не обича да взима решения. Те няма да се съпротивляват на обстоятелствата, ако видят, че нещата отиват към раздяла,а по-скоро ще се примирят, защото за тях е по-лесно да приемат случващото се за неизбежно, отколкото да се борят с него.

Лъв
Лъвът не обича да поема инициативата при запознанство, но понякога се "прежалва" да създаде благоприятни условия, за да може дамата да се почувства уверена да направи първата стъпка.
Да привлече вниманието на Лъв може само забележителна жена-привлекателна, умна, надарена с изключителни делови качества, преспуяваща в своя бизнес или кариера. Идеалната спътница в живота за  Лъва е дама, в която тайно и безответно са влюбени приятелите му и на която явно завиждат останалите жени.Накратко - тя трябва да бъде звезда!Но звезда, която е склонна да помръкне на фона на негово царствено величество.
Лъвът винаги мисли, че се явява лидерът в отношенията, но в действителност, отговорността за развитието на връзката обикновено лежи върху плещите на неговата избраница.Като цяло се получава така, че той иска жената до него да е като сянката му ( което всъщност е и негова мечта), но също така е склонен и към отстъпки. Лъвът уважава в своята дама такива "мъжки" черти на характера, като силата на волята, целеустремеността и упорството, но за нищо на света няма да й позволи да ги използва срещу него.
Хитрите манипулации може и да се увенчаят с успех, но очевидните заплахи и заповеди неминуемо ще доведат до разрив в отношенията.
Лъвът рядко дава втори шанс, ако ви се отдаде да направи този жест за вас, внимавайте и помнете, че представителите на този знак са изключително злопаметни и по своему отмъстителни, затова бъдете нащрек!

Дева
Девите обикновено се влюбват в хората, с които се познават от 100 години и естествено са много добре запознати с всичките достойнства и недостатъци на избраницата си.
Случайните стрели на Амур нямат никакъв шанс да поразят сърцето на представител от тази зодия, освен ако самият мъж Дева не го пожелае. Поради тази причина романтичните разочарования рядко застигат мъжете от този знак, но ако все пак се случат, пораженията са с размерите на вселенска катастрофа!Цялата работа е в там, че дори и много влюбени, Девите не загубват способността си да разсъждават трезво, запазват контрола над ситуацията и обмислят какво ще се случи в бъдеще. Именно заради това фиаското в любовните взаимоотношения ги кара да се съмняват в собствените си интелектуални способности, разколебава вярата им в самите себе си, радикално преобръща представата им за света и те започват да търсят нов жизнен ориентир.
Девите високо ценят надеждността и не ги притесняват предсказуемостта, рутината и скуката. В отношенията си с представител от този знак, жената няма да намери бурна страст и ураган от емоции, но може да се наслаждава на комфорт и спокойствие в семейството и дома.
Мъжът-Дева се явява лидерът във връзката, дори и да е пропагандирал за равноправие и демокрация, просто защото на негова страна са най-добрите съюзници - непоколебимата увереност в собствената правота и умението да изнася неопровержими аргументи в защита на своята гледна точка.

Везни
Везните рядко се замислят как да се запознаят с жена, която е привлякла вниманието им. На етап начални взаимоотношения, представителят на този знак е изключително щастлив и въображението му рисува само райски картини на светло бъдеще. Уви, тази склонност може да има печални последствия: изправени пред първата трудност, Везните изпадат в паника и губят. Именно заради това най-дълги връзки, мъжете от тази зодия създават с дами, които са енергични, способни да вземат решение и отговорност за постъпките си. Но ако жената стане твърде активна, мъжът Везни променя отношението си към нея и то не в благоприятната посока...
Идеален романс Везните могат да имат само при благоприятно развитие на обстоятелствата. Разбира се, те могат да бъдат създадени с помощта на жената, но най-добре ще е, ако мъжът Везни не се е досетил за това. Даже най-силното и нежно чувство може да бъде разрушено, ако дамата подтиква  своя избраник към изгодно за нея решение, опитва се да го превъзпита или му помага да се бори с недостатъцие си.
Везните трудно вземат решение да сложат край на връзката си, но ако все пак решат да се разделят с дадена жена, ще го направят с присъщата за този знак дипломатичност, дори и когато самите те в това време са раздирани от дълбоки душевни рани.

Скорпион
Скорпионът започва любовни взаимоотношения леко и непринудено, дори и когато не е истински влюбен.За представителят на този знак връзката с жена е приятна и неотменна част от живота, а така също и неизчерпаем източник на трудности, от които Скорпионът изпитва своеобразно удоволствие. Неговият интерес рядко ще бъде насочен към дама, която няма неразрешими проблеми.Затова една неспокойна натура, раздирана от противоречиви желания би запленила Скорпиона без никакво усилие.
Мъжете, родени под този знак, несъзнателно се въвличат във връзки,които нямат никакво бъдеще, в рисковани начинания и опасни приключения, като при това не спират да убеждават себе си и околните, че се стремят към стабилност, надеждност и крепкост на отношенията.Тогава трябва ли да се изненадваме, че Скорпионът превръща дори и най-прекрасната принцеса в свой съперник и води безконечни битки с нея?
Уморен от безкрайни спорове и дуели, той може да потърси утеха в обятията на тиха мечтателка, плаха  и невинна фея, готова на всичко за своя повелител.Но такива безоблачни отношения бързо го пренасищат и отново се отправя натам, където не всичко е така лесно и просто.Шансът да бъдете за Скорпиона Единствената е да сте жена, която умее да бъде всеки ден различна, която е в състояние да се приспособява към настроенията му и да сте готова да се жертвате за щастието му.

Стрелец
Стрелците охотно завързват запоснанства на спортни мероприятия, вечерни коктейли и празници - на кратко, там където се събират весели, жизнерадостни хора, необременени с решаването на глобални проблеми. Този мъж не се нуждае от проблеми и той непременно ще осведоми избраницата си за този факт. Няма да запази в тайна и това, че  намеренията му не са съвсем сериозни, а настроението и характера - напълно лекомислени.
Стрелецът сам не усеща кога се влюбва до уши - всичко, което се случва му се струва съвършено естествено и страхът, че утре би загубил вободата си и за миг не се прокрадва в душата му.Уви, представителите на този знак не умеят да разпознават хората от раз и често се доверяват на първото си впечатление - именно заради това те могат да се окажат в плен на хладнокръвни сметкаджийки и на особи, които не подбират средствата за постигане на собствените си цели.
Стрелецът никога не забравя факта, че романтичните взаимоотношения са длъжни да носят радост и успява да получи удоволствие от тях, дори когато обстоятелствата не са никак благоприятни.Те не се плашат от битовизми, различието в общественото положение, мирогледа и възпитанието. Но лъжата, измяната и недостойното поведение на жената до тях не могат да простят никога!
Да върнете Стрелеца, ако той е взел решение да ви напусне е изключително трудно (често пъти невъзможно) и би се отдало само на тези, които искрено и горещо се разкайват. Женските хитринки и лукавост в такава ситуация не водят до нищо добро!

Козирог
Козирозите не вярват в любовта от пръв погледи считат, че стабилните взаимоотношения са възможни само между хора, имащи сходни цели и възгледи, а така също и принадлежи към еднакъв обществен слой.
Те предпочитат да завързват запознанства в "свой кръг" - там, където учат, работят, в компания, обединена от общи увлечения или на мероприятия, където се събират единомишленици.Романтичните отношения, започнали по този начин си имат много достойнства, но Козирога винаги смята, че нещо им липсва...И едва ли не всеки представител на този знак, поне веднъж в живота си е станал жертва на неочаквано възпламенила се любов, за която няма рамки, традиции и бариери. Такива отношения се оказват огромно изпитание за козирога, тъй като го принуждават да потъпче собствените си привички, да обърне гръб на стабилността, предсказуемостта и увереността в бъдещето.
Козирогът никога не се доверява на жена, докато не се убеди, че тя е надеждна, постоянна в чувствата си и може да стане добра съпруга и майка. Представителите на този знак се отнасят сериозно към живота и не са готови да рискуват, дори и ако сърцето им е преизпълнено от страст. Ако Козирогът се е разочаровал от своята любима, той не приключва връзката веднага, щади чувствата й, но ще доведе нещата до логичния им край, без да остави нито един шанс за връщане назад.

Водолей
Водолеят не може да се оплаче от липса на женско внимание и обикновено от всички дами ,прехласващи се по него избира най-най-привлекателната, но това не значи, че с останалите спира да поддържа всякакви контакти - напротив, запазва приятелски взаимоотношения.
Мъжете, родени под този знак обикновено са нарциси. Те искрено се обичат, съхраняват личната си свобода и на духовно ниво са малко по-далеч от самата действителност. Водолеят не чака търпеливо избраницата си да задоволи капризите му - той просто съобщава за желанията си и чака тяхното незабавно изпълнение!
Впрочем, в отношенията си с жените, той не се чувства обвързан, а по-скоро в него се появява съпричастност към нещо велико, неразгадано,свръхестествено!Именно заради това приятелките и жените на Водолеите се чувстват като прекрасни дами и почитаеми принцеси, дори и когато животът им е труден и пълен с грижи. При това Водолеят съвсем не е хладнокръвен манипулатор. Те се влюбват, буквално загубват представа с действителността, а бушуващите чувства ги карат да хвръкнат във въздуха, но в повечето случаи всичко това се явява като източник на творческо вдъхновение, а не причина да се откажат от старата си връзка, от комфорта на дълготрайните си взаимоотношения и да започнат нови и непредсказуеми романси.
Водолеите слагат край на връзките си решително и мълниеносно и също толкова решително ги възстановяват. За представителите на този знак е типично да си тръгват и да се връщат и обикновено изключително бързо и виртуозно възстановяват "счупената чаша". Жената, която умее да забравя и да прощава, но при това е способна да се учи от житейския си опит, може да бъде щастлива с Водолей. Безкомпромисните и неспособни на отстъпки особи е за предпочитане да не започват романс представител на тази зодия.

Риби
Мъжът Риби е влюбен винаги, понякога може неговата избраница дори да не подозира за това.Чувствата и той показва по такъв удивителен начин, че дамата би си помислила всичко друго, само не и романтичен интерес.Но за щастие, рано или късно, женската интуиция "си казва думата" и любовта на мъжът Риби вече не е чак такава тайна...Именно благодарение на нея в женското сърце се зараждат особени чувства към загадъчния, но необикновено привлекателен субект...Мъжът Риби е винаги харесван и ухажван, но рядко го забелязва. Той може да живее с мисълта, че жената се грижи за него от чист алтруизъмл, а недвусмислените й намеци са абсолютно невинни.
Любовните отношения с мъж, роден под този знак са пълни с недомлъвки и дпомятания, неразсейваща се мъгла и безкористна грижа един за друг.Рибите ценят красивите жестове и умеят да намират ключа към женското сърце, но именно те са склонни да прехвърлят на плещите на своята избраница решаването на съвместните проблеми. Ако жената се опита да промени ситуацията, заставяйки мъжа да поеме своята отговорност за нещата от живота и семейството, това може да доведе до абсолютно влошаване на взаимоотношенията,а в последствие и до техния край.Впрочем, в такава ситуация именно Рибите проявяват изключителна изобретателност, като намират изход, устройващ всички заинтересувани страни.

*

Vision

• 3523
« Отговор #7375 -: Ноември 05, 2010, 03:58:56 am »

а това:

Мъжете и Изневярата според зодиите:

"Всички мъже изневеряват" - казват песимистките, въздишайки.
"Но някои от тях дори успяват да го скрият" - с хитра усмивка добавят някои от тях.

Без да се съгласяваме окончателно с това твърдение, все пак няма как да спорим с фактите, че все пак наистина някои мъже изневеряват. Винаги е възможно в прекрасната връзка на някоя двойка да се появи нежеланата "трета" страна.Понякога жените затварят очи за фактите, които са недвусмислени, просто защото ги е страх да признаят истината пред себе си. А Вие от тези жени ли сте? Ако не сте, тогава рискувайте да четете нататък, където ще разкажем накратко за "типичното поведение на мъж, който изневерява" в зависимост от това, какъв е неговият зодиакален знак.

Овен

Овенът даже не помисля да изневери, докато е влюбен - любовта го превзема изцяло и не оставя място за ново увлечение и лекомислени флиртове. Докато Ви носи на ръце, обсипва Ви с подаръци и знаци на внимание, обещава Ви звездите на небето и планини от злато, можете да бъдете спокойни - той Ви е верен. Трябва да сте нащрек в момента, в който той започва да обръща внимание на други жени - Анджелина Джоли,
.. Именно това се явява като доказателство за това, че неговата Любима вече не му е интересна. А от тук до вратата на съседката не е далеч. За изневярата на Овена ще разберете от самия него: той не умее и не обича да лъже, а жестоката истина произнася с лекота, дори тайно се наслаждава. Неверният Овен е доволен от себе си и пет пари не дава за своята бивша Голяма Любов - все пак тя е била грешка.Горкото момче, то все още не знае, че следващата няма да е по-добра от настоящата!

Телец

Телците като цяло не преследват кариерата на Казанова и не е толкова лесно да им завъртят главата. Той не бърза с избора на ЕДИНСТВЕНАТА ЖЕНА и ако разберете, че не сте Единствената, просто трябва да приемете, че сте просто поредния екземпляр за проба. Да разберете това изобщо не е трудно. Ако Телецът не Ви гледа под микроскоп, не проучва внимателно предимствата и недостатъците Ви, не Ви разпитва за най-дребните събития от деня Ви, не се интересува от семейната Ви история и плановете за бъдещето, не Ви дава съвети по всеки повод - значи, Вие просто сте престанала да бъдете съществена част от неговия живот. Трябва да се има в предвид, че Телецът, за разлика от останалите мъже, не се гордее със своите победи. Те по-скоро го огорчават, защото му се струва, че все още не е намерил своята ЕДИНСТВЕНА, мечтана и несравнима. Важен признак за непостоянството на Телеца, че с всеки изминал ден става все по-мрачен, замислен и песимистичен. Мъж с очи на страдалец, с тъжно склонена глава, но все пак не пропускащ възможността да огледа краката на минаващите женни - това е Изневеряващият Телец. Най-изненадващо е, че за много дами той е най-неотразимия мъж.

Близнаци

Най-сигурният признак за изневяра на Близнака - това е неговото постоянство. Да, няма нищо странно в това твърдение! Спомнете си как всеки ден той Ви изненадва, показва Ви нови черти от характера си, сменя радикално възгледите си за света, не спира да обръща живота с главата надолу. Ето тогава Вие сте били в центъра на неговите мисли, тогава той се е откривал пред вас изцуло и е споделял своите радости и печал, споделял е постоянно променящите се планове за бъдещето. Точно когато Ви се струва, че Вашето вечно дете-Близнак е възмъжало, поумняло и се е вразумило - тогава бъдете сигурни, че той вече е нечие друго дете-Близнак. Наистина, има възможност просто да е изморен или да преживява тежък период. Близнакът-изневерител се отличава от Тъжния Близнак по лукавия поглед и хитрата, очарователна усмивка.

Рак

Ракът не изневерява лесно, защото той прекалено много иска да бъде идеалният семеен мъж, верен любим и надежден пратньор. Освен това, той предполага колко болезнено ще бъде това за измамената му половинка и не иска да кара тази, която се грижи за него да страда. Ако все пак ново увлечение го обсеби, той се съмнява и търси оправдания, споделя тайните си тревоги с приятели, търси изход, който би устроил всички заинтересовани страни и с удоволствие прехвърля вината за ситуацията върху чуждите плещи. Можете да се досетите за изневярата на Рака по разговорите за това, колко е труден животът, колко са несъвършени хората, колко много усилия вляга човек в отношенията си с този, който обича - и колко лесно може да намериш разбиране в човек, който до скоро е бил съвсем чужд за теб. Неверният Рак страда, оплаква разбитите надежди за щастие, което е било толкова близо и не се решава на никаква решителна крачка. Печален и тайнствен, той обвинява за всичко себе си и несправедливата Съдба, а може би и Вас.

Лъв

Лъвът не умее да крие своята изневяра, защото всяка своя израница той използва, за да се гордее и хвали. Той не може да се въздържи от удоволствието да се появи с поредната дама на сърцето си на светско събитие, да се похвали с нейната красота и не се замисля за това, че бившата Любима жена може да разбере за това. За изневярата на Лъва ще се почувстват длъжни да Ви съобщят тези, чийто път някога е пресякъл. Ако не се намерят такива доброжелатели, вслушайте се в неговите собствени думи: най-вероятно той отново и отново ще подчертава Вашите недостатъци и слабости, като споменава, че едни други жени нямат такива. Неверният Лъв винаги е доволен от себе си, че е допълнил своят списък със любовни почеди= в своята наивност той вярва, че е направил достатъчно за Вас, ощастливявайки Ви с вниманието си - а сега вече е време да зарадва и някоя друга. За да е пълна картинката за тази зодия, не достига още един пикантен детайл: Лъвовете могат с лека ръка да преувеличат героичните си подвизи в любовта, просто така...от наивна детска непосредственост.

Дева

Мъжете от зодия Дева се славят със своето постоянство. Да покори сърцето на мъж Дева не е по силите на всяка жена. Но ако това все пак се случи, измамената жена може никога да не разбере за това: Девите се отличават с това, че са много внимателни. Ако мъжът Дева е срещнал ЕДИНСТВЕНАТА, заради която би могъл да рискува проверените и установени с времето отношения, той едва ли ще го направи, а дори и да изневери все пак - тайната ще остане покрита в мрак. Впрочем, има един признак, по който може да разкриете Девата Изневерител - това са думите: "Аз обичам друга!", която не подлежи нито на обсъждане, нито на обжалване.

Везни

Везните рядко могат да бъдат уличени в изневяра, въпреки че понякога прекарват много време между две или повече жени. Мъжете от тази зодия умеят ако не да управляват чувствата си, поне да ги контролират, отделяйки за своята избраница толкова емоции, колкото тя заслужава. И Вие дълго време няма да забележите, че от вашата заслужена част някой друг пощипва по хапка. Той не прави никакви усилия да скрие това, но истината рядко излиза наяве: парадокс, който може да се обясни с това, че Везните умеят да изграждат отношения, които устройват всички. Везните-Изневерители може да бъдат разкрити единствено благодарение на невероятно щастливо стечение на обстоятелствата. Понякога само една засилена безпричинна тревожност може да ни накара да предполагаме, че в живота на нашия човек Везни се случва нещо, свързано с друга жена.

Скорпион

Скорпионите, даже най-верните и безупречно нравствените, често биват заподозрени в изневяра от техните ревниви и неразбиращи ги избранници. Всеки би се замислил, ако над главата му се излива ту дъжд от розови листенца, ту градушка от упреци. Скорпионите са сложни и дори самите те понякога не могат да разберат силата на чувствата си. Понякога се намира желаещ да им помогне - наивни, добродушни особи, които и представа си нямат в каква опасна ситуация се забъркват. Скорпионите - Изневерители стават толкова хитри, че попадат в собствения си капан: те правят планове с необикновена коварност, но в момент на емоционално напрежение плащат скъпо за тази си коварност. И преди да се опита да признае колко нещастен, измамен и предаден е той, просто не му вярвайте. Е, ето вече няма причини за притеснение. След като сте избрали един Скорпион, значи имате интуиция, от която нищо не може да бъде скрито.

Стрелец

Дори и най-сериозните Стрелци винаги са малко неспокойни.Жаждата му за приключения е неудържима и романтичните забежки не са изключение. В много от случаите, когато изневерява, той изобщо не се замисля, просто защото не се чувства виновен - просто така се случи. Какво да направи той, че в неговото полезрение попадна не връх Джомолънгма, а ТЯ? Нищо не може да направи, освен да я покори!В моманте, в който целта е постигната, Стрелецът моментално губи интерес към нея. Забраненият плод е като магнит за Стрелеца, просто защото е забранен. Тайните не са по вкуса на тази зодия. Когато е предприел действия и разбере, че ТЯ не може да се сравнява с Джомолънгма, неверният Стрелец ще се засрами и ще съжали за това, че е извършил недостойно за него дело. Именно това разочарование, което заменя ентусиазма му е сигурен признак за изневярата му, по която може да го разобличите.

Козирог

Козирогът дълго прави планове и ги обмисля: това се отнася както до романтичните му отношения, така и за всяка друга област от неговия живот. Още преди да се случи нещо повече от флирт, Козирогът вече е претеглил всички "ЗА" и "Против", съставил е собствен план как точно ще се развиват отношенията и как ще бъдат опазени в тайна. Преди да я покани на среща, той ще Ви каже, че е много зает и няма да може да Ви отдели нужното време. Той вече е направил маршрут за разходката, местата за романтични срещи и всички останали детайли. До момента, в който той си даде сметка, че дамата не си струва усилията. Но ако Козирогът действително срещне тази, ЕДИНСТВЕНАТА, тогава той спира да бъде толкова прикрит и внимателен и абсолютно губи ума си. Козирогът-Изменник лесно се разобличава, защото той упорито прави грешка след грешка, които се забелязват дори от самолет и е наясно, че те не водят до добро, но тайно в душата си се надява грешките му да останат незабелязани.

Водолей

Водолеят не обича да се крие и ако е принуден да направи това, той се чувства неудобно. Тайната връзка не е по вкуса на представителите на този знак, защото удоволствието от нея се оказва по-малко от усилията, които те влагат, за да я прикриват. Понякога стремежът за разнообразие надделява и ги кара да се сближат с някоя жена, просто защото тя е малко по-различна. Но в последствие разбират, че тя е като всички останали. Безкрайните колебания, съмненията от взетите решения се прехвърлят от романитчните отношения във всички останали области на живота му. И ето, че той месеци наред мисли каква дамаска ще бъде подходяща за дивана, какъв цвят трябва да е чадърът, къде да постави бюрото си. Неверният Водолей е постоянно обзет от съмнения и колебания. Той не избира избира между врабчето в ръката си и орела в небето - той е и врабчето, и орела, и небето, и ръката, и радостта, и тъгата....Ох, не му е лесно и на този мъж!4

Риби

Ако обичаш мъж-Риба, значи ти обичаш и неговите мечти. Той е свикнал с това и искрено вярва, че Вие ще заобичате и неговите мечти за чужди жени. Не, разбира се той не винаги ще бъде толкова откровен: той се ограничава с намеци, с малки реплики, че тя ще Ви хареса, че може да станете дори приятелки! Ако не приемете тази действителност, то тогава той ще се опита да организира живота Ви. Ще мечтае да срещнете достоен мъж, истински Принц Чаровни и ще споделя с Вас тези мечти. Рибата-Изменник никога не губи надежда, че всичко ще се оправи с магическа пръчка, но всъщност той е коварен, защото много добре осъзнава, че със захаросаните си думи просто се опитва да прикрие съмнителните си похождения. Той се възхищава на собствената си непогрешимост, неподозирайки, че всеки срещната вижда в него авантюрист и едва ли ще поиска да поддържа с него сериозни отношения.

лека нощ от мен  :kissd:

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #7376 -: Ноември 05, 2010, 04:11:33 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 01:28:07 am от priya »

*

holanda

« Отговор #7377 -: Ноември 05, 2010, 04:12:56 am »
ето малко инфо за бирата  ;D

Изобилие от видове бира залива българина, а той не може да оцени това щастие.
Малка България е същински бирен рай - над 15 местни марки в около 30 разновидности се продават на пазара. Освен тях тук се произвеждат и бутилират и чуждестранните “Стела Артоа“ и “Амстел“. Вече почти няма известна марка бира в бутилки, която да не може да се намери у нас, включително няколко вида ирландска.
В съседна Турция, страна със 70-милионен пазар, по магазини и заведения могат да се видят само два вида - “Ефес Пилзен“ и “Туборг“, местно производство. Там вносни бири почти не се намират, защото са прекалено скъпи поради високи мита и силен протекционизъм на държавата. В Македония и Сърбия е горе-долу същото. В Гърция има по-голямо разнообразие, но никой в региона не може да се мери с България по предлагане.

Някога “Загорка“, “Астика“
и “Шуменско“ бяха дефицитни

Невероятно е, но за 13 години демокрация българинът се сдоби с изобилие от бира, а количеството, което изпива, е почти наполовина по-малко, отколкото при комунизма. Оказва се, че в условията на някогашния дефицит, когато за “Загорка“ ставаха опашки, а “Астика“ или “Шуменско“ в малки шишета се продаваха под щанда само на свои хора, българинът е изпивал повече бира. По времето на Живков и заведенията бяха 5 пъти по-малко и нямаше наливна бира под път и над път.
Трудно може да се обясни това бирено чудо.
Рекордът в консумацията е бил през 1990 година, когато са изпити 700 000 тона. Статистиката показва рязък спад в потреблението през 1991-а. През 1997 г. у нас са изпити само 303 000 т бира, а миналата година - около 400 000 т. Постепенно нарастване се забелязва едва в последните 2-3 години.
Цените на бирата у нас са смешно ниски в сравнение с европейските. В лондонските бирарии чаша от един пинт (440 мл) струва около 2.5-3 паунда (7-9 лв.), в Европа чашата е 3-5 евро.
Изглежда, за българските доходи и цена по половин евро за халба е висока. Затова тук излезе модата на бирата в пластмасови шишета по 2 литра - най-евтината възможна разфасовка на питието. Това е уникално местно явление. Постепенно всички големи наши производители пуснаха бира в пластмасови шишета от 2 литра. Те не дават статистика за продажбите в такива шишета, в сравнение с бутилките, но може би точно на това се дължи увеличението на потреблението в последните години.
Бирената евроинтеграция
Сега българинът изпива под 50 л бира годишно, чехът - 160 л, ирландецът и германецът - по около 130 л годишно. В тези европейски страни обаче повечето бира се изпива като наливна. У нас наливната е само 10% от общото количество, но процентът трайно расте. Това е белег, че българският пияч полека-лека се интегрира в Европа.
Традиционните бирени страни предпочитат наливното. Там местните пиячи недоволстват, че големите бирени концерни чрез реклама на глобални марки притискат малките местни пивоварни и ги докарват до фалит.
В Прага понякога може да се види любопитна гледка - на вратата на бирарията седи надпис “Няма бира“, а вътре по рафтовете на бара се виждат 10-ина вида бира в бутилки. Наливната обаче току-що е свършила и кръчмата предупреждава клиента. За чеха бира означава наливна. Бутилираната не го блазни. И за германеца истинската бира е наливна, направена на място. Някои кръчми дори имат малки пивоварни за собствените си клиенти. Там може да се пие и т. нар. жива бира. Така наричат непастьоризираната и нефилтрирана бира. Тя е много по-вкусна и съдържа значително повече полезни съставки от стандартната наливна бира. Има трайност едва няколко дни. Истинският бираджия най-малко цени бутилираното пиво. То съдържа стабилизатори и се пастьоризира по сложна технология, за да се получи стандартната трайност 6 или 12 месеца. Но бутилираната бира е по-удобна за дистрибуция и продажби навсякъде, може да седи по складове, да се транспортира надалеч и да се рекламира в национален ефир. Нещо съвсем различно от локалните пивоварни, с които е свързана традицията в бирените европейски страни.
В миналото у нас имаше

предубеждения срещу
наливната бира

Някои смятаха, че била “разредена“, и се доверяваха само на тази в шишетата. Разликата обаче не е в концентрацията, а съвсем другаде. В кеговете бирата няма досег с въздух, не се консервира и пастьоризира по същия начин, както бутилираната. А и някои видове бутилирана са с по-висока концентрация - специални, луксозни и т. н., с едногодишен срок на годност. Изглеждат “по-гъсти“ като питие, но ако изпие човек по-голямо количество, му става тежко, напива се. Докато наливна може да се пие повече без странични ефекти.
Разбира се, видът и марката също имат значение.
Т. нар. светло пиво, което е с най-малка концентрация на екстракта, е най-употребяваната бира. И по принцип тя не може да се сравнява с някои видове специално или луксозно.

Потребителят

се ограмотява бавно

Бурният разцвет на бирения отрасъл в България още не е довел до повече познания у масовия потребител върху бирата. Той продължава да е жертва на предубеждения и невежество. Един от митовете е, че има разлика между бирата в зелени и в кафяви бутилки. В зелени нещо се “разваляла“. Някои пиячи се кълнат, че познават по вкуса кога бирата е била в кафява и кога в зелена бутилка. Друг нашенски мит е, че в някои видове “слагат спирт, за да я стабилизират“. Слагането на спирт може единствено да оскъпи производството, а това никой пивовар не го желае. Възможно е някакви количества отлежаваща бира да започнат да се развалят, в тях да протекат нежелани процеси. Тогава се използват някакви допустими химикали за спасяването и “поправянето“ “. Но това са редки случаи. След това такава бира се разрежда със стандартна и се продава. Едва ли някой може да го усети на вкус. Наши авторитетни заводи са правили тайно дори друг номер - събират непродадени количества с минал срок на годност, изливат бутилките, преваряват я пак и я смесват с прясна бира.
Известен е и методът

да се прави концентрирана бира през зимния сезон

когато заводите стоят почти без работа. Тогава варят пиво с концентрация на екстракта 15-17%. Складират я, а когато дойде лятото, я разреждат с прясна бира. Така някои производители се подготвят за жегите, когато бирата изведнъж свършва - търговците омитат складовете.

От 2 години насам един след друг пивоварите масово започнаха да продават бира в пластмасови шишета от 2 л.
Тази излиза най-евтино за потребителя и продажбите в такава опаковка растат за сметка на стъклените бутилки Няма друго питие, чиято консумация да е толкова свързана с времето. Ако някой летен месец е по-студен, както беше юли тази година, консумацията е по-малка. Но щом стане горещо, заводите изпадат в колапс - всички налични количества са ометени. Същевременно най-невероятни фактори оказват влияние - например когато излязат дините, това се отразява на продажбите на бира.

Рекламата е по-важна от вкуса

Повечето наблюдатели на нашия бирен пазар в последните години отбелязват, че най-голямо значение за продажбите на една или друга марка у нас имат рекламите. Данните за първото полугодие на тази година също бяха коментирани по този начин в печата. Това обаче се отрича упорито от самите производители и представители от бранша. Те предпочитат да изтъкват, че рекламата е само един от факторите. Простата справка показва, че количеството пари, дадени за реклама, има пряка връзка с продажбите. Лидерите в продажбите в последните години - групата пивоварни на “Каменица“ и “Загорка“, дават и най-много пари за реклама. Такава е стратегията на собствениците на тези две марки - “Интербрю“ и “Брюинвест“, които са сред най-големите световни производители.
Само една бира у нас успя да умножи продажбите си без реклама - “Пиринско пиво“. В последните няколко години тази пивоварна всяка година удвояваше произвежданите количества и излезе на трето място след гигантите, като в резултат я купи друг световен бирен концерн - “Карлсберг“. Сега на българския пазар ще се конкурират трима бирени гиганти, което е добре за потребителя.
В последните години и наши производители се сетиха да инвестират солидни суми в реклама.
Това лято групата пивоварни “Леденика“ и “ММ“ (“Варненско пиво“) засенчиха “Загорка“ - раздават куп “Шкоди“ за награда, а най-голямата е “Мерцедес“ S-класа.
“Леденика“ и “ММ“ са и най-евтините бири на пазара в момента. Търговците твърдят, че за потребителя има значение разлика в цената дори само от няколко стотинки на бутилка. Най-вероятно тези видове бира имат увеличение на продажбите, но производителите им не дават конкретни данни за това. Статистиката на Съюза на пивоварите се прави всеки месец с данни от производителите, но от тази година тя е непълна и не дава точна картина за пазарни дялове.

Кой може да познае
какво му сипват?

В борбата за проценти от пазара потребителят наивно мисли, че от неговите предпочитания нещо зависи. Две трети от пиячите на бира няма да могат да различат любимата си марка, ако им я поднесат, без те да знаят. Пловдивски зевзек често обичал да доказва това в ресторанта, където работи. На бара при него има 3 вида наливна - “Каменица“, “Загорка“ и местната бира “Бълборг“, която се вари в най-малката българска пивоварна край Пловдив. На бара най-напред свършвали “Каменица“ и “Загорка“. Тогава зевзекът започвал да точи “Бълборг“ на всеки, независимо какво поръчва. Никой не забелязал подмяната. Върхът бил, когато негов приятел поискал любимата си “Загорка“, а зевзекът му казал - “Опитай един “Бълборг“, доволен ще останеш“. Онзи се съгласил, пийнал половината и казал: “Абе, не ща, дай ми от мойта.“ Барманът, без да му каже, му налял пак “Бълборг“ и онзи отпил с удоволствие - “Абе, виж, друго си е “Загорка.“
От пивоварната “Бълборг“ дори забелязали преди 3 години, че наш търговец купува от тях тъмно пиво и после го продава в София като чешко “Старопрамен“. Отново никой не забелязал.
Затова повечето познавачи се подсмихват, когато потребителите се изказват за вкуса на бирите. Само около една трета от тях наистина усещат разлики и могат да обосноват предпочитанията си. Другите обикновено са жертва на реклама, навици, предубеждения.
Все пак българските бири наистина са вкусни. Холандци и датчани - хора пропити от хубава бира, - когато попаднат в България за по-дълго, забравят за “Хайнекена“ и други прочути бири и пият българска “Каменица“ и куп други неизвестни по света тукашни марки.

Войната
по заведенията

Вътрешният пазар обаче е война на търговци, а не на марки. Дистрибутори на бира разказват как собственици на заведения, разглезени от бирената конкуренция, искали пари в брой - по 2-3 и дори по 10 хил. лв., за да се съгласят да монтират автомат за наливна бира с определена марка. През лятото по морето пък заведенията направо рекетират: “Ще ти продавам бирата, но ще ми купиш маси и транспаранти, обзавеждане“ - искали собствениците. И всяка марка се врежда както може. Последната причина да се вкара в заведението един или друг вид бира са предпочитанията на клиентите. 

Малциран (покълнал) ечемик, или малц, както още го наричат. В случая на външен вид не се различава от обикновения ечемик, защото кълновете не са се показали. По традиция бирата се прави само от малц, хмел и вода, както гласи и немският Закон за чистотата на бирата от XV век. Днешните технологии обаче допускат добавяне на т. нар. сурогатии в малца - немалциран ечемик, царевица, ориз, захар и др. зърнени култури. Това поевтинява производството. Има и екзотични видове бира, които въобще не се правят от малц, а от пшеница и др. Например най-скъпата бира у нас - мексиканската “Корона“ - се прави от царевица

Какво се крие зад етикета? (някои тайни на производството)

10%, 11%, 12% - що е то?
Повечето потребители не знаят, че изписаните на етикета проценти - 10.5%, 11.5% или 12%, не се отнасят за алкохолното съдържание. Това е концентрацията на екстракта - то се определя от количеството малц и количеството вода, които се варят, за да се получи т. нар. пивна мъст. Колкото по-голямо е количеството малц в един и същ обем вода, толкова по-висока концентрация на екстракта се получава. Обикновеното, най-масово пиво има 8-10% концентрация. Специалните, луксозните и тъмните бири са по-концентрирани - 11-12 и повече процента. Те са и с по-високо съдържание на алкохол. Алкохолът в бирата обикновено е 3-5%. Когато е над 5%, бирата се смята за силна.

Светло пиво (обикновено)
- български термин за най-масовата бира с екстрактно съдържание 8-10%. То е по-ниско от това на специалните и луксозните пива. Светлото пиво има и по-малка трайност - 3 до 6 месеца, ако е бутилирано. Отлежава по-малко - от 14 до 30 дни, според технологията.

Специално пиво
- бира с по-високо екстрактно съдържание - 11-12%, и по-висока трайност - 6 месеца до 1 година. Някои производители варят специалното пиво от отделни партиди малц, но може да се получи и от същата пивна мъст за обикновено пиво чрез специални манипулации и ензими, които доразграждат остатъчните белтъци. Отлежава повече от обикновеното пиво.

Premium, луксозно
- най-скъпата бира, обикновено в малки бутилки по 0.33 л, със срок на годност 1 година. Има висока концентрация на екстракта 12-13% и малко по-висок алкохолен градус. Този вид бири по принцип се правят и със специално подбрани партиди малц. Най-малко се пие от този вид бира. В по-скъпите заведения зареждат само с такива, за да печелят повече от клиентите.

Наливна бира
- обикновено е светло пиво. Разликата от бутилираното идва от това, че се пълни в т. нар. кегове, които се източват с газ под налягане и бирата няма досег с въздух. Това позволява да се слагат по-малко стабилизатори и да не се пастьоризира толкова много, колкото бутилираната. Но различните заводи имат различни технологии. Някои като “Пиринско пиво“ продаваха доскоро наливна бира, без въобще да я пастьоризират, което е най-доброто. Трайността “ е само 7-10 дни, но през лятото тя се пие много и няма време да се развали. Други пивоварни имат такива технологични линии, че пастьоризират и наливната, колкото бутилираната. При всички случаи наливната е за предпочитане. Когато тя не е пастьоризирана и дори не е филтрирана, се нарича жива бира. Тя е най-нетрайна. Такава се пие обикновено в бирарии със собствени инсталации за бира. У нас не се среща. Някои заведения тук предлагат жива бира, но тя не е такава - това е вид немска мътна, нефилтрирана бира, пастьоризирана и доставена в кегове.

LAGER
(или с долна ферментация)
- означение за най-разпространените бири в света. Не е марка, а вид технология за правене на бира. Думата идва от немската “складирам“. Такива са всички бири, които се произвеждат у нас. Наричат я с долна или ниска ферментация, защото дрождите, с които се заквасва бирата след сваряването “, в края на ферментацията се утаяват на дъното като каша. Ферментира 4-6 дни при 4-10 градуса - по-ниски температури от другите видове бира. Съвременните технологии позволяват отклонение от тези цифри за по-бърз процес. Класическата бира лагер отлежава 30-45 дни при температура около 4 градуса. Така става по-бистра, по-стабилна, с по-ясен вкус, защото на студено се развиват по-малко бактерии. За някои видове лагер са нужни и 3 месеца отлежаване. Съвременните производства съкращават срока на бирите лагер до отлежаване 14-20 дни при 12-14 градуса. Класическият лагер е Pilsener (Pils), който идва от чешкия град Пилзен. Там за пръв път през 1842 г. е приложен този пивоварен метод със светъл малц, голямо количество хмел, долна ферментация и много мека местна вода. Наименованието “Пилз“ днес стои върху най-разпространените бири в Германия - светли, златисти, нискоалкохолни. В Германия и Австрия има още десетки разновидности на бири с долна ферментация, по-сладки, по-силни или по-светли или по-тъмни - “Октоберфест“, “Мерцен“, “Виена“, “Бок“, Допелбок“, Айсбок“, “Дункел“, “Мюник Хелес“, “Дортмундер“, “Раухбира“ и др.
Има също австралийски и американски лагер. Технологията е същата, но в тези страни, съобразно местните особености, добавят към малца ориз, царевица и други зърнени култури.

ALE
(или с горна ферментация)
- този вид бири са най-разпространени във Великобритания - ейл, както ги наричат там. Наливното в английските пъбове е изцяло от този вид. Заквасват се с дрожди, които в края на ферментацията се събират на повърхността като пяна. Оттам идва определението “горна“ или “висока“ ферментация. Ферментират 3-5 дни при температура 16-21 градуса, след това се преливат в казани за избистряне при ниска температура. Някои видове отлежават в дъбови бъчви няколко дни до седмици. В Белгия и Германия също се произвеждат няколко вида бира с горна ферментация. Някои от тях се наричат “германски ейл“ и британски ейл. Класическите английски бири мнозина ги определят с отделно понятие - британски ейл. По старите правила те се правят от 100% малциран ечемик, хмел, вода и мая. Днешните технологии допускат смесване на малца със т. нар. сурогати - немалциран ечемик, царевичен шрот, пшеница, ориз, картофено нишесте, захар и др. Различават се няколко вида британски ейл - bitter (горчив), mild (мек), brown (кафяв), stout (як - черна бира), porter (също тъмна бира, с по-високо алкохолно съдържание) и др.
Сред най-оригиналните бири днес са т. нар. “Трапист“ в Белгия. Това е манастирска бира, правена от векове от орден духовници траписти, които са варили бира, както в нашите манастири варят ракия. Днес са останали 6 манастира - един в Холандия и 5 в Белгия. Бирата на повечето е комерсиализирана и се произвежда масово. Само единият от манастирите я прави в малки количества и по старата технология.

*

holanda

« Отговор #7378 -: Ноември 05, 2010, 05:55:31 am »
die antwoord-enter the ninja

http://www.youtube.com/watch?v=cegdR0GiJl4

;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7379 -: Ноември 05, 2010, 04:21:40 pm »
Добрюутро!  ;D

Да ви кажа в каква смешна ситуация изпаднах днес.
Звъни мобилния, а аз още спя. В просъницата го хващам и чувам ведър мъжки глас: "Здравей, аз съм Ники Кънчев!". В първия миг не мога да се сетя кой е и междувременно мисля, че сънувам. Изведнъж ми задава въпрос "Колко планети има в слънчева система?".  ;D Започвам трескаво да мисля, издавам нечленоразделни звуци, дори се чудех дали изобщо да отговоря. Накрая се сещам, че бяха 9 и добавям, че аз работя със септенера и възлите.  ;D Изведнъж отсреща ми казват, че мога да изпратя Смс, за да участвам в някаква игра, и връзката прекъсва. Накрая зацепвам, че съм говорила с някакъв автомат, а позвъняването е от номер 9999, мтелски. Луда работа.  ;D Но така ми се спеше, че исках да му тегля една майна или да затворя брутално.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.