Слагам за пример картата на дядо ми (починал вече), за съжаление часът на раждане не е известен.
Цял живот, откакто го помня, имаше мания, че е преследван. Нямаше психично заболяване

, не знам на какво се е дължало... може би в резултат на контузия в главата по време на войната.
Та, постоянно мислеше, че го следят, преследват, че му мислят злото, че искат да го отровят даже.

Беше университетски преподавател и щеше да стигне до големи висоти, ако не се беше изпокарал навремето с всички титуловани евреи. Все диреше истина и справедливост. Не знам на какво са се дължали антисемитстике му настроения, аз не съм така.

Забелязвам, че най-точните аспекти на Слънцето са опозиция с Юпитер и тригон с Нептун. Има и тригон с Марс, а квадратът с Плутон е разходящ и с по-широка орбиса. Слънцето е и в съвпад с Хирон (за тези, които го включват в анализите си).
За Луната не съм сигурна в кой знак е - може да е в края на Рак, може и да е в Лъв, ако е роден по-късно (имаше съпруга Лъв, дъщеря Лъв и друга дъщеря със Слънце в първи дом).
Забелязвате ли кои са най-точните аспекти на Слънцето? Слънцето не е никак слабо - намира се в знак на екзалтация, има тригон с дипозитора си. Опозицията със Сатурн /екзалтирал/ е доста широка.
Най-точните аспекти на Слънцето са опозиция с Юпитер, тригон с Нептун и съвпад с Хирон. Слънцето участва в голям огнен тригон, но има и опозиция.