А картата на Леополд фон Захер - Мазох също е интересна.
На мен лично ми правят впечатление следните аспекти:
Слънце в съвпад с Нептун в 12 дом и квадрат със Сатурн в 8 дом. Сатурн в Скорпион в 8 дом в квадрат към Слънце в 12ти предполага наличието на страхове и комплекси.
Има и аспекти, които предполагат нетрадиционна изява - Венера в Риби в съвпад с Уран във Водолей и Луна в квадрат с Меркурий и Уран. И Луната, и Венера са силни есенциално.
От гледна точка на Индийската астрология също има интересни моменти:
Слънцето, Марс и Меркурий се намират в знака на Лагна - Козирог. Марс е екзалтирал, а Слънцето се намира в знак на неприятел /Сатурн/ и управлява 8 дом от Лагна.
Луната е доста "зла" - намира се в накшатра Криттика в съвпад с Раху в 5 дом. Пети дом в Джйотиш се свързва също така с интелекта и ума на родения. Ментални заболявания и отклонения може да има, ако 5 дом и управителят му са ранени от малефици. Раху, разположен в 5 дом, аспектира Лагна и планетите в първи дом - Слънцето, Меркурий и Марс. Това говори за зъл ум и склононност към жестокост, граничеща с умопомрачение.
Луна в съвпад с Раху в Криттика само по себе си е трудна позиция, освен това Луната е марака - управлява 7 дом от Лагна. Имал ли е деца? Юпитер е слаб есенциално, намира се в знак на неприятел, ретрограден и в 6 дом, в накшатра Ардра /Раху/. За Лагна Козирог Юпитер е временен малефик, тъй като управлява 3ти и 12 домове.
Управител на Лагна е Сатурн, намира се в знак на екзалтация в 10 дом - много силна позиция, има и рецепция с Венера във 2 дом /Водолей/. Сатурн аспектира 4ти и 7ми домове, което е неблагоприятно и за душевния коммфорт на родения /в съчетание с Луна-Раху/, и за партньорските му отношения. Луната в картата управлява 7 дом и съвпадът й с Раху в 5 дом акцентира върху сетивната част на отношенията, с афинитет към нестандартни връзки и отношения, които бързо започнат и рязко прекъсват. Игри на власт.
В картата има т.нар. куджа доша - Марс е в първи дом, при това силен, в екзалтация. Аспектира 4ти и 7ми домове.
Значи дотук имаме пет неблагоприятни връзки, раняващи 4 и 7 домове: 1 - аспекти от Марс, 2 - аспекти от Сатурн, 3 - Луна като естествен сигнификатор на 4 дом и като У7 в съвпад с Раху /в Криттика - една от "чепатите" накшатри/, 4 - Венера като естествен сигнификатор на връзките и жените в мъжка карта в рецепция със Сатурн, 5 - Марс като У4 в съвпад с У8 в сатурнов знак. Ако се приеме, че Кету в Скорпион хвърля аспект към 7 дом в знака Рак, добавяме още един неблагоприятен показател.