Здравей Гост

ВЛАСТНА ЛУНА

• 211 Отговора
  • 33265 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:ВЛАСТНА ЛУНА
« Отговор #120 -: Юли 17, 2010, 02:41:42 pm »
Луната, независимо в кой знак е разположена, не излъчва собствена светлина.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #121 -: Юли 17, 2010, 02:46:38 pm »
Нухето не ти каза ли да си го промениш  :P

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #122 -: Юли 17, 2010, 02:48:34 pm »

Не намесвай ако обичаш Луната ми в Скорпион, защото за разлика от твоята скорпионска натура, моята е облагородена от съвпада с Юпитер, не си прави погрешни заключения, в резултат на други прогресивни луни в скорпион.

Инти , при мен за разлика от теб има много огън! не забравяй ,че и преднаталните затъмнения са огнени!
не забравяй ,че има и много земя...,не забравяй ,че управителя на 3-ти е много високо и е Уран , като той е управител на една от декадите на близнака...трети дом е водолей и мястото на знака водолей попада в мунданен 3-ти -близнаци....Плутон на МЦ си е плутон и скорпионското е видно ,защото е горе ,но по-трудно можеш да видиш другото -за него се иска повече от две очи и по-широко виждане ,по юпитер!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #123 -: Юли 17, 2010, 02:51:01 pm »
Нухето не ти каза ли да си го промениш  :P

да! но аз умишленно не го промених!
защото чета книги , но не приемам всичко за вярно. опитвам се да мисля и разсъждавам....и мисля точно така!

Факт: Колкото и да са различни ИН и ЯН изходната им точка е една, тоест..
колкото и ИН да има в ЯН, то толкова и Ян има в ИН.

а това провокира тема за размисъл....
за мен астрологията не е само четене и зубрене , а мислене.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #124 -: Юли 17, 2010, 02:53:48 pm »
Луната, независимо в кой знак е разположена, не излъчва собствена светлина.  :blink:

не е проблем ,щом така казваш! ;D ;D ;D ;D
значи е способна още повече да се поизцапа.... ;D ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #125 -: Юли 17, 2010, 02:58:36 pm »
Луната попива, особено като е във воден знак или в аспект с Нептун. Затова има нужда при такива Луни да се изгради по-стабилна защита.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #126 -: Юли 17, 2010, 03:00:47 pm »
Луната попива, особено като е във воден знак или в аспект с Нептун. Затова има нужда при такива Луни да се изгради по-стабилна защита.

някак си не ти разбрах интимната мисъл?

*

Марая

• 28287
« Отговор #127 -: Юли 17, 2010, 03:03:15 pm »

някак си не ти разбрах интимната мисъл?
сега вече я разбрах ,след като добави Нептун! ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Юли 17, 2010, 03:04:32 pm »
Интимната мисъл е, че могат да бъдат по-внушаеми, с по-чувствителна психика. Но това се отнася и за Луните по оста Дева-Риби.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #129 -: Юли 17, 2010, 03:07:55 pm »

Нептун е вратичка към други светове, към по-висши измерения, но има значение какви факсове се получават от там. Под стабилна защита визирах Сатурн в градивното му проявление. Тоест да сме чувствителни към фини енергии и вибрации, възприемчиви, но не чак дотам, че да загубим връзка с реалността и мястото ни в нея.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #130 -: Юли 17, 2010, 03:13:09 pm »
Интимната мисъл е, че могат да бъдат по-внушаеми, с по-чувствителна психика. Но това се отнася и за Луните по оста Дева-Риби.

аз мисля ,че луната винаги е внушаема където и да се намира.
нестабилна , емоционална и психична където и да се намира ,в който и да било знак тя означава точн това , а знака в който попада е всъщност онова което тя поема от него като качества и функций....
особенно в риби ,където диспозитора и Нептун е не по-малко емоционален , хлъзгав ,илюзорен съм съгласна ,че въобще и дума не може да става за друго....
но за девата се замислям , луна в дева с две думи на мен ми звучи -аналитична и педантична луна!

*

Марая

• 28287
« Отговор #131 -: Юли 17, 2010, 03:16:20 pm »

Нептун е вратичка към други светове, към по-висши измерения, но има значение какви факсове се получават от там. Под стабилна защита визирах Сатурн в градивното му проявление. Тоест да сме чувствителни към фини енергии и вибрации, възприемчиви, но не чак дотам, че да загубим връзка с реалността и мястото ни в нея.  :blink:

искаш да кежеш , че един добре интегриран в натала сатурн в аспект с луната /визирам традиционно хармоничен/ , е баланса на луната и нептун в случайте които нептун и луна не са добре поставени или интегрирани като енергий?
така ли да разбирам?

*

Марая

• 28287
« Отговор #132 -: Юли 17, 2010, 03:26:43 pm »
Под ЯН на Телеца разбирам, както гледаш привидно спокойния(ИН) човек, изведнъж нещо провокира ината му и на лице от дълбочината на природата му излиза тъмната част,
 гневът - ЯН(като временно непостоянно състояние, което бързо се връща към привидната реалност на ИН)

Веднага давам пример с Прокажен и онанен :85:
..  и телешкия му стелиум
грух-грух  ;D

и идея нямаш колко си прав! :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Юли 17, 2010, 03:30:21 pm »
искаш да кежеш , че един добре интегриран в натала сатурн в аспект с луната /визирам традиционно хармоничен/ , е баланса на луната и нептун в случайте които нептун и луна не са добре поставени или интегрирани като енергий?
така ли да разбирам?

Да, това искам да кажа.
Може и да няма аспект с Луната. Но това е стабилизиращият фактор.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #134 -: Юли 17, 2010, 04:22:29 pm »
Лили , а наблюдения за луна съвпад Плутон имаш ли?

*

Инти

• 2068
« Отговор #135 -: Юли 17, 2010, 08:52:31 pm »

Не намесвай ако обичаш Луната ми в Скорпион, защото за разлика от твоята скорпионска натура, моята е облагородена от съвпада с Юпитер, не си прави погрешни заключения, в резултат на други прогресивни луни в скорпион.

Инти , при мен за разлика от теб има много огън! не забравяй ,че и преднаталните затъмнения са огнени!
не забравяй ,че има и много земя...,не забравяй ,че управителя на 3-ти е много високо и е Уран , като той е управител на една от декадите на близнака...трети дом е водолей и мястото на знака водолей попада в мунданен 3-ти -близнаци....Плутон на МЦ си е плутон и скорпионското е видно ,защото е горе ,но по-трудно можеш да видиш другото -за него се иска повече от две очи и по-широко виждане ,по юпитер!

Явно е, че някой решиха да напишат нова астрология на Уран в Овен, само че не бъркайте активно и пасивно с ИН и ЯН, не може един знак днес да е ИН, утре да е ЯН само заради променливата човешка натура.

Марая, не е нужно да си слагаш астрологичната визитка за N ти път, всички я знаем наизуст, и много добре разбра какъв смисъл вложих в изказказването "твоята скорпионска натура", кажи ми, че Плутон и асцендент Скорпион не са те водели и в подземното царство  и , че  личността не се е докосвала да тъмните и нечисти страни на Скорпиона ;)

« Отговор #136 -: Юли 17, 2010, 10:56:23 pm »

Лили, в подкрепа на думите ти, аз съм типичен пример

съвпад луна/нептун в скорпи

се компенсира от силен Сатурн във Водолей/6 дом, приземява ме винаги
и Плутон/Асц,който ме пази от всякакъв вид розови очила и вкарване във филми,
в които доверчивият играе винаги жертвата :mellow:,
не,че в младостта не съм имала разочарования,
но опита е най-добрият учител, да не повтаряш грешните си избори

а Луна в Скорпи, не винаги е властна, може да бъде просто свръхактивна,
борбена и отцеляваща в критични моменти, интензивна, носеща постоянни промени

« Последна редакция: Юли 17, 2010, 11:02:24 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #137 -: Юли 17, 2010, 11:15:17 pm »
Не само ,че нямам какво да ти кажа ,но и още нещо запомни.....едно е асцендент и съвсем друго - луна!
това са елементарните разлики Инти....,от там се почва!

*

Инти

• 2068
« Отговор #138 -: Юли 18, 2010, 12:20:42 am »
Плутон на МЦ си е плутон и скорпионското е видно ,защото е горе ,но по-трудно можеш да видиш другото -за него се иска повече от две очи и по-широко виждане ,по юпитер!

Именно, защото скорпионското в теб е изключително видно , НЕ само от асцендента, ами и от квадратурата на Плутон към Слънце, се усеща от натури, които също добре могат да нанюхат този знак, ако беше само асцендента ти Скорпион, изобщо нямаше да си правя труда да пиша "за разлика от твоята скорпионска натура".

Луната ми има само положителни аспекти, и не работи на това низшо ниво ( с  изключение на една опозоция към Хирон, която работи на съвсем друго ниво ), на което на теб ти се иска да й припишеш като по учебник, за да ми правиш плоските разсъждения, че те преследвам от сумата ти време и ти правя забележки. Пълни глупости, изобщо нямам такова време , нито желание да се занимавам с подобни неща.

« Последна редакция: Юли 18, 2010, 12:36:33 am от Инти »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #139 -: Юли 18, 2010, 12:38:25 am »
Руската школа по записи на арабските астролози..

Грузинев ли визираш?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.