Здравей Гост

ВЛАСТНА ЛУНА

• 211 Отговора
  • 33297 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:ВЛАСТНА ЛУНА
« Отговор #140 -: Юли 18, 2010, 12:45:46 am »
Чакай Грузинев или Грузинов?
Защото първият не съм го чувал.

И аз не съм сигурна как се произнася.
Имам "Основите на древната астрологична традиция", от него е писана, но с псевдоним Чандра Лал Сингх.
Но техниките са така омешани вътре, просто не е истина!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #141 -: Юли 18, 2010, 12:55:56 am »
но Луната е най-променливия фактор

А Асцендентът не е ли?
Ако не ме лъже паметта, на всеки два часа изгрява нов знак на хоризонта.
А Луната минава от един знак в друг на всеки два дни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #142 -: Юли 18, 2010, 01:37:11 am »
Плутон на МЦ си е плутон и скорпионското е видно ,защото е горе ,но по-трудно можеш да видиш другото -за него се иска повече от две очи и по-широко виждане ,по юпитер!

Именно, защото скорпионското в теб е изключително видно , НЕ само от асцендента, ами и от квадратурата на Плутон към Слънце, се усеща от натури, които също добре могат да нанюхат този знак, ако беше само асцендента ти Скорпион, изобщо нямаше да си правя труда да пиша "за разлика от твоята скорпионска натура".

Луната ми има само положителни аспекти, и не работи на това низшо ниво ( с  изключение на една опозоция към Хирон, която работи на съвсем друго ниво ), на което на теб ти се иска да й припишеш като по учебник, за да ми правиш плоските разсъждения, че те преследвам от сумата ти време и ти правя забележки. Пълни глупости, изобщо нямам такова време , нито желание да се занимавам с подобни неща.

просто СПРИ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #143 -: Юли 18, 2010, 01:49:47 am »
А че АСЦ оказва най-голямо влияние е нормално,тъй като е и освен всичко друго най-индивидуалният фактор в картата (виж какво ти е писала кака ти Lillie).

Кака ви Лили държи да сподели, че най-индивидуалният фактор в картата е МС, макар че АС също не му отстъпва.
МС и АС дефинират времево-пространствената рамка. МС е много чувствителна точка и се движи по-бързо от АС.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #144 -: Юли 18, 2010, 01:52:02 am »
...но ще те оставя да си мъдреш "новата астрология" свободно на воля,наред с останалите в това число ентусиасти.

Накрая да вземем да издадем книга - "Астрология на новото време преди квантовия скок".  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #145 -: Юли 18, 2010, 02:03:44 am »
С какво се свързва фиксираността? С придържане към определени модели,със задържане на енергията,с нейното усвояване...

Относно фиксираните знаци и придържането към определени модели ~ да, но "задържане" на енергията?...

Дори и само по аналогия със значението на оста ІІ-ри ~ VІІІ-ми дом и също V-ти ~ ХІ-ти дом /оси на фиксираните знаци Телец - Скорпион и Лъв - Водолей/ показва, че именно там е най-големият енерго-обмен...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Марая

• 28287
« Отговор #146 -: Юли 18, 2010, 02:05:19 am »

Освен външни белези.. факт е, че хора с едни Асценденти мозъчната им дейност протича съобразно по еднакакъв начин на висше ниво, другото което тук не говоря за мозъкът като мисъл, която върви по Меркурий, а за висшия мозък, този на АЗ-а, а много добре е ясно на всички тук, че Асцендентът често пъти оказва най-голямо влияние.

Няма два мозъка обаче,а и отделно сравнението с мозъка куца по принцип.А и АЗ-а няма мозък...но ще те оставя да си мъдреш "новата астрология" свободно на воля,наред с останалите в това число ентусиасти.

А че АСЦ оказва най-голямо влияние е нормално,тъй като е и освен всичко друго най-индивидуалният фактор в картата (виж какво ти е писала кака ти Lillie).

Нещо против новото съзирам... :72: , лелеее ,къде го заряза Ураня бре? ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #147 -: Юли 18, 2010, 02:15:31 am »
МС е много чувствителна точка и се движи по-бързо от АС.

Така е,просто изключих за МЦто покрай фокуса в темата за АСЦ  :-[

А това не е нова астрология, дори бих казал, че е пряко свързана с традиционната и по точно древните автори и техниките, описани в произведенията им.

Всъщност имах предвид уклона в тази тема покрай Ин/Ян дискусията-защото няма как да се създаде нещо наистина ново,ако се използва нещо старо с краката на горе или в друга светлина.  :rolleyes:

тъй като ме визираш , се чувствам длъжна да отговоря....
всеки допуска грешки ,но понеже ми се намекна и намеква -изтрий си поста ,събрери си мисълта ,вдигни си гащите ,свали си прашките и прочие ,/а ,аз не съм персона която може да бъде поставяна в рамки и норми между впрочем/ ,затова шеговито казах ,че пиша нова астрология...а и не виждам нищо лошо при това ,че доста от моделите са поостарели ,щото ,ако съдиме по индийската при някой аспекти и сега пише ,ще ти умрат кравите...е еее ,добре ,ама като нЕмам крави?
по западната система също доста неща рухват надолу с краката....впрочем преди квантовия скок , забързаните времена и ред други кукумявки и извисени в небесата далаверки ,които са нам угодни ,що да не напишеме и нещо по-свежо и по-ново!
моя Уран е ЗА! ;D ;D Чакай да не го хваля ,че коректорката току-виж ме е скастрила....,че и той ми е бая лошо поставен...
АБЕ ,КВО ЛИ РАЗБИРАМ АЗ ОТ АСТРОЛОГИЯ ,Я ДА ВИ ОСТАВЯ ДА СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ НА ВОЛЯ ИНТЕРПРЕТИРАЙКИ ТОЯ И ОНЯ АВТОР И НИКАКВА МИСЪЛ СВИШЕ! :angry: :angry:

*

Марая

• 28287
« Отговор #148 -: Юли 18, 2010, 02:26:24 am »
Нали помниш какво ти казах наскоро за Уран?Че не всяка негова изява носи оригиналност и прозрение,може и да е нещо много смешно до степен на жалко,като шутовщината.А и както преди малко споделих-няма като как нещо да е ново,след като просто на старото се слага нова опаковка.Така ако някой някога е прозрял нещо за това че има ИН/ЯН обозначение на знаците,един Уран би прозрял/създал някакво друго ,без да се позовава на предното (тъй като позоваването на нещо не е Уранов процес,нито взаимстването,канала е от бъдещето към настоящето,от високото към ниското,а всичко вече създадено е в ниското и в миналото,поради това че вече е сформирано),но той и Уран е скъперник,не дава на всеки туко така от по-висшите му изяви  :P

Че е скъперник е скъперник ,то това се знае!
ама що ли не мога да се съглася с теб за новата опаковка...я си представи ,че той може да преекспонира?!и защо не-уран е способен на всичко и на неочакваното!
така ,че не бъди толкова категоричен за изявата му...-непредсказуем е!
и все пак ИН СЕ СЪДЪРЖА В ян И ян СЕ СЪДЪРЖА В ИН!
Няма мъжко и женско!
има активно и пасивно !
я ме светни ,сперматозоида къФ е?

*

Марая

• 28287
« Отговор #149 -: Юли 18, 2010, 02:34:41 am »
Всъщност имах предвид уклона в тази тема покрай Ин/Ян дискусията-защото няма как да се създаде нещо наистина ново,ако се използва нещо старо с краката на горе или в друга светлина.  :rolleyes:

Не мисля, че е с краката на горе и нямам претенции да пиша нова астрология, това което го казах
го потвърждават хора, които аз и ти сме скачали с парашут от масата  :85:{ мен дори ме е нямало още}, когато в годините преди 1989-а трудовете са им се разпространявали от ръка на ръка и стават настолни за много български астолози.
Обосновката е дори научна относно мозъка.  ;D
а около 90% в него никой не знае какво има там и до ден днешен..
Но нямам време нито желание вече да говоря по темата.  ;)

визираш мастит астролог:НИКОЛАЙ ДОЙНОВ :blink:

*

Nebesna

« Отговор #150 -: Юли 18, 2010, 07:17:30 am »
Колкото за Асцендентът, то той е изгрева на Слънцето
Една от основните разлики на Асцендентът спрямо Луната е, че той отговаря за кардиналните знаци.

Тука става голямо смесване на понятия.
1/ Асцендентът не е изгрева на Слънцето, а ИЗРЯВАЩ ЗНАК (знакът, който изгрява на източния хоризонт в момента на вашено раждане. Знакът може да е кардинален, а може и да не е, но със сигурност е ЪГЛОВ.

*

Nebesna

« Отговор #151 -: Юли 18, 2010, 07:25:51 am »
Асцендентът си е мозъка за мен, той само може да се развива, но не и да се изменя.

Намирам зрънце логика в това, понеже се касае за 1-ви дом, чиито класически управител е Овена, а в медицинската астрология управлява главата и мозъка.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #152 -: Юли 18, 2010, 12:59:03 pm »
Няма мъжко и женско!
има активно и пасивно !
я ме светни ,сперматозоида къФ е?

Сигурно ще се учудите, но в индийската астрология семето се управлява от Слънце/Венера, а кръвта от Луна/Марс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #153 -: Юли 18, 2010, 01:09:44 pm »
А що се отнася до полярностите в астрологията, вероятно сте забелязали, че всяка планета от септенера управлява по един женски и един мъжки знак, с изключение на Слънцето и Луната.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #154 -: Юли 18, 2010, 02:01:10 pm »
Да,и то в изключителна симетрия спрямо светилата (Ядрото първоначални Ян/Ин).Но знаците си остават твърдо разпределени като Ин/Ян,заради характера на елементите,а не поради природата на планетите.

характера на елементите казваш :blink:

ИН -ЖЕНСКИ - ТЕЛЕЦ , РАК , ДЕВА , СКОРПИОН , КОЗИРОГ , РИБИ- Какъв е характера на елементите?! - ЗЕМЯ И ВОДА.

ЯН- МЪЖКИ - ОВЕН , БЛИЗНАЦИ , ЛЪВ , ВЕЗНИ , СТРЕЛЕЦ , ВОДОЛЕЙ- ВЪЗДУХ И ОГЪН.

Искаш да ми кажеш , че в земята и водата няма ЯН и във въздуха и огъня ИН?
най-малкото , което е заради управителите на знаците бих отишла и по-далеч!
ако хипотетично приемем само планетите до сатурн , то меркурий и венера , марс и юпитер , сатурн управляват и ИН-ски и ЯН-ски знаци.
единственно слънцето и луната имат точно и безкомпромисно определение .
Не случайно вчера попитах какъв е сперматозоида?

*

Марая

• 28287
« Отговор #155 -: Юли 18, 2010, 02:07:54 pm »
Кога ще спреш да смесваш планети със знаци?  :o

Сперматозоида е ЯН,но след като виждам че имаш мнение по въпроса,чакам да го чуя .

;D ;D ;D , не разсъждавай рамкирано , а помисли!
яйцеклетката е ИН.-нали така!?
производното на двете какво е ? :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #156 -: Юли 18, 2010, 02:24:48 pm »
Производното е Ден.

а , Ден какво съдържа?

*

Марая

• 28287
« Отговор #157 -: Юли 18, 2010, 09:27:58 pm »
ИН и ЯН, понеже е производно от тях, а те са такива от първичната събстанция  ;D

охххх, много е сложноооо- яйцето или кокошката!? ;D ;D :wub:

« Отговор #158 -: Юли 18, 2010, 09:36:03 pm »

!
а ,ако е много интимно и решиш да не го споделяш няма да се сърдиме я!
Уран напусна 7 нат дом и се задомих точно когато Юпитер беше на куспидата на 7 дом .
Имах квадрат на Уран с нат Луна което беще причина за нервни кризи и разстрийства до краен предел.
Съвпад с Южен възел-много стари неща излезнаха на яве спомени документи познати посетих места на които не съм ходела от дете и много спомнеи оживяха.Правейки си равносметка разбрах много неща от миналото свързани със семейството ми(родното)най накрая осъзнах че майка ми през цялото време е искала да ме изгнони от родния ми дом че сестра ми също и куп разни други стари исатории от миналото ей такива неща накратко.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Марая

• 28287
« Отговор #159 -: Юли 18, 2010, 10:02:28 pm »
Не е ли същото само че го казваш по друг начин  ;D

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :rolf: едно към едно!