Здравей Гост

Рецепция

• 33 Отговора
  • 4250 Прегледи
*

vanilla

• **
  • 1578
Re:Рецепция
« Отговор #20 -: Юни 18, 2010, 09:13:24 pm »
Ванила, в момента има ли някакво раздвижване в дома ти? Гледам, че Уран/Юпитер е на мидпойнта Юпитер/СЛВ, Венера.

ами може да се каже, че съм се изместила...скоро се пренесох в приятеля ми...макар и не окончателно....

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #21 -: Юни 18, 2010, 09:14:23 pm »
А и също тр. Плутон е в опозиция на нат. Слънце и то по оста 6/12, а в радикаса Плутон/Слънце са в тригон.  Плутон е силен в картата ти, управител е на МЦ, на трон е и е в много тесен съвпад с Луна. Къде е прогресивната ти Луна в момента?

прогресивната ми Луна е в 8-ми дом и сменя знак...от Дева във Везни....

« Отговор #22 -: Юни 18, 2010, 09:18:22 pm »
Сега се сещам, че имам приятелка, при която Плутон и Меркурий са във взимна рецепция-скорпионски Меркурий и девишки Плутон.
 Рядко тръгва в директни спорове, даже не си спомням да съм я виждала в такава ситуация.Винаги обмисля думите си.
п.п.В семейна среда не е такава.

И аз имам такава рецепция.  Изобщо нямам идея как се проявява при мен.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #23 -: Юни 18, 2010, 09:20:42 pm »
А и също тр. Плутон е в опозиция на нат. Слънце и то по оста 6/12, а в радикаса Плутон/Слънце са в тригон.  Плутон е силен в картата ти, управител е на МЦ, на трон е и е в много тесен съвпад с Луна. Къде е прогресивната ти Луна в момента?

луната е в скорпион и се намира в първия декан на скорпиона , чийто управител е плутон. т.е. , диспозитора на луната е в точен съвпад.
плутон на мц е изключително силен , а луната го прави много чувствителен , лесно възбудим и още по- труден за разбиране.
взаймната рецепция засяга 1-ви и 11-ти дом. приятелите и протекторите са нестандартни , свободолюбиви , хора с разнородни интереси , които имат отношение към аза , егото и развитието на натала.
наред с това в картата виждам склонност към песимизъм , себеотрицание , както и разсеяност.
стремеж към уединение....

песимизма по Сатурн трябва да е нали...и АЦ ми...
разсеяността и стремжа към уединение са по Нептун в 12-ти дом в опозиция на Слънцето...нали...
себеотрицанието пак ли е по Нептун...?

« Отговор #24 -: Юни 18, 2010, 09:22:25 pm »
Всъщност, като се замисля съм доста внимателна, когато пиша. А, да, и всъщност работата ми беше да пиша ( Плутон ми е в шести дом в Дева, за рецепцията с Меркурий вече казах).

*

Divna

« Отговор #25 -: Юни 18, 2010, 09:28:20 pm »

прогресивната ми Луна е в 8-ми дом и сменя знак...от Дева във Везни....

А, интересно! Значи до година и половина може и бебе да си имаме  ;).

*

Uran

• 6041
« Отговор #26 -: Юни 18, 2010, 09:31:43 pm »
Всъщност, като се замисля съм доста внимателна, когато пиша. А, да, и всъщност работата ми беше да пиша ( Плутон ми е в шести дом в Дева, за рецепцията с Меркурий вече казах).
Значи това е изявата.
Приятелката ми също проявява изключителна деликатност и премереност в изказа и реакциите спрямо околните, но с близките си не е така.
п.п.Знам, че и се е случвало да и изпушат бушоните, но е бил извънреден случай- има  скорпионско Слънце и голям стелиум във везни.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #27 -: Юни 18, 2010, 09:43:09 pm »
Таото с изключение на транзита на Уран и Плутон през него, а пък това е било в детските години, не е сериозно подбутвано. Ванила, нещо събитийно, когато Плутон ти е транзитирал през Сатурна и Уран през Юпитера ? Сатурн като влезе в Скорпион, ще квадратира Юпитера. При положение, че и асцендентът е Козирог, а Сатурн е част от тао-квадрата, ще изиграе някаква роля рецепцията по време на Сатурновата революция, защото тогава ще се включи и като знаков аспект и като тао-квадрат. Така мисля.  :blink:

ей сега погледнах ...през 2001 или 2002 ми се случи нещо кофти и т.н което серизно повлия на живота ми и дълго след него все още се занимавах с последствията ....тогава Плутон ми е транзитирал през Уран....
на 14 години, когато Уран е бил върху Юпитера ми завърших 8-ми клас и трябваше да влизам в гимназия....но това си е шок за мен, защото аз не обичам промените ...
това завръщане Сатурновото много ме плаши

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #28 -: Юни 18, 2010, 09:45:23 pm »
взаймната рецепция при Ванила , ще има своето присъствие при тригона на уран към стрелец и секстила към водолей.
така също и юпитер в овен ще провокира взаймната рецепция.....

ами дано да е за хубаво.... :rolleyes:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #29 -: Юни 18, 2010, 09:50:46 pm »
отговарям на всеки по отделно, защото всеки един коментар от ваша страна си е внимание и занимание....вие може да не ми отговаряте, но аз мисля че трябва да ви отдам дължимото уважение, отношение и внимание заради отговорите, времето и усилията, които сте вложили.....
благодаря ви дами  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Юни 18, 2010, 10:01:38 pm »
Взискателен родител виждам в твоята карта, Ванила. И мисля, че майката е доминирала, а бащата най-вероятно не е успял да се наложи като авторитет. Възможно е също така да си изглеждала по-зряла и вглъбена от повечето си връстници в училище, но това е своеобразна предпазна черупка, защото в същината си си много ранима. Страх от отхвърляне ти е насадил в психиката някой от родителите и вероятно това е бил родителят, който е имал по-големи очаквания и амбиции за теб...
Това, което пиша в момента, усетих интуитивно, не съм анализирала картата ти, гледах я не повече от 5 минути. Надявам се да не ти прозвучи нетактично написаното.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #31 -: Юни 18, 2010, 10:14:03 pm »
Взискателен родител виждам в твоята карта, Ванила. И мисля, че майката е доминирала, а бащата най-вероятно не е успял да се наложи като авторитет. Възможно е също така да си изглеждала по-зряла и вглъбена от повечето си връстници в училище, но това е своеобразна предпазна черупка, защото в същината си си много ранима. Страх от отхвърляне ти е насадил в психиката някой от родителите и вероятно това е бил родителят, който е имал по-големи очаквания и амбиции за теб...
Това, което пиша в момента, усетих интуитивно, не съм анализирала картата ти, гледах я не повече от 5 минути. Надявам се да не ти прозвучи нетактично написаното.

да Лили за родителите си много права...майка ми е доминиращия родител, но тя много ми е помогнала да стана човек...за всяко едно нещо, което тя е взела като решение и е наложила не съжалявам....
ами всъшност никога не са ме ръгали с остена да уча...дори и когато не ми се е учило....не са били чак толкова строги за това може би не мога да кажа, че съм усещала много силна амбиция за мен...
и за предпазната черупка си права... :blink:

« Отговор #32 -: Юни 19, 2010, 01:36:32 pm »
Значи това е изявата.
Приятелката ми също проявява изключителна деликатност и премереност в изказа и реакциите спрямо околните, но с близките си не е така.
п.п.Знам, че и се е случвало да и изпушат бушоните, но е бил извънреден случай- има  скорпионско Слънце и голям стелиум във везни.

И аз общо взето съм така, въпреки, че понякога изтърсвам разни нелицеприятни и стряскащи съждения, но го отдавам на Марса си в четвърти доми Слънце в Стрелец. Общо взето се старая, но невинаги успявам да съм деликатна с близките си. Всъщност понякога успявям де. Ти явно си на верен път, но как го изведе това от точно от рецепцията?

« Отговор #33 -: Юни 20, 2010, 07:40:05 am »

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/719473/page/0/fpart/all/vc/1

темата е за хомо- и би- , цитирам от нея

1. Рецепция на Венера и Меркурий, лошо поставен Меркурий по дом (в системата на целозначните домове - ІV, VІ, VІІІ, ХІІ). При това положение е по-лошо ако Меркурий е западен и е скрит от лъчите на Слънцето от линията на хоризонта - например Слънцето в VІ-ти дом, а Меркурий в VІІ-ми.
2. Рецепция на Марс и Меркурий по знак или по дом или в лош аспект помежду си.
3. Рецепция на Венера и Сатурн, когато Венера е в VІІ или ІV, VІ или ХІІ места от Асцендента или ако Венера е в някои от знаците на малефиците – моля ви не бъркайте Плацидус с целознаковата домова система. Ако го направите анализа ви ще се покаже грешен резултат
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...