Здравей Гост

Интерсептиран знак

• 16 Отговора
  • 6593 Прегледи
*

tanina80

Интерсептиран знак
« -: Юли 07, 2010, 10:00:28 am »
Извинявам се отново, ако повтарям темите  :-[, но неможах да открия във форума тема за интерсептираните знаци. Доколкото разбрах, се получава когато в натален дом от хороскопа присъстват три знака и втория се явява затворен между първия и третия. Интересува ме какво е влиянието, значението на тези знаци.

Re:Интерсептиран знак
« Отговор #1 -: Юли 07, 2010, 10:07:46 am »
http://pims.ucoz.net/publ/natalna/interseptirani_znaci_i_domove/35-1-0-223
Аз съм с Рак в 9 и Козирог в 3, без планети в тях. Не знам какво означава, че домовете "имат нужда от внимание".
Задължително обче трябва да имаш и интересптирани домове, прочети и за тях

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Юли 07, 2010, 11:16:30 am »
Знаците, които съдържат в себе си 2 куспиди (т.е. 2 дома) показват, че делата на тези два дома трябва да се разглеждат свързано, тъй като имат един и същи управител.

Вмъкнатият знак разширява дома, т.е. дава по-голямо разнообразие на проявите, като тук има много да се учи, тъй като домът включва и цял знак и част от още 2 знака. Това са на практика 3 елемента в един дом. Аз имам такова нещо по оста 2/8. Тук човек ще изживее на най- "пъстрите" си уроци, има много по-големи възможности за изява и животът му няма да е скучен. Интерсептираният знак най-често се активира, когато планета премине през него или неговият управител. Иначе приоритетно се отдава значение на първия управител, а останалите са съ-управители.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3 -: Юли 07, 2010, 11:40:32 am »
При мен са по оста 6-12 - Близнаци/Стрелец. Съответно имам интерсептирани първи и седми дом.
Но това по Плацидус. По Кох нещата много се променят - интесептирани Везни/Овен в четвърти и десети. Няма интерсептирани домове.
Силната зависимост от домофикацията е една от причините да съм подозрителна към интерсептацията по принцип. Нямам драматични конфликти по нито една от двете оси, нито смятам за подчертана изявата на принципите на съответните включени зодиакални двойки - Близнаци/Стрелец и Овен/Везни. Т
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

tanina80

« Отговор #4 -: Юли 07, 2010, 01:26:18 pm »
Благодаря за отговорите. Mama Yaya сега сядам да чета линка, изглежда интересен.
Между другото и при мен са интесептирани или оста 2-8 или оста 1-7, но понеже не си знам точния час на раждане и една разлика от пет минути - дали съм в 23:10 или в 23:15 променя нещата. Затова се опитвам по някакъв начин да разбера точно това от тези интесептирани знаци  :-\.
Ако е оста 1-7 интерсептирани са ми Водолей в Първи и Лъв в Седми.
Ако е оста 2-8 интерсептирани са ми Риби във Втори и Дева в Осми.
« Последна редакция: Юли 07, 2010, 01:42:00 pm от tanina80 »

« Отговор #5 -: Юли 07, 2010, 01:36:01 pm »
Добре, ама в такъв случай, ако имам 9ти дом: Близнаци, Рак, Лъв - как да ги тълкувам свързано? И аспектите на планетите ли да гледам? А муданните управители?

*

tanina80

« Отговор #6 -: Юли 07, 2010, 03:45:59 pm »
Хм, сега ми остана време и прочетох този линк http://pims.ucoz.net/publ/natalna/interseptirani_znaci_i_domove/35-1-0-222.

Значи явно има разлика между интерсептирани знаци и интерсептирани домове, както сте ме подсетили, но не бях обърнала внимание.

Това, за което питах в началото на темата е интерсептиран знак. При мен са в осите 2-8 или 1-7, но явно осите не са от значение, а се гледа знака и дали има планети в този знак. В смисъл май има значение само, че Сатурн, Марс и Юпитер ми се явяват евентуално в интерсептиран Дева или другия случай - Северн възел ми е в интерсептиран Лъв. Не мога да разбера само кой от двата знака чувствам почеве като интерсептиран. Все пак в единия ми попадат цели три планети - Девата и наистина, ако е инсептирания трябва да го усещам силно...  :-\

А интерсептирани домове са ми 11-12, защото и на двата дома куспидите са в СТР. И съответно 5-6 с куспид БЛЗ.

Ето какво пише за 5-6 дом
"Този човек работи в сферата на творчеството и посредством своята работа възлага задания на млади хора (например - като учител) ... Работата му се превръща в неговата първа любов. "
Приемам го за вярно, както писах и в темата за наталите, работата ми е свързана с един вид творчество  :blink: и наистина си я обичам, и като си я работя забравям за всичко друго, влагам цялата си енергия ... абе като първа любов ми е малко  ;) (като изключим шефовете  :P)

А това е за 11-12:
"Често е въвлечен в благотворителна дейност или в социалните служби. Той се нуждае от време за себе си или външни сили, които са извън неговия контрол, могат да предизвикат ограничаване. Той се чувства комфортно, работейки зад сцената."
Това също го приемам за вярно, защото не обичам да съм в светлините на сцената така да се каже, а предпочитам, да не се набивам много на очи, да работя за някой друг и определено това определение ми хареса - "чувства се комфортно, работейки зад сцената"

« Последна редакция: Юли 07, 2010, 03:56:06 pm от tanina80 »

*

tanina80

« Отговор #7 -: Юли 07, 2010, 03:55:01 pm »
Добре, ама в такъв случай, ако имам 9ти дом: Близнаци, Рак, Лъв - как да ги тълкувам свързано? И аспектите на планетите ли да гледам? А муданните управители?

Май трябва да гледаш дали имаш планети в Рак и съответно каквото пише за тях в този линк, който постна. Но щом нямаш незнам ...А какво е това мунданни управители?

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Юли 07, 2010, 03:56:20 pm »

Силната зависимост от домофикацията е една от причините да съм подозрителна към интерсептацията по принцип.

Хайде да си припомним на какво се дължааха интерсетациите - дали не беше на наклона на земната ос или може би на това, че земята не е идеално кръгла...Моля, припомнете ми!

*

tanina80

« Отговор #9 -: Юли 07, 2010, 03:59:48 pm »
Ами това е този сайт:
"Поради наклона на оста на Земята и нейното отклонение от идеалната форма на сфера, често се получава изкривяване в размерите на домовете като се движим на север или на юг от екватора. Когато това се случи, някои знаци попадат напълно в рамките на един дом; т.е., знакът не се появява на върха на дома и ние споменаваме това явление като ИНТЕРСЕПТИРАНЕ. При географски ширини по-големи от 50° северно или южно, два или повече знака могат да бъдат интерсептирани в един дом и да има два срещуположни дома с интерсептирани знаци.
Ако един дом има интерсептиран знак, противоположният дом също ще съдържа интерсептиран знак.
Интерсептирането разширява домовете, в които става това, и затова усложнява делата, свързани с този дом, поради знаците, които допълнително се включват.
Въпреки че значението на планетите в интерсептираните знаци става по-незначително, силата на такива планети често става по-мощна. Веднъж достигнала момента на кулминация на действието си, интерсептираната планета няма да допусне намеса. Една планета, намираща се в интерсептиран знак, е като оградена или ограничена, докато индивидът се научи да използва силата или мощта генерирана от тази планета; тогава той може да продължи напред с пълна пара. Ако Слънцето, Луната, господарят на Асцендента или господарят на интерсептирания знак са в интерсептиран знак, може да има някакво забавяне в реализирането на тази област от живота. Ако например в картата на Фара Фосет бяхме открили Марс в Овен (който е интерсептиран) в нейния 10-ти дом, щеше да бъде много трудно да се освободят енергиите на Марс. Напреженията и разстройствата трябва да бъдат изпразнени и често най-добрата възможност е чрез дома, този който управлява тази планета.
Ако в хороскопа няма планети в интерсептирани знаци, самият дом има нужда от внимание.
В картата на Фара Фосет, Нептун е единствената планета в интерсептиран знак. Той управлява нейния 10-ти дом на общественото положение и кариерата. Разбира се, аспектите с Нептун също би трябвало да се имат предвид."

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Юли 07, 2010, 04:08:53 pm »
Значи правилно съм запомнила. Благодаря!

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #11 -: Юли 07, 2010, 04:49:39 pm »

А интерсептирани домове са ми 11-12, защото и на двата дома куспидите са в СТР. И съответно 5-6 с куспид БЛЗ.

Интерсептирани домове са ти само 5 и 11, защото започват в Стрелец/Близнаци и завършват в същите знаци.  

*

Veselin

« Отговор #12 -: Юли 07, 2010, 04:52:44 pm »
А какво бихте казали за интерсептирани знаци в 1 - 7 дом (Риби - Дева)?  :rolleyes:

*

holanda

« Отговор #13 -: Юли 07, 2010, 04:58:08 pm »
изглежда все още не ми е ясно кога един знак е интерсептиран.Миcлех,че е по голям дом,включващ 3 знака примерно.При мен всеки дом има по два управителя.От тази информация излиза,че ако слънцето ми е във Везни и началото на знака започва от куспидата на дома,то Везни ми е интерсептиран знак,така ли? :-[

« Последна редакция: Юли 07, 2010, 05:07:53 pm от жълтолилава »

*

Veselin

« Отговор #14 -: Юли 07, 2010, 05:04:50 pm »
Интерсептиран знак е този, който попада изцяло в даден дом. Примерно на К1 е 20 гр. Водолей, знакът Риби е изцяло в 1 дом, а на К2 е 7 гр. Овен.  :blink:

*

holanda

« Отговор #15 -: Юли 07, 2010, 05:11:37 pm »
Интерсептиран знак е този, който попада изцяло в даден дом. Примерно на К1 е 20 гр. Водолей, знакът Риби е изцяло в 1 дом, а на К2 е 7 гр. Овен.  :blink:
мерси
 :blink:

/ето,аз ви казах,че си нямам нищо специално в картата,за което да говоря.Tова беше като последна надежда..и то отпадна ;D/

*

tanina80

« Отговор #16 -: Юли 07, 2010, 08:37:49 pm »
Интерсептирани домове са ти само 5 и 11, защото започват в Стрелец/Близнаци и завършват в същите знаци.  

Ами как трябва да чувствам това, че Слънцето и Луната ми са точно в тия домове  :rolleyes: Това да не ми е от съвпада Мерк - Венера, че все се опитвам да изразя какво чувствам с някакви думи за да го разбера и осъзная... седя и си мисля само.