Здравей Гост

ВЛАСТНА ЛУНА

• 211 Отговора
  • 33241 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:ВЛАСТНА ЛУНА
« Отговор #20 -: Юли 11, 2010, 01:30:22 pm »
Не е разведена или да са разделени, Марая. Не само това му е проявлението на този аспект, нали.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Юли 11, 2010, 01:34:23 pm »
Не е разведена или да са разделени, Марая. Не само това му е проявлението на този аспект, нали.  :blink:

да ,сега видях ,че упр. на асц и дсц са в тригон.
вероятно мъжа често е липсвал, като физическо отсъствие.
не само Съни , заради 4-я дом реших ,че буквално мога да го приема. ;D ;D
по-късно се усетих ,че работя по производни домове и наред с това диспозитори и сингнификатори. :-[ ;)

за психиката на мъжа мога да кажа ,че е доста стабилен и емоционален мъж.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Юли 11, 2010, 01:37:41 pm »
Съни ,луна/нептун -съвпада дава и силни майчински чувства , а и все пак луната както казах преди е на трон по дом.
много е важно и това , дали планетата се чувства комфортно в " стаята" :blink: в която се намира.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #23 -: Юли 11, 2010, 01:39:29 pm »

аз мисля, че независимо каква е била майката, този човек от картата я е възприемал като домошарка /заради това, че е в 4-ти дом/, може би за отнесена и непрактична /съвпад с нептун/, като вечно бореща се с бащата или мъжа до нея /опозиция марс/ и налагаща му /на човека с картата/ някакви ограничения- /квадрат сатурн/, но пък за сметка на това винаги готова да комуникира с него /тригон меркурий/, осигуряваща ресурси, щедра /тригон с юпитер/..секстила с плутон и квадрата със слв ми е малко по- мътно както как го е възпримал човека..може би че лесно му е влияела, но това, което е искала от него е било в противоречие със съдбата му..

Подчертаното само не е вярно. Тъкмо това говорим, затова го пуснах примера. Гледам само категорично непасващото на истината да казвам, че не е така, за да не се вадят грешни заключения. Общо взето си описала точно майката.

« Отговор #24 -: Юли 11, 2010, 02:01:13 pm »
Моята Луна е в Риби в 8 дом. Прави два аспекта в квадрат с Юпитер ( в рак в 11 дом) и квадрат с Нептун ( в Стрелец в 4 дом), полуквадрат със Слънцето ( в Телец в 9 дом ) и квадрат и половина с Уран ( в Скорпион в 4 дом).

Това озаначава ли, че имам доста изкривена представа за реалността заради емоцииите?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #25 -: Юли 11, 2010, 02:25:00 pm »
Не, по никакъв начин не съществува ситуация като налагане на майката върху него. В нито едно отношение, вече го казах.

« Отговор #26 -: Юли 11, 2010, 02:26:53 pm »
Властна майка е авторитарния тип човек -властващ, налагащ, изискващ, подчиняващ. Власт, която разчита на безпрекословно подчинение или страх от наказание и се справя по-лесно с непослушанието и налагането на дисциплината от авторитетния тип родител.

Авторитетен е онзи, чието влияние върху постъпките на другите се основава на личностни качества като компетентност и справедливост.

Въпроса как астрологически да си обясним кой е авторитарен и кой авторитетен родител

http://az-moga.com/?p=1299

http://vgnezdoto.com/?p=610

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Юли 11, 2010, 02:34:44 pm »
Според мен мъжът от картата има силна връзка с майката - емоционална, духовна и интелектуална. За това говорят Луна в Стрелец в съвпад с Нептун в 4 дом в тригон с Меркурий/Юпитер, Слънце и Венера в знака Рак. Сатурн се намира в съвпад с АС и квадратът му с Луна/Нептун в Стрелец може да бъде интерпретиран и като силно чувство за отговорност по отношение към майката, желание да я закриля. Луна в Стрелец в съвпад с Нептун предполага по-скоро идеалистична представа за майката.
Марс в Близнаци на МС може да бъде сигнификатор на професията - нещо, което изисква сръчност, но същевременно методичност - квадрат със Сатурн на АС /Дева/, внимание към детайла. Меркурий е в съвпад с Юпитер и квадрат с Уран, в радикса управлява МС. Слънцето е в квадрат с Плутон. Според мен отношенията с бащата са по-трудни, връзката с майката е много по-дълбока.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #28 -: Юли 11, 2010, 02:35:35 pm »
Според мен отношенията с бащата са по-трудни, връзката с майката е много по-дълбока.

Абсолютно точно.

Сатурн се намира в съвпад с АС и квадратът му с Луна/Нептун в Стрелец може да бъде интерпретиран и като силно чувство за отговорност по отношение към майката, желание да я закриля. Луна в Стрелец в съвпад с Нептун предполага по-скоро идеалистична представа за майката.

И това. Ето го Сатурн, Вижън.  :blink: В комплект с Нептун.

Като цяло това се отнася и до връзките с жени при него. Но не до степен, в която да го вкарва в заблуди и грешки, а като един вид издигане на пиедестал, обожание.     
« Последна редакция: Юли 11, 2010, 02:44:52 pm от sunrain »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #29 -: Юли 11, 2010, 02:40:44 pm »
Не, по никакъв начин не съществува ситуация като налагане на майката върху него. В нито едно отношение, вече го казах.

добре, вярвам, че той така го възприема, но възможно ли е /говорим теоретично/ заради секстила с плутон тя да го е манипулирала много тънко чрез думи /тригон с меркурий/ и той да не се е усещал като че го вкарва в някакъв калъп, а де факто да е станало точно това??

Да предположим, че Луната не е само майката?  :blink: Съгласна ли си. Разбирам какво искаш да кажеш, също така ми е ясно, че не настояваш на твоето, а и да го правиш фактите няма да се променят.
 Думите на майката винаги може да ни раняват, това, ако включим Плутон изглежда съвсем естествено да е така, макар че в случая аспекта е лек.
По-вероятно е да дава някаква интензивност като цяло в отношенията с жените, не мислиш ли? Или понеже няма конфликт между Луна и Плутон те да са някаква необходимост и да му дават нужната емоционална среда и комфорт на душата. Могат още неща да се кажат, тъй като Луната е доста аспектирана и няма как да е изолирано описанието, но това е друга тема вече.  
« Последна редакция: Юли 11, 2010, 02:45:23 pm от sunrain »

« Отговор #30 -: Юли 11, 2010, 02:45:58 pm »
При мен Луната е в Овен. Майка ми определено е властна. Нейната Луна също е в Овен(29,46 Овен) - баба ми няма нищо общо с представата за властен човек. Такъв беше дядо ми - до абсурдност.
При синът ми Луната е в Скорпион в 4ти, а Марс е в опозиция на 9* от МЦ, но астрокома го брои за съвпад...

*

Divna

« Отговор #31 -: Юли 11, 2010, 02:52:01 pm »
човека би трябвало да е закърмен с вяра , да е търсач на духовното , това е успял човек сигурен в себе си и в онова което зависи от него.
На прав път си за повечето неща.  :blink:

Привърженик съм на тезата, че майката е по 10 дом, но сякаш в картите на мъже забелязвам 4 дом да е по-описващ личността на жената, която е дала живот. В този случай също е така, но пък тук и Луната се намира в самия дом, така че, незнам. 

много често виждам бащата в 10 дом

В мъжка карта майката се търси по 10 дом, а бащата по 4ти. В женска карта е обратното - майката по 4ти, а бащата по 10. Поне така съм го чела, но не знам доколко отговаря на истината.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #32 -: Юли 11, 2010, 02:53:14 pm »
ако има истина в думите ми, тя му е изкривила начина, по който се представя в света /квадрат асц/ и това, което мисли, че му е мисия на земята /квадрат слв/, а последното за мен е важно, защото правя аналогии с моята карта..

От нея няма и намек за влияние относно съдбата му, пътя му, реализацията му или каквото щеш.

Заради силната си емоционална връзка може да мисли кое е добро според нея, като всяка майка, която иска да предпази детето си. Не отговаря на описанието властна, налагаща се, взимаща решения, вместо личността. Нито тя го е правила, нито той е човек, който би го допуснал, по-скоро има наченки за подобна намеса от негова страна понякога.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Юли 11, 2010, 02:55:19 pm »
Има Сатурн в точен съвпад с мидпойнта Луна-Марс.
Това предполага изключителна отговорност по отношение към съпругата /майката/, но и донякъде консервативни разбирания относно ролите на съпрузите в брака и за домакинството.

Интензивност в отношенията с жените ще даде аспект Луна-Марс, Луна-Плутон или Венера-Марс, Венера-Плутон. В картата има опозиция между Луната и Марс и може да се отчете наличието на много широк /знаков/ квадрат между Венера и Плутон. Но както написах по-горе, Сатурн върху мидпойнта Луна-Марс поставя друг акцент - интензивност в отношенията с жените може и да има, но Сатурн създава известни задръжки и го държи далеч от сърцераздирателни драми. А инак съвадът на Луната с Нептун в Стрелец и Венера в Рак в един знак със Слънцето го правят състрадателен и емпатичен човек, след като се преодолее сатурновата бариера.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #34 -: Юли 11, 2010, 02:56:29 pm »
власт,контрол в отношенията родител дете могат да се упражняват не само пряко, като налагане и несъобразяване с чуждо мнение, но и като вид слабост ,безпомощност- напр.майка-инвалид
за която се налага да се грижиш,дълго време :'(
или свръхгрижовност от нейна страна, която не ти остава опция за личен избор, след като си пораснал продължава да те обгрижва, като малко дете ,като всяка наченка на самостоятелност се тушира с чувството за вина :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Юли 11, 2010, 02:58:16 pm »
В мъжка карта майката се търси по 10 дом, а бащата по 4ти. В женска карта е обратното - майката по 4ти, а бащата по 10. Поне така съм го чела, но не знам доколко отговаря на истината.

Да, но на практика не винаги е така, важно е да се обърне внимание къде попадат сигнификаторите на родителите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Юли 11, 2010, 03:00:34 pm »
власт,контрол в отношенията родител дете могат да се упражняват не само пряко, като налагане и несъобразяване с чуждо мнение, но и като вид слабост ,безпомощност- напр.майка-инвалид
за която се налага да се грижиш,дълго време :'(

Плутон и Нептун стоят в основата на този вид власт - контрол чрез зависимост.
И може би Сатурн, защото трябва да е силно поставен в радикса, за да ни държи дълго време отговорни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #37 -: Юли 11, 2010, 03:02:10 pm »
или свръхгрижовност от нейна страна, която не ти остава опция за личен избор, след като си пораснал продължава да те обгрижва, като малко дете ,като всяка наченка на самостоятелност се тушира с чувството за вина :(

И такива случаи има, да. Някой, ако даде пример с карта, би било полезно.

« Отговор #38 -: Юли 11, 2010, 04:19:54 pm »
свръхгрижовност, като начин за власт

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #39 -: Юли 11, 2010, 04:39:03 pm »
Аз съм с луна телец.Майка ми е с луна водолей.
През целия си живот до 34 тата си година я възприемах като красива,добра,чистница и все добродетели.
Но след 34тата си година насам(сега съм на 38),за мен тя просто не съществува.
Студена жена,егоистка и пропаднала.Която държи на своята независимост,която не се гради на полезни за нея или някой друг неща,а просто консуматор и лентяй.
Това е то за съжаление.
Както и луната ми е съвпад сатурн,както знаете.