Здравей Гост

Неастрологичен въпрос-житейски(финансов)

• 114 Отговора
  • 12279 Прегледи
*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Re:Неастрологичен въпрос-житейски(финансов)
« Отговор #60 -: Юни 30, 2010, 05:38:17 am »
Малииииийййй,тук станал голям екшън-))))...Кайли, мога ти кажа, че аз съм тотална опозиция на всичко и съм съгласна с теб. Смирението няма нищо общо с чупката в кръста-стойка бастун...Нима Иисус, реално не е бил революционер чрез думите си?!Вярно е, че човешкото око е ненаситно Вижън, но си мисля, че всеки има право на достоен живот...както казах,вече,пирамидата на Маслоу...когато човек няма хляб, подслон над главата си, той няма да се издигне по-горе...няма как и да се развие...
Кайли, аз се отказах да вдигам бунтове-))) В исторически план, в България никога не е имало революции,така че, няма как да се случи и сега...Много точно си го казала "овчо смирение"-)))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #61 -: Юни 30, 2010, 05:49:52 am »
А понякога е по-добре нахранена овца,отколкото гладен лъв ;D

бива символизъм, лъва от герба гладен,и двата отстрани, де го пазят и те гладни ,пък
насреща им - нахранена овца, която виждайки ги си мисли, да си е.....късмета, сега ли трябваше да преяждам :o :'(

извода къв- като си по напред в хранителната верига, дали е по добре нахранена овца от гладен лъв :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #62 -: Юни 30, 2010, 05:51:46 am »
А понякога е по-добре нахранена овца,отколкото гладен лъв ;D

бива символизъм, лъва от герба гладен,и двата отстрани, де го пазят и те гладни ,пък
насреща им - нахранена овца, която виждайки ги си мисли, да си е.....късмета, сега ли трябваше да преяждам :o :'(

извода къв- като си по напред в хранителната верига, дали е по добре нахранена овца от гладен лъв :rolleyes:
оооо,Стрелче-))))Ам,глей ся...гладният лъв оскотява и озверява...на овцата и е все тая....Тя си кюта кротко и си чака и както чака може и да умре от глад-)))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #63 -: Юни 30, 2010, 06:18:10 am »
Гладен лъв ще остави ли нахранена овца да умре от глад - гледайки я
разваляш хранителната верига, нагона за отцеляване
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #64 -: Юни 30, 2010, 09:36:44 am »
Гладен лъв ще остави ли нахранена овца да умре от глад - гледайки я
разваляш хранителната верига, нагона за отцеляване

Кво сега, толкова ли е трудно да се разбере, че оцелява винаги по-силния и който трябва. Лъва като е гладен, прегладнял и няма силички да мръдне как ще догони наядената сърничка /овца/ дето за да си спаси кожата ще бяга с всички сили.
   Кайли, не искам да негодувам. Негодуванието само ме подтиска, омърсява ме, предпочитам да се смиря, да си приема ролята на овчица, но да бъда някак си нахранена и да си блеяяя щастливо, вместо да грача на гладен стомах. Предпочитам да излъчвам доволство, колкото и да е ефимерно, вместо да гледам черногледо, щото в тази държава - всички мислим така и то - на....се случва. Аз не искам негодувание, оплакване - мрън-мрън. Дай план за действие! И вместо да се дигам гладна на бунт, ще бъда наядена - та да издържа по-дълго време на евентуалната мизерия, на която ще бъда подложена, за да ме усмирят. Разбираш ли, тънката ми мисъл. Бедния и неграмотен народ - не може да прави революция. Хората сега и кирки и мотовили нямат. А стачките в Гърция - това е национална стратегия, зад гърба им е държавата.
  Между впрочем, в Шоуто на Слави - "Добре дошъл България" - доста неща ми направиха впечатление. И особено тунизиеца, арабина, беше се слял с българите, беше възприел манталитета на българина, макар че беше винаги най-накрая на класирането. Но каза една много умна притча - за пеперудата, която един я съжалил, като я видял как се мъчи да излезе от бубата и я освободил преждевременно от пашкула с неразвитите крилца - и така тя до края си не е могла да литне и изживее живота си пълноценно....Демек, нашия народ е корав, издръжлив и ще преживее през всички изпитания. Ако трябва ще оцелее.

*

abroad

« Отговор #65 -: Юни 30, 2010, 10:02:57 am »
Гледайте отново Форест Гъмп, а за пропусналите - да наваксват бързичко :P

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #66 -: Юни 30, 2010, 10:19:25 am »

И защо ти, Вижън, мислиш, че намеренията на бог са да пасем като овчици всите? може неговото намерение да е ти да си овца, пък аз да съм бунтар?
Всичко е от бога, даже дявола, всичко се развива благодарение на противоположностите. Бог има нужда и от овцете, и от бунтарите и всяко нещо с времето си.
Изобщо защо си позволяваш да обиждаш различните от теб, та ги принуждаваш и те да отвръщат на удара?
Ми като си си устроила кочинката, живей си в нея, други имат нужда от свеж въздух и небе за полет.
Хубаво имаш мисленето на охлюв и с пълзене се придвижваш. Оценявам, че ако бог нямаше нужда от охлюви, той нямаше да ги създава.
но какво е това твоето его и високомерие да обиждаш всички различни.
По твоята логика аз теб ще те нарека мързел и особено духовен мързел. Защото промяната изисква усилие, сигурно и на мен би ми било по-лесно да намеря някъде работа за продавачка и да си кютам на 400 лева заплата доживот. само че за мен това е мързел отвсякъде.
И в духовното е същото - човек трябва да полага усилия, речено е, че бог дава, ама в кошара не вкарва.
Въпрос на УСИЛИЯ.
Къде са твоите усилия в живота ти на кротко тревопасно? Тя и медузата не се движи и се носи по теченията, накъдето я понесат насам натам. Затова ли Бог ни е дал на човеците ум, крака, способност за придвижване? за да бъдем като медузите? Язък тогава за похабения материал.
Не е ли срамно да си снабдена от бог с всичко необходимо за движение, а теб да те мързи да мърдаш и да живуркаш като медуза?

Пак казвам - погледнете какво става по света - стачки правят, революции вдигат и това е нещо напълно нормално и естествено, единствено българската власт и Вижън заявяват, че това се прави от мързеливите и развиват едно такова фино високомерие към останалите, че видиш ли те, останалите били мързеливи.

Всяка смяна на статуса е усилие, всяко залежаване на едно място е мързел - физически и духовен.
та ако ще си ги мерим кой е по-мързелив, ти ще се окажеш по-мързеливата. Хищникът дебне, гони жертвите си и полага усилия, затова лъвът е уважавам. Прасето си яде помията и грухти доволно, затова е свиня.

*

kaily

• 5145
« Отговор #67 -: Юни 30, 2010, 10:22:17 am »
Цитат
но да бъда някак си нахранена и да си блеяяя щастливо

Ми ....
Я да ви питам - какво правите за народа си? Щото човек живее, за да даде нещо на света, иначе е безмислено.

*

Uran

• 6041
« Отговор #68 -: Юни 30, 2010, 10:28:45 am »
Гледайте отново Форест Гъмп, а за пропусналите - да наваксват бързичко :P
:-XС това озвучаване са развалили филма. :-X :-X :-X
п.п.За тези, които не са го гледали, това е филм, който ти казва, че колкото и незначителен, глупав, грозен.....да си, можеш да постигнеш всичко.

*

missKapriz

« Отговор #69 -: Юни 30, 2010, 10:34:44 am »
Цитат
Я да ви питам - какво правите за народа си? Щото човек живее, за да даде нещо на света, иначе е безмислено
Ние сме с по-простичка мисия на тази земя -семейство,деца,някое и друго дърво:blink:И ако всеки се опретне и работи,вместо да спасява света-щяхме да сме някъде на нивото на Швейцария поне.И да уточня,че нямам против някой да има цел и да я следва с нокти и зъби, даже тя да е различна от моята цел,от моя мироглед и светоусещане,но да работи за тази цел.Уважавам всички борбени хора,даже и да не разбирам съвсем мотивите им.
Някой нарече темата оплаквачка,някой не се съгласи с това...
за край ще цитирам българската мъдрост:Лозето не ще молитва,а мотика!За лудо работи ,за лудо не стой!Няма срамна работа!Идва ми на ум и една за вълната дето пречела... ;D

п.п.И аз не съм съгласна с 90 % от политиката на държавата,но не мрънкам,защото ме е срам-ако имам план за действие,ще действам,но нямам време да се оплаквам-трябва да оцелявам!

« Отговор #70 -: Юни 30, 2010, 10:59:58 am »
Цитат
но да бъда някак си нахранена и да си блеяяя щастливо

Ми ....
Я да ви питам - какво правите за народа си? Щото човек живее, за да даде нещо на света, иначе е безмислено.

:blink: Живея, мирно, спокойно и гледам да съм щастлива, да излъчвам хармония и да не стресирам - хората, които са около мен. Това правя. Ако хората са неадекватно настроени, гледам да им да им вдъхна мъничко спокойствие. Логично е да попитам, народа какво е направил за мен ? Аз съм си егоистка и не го отричам. И я ми кажи как да правя нещо за този народ, когато той сам себе си унищожава. Никой не си е избирал род и родина ! Та в крайна сметка - судбина ! Ако всичко това ни се случва, за да бъдем предварително закалени, щото със сигурност при евентуални бъдещи катаклизми, ще можем да оцелеем, нека. И нека да оцелее тоз, който трябва.
   Но предпочитам да знам - ако ще се боря за нещо - да знам какво губя и какво печеля, срещу кого и защо? Но за едната гола слава да се дигна на бунт, борба или революция, за някви илюзии, че щял да ми се подобри живота, щото видиш ли еди кво си и след това да съм още по-гладна и да живея в още по-голяма мизерия - нееее мерси. Не искам. Предпочитам да съм като мравчица...дребна, ситна, незабележима и да си извървя пътя...доооо където стигна.

Пък на света все ми е таяяя кво ще дам. Да цитирам приказките на сина си: "Аз не съм искал да се раждам, кой ме е питал, за какво ми е да живея в този шибан свят"....

*

kaily

• 5145
« Отговор #71 -: Юни 30, 2010, 11:20:05 am »
Цитат
И ако всеки се опретне и работи,вместо да спасява света-щяхме да сме някъде на нивото на Швейцария поне

Виждала ли си луд да налива вода в каца без дъно? кога мислиш, че ще я напълни, ако излива по 20 ведра на час, 15 часа на ден, 7 дена в седмицата?
Родителите ни като са работили по 40 години, къде са резултатите от труда им и що са им ниски пенсиите, като 40 годино по 35% от заплатата са си давали за тия пенсии?

Преди малко в друг форум прочетох това:
Цитат: Роналд Рейгън бедността е най-справедливото наказание за отказа от образование и мързела.

След като сме бедни, значи сме необразовани и мързеливи, дори Милки, която ще започне работа на 400 бева, които не стигат доникъде, е необразована и мързелива, нали така излиза? И Лили, и другите, които си признаха на какви пари приблизително превиват гръб.

Хубаво е да се работи, ама е хубаво и да се мисли, като поработиш една седмица да наливаш вода в онова ведро и видиш, че даже и дъното му не е покрито, не е ли по-нормално да седнеш, да се почешеш по главата и да си кажеш - Брех, мама му стара, тук нещо не е както трябва?

По-голямо усилие ще изисква да смениш пълненето на ведро със седенето и почесването по главата, защото винаги промяната на коловоза изисква усилия.

Цитат
но не мрънкам,защото ме е срам
От кое точно те е срам?
Ето, аз имам план за действие - будителствам. Навремето е имало будители, народни будители, ходели по села и паланки, а мирните селяни на нивата гледали Левски из гората и му викали, че е търтей, нали така?

Цитат
Аз съм си егоистка и не го отричам.
Според Кабалата, която смята, че е дошъл краят на времената, всички светове над човешкия са свързани със свойството ОТДАВАНЕ. Само човешкият, най-ниският, е свързан с получаването. И че ако човек иска да премине нагоре, трябва да се научи да отдава. Или най-много да получава, за да отдава.
Иначе никога няма да се надскочи и ще си остане животно. щото кабалата някак счита всички хора за животни, докато не се събуди способността им да отдават.
Не знам дали е вярно, може и да е, може и да не е....

Цитат
И я ми кажи как да правя нещо за този народ, когато той сам себе си унищожава.
Да, така е, според мен се унищожава заради прекомерното си овчедушие и търпеливост, заради неспособността да отстоява интересите си и заради огромния си егоизъм и липса на солидарност.
Ти току що защити всички тези качества. Изглежда смяташ, че народът се самоунищожава по друга причина, по каква?

*

missKapriz

« Отговор #72 -: Юни 30, 2010, 11:29:52 am »
Цитат
След като сме бедни, значи сме необразовани и мързеливи, дори Милки, която ще започне работа на 400 бева, които не стигат доникъде, е необразована и мързелива, нали така излиза? И Лили, и другите, които си признаха на какви пари приблизително превиват гръб.
Това са твои интерпретации,Кали и те моля да не го свързваш с мен това изказване-не твърдя подобни неща,най-малкото заради това,че не познавам Милки и Лили,и съвсем нямам наблюдения кой е реализиран,кой кадърен и т.н.Идеята ми беше друга,но няма да я популяризирам,просто я споделих

*

kaily

• 5145
« Отговор #73 -: Юни 30, 2010, 11:44:25 am »
Ама нали тук си говорим и си споделяме.
Защо хората са бедни? Защото не работят достатъчно и не са образовани или защото им изсмукват силите?
Не съм те обвинила, че си го казала, аз го казах, и двете ще ме разберат, че иронизирам, и няма да ми се обидят.

И ако има паразити, които изсмукват живителните сокове на обществото...редно ли е ако имаш глисти, да не ги лекуваш, ами да ги оставиш и храниш, защото и те душа носят? Не е ли най-нормалното нещо да се съпротивява човек на болестта, на паразитите и вирусите? Дори човешкото тяло го прави, че няма аналитичен ум.
А България е изсмукана до кожа и кости от паразити, България е болен на легло, много много тежко болен.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #74 -: Юни 30, 2010, 11:57:39 am »
Милки , малко ли е това , че мястото ти е било пазено 3г.?
какво по-добро ще предложиш , за да искаш по-голямо възнаграждение?
с какво си по-добра от другите?
с какво в работата си ще допринесеш за благото на хората с които работиш?

това са въпросите на които следва да си отговориш!

а за останалите :blink: :blink: , няма тема в която да няма рев,ропот и нихелизъм.
никой обаче нищо не прави по въпроса , за да излезе от тази ситуация или състояние.
помогнете си сами....
на кораба , който знае за къде плава , природата дава попътен щил.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #75 -: Юни 30, 2010, 12:19:34 pm »
   Ъхъъъм Марая, така е. А като тръгне да потъва кораба, първо ще гледам аз да оцелея, да се задържа на повърхността и след това - на когото мога ще подам ръка.
   Щото годините през, които аз минавах през ада - много хора не осъзнаваха, това което се случва с мен /хубавото е че съм си серсем птиче/, но когато масово са поставени сега в това положение, на мен ми е леко - от край време живея в ограничения. Щото тогава не съм ревала, нямаше кой да ме чуе, работех, работех, оцелявах. Аз не търпя, просто събирам сили, та когато дойде нужния момент, да мога да действам. Животът е борба, но аз не съм от борбените хора и много добре съзнавам, че не мога да поведа хората след себе си. За това съм решила, че вместо да излъчвам негативизъм, песимизъм, ропот, гняв - всякакви отрицателни мисли-форми.....по-добре да излъчвам оптимизъм и сляпа вяра - та поне с това да съм полезна не на нашия хорски свят, а на Вселената.

*

kaily

• 5145
« Отговор #76 -: Юни 30, 2010, 12:28:36 pm »
По Марая
какво по-добро ще предложиш , за да искаш по-голямо възнаграждение?
с какво си по-добра от другите?
с какво в работата си ще допринесеш за благото на хората с които работиш?

Милки, проучи същата тая професия със същите тия усилия, които ще вложиш тук, със същото това допринасяне - ако същото това го вършиш примерно в германия, каква заплата ще получаваш.
Разликата в парите, които ще получаваш в Германия и тук, отива в джобовете на богатите евреи.

Дон Хуан:

“Бъди безжалостен, но обаятелен, - повтаряше моят благодетел. Бъди изкусен (хитър), но деликатен. Бъди търпелив, но активен. Бъди благ, но смъртно опасен”.

*

kaily

• 5145
« Отговор #77 -: Юни 30, 2010, 12:32:45 pm »
А като тръгне да потъва кораба,...

Разликата между мен и теб е, че аз виждам, че корабът ВЕЧЕ потъва. В близките 20-30 години никакво изплуване няма да има. България е тотално разрушена и вече нищо няма в нея - ни селско стопанство, ни промишленост, ни работна ръка, ни капитал, ни образование, ни здравеопазване.
А от друга страна има загробващи ни договори за години и десетилетия напред като например договорът с газта, от утре 25% увеличение при намаление в целия свят. Кои фирми още ще фалират, я да ги преброим?
А с 25% безработица и орязани с 30-40% заплати на останалите и то изплащани нередовно колко ще си покриват сметките занапред?
Чудно ми е не го ли виждате това, много малко останаха незасегнатите от кризата.

Ако сега корабът не потъва, то значи е подводница. А аз съм трамвай.

*

Uran

• 6041
« Отговор #78 -: Юни 30, 2010, 12:34:26 pm »
Предварително се озвинявам за спама, но има отношение по темата.
Преди няколко дена имах среща с приятелка от детинството живееща от дълги години в САЩ. Дамата е разведена от 9 г. с две деца-момчета. Не получава издръжка от бившия си съпруг, но успява да изплати ипотеката на къщата в преградие на Хюстън, която тук би минала за лукс. Изплаща си лизинга на джипа и е купила втора къща, пак с ипотека като бъдещ източник на доход. Тя е училищен инспектор и заплатата и е като на учител. Има допълнителен много малък доход от съботен курс по боди билдинг.
Защо споменавам всичко това? Защото тук в БГ жена със сходна на нейната житейска съдба и професия, е обречена на мизерия.
Говорим за степените на свобода давани от самото общество и държавата.

« Отговор #79 -: Юни 30, 2010, 12:36:43 pm »
Дон Хуан:

“Бъди безжалостен, но обаятелен, - повтаряше моят благодетел. Бъди изкусен (хитър), но деликатен. Бъди търпелив, но активен. Бъди благ, но смъртно опасен”.

Това  ;D последното все едно мен ме описва... ;D