И ако всеки се опретне и работи,вместо да спасява света-щяхме да сме някъде на нивото на Швейцария поне
Виждала ли си луд да налива вода в каца без дъно? кога мислиш, че ще я напълни, ако излива по 20 ведра на час, 15 часа на ден, 7 дена в седмицата?
Родителите ни като са работили по 40 години, къде са резултатите от труда им и що са им ниски пенсиите, като 40 годино по 35% от заплатата са си давали за тия пенсии?
Преди малко в друг форум прочетох това:
Цитат: Роналд Рейгън бедността е най-справедливото наказание за отказа от образование и мързела.След като сме бедни, значи сме необразовани и мързеливи, дори Милки, която ще започне работа на 400 бева, които не стигат доникъде, е необразована и мързелива, нали така излиза? И Лили, и другите, които си признаха на какви пари приблизително превиват гръб.
Хубаво е да се работи, ама е хубаво и да се мисли, като поработиш една седмица да наливаш вода в онова ведро и видиш, че даже и дъното му не е покрито, не е ли по-нормално да седнеш, да се почешеш по главата и да си кажеш - Брех, мама му стара, тук нещо не е както трябва?
По-голямо усилие ще изисква да смениш пълненето на ведро със седенето и почесването по главата, защото винаги промяната на коловоза изисква усилия.
но не мрънкам,защото ме е срам
От кое точно те е срам?
Ето, аз имам план за действие - будителствам. Навремето е имало будители, народни будители, ходели по села и паланки, а мирните селяни на нивата гледали Левски из гората и му викали, че е търтей, нали така?
Аз съм си егоистка и не го отричам.
Според Кабалата, която смята, че е дошъл краят на времената, всички светове над човешкия са свързани със свойството ОТДАВАНЕ. Само човешкият, най-ниският, е свързан с получаването. И че ако човек иска да премине нагоре, трябва да се научи да отдава. Или най-много да получава, за да отдава.
Иначе никога няма да се надскочи и ще си остане животно. щото кабалата някак счита всички хора за животни, докато не се събуди способността им да отдават.
Не знам дали е вярно, може и да е, може и да не е....
И я ми кажи как да правя нещо за този народ, когато той сам себе си унищожава.
Да, така е, според мен се унищожава заради прекомерното си овчедушие и търпеливост, заради неспособността да отстоява интересите си и заради огромния си егоизъм и липса на солидарност.
Ти току що защити всички тези качества. Изглежда смяташ, че народът се самоунищожава по друга причина, по каква?