Здравей Гост

Любов в Натала

• 267 Отговора
  • 50044 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:Потенциал за изживяна Любов в Натала
« Отговор #160 -: Август 26, 2010, 03:17:03 pm »
Небесна, според теб и твоята теза, човек може ли да се чувства щастлив, ако цял живот живее без да има тази любов - страстната, тип сродна душа, но иначе изпитвайки и срещайки другите видове любов в живота си, защото онова първото е своего рода екстра и максимализъм ? Според мен, ако човек обича и се чувства обичан като онова с екстрата де, има по-дълбоко разбиране и възприемане на света през призмата на любовта като принцип във всичко. Всичките негативни емоции са просто израз на липсата на любов.

*

holanda

« Отговор #161 -: Август 26, 2010, 03:24:09 pm »

Дървените философи и те си личат.

аз съм барометър за дървените философи  ;D,просто отдалече ми стават непpиятни.Имам един чичо в родата,има някаква работилница,занимава се с дърворезба май,но ако ти седне на масата...приготви си търпение за 2 дни поучавания и дълбокофилософски откровения.Освен това ми прилича на похотливец,които не смее да заговори жена..никога не съм чувала да има приятелка,но помня как хвърляше срамежливи погледи,приемсени с либидо към всяка една жена,която се размине с него.Такива мъже най ме дразнят,по-противни са и от дивите 'мачовци''

*

Uran

• 6041
« Отговор #162 -: Август 26, 2010, 03:26:58 pm »
То и аз съм с асц, лъв, но не бих се самоопределила като влюбчива.Венерата ми и тя пали от четвърт, но дори и когато съм била влюбена съм спазвала дистанция с обекта на чувствата- имам си страх от отхвърляне.Лъвската ми Луна хич не ги обича тези неща с пренебрегванията. ;D
« Последна редакция: Август 26, 2010, 03:48:35 pm от Uran »

*

Nebesna

« Отговор #163 -: Август 26, 2010, 03:29:39 pm »
Небесна, според теб и твоята теза, човек може ли да се чувства щастлив, ако цял живот живее без да има тази любов - страстната, тип сродна душа, но иначе изпитвайки и срещайки другите видове любов в живота си, защото онова първото е своего рода екстра и максимализъм ? Според мен, ако човек обича и се чувства обичан като онова с екстрата де, има по-дълбоко разбиране и възприемане на света през призмата на любовта като принцип във всичко. Всичките негативни емоции са просто израз на липсата на любов.

Аз мисля, че човек се стреми да изживее цялата гама от емоции и дай, боже всекиму да ги изживее. Мисля, че сродната душа няма нищо общо с това, което описва Дивна (това според мен е черноучителство - ефектът на квадратурата, учене и израстване, чрез болка). Мисля също така, че любовта няма нищо общо със страстта и че изпитването на полово влечение ни пречи понякога да видим и оценим истинската любов. Много рядко двете неща вървят ръка за ръка в една връзка, като необходими етапи на развитието и. Обикновено силните страстти са разрушителни и водят до разпадането на връзките. Но аз мисля, че болката и разочарованието са необходимо условие, през което човек трябва да премине, за да може да оцени любовта, различна от плътската.

*

Nebesna

« Отговор #164 -: Август 26, 2010, 03:35:34 pm »

Дървените философи и те си личат.

Освен това ми прилича на похотливец,които не смее да заговори жена..никога не съм чувала да има приятелка,но помня как хвърляше срамежливи погледи,приемсени с либидо към всяка една жена,която се размине с него.

Има двама похотливи екземпляри във варна, които срещам по улиците. мисля, че са стари ергени. все едно тях описваш - изпитвам органична неприязън към такива мъже.

*

holanda

« Отговор #165 -: Август 26, 2010, 03:46:49 pm »

Има двама похотливи екземпляри във варна, които срещам по улиците. мисля, че са стари ергени. все едно тях описваш - изпитвам органична неприязън към такива мъже.

този,за които говоря е Дева  ,но не му знам данните.чудно ми е дали такива хора са щастливи с философските си прuyмици и изобщо..помага ли им това за духовното yсъвършенстване,за което вече се разбра,че е основна цел...дали са победители,защото са надскочили емоционалните обвързаности или са губещи заради това,че живеят по-леко и не се срещат със страданието,което да ги бута към личен прогрес.. :-\

« Отговор #166 -: Август 26, 2010, 03:53:48 pm »
Аз нямам никакъв хубав потенциал откъм любов в натала. Венера в Козирог, в 12-ти дом, един секстил с Луна (10-ти дом, съединение с MC), едни тригон с Хирон (3-ти дом) - това са обаче широки аспекти, орбисът е около 6 градуса. По-точните аспекти са квадратури - с Марс, Плутон и най-болезнената - с диспозитора й Сатурн (и трите планети са в 8-ми дом). Много кофти положение, нали? ;D Съвети?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #167 -: Август 26, 2010, 04:01:51 pm »
То и аз съм с асц, лъв, но не бих се самоопределила като влюбчива.Венерата ми и тя пали от четвърт, но дори и когато съм била влюбена съм спазвала дистанция с обекта на чувствата- имам си страх от отхвърляне.Лъвската ми Луна хич не ги обича тези неща с пренебрегванията. ;D

Да,зависи от съчетанието на АС лъв със слънчевият знак.Ето, мойто съчетание предполага влюбване,докато твойто-не..може би заради това че си със слънце във водолей :blink:

« Отговор #168 -: Август 26, 2010, 04:03:41 pm »
А хайде да се опитаме да извлечем аспектите за лесна влюбчивост, какво ще кажете?

Ето ви една натална карта с доста от тях :)

Лесна влюбчивост, често мигновена, винаи куп от ухажори наоколо, красива външност и одохотворено сърце, пълна с наивност и вяра, бързо прегаряща, и преминаваща към следващата в повечето случаи, но способна и да дълбини, когато успеят да я разтърсят по-на дълбоко...

Нарочно оставям и данните...

Щастливка! С тази Венера в 5-ти дом в тригон с Марс в 8-ми просто няма как да не е красива, много привлекателна  за противиположния пол и щастлива в любовта. Един от факторите за способност на дълбоки чуства според мен идва от тригона на Венера със Сатурн.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #169 -: Август 26, 2010, 04:08:53 pm »
...т.е. занимаващите се с езотерика изглеждат влюбени, тъй ли?  ;D

В интерес на истината, сред занимаващите се с езотерика се срещат и самодостатъчни егоисти, които прикриват неспособността си да обичат друго човешко същество с "възвишени" стремежи.

:rolf: :clap: :clap: :clap: ,абсолютно вярно!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #170 -: Август 26, 2010, 04:16:59 pm »
Аз нямам никакъв хубав потенциал откъм любов в натала. Венера в Козирог, в 12-ти дом, един секстил с Луна (10-ти дом, съединение с MC), едни тригон с Хирон (3-ти дом) - това са обаче широки аспекти, орбисът е около 6 градуса. По-точните аспекти са квадратури - с Марс, Плутон и най-болезнената - с диспозитора й Сатурн (и трите планети са в 8-ми дом). Много кофти положение, нали? ;D Съвети?

Ха ,аз имам венера в козирог , но във втори дом , в градус анарета. Има тригон с дсц и секстил с ац....
Но 135 с плутон и мц... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #171 -: Август 26, 2010, 04:19:53 pm »
А хайде да се опитаме да извлечем аспектите за лесна влюбчивост, какво ще кажете?

Ето ви една натална карта с доста от тях :)

Лесна влюбчивост, често мигновена, винаи куп от ухажори наоколо, красива външност и одохотворено сърце, пълна с наивност и вяра, бързо прегаряща, и преминаваща към следващата в повечето случаи, но способна и да дълбини, когато успеят да я разтърсят по-на дълбоко...

Нарочно оставям и данните...

Щастливка! С тази Венера в 5-ти дом в тригон с Марс в 8-ми и тригон с Юпитер просто няма как да не е красива, много привлекателна  за противиположния пол и щастлива в любовта. Един от факторите за способност на дълбоки чуства според мен идва от тригона на Венера със Сатурн.

Да, Мирабела, според повечето околни тя наистина е щастливка. Но аз не я намирам чак толкова щастлива, просто за нея основен фокус в живота е любовта, основен източник на щастие, но също и на не малка доза болка...

Хубавото й единствено е, че след раздяла не седи с години да си скубе сълзите и да си бърше сълзите, а просто продължава нататък...
Браво на нея! Така и трябва!  ;)

Ха ,аз имам венера в козирог , но във втори дом , в градус анарета. Има тригон с дсц и секстил с ац....
Но 135 с плутон и мц... ;D
Браво е на теб! Много по-добре си от мен!!! ;)

*

holanda

« Отговор #172 -: Август 26, 2010, 06:04:28 pm »
Винаги има начин. Може да не е възможен на момента, но винаги има без изключение.
Ако някой от двете страни мисли, че няма начин за "голямата ви любов", то този никога не е обичал.

не мисля,че е точно така...любовта е всеобхватна и не ти гарантира подходяща среда,където да се разгръщаш обичайки.Може да си женен и да уважаваш жена си,а всеки един момент да мислиш за Голямата любов,която е дошла в неподходящ момент......има неща,с които не можеш да се пребориш..
и споделените чувства не помагат в случая.Ти знаеш,че те обичат,но си безсилен..

Какво печели душата след като не е могла да почувства любовта,за да се въздигне на по-високи честоти? 
Опит. Еволюция

[/quote]
би било чудесно ако е толкова просто  :blink:.Но опита не е развитие..ти ще си наясно теоретически как стоят нещата,но ще ти липсва облагородения привкус,емоционалния усет..затова и понякога казвам,че знанията не помагат ако не си способен да почувстваш нещата.

*

holanda

« Отговор #173 -: Август 26, 2010, 06:13:51 pm »

Toлкова ви е била любовта значи.

аз не съм обичала досега  :blink:
Но наша семейна позната цял живот се мъчи с един господин по този начин.Познавам и двамата много добре,познавам и семействата им..по скромната ми преценка се обичат

*

Vision

• 3523
« Отговор #174 -: Август 26, 2010, 06:48:45 pm »
аз мисля, че на всеки му е ''писано'' да изживее голяма любов, независимо в какъв вид е, защото чрез любовта се учим най- добре, а тук сме, за да се учим..ако някой е нямал любов като по филмите, а вече е стар, значи преди да се роди си е избрал този живот, но след това е гледал много и неподходящи филми.. :P шегичка..има смисъл във всичко, само да има човек желание да го намери..не непременно това, което е добро за другите е добро и за нас..да се търси така настървено великата споделена любов със сродната душа ни пречи да видим какво изпускаме през цялото време, докато търсим..ама трябва да вярва човек, че това сега и тук не е единственият ни живот или прераждане..та от там и връзката с езотеризма и блясъка в очите..това е да си одухотворен, очите са прозорец към душата..при всеки, но ако вътре е тъмно, какво да се вижда отвън..светлината понякога е даром, друг път идва след голяма болка..повече съм видяла след болка..същото е и с любовта..за да може да се добие усещането за ценността и..
ако си андрогинен и самодостатъчен по правилният начин, копнееш да споделиш това с друг като себе си..самодостатъчността не би трябвало да прави от хората мастурбиращи егоисти, които могат да се наслаждават и възхищават единствено на себе си..
всеки има право да бъде щастлив и да търси щастието, докато е жив..и не трябва да се чувства виновен заради това, но само ако не наранява друго същество, иначе вината е правилна..ето малко дървена философия и от мен.. ;) :P

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
« Отговор #175 -: Август 26, 2010, 07:44:25 pm »
аз мисля, че на всеки му е ''писано'' да изживее голяма любов, независимо в какъв вид е, защото чрез любовта се учим най- добре, а тук сме, за да се учим..ако някой е нямал любов като по филмите, а вече е стар, значи преди да се роди си е избрал този живот, но след това е гледал много и неподходящи филми.. :P шегичка..има смисъл във всичко, само да има човек желание да го намери..не непременно това, което е добро за другите е добро и за нас..да се търси така настървено великата споделена любов със сродната душа ни пречи да видим какво изпускаме през цялото време, докато търсим..ама трябва да вярва човек, че това сега и тук не е единственият ни живот или прераждане..та от там и връзката с езотеризма и блясъка в очите..това е да си одухотворен, очите са прозорец към душата..при всеки, но ако вътре е тъмно, какво да се вижда отвън..светлината понякога е даром, друг път идва след голяма болка..повече съм видяла след болка..същото е и с любовта..за да може да се добие усещането за ценността и..ако си андрогинен и самодостатъчен по правилният начин, копнееш да споделиш това с друг като себе си..самодостатъчността не би трябвало да прави от хората мастурбиращи егоисти, които могат да се наслаждават и възхищават единствено на себе си..
всеки има право да бъде щастлив и да търси щастието, докато е жив..и не трябва да се чувства виновен заради това, но само ако не наранява друго същество, иначе вината е правилна..ето малко дървена философия и от мен.. ;) :P
Доказателство за безусловна любов според мен има само тогава ,когато има последствия....Останалото е егоизъм. :blink:

*

Vision

• 3523
« Отговор #176 -: Август 26, 2010, 07:49:27 pm »
Доказателство за безусловна любов според мен има само тогава ,когато има последствия....Останалото е егоизъм. :blink:

дай ми някакъв пример за това, което имаш предвид, защото мисля, че не те разбирам..

*

Марая

• 28287
« Отговор #177 -: Август 26, 2010, 07:57:06 pm »

дай ми някакъв пример за това, което имаш предвид, защото мисля, че не те разбирам..

Много ясно съм го казала :blink:. По-ясно ми е трудно....

*

Vision

• 3523
« Отговор #178 -: Август 26, 2010, 08:00:21 pm »

добре, какви последствия- някакви действия на този, който обича безусловно ли..а тези действия към другия ли да са насочени или няма значение..думата последстия може да означава много различни неща, затова исках да изясниш..

*

Марая

• 28287
« Отговор #179 -: Август 26, 2010, 08:01:23 pm »

добре, какви последствия- някакви действия на този, който обича безусловно ли..а тези действия към другия ли да са насочени или няма значение..думата последстия може да означава много различни неща, затова исках да изясниш..

Тълкувай! ;)Умничка си и можеш :blink: ;)