Здравей Гост

Неастрологичен въпрос-житейски(финансов)

• 114 Отговора
  • 12200 Прегледи
Re:Неастрологичен въпрос-житейски(финансов)
« Отговор #80 -: Юни 30, 2010, 12:44:05 pm »
    :blink: Кайли мила, преди 22 години някъде предрекох всичко това, което се случва в момента. Учехме Марксизъм-Ленинизъм...по пътя на логиката и на тъпите ми въпроси  към даскалите тогава, на които ми отговаряха със заучени фрази, стигнах до извода, че комунизъм в нашето общество не може да съществува. И че всичко ще се разпадне, не е нормално положението, в което страната ни се намираше. Предрекох, че ще ни разпарчосат и чужди ще ни управляват.....Сега вече не искам да правя прогнози. Скарлет някъде беше казала една умна приказка - че ние си заслужаваме държавата.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #81 -: Юни 30, 2010, 01:11:00 pm »
Майките от бгмама наскачаха и промениха закона за ГМО.
Студентите стачкуват за зелените поляни.

Чудя се защо за всичко можем да се вдигнем, освен за материалното си добруване. както това правят гърците. Психотронни оръжия ли ни затискат? Толкова ли обичаме да живеем в мизерия, че ни мързи да си раздивжим задниците по протести?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #82 -: Юни 30, 2010, 01:30:04 pm »
Аз добро допринасям с присъствието си там.Прекалено съм отговорна и прекалено емоционално се обвързвам към длъжността си(някои хора казват"Абе не си го слагай толкоз,гледай си близките ти да са здрави и т.н"). Но аз съм наивно отдадена на това което върша.
Нямам нищо против това което трябва да върша там,едно единствено нещо не ми се нрави.Че трябва да нося кафета и т.н ,на шефовете и гостите им и на мои колеги,които като хора не са нищо повече от мен.Защото тъпо ми се вижда коскожам ти 40 годишна жена да разнася кафета .Ей това ме дразни.Да съм на 25 години пикличка,няма да имам против....но сега.
Те много добре знаят изявите ми в друга сфера и го ценят,но ако мога да ги помоля да не им нося кафета,по някакъв начин да се споразумеем,ще бъде добре.
Пък имам и юпитер в козирог в 6ти дом,прекалено съм отговорна.

*

abroad

« Отговор #83 -: Юни 30, 2010, 01:32:05 pm »
Гледайте отново Форест Гъмп, а за пропусналите - да наваксват бързичко :P
:-XС това озвучаване са развалили филма. :-X :-X :-X
п.п.За тези, които не са го гледали, това е филм, който ти казва, че колкото и незначителен, глупав, грозен.....да си, можеш да постигнеш всичко.

Не мисля :blink:
Всъщност, до сега не бях го гледала...въпреки популярността му. Направих няколко опита преди време, не успях. Случи се, след като в продължение на 5г. работих в съвсем тесен контакт с човек, който като идея би могъл да бъде асоцииран с героя от филма. Смятам, че хората с които влизаме в такъв контакт, особено за по-дълго, трябва да ни "покажат" нещо, което вероятно ние не успяваме да видим (за всеки, разбира се, това е строго индивидуално).
Според мен, главният герой успява, защото с присъщото си, вродено "малоумие" не рита срещу никого и срещу нищо. Приема всички с простодушие и откъм добрата страна, и от своя страна събдата го "покровителства", независимо от отношението, винаги помага и т.н.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #84 -: Юни 30, 2010, 01:41:55 pm »
Добре, Аброад, ти си гледала филм и си извлекла внушението (според теб) от един филм.
Аз гледам реалността, гледам различните държави и сравнявам.
И установявам, че гърците са сто пъти по-добре от нас, въпреки че са в устата на цяла Европа заради дълга си.
И установявам, че в цяла Европа хората стачкуват и защитават правата си.
И установявам, че ние сме най-зле в Европа.
И слушам, че даже Европа дава пари за развитие на гражданско общество ,което да си отстоява правата. И гледам, и сравнявам, и стигам до извода, че ако сам не си потърсиш правата ,никой няма да ти ги даде.

Ти излизаш насреща ми и вадиш филм - не действителност, а филм, според който преклонена главица сабя не я сече.

Значи става въпрос за отношение към реалността, обясни ми къде не съм права в идеите си, че който стачкува има шанс да си отстои правата, който не стачкува, го мачкат.

*

Uran

• 6041
« Отговор #85 -: Юни 30, 2010, 01:42:33 pm »
Аброд, хич не съм съгласна! ;D
Придали са комичност на образа. А и да не слушаш приятният тембър на лютенънт Дан и сподавеният глас на Форест...
СУБТИТРИ! ;D ;D ;D ;D ;D

« Отговор #86 -: Юни 30, 2010, 01:54:30 pm »
Кайли, ние сме си избрали тази страна и този народ. Ако искаме можем да отидем в чужда държава и там да търсим реализация. Но може (и трябва според мен) да останем тук и да сме съпричастни със съдбата на народа си. А нашия народ е със заложено робско съзнание (роба гледа да прецака другарчето , за да оцелее ; роба не вдига глава, негодува , но търпи и т.н.н....). Та на приказката - както е казал един другар - количествените натрупвания водят до качествени изменения. Явно в страната ни не са достатъчни първите и ако искаме да се стигне до вторите е нужно ние да дадем и тогава да очакваме да получим. От разбитата ни държава не чакайте нищо... Не са виновни политици и сие, ние сме виновни и ще търпим съдбата си, а междувременно - просто ще трябва да увеличаваме количествените натрупвания, скок няма да стане.

*

abroad

« Отговор #87 -: Юни 30, 2010, 02:01:12 pm »
Що ме биете, бе ;D
Аз само споделих нещо, което ми направи впечатление тия дни. Стори ми се, че има макар и индиректна връзка с темата, и най-вече се сетих що толкова години не съм пожелала да го догледам този филм и връзката с човека, за който споменах.

Uran,
То, това им е хубавото на филмите - всеки си извлича каквото му е нужно. Впрочем, това важи за всички сфери.
Не намерих нищо комично за себе си.

Kaily,
Ами, аз толкова си мога, с внушения си живея ;D
Само да допълня, че изобщо, ма изобщо не визирах написаното от теб, но наистина няма значение.

По отношение на сравнението - така е, сравнени всички показатели, чисто математически ще отчетат червен каратон за България.
Но да те питам, ти сигурна ли си в тия сравнения, или са слухове от очевидци?

п.п Не съм против стачкуването.

*

AH

• 2201
« Отговор #88 -: Юни 30, 2010, 02:05:06 pm »

И защо ти, Вижън, мислиш, че намеренията на бог са да пасем като овчици всите? може неговото намерение да е ти да си овца, пък аз да съм бунтар?
Всичко е от бога, даже дявола, всичко се развива благодарение на противоположностите. Бог има нужда и от овцете, и от бунтарите и всяко нещо с времето си.
Изобщо защо си позволяваш да обиждаш различните от теб, та ги принуждаваш и те да отвръщат на удара?
Ми като си си устроила кочинката, живей си в нея, други имат нужда от свеж въздух и небе за полет.
Хубаво имаш мисленето на охлюв и с пълзене се придвижваш. Оценявам, че ако бог нямаше нужда от охлюви, той нямаше да ги създава.
но какво е това твоето его и високомерие да обиждаш всички различни.
По твоята логика аз теб ще те нарека мързел и особено духовен мързел. Защото промяната изисква усилие, сигурно и на мен би ми било по-лесно да намеря някъде работа за продавачка и да си кютам на 400 лева заплата доживот. само че за мен това е мързел отвсякъде.
И в духовното е същото - човек трябва да полага усилия, речено е, че бог дава, ама в кошара не вкарва.
Въпрос на УСИЛИЯ.
Къде са твоите усилия в живота ти на кротко тревопасно? Тя и медузата не се движи и се носи по теченията, накъдето я понесат насам натам. Затова ли Бог ни е дал на човеците ум, крака, способност за придвижване? за да бъдем като медузите? Язък тогава за похабения материал.
Не е ли срамно да си снабдена от бог с всичко необходимо за движение, а теб да те мързи да мърдаш и да живуркаш като медуза?

Пак казвам - погледнете какво става по света - стачки правят, революции вдигат и това е нещо напълно нормално и естествено, единствено българската власт и Вижън заявяват, че това се прави от мързеливите и развиват едно такова фино високомерие към останалите, че видиш ли те, останалите били мързеливи.

Всяка смяна на статуса е усилие, всяко залежаване на едно място е мързел - физически и духовен.
та ако ще си ги мерим кой е по-мързелив, ти ще се окажеш по-мързеливата. Хищникът дебне, гони жертвите си и полага усилия, затова лъвът е уважавам. Прасето си яде помията и грухти доволно, затова е свиня.

Гледам днес, че запалено защищаваш някаква позиция. ;D
Мислех си, че утре със същата страст можеш да заемеш противоположната. ;D
Как ли щеше да изглежда живота ти, ако преди години беше завършила право. ;D
Но пък беше престижно да си инженер, строител на социализъм и комунизъм. :blink:
Е, може да ти идва това настроение от съвпада на тр.Слънце и тр.Меркурий с наталния Марс:) Но пък нещата се случват в 8 дом и може по по-различен начин човек да си ползва енергията.
А може и да е от взаимодействието на транзитните Меркурий и Марс на небето в момента, понеже и други дами днес са доста агресивни :blink:

*

Nebesna

« Отговор #89 -: Юни 30, 2010, 02:08:37 pm »
А може и да е от взаимодействието на транзитните Меркурий и Марс на небето в момента, понеже и други дами днес са доста агресивни :blink:

Господ си знае работата. праща ни подходящите транзити, за да си кажем дълго потискани от куртоазия, неща...
Но то си минава и отминава, ако нямаш повтаряща се натална тема, която да го закрепи.

*

AH

• 2201
« Отговор #90 -: Юни 30, 2010, 02:19:18 pm »

Господ си знае работата. праща ни подходящите транзити, за да си кажем дълго потискани от куртоазия, неща...
Но то си минава и отминава, ако нямаш повтаряща се натална тема, която да го закрепи.
Поздравления, разбра точно какво исках да кажа с репликата, насочена уж към Кайли :blink:

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #91 -: Юни 30, 2010, 02:24:21 pm »
Е, не. Вече не мога и се намесвам и аз малко в разговора ви (рядко участвам щото).
Обаче се ядосах вече на Милкиуей... Ядосах се като на приятел, Милки, да не вземеш да ми се обидиш. Първо - как така преди да си забременяла, си се съгласила да работиш за когото и да било за 200 и нещо си лева и то - когато нямаше криза и се плащаше добре (или по - добре от сега)? В София ли си, че нещо ми убягна този факт (май че си! - щото в Каспичан може и 200 лв. да е върха заплата, но май прочетох някъде, че работиш в София)? И доколкото разбрах си на мениджърска позиция и им носиш кафе?!!! Не мога да си представя, че не ги мразиш до мозъка на костите им тези хора!!! (Аз лично вечно търся да намеря доброто у хората и съм обичлив човек, ама на твое място...) Толкова унизително... Има ли изобщо начин по който те да не те унижават?! Аз лично бих си останала вкъщи да нося попарата на детето ми с любов, отколкото да се гърбя и унижавам за някакви смешни жалки пари пред някакви смешни жалки "фирмаджии", които дори не могат да плащат на персонала си, ама се правят на фирма и очевидно са изпоназначили хора... Та, евентуално бих те разбрала, ако ще останеш там няколко месеца и активно търсиш нещо друго, може пък и да намериш!

Така че в целия ви разговор аз съм по - скоро на разбирането на Кайли за нещата, с тази разлика, че животът е на приливи и отливи и има моменти, в които си по - пасивен и изчакващ (което е различно от овчедушие, макар че може да изглежда така отстрани) и моменти на скок. Има си "време да се живее и време да се мре", както се казва... Обаче Кайли, имам и към теб един въпрос - ти откога подготвяш скока си? Щото ако са минали 5-10 години, мислейки тези неща, то може да минат и още 5-10 пак така...

За Форест Гъмп - любимия ми филм от 90-те - аз тоз човек не го възприех като глупав, грозен и смотан, а като един много добър човек(толкова добър колкото само верно един полуидиот може да бъде). Според мен в този филм се говореше за добротата и как (може би) ако си толкова безпрекословно добър, в живота ти се връща пак добро - случайно, свише, или защото някой има да ти прави обратен жест... Много поучително, и вярно между другото.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #92 -: Юни 30, 2010, 02:30:20 pm »
Аз не знам....ама що не си стоим всички у дома.....да си крепим друго в къщи, ами ще ходим да им работим на бизнесмените?!?!  ;D Ама ха, ще му нося аз кафе за 400 лв на месец заплата....  :57: :57:  Срам....срам....  ;D

*

abroad

« Отговор #93 -: Юни 30, 2010, 02:33:19 pm »
Ми аз отдавна обмислям варианта да си създам лично селско стопанство ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #94 -: Юни 30, 2010, 02:33:37 pm »
Ана, аз също не го възприемам Форест като Глупак. И на мен ми е любимият филм от 90-те. (Даже съм си го купила в оригинал.)

« Отговор #95 -: Юни 30, 2010, 02:34:10 pm »
  Форест Гъмп = серсем птиче  ;D

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #96 -: Юни 30, 2010, 02:34:45 pm »
Скарлет, изглежда с теб имаме различна представа за нормален стандарт на живот. Но, между другото аз не говорех с теб.

« Отговор #97 -: Юни 30, 2010, 02:36:09 pm »
Аз не знам....ама що не си стоим всички у дома.....да си крепим друго в къщи, ами ще ходим да им работим на бизнесмените?!?!  ;D Ама ха, ще му нося аз кафе за 400 лв на месец заплата....  :57: :57:  Срам....срам....  ;D

;D ;D - Ама ха що да не им нося кафе пък, като са по-прости от мене лекичко ще ги гъбаркам  :93: ще си правя гаргара на душата. Но ако са много напред с материала от мен, тъкмо ще има начин да се докосна до тях и да обменя някакъв опит.

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #98 -: Юни 30, 2010, 03:24:54 pm »
Да се коригирам - разбрала съм мениджър (който все пак взима решения), а то било офис-мениджър (демек секретарка)? Еми ако си секретарка, ще им носиш кафетата, да. Но и в тая работа си има секретарки и секретарки. Аз познавам секретарки на по 1000-1500 лв. заплата. Едва ли вършат нещо повече от теб. Но - каквато цена си сложиш, такава ще ти платят. Щом се "продаваш" евтино, евтино и ще те купят.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #99 -: Юни 30, 2010, 03:30:53 pm »
Да се коригирам - разбрала съм мениджър (който все пак взима решения), а то било офис-мениджър (демек секретарка)? Еми ако си секретарка, ще им носиш кафетата, да. Но и в тая работа си има секретарки и секретарки. Аз познавам секретарки на по 1000-1500 лв. заплата. Едва ли вършат нещо повече от теб. Но - каквато цена си сложиш, такава ще ти платят. Щом се "продаваш" евтино, евтино и ще те купят.
Грубичко :blink: Анче,
новичка си тук,с грубост никой няма да спечелиш.Не те познавам ,а и не искам.
Взимам под внимание мнението на тези които познавам поне от 2-3 години тук :blink: дори и да са грубички.
« Последна редакция: Юни 30, 2010, 03:35:35 pm от Milkyway »