Здравей Гост

Мания за преследване

• 23 Отговора
  • 7224 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Мания за преследване
« -: Юли 14, 2010, 12:16:48 am »
Добър вечер на всички.  ;D

Смятах да си лягам в този късен час, но от известно време ме човърка един въпрос, а слънчевото затъмнение в 8 дом го "освети", тъй да се каже.  :rolf:

Според вас манията за преследване на какво се дължи в хороскопа?
Не става въпрос за параноя, страхове. А по-скоро за неосъзнат стремеж човек да занимава всички със своята особа, като се чувства преследван и си въобразява, че всички погледи са насочени към него, че се намира в светлината на прожекторите, че все е на хората в устите, все някому е трън в очите и т.н.

Как мислите?

Акцентирани домове, знаци, планети?

Цитат
Сигурно си спомняте някой комичен филмов герой (не че няма и реални прототипи), който се жалва, че чрез телефоните, електрическите кабели, телевизионните кули или друг техногенен обект се осъществява следене и зомбиране на хората от враждебна извънземна цивилизация, от тайните служби, от световното правителство. Може героят да носи шапчица от станиол, за да защити мозъка си от чуждите вълни. Няма спор, смешен сюжетен мотив. Само че това, че някой има параноя, съвсем не значи, че никой не го следи. Точно като в стария виц за двамата психиатри:

* Колега, как върви онзи твой пациент с манията за преследване, дето си въобразяваше че го търсят мафиоти?
    * Тъкмо го излекувах успешно и някой взе, че го застреля.

За някои патологични случаи от гледна точка на медицината: http://www.psihichnozdrave.com/downloads/downloads_upload/SCH.pdf

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

Re:Мания за преследване
« Отговор #1 -: Юли 14, 2010, 12:20:57 am »

Лили,познавам точния човек,но не говоря с него и няма как да се сдобия с данните за нашето малко изследване.Ех..а може и да измисля нещо.Просто..образа,които описа,отговаря напълно на него  :o.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Юли 14, 2010, 12:37:56 am »
Още нещо по темата... или не съвсем  ;D

Цитат
Станчо имал тежка мания за преследване и докторите на Четвърти километър видели бая зор, докато успеят да го подобрят - чак на шестата година, впрочем. Дошли веднъж едни студенти-идиоти, послушали лекцията за манията за преследване, погледали яркия излекуван пример Станчо, а на излизане единият се приближил до него и прошепнал зловещо: "Станчо, ние те наблюдаваме".
Станчо, разбира се, веднага изкукуригал отново, шест години лекарски труд в канала и т.н. Защо ти разказвам тази гениална история? Защото не би бил никакъв конспирационен теоретик, ако сам не вярваш в теорията си. Т.е. бъди като Станчо - напълно сигурен, че Те те наблюдават.

Цитат
СЛУЧАЕН ГЕНЕРАТОР
ЗА ТЕОРИИ НА КОНСПИРАЦИЯТА

Нещо ми подсказва, че щом си стигнал дотук, имаш нужда от помощ - както психиатрична, така и конспирационно-теоретична. Ето защо, ако не можеш да измислиш сам достатъчно фамозна теория на конспирацията, използвай следния
Случаен Генератор на егоист, в който случайните комбинации между отделните елементи пораждат зловещи, заплетени истории за заговори и предателства.
Успех.

ЗА ДА РАЗБЕРЕШ
света днес
причините за глобалната рецесия
историята на човечеството
защо компютърът ти не работи
какви бикини носи момичето от третия етаж

ТРЯБВА ДА ОСЪЗНАЕШ, ЧЕ ВСИЧКО СЕ КОНТРОЛИРА ОТ
- група
- шайка
- тайфа
- таен кръг
- съюз
- орден
- банда
- сборище

ОТ
- илюминати
- евреи
- банкери
- педерасти
- еврейски банкери
- банкерски педерасти
- педерастки евреи
- фенове-ултраси на Седморката на Блейк

С ПОМОЩТА НА
- очилатите интелектуалци
- хомосексуалистите
- хомосексуалните очилати интелектуалци
- френолозите
- застаряващите университетски преподаватели
- Джордж дабълю Буш
- тамплиерите, мама им дееба неприятна
- феновете на Стар Трек

ТАЗИ КОНСПИРАЦИЯ Е ЗАПОЧНАЛА ОЩЕ
- в дълбоката древност когато мъжете бяха истински мъже и овцете бяха нервни
- преди две седмици
- на 24 март 1452, 16:38 ч., Любек, Северна Германия
- много отдавна

КОНСПИРАТОРИТЕ СА ОТГОВОРНИ ЗА МНОЖЕСТВО ВАЖНИ ИСТОРИЧЕСКИ СЪБИТИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО
- Френската революция
- Октомврийската революция
- поледицата
- Сексуалната революция
- Сексуалната еволюция
- Електронната революция
- хемороидите на Артюр Рембо
- заснемането на петия епизод от Дунав мост

ДНЕС ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОНСПИРАЦИЯТА СА НАВСЯКЪДЕ. МОЖЕШ ДА ГИ РАЗПОЗНАЕШ ПО
- тайното ръкостискане
- явното ръкостискане
- татуировката с лика на дървосекача Пол Бъниън на задната лява буза
- това, че постоянно гледат Дискавъри Чанъл
- черните фанелки с надпис "И аз съм от Конспирацията"
- това, че пикаят със свалена седалка на тоалетната чиния

КРАЙНАТА ИМ ЦЕЛ Е
- избиването
- кастрирането
- осакатяването
- измъчването
- обръсването на главите

НА
- всички честни християни
- всички честни патриоти
- семейството ти
- Костенурките нинджа
- група П.И.Ф.

И ДА ЗАТВОРЯТ ПРОТИВНИЦИТЕ СИ
- в тайни концентрационни лагери
- на борда на неидентифицирани летящи обекти
- в една стая с Нина Николина
- в Бермудския триъгълник
- в нова кооперация в Овча Купел 2

ЗА ДА ПРЕДОТВРАТИМ ТОВА, ТРЯБВА ДА
- купуваме много оръжия
- купуваме много трайна храна
- купуваме много бензин
- изключим компютъра
- прослушаме "Bela Lugosi Is Dead" на Баухаус наобратно
- хакваме правителствения сайт всеки ден до победата
- следим предаванията на радио Алма Матер за подпрагови сигнали

ТЪЙ КАТО МЕДИИТЕ СА КОНТРОЛИРАНИ ОТ
- левите
- десните
- едрия капитал
- комунистите
- новинарската клика

ТРЯБВА ДА ЧЕРПИМ ИНФОРМАЦИЯ ЕДИНСТВЕНО ОТ
- вестник Строго секретно
- сутрешния блок на Канал 1, но само до седем и десет
- латино-предаването на Анхел Лопес във вторник вечер
- сигналите, които получаваме от Космоса

Автор: Иво Сиромахов

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Юли 14, 2010, 12:41:10 am »
А ако има мания за преследване, породена от егоцентризъм? Светило във воден дом ли ще търсим или нещо друго?
Все си мисля, че има категория хора, които искат да бъдат преследвани, но не си го признават... Според вас това диагноза ли е или някое подпрагово състояние на психиката?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Юли 14, 2010, 12:46:13 am »
Трябва да търсим егоцентрични хора, които силно вярват в способностите си и се мислят за значими.

Или някой, който се стреми да създаде мит за себе си, за да се чувства значим.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #5 -: Юли 14, 2010, 12:49:27 am »
А ако има мания за преследване, породена от егоцентризъм? Светило във воден дом ли ще търсим или нещо друго?

Еми, там нещо по Слънцето ( егото) трябва да е. Трябва да търсим егоцентрични хора, които силно вярват в способностите си и се мислят за значими. Трябва да е някаква напрегната връзка на управител на АС с друга планета, знам ли, Лили...

човека,за когото говоря е Везни.Мисля,че въздушните са по-податливи на 'летящите си запитвания'' и лесно ги хваща манята за преследване,която Лили визира.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Юли 14, 2010, 12:53:01 am »
.. според мен, няма нормален човек, който да ИСКА да бъде преследван.

Да, и според мен.
Но тук не говорим за "нормалните" хора.  ;D
Но виж, по-горе съм задала по-широк диапазон, в различни вариации.
Не става въпрос за преследване в буквалния смисъл на думата - злонамерено следене, отправяне на заплахи, компромати и т.н.
Какво ще кажете за човек, който се жали, че е следен и преследван, а вътрешно изтръпва от кеф, че отново е център на Вселената, а всички други са в неговата периферия?  

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #7 -: Юли 14, 2010, 01:04:35 am »

ем,то за такива мании трябва да ти е наслагвана идеята още в ранно детство.Не се раждаш отговорен за света.Едно ранено Слънце винаги поставя акцент върху самоопределянето и подсилва егоцентризма.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Юли 14, 2010, 01:04:50 am »
Давам един пример с някои световно известни знаменитости от шоу бизнеса.
Знаете, че и публичният, и частният им живот се следи под лупа, навсякъде са преследвани от тълпи папараци.
Представете си една засукана кака да отиде на място, където знае, че ще бъде издебната от нахални папараци, и нарочно да не сложи долно бельо.  ;D И какво се получава... Отваря се вратата на лъскавата й лимузина, подава се фино краче, а след него елегантно се оголва бедрото... чак до пъпа. Защото дамата предвидливо е облякла малка, тясна, къса рокличка, но е забравила за друг... ммм, аксесоар.  :-[
В същия този миг от храсталака изскача папарак със замаян поглед, пресвяткват светкавици... щрак щрак с фотоапарата! А на следващия ден умело подготвеният от звездата "компромат" се появява на корицата на някое лъскаво списание. И рейтингът й скача до тавана - OH, YEAH, да живее Холивуд!  :rolf: А ако е някоя позабравена или залязла звезда, рекламата идва тъкмо навреме...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Юли 14, 2010, 01:06:25 am »
Лили, кой те провокира? Не съм чела цял ден във форума. Надявам се, да не е нещо от тук.

Идват ми разни музи посред нощите... Но нищо лично.  :wub:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #10 -: Юли 14, 2010, 01:10:11 am »
Давам един пример с някои световно известни знаменитости от шоу бизнеса.
Знаете, че и публичният, и частният им живот се следи под лупа, навсякъде са преследвани от тълпи папараци.
Представете си една засукана кака да отиде на място, където знае, че ще бъде издебната от нахални папараци, и нарочно да не сложи долно бельо.  ;D И какво се получава... Отваря се вратата на лъскавата й лимузина, подава се фино краче, а след него елегантно се оголва бедрото... чак до пъпа. Защото дамата предвидливо е облякла малка, тясна, къса рокличка, но е забравила за друг... ммм, аксесоар.  :-[
В същия този миг от храсталака изскача папарак със замаян поглед, пресвяткват светкавици... щрак щрак с фотоапарата! А на следващия ден умело подготвеният от звездата "компромат" се появява на корицата на някое лъскаво списание. И рейтингът й скача до тавана - OH, YEAH, да живее Холивуд!  :rolf: А ако е някоя позабравена или залязла звезда, рекламата идва тъкмо навреме...

това е добре обмислена реакция,Лили,а ние говорим за друго.Останах с впечатление ,че темата е сериозна  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Юли 14, 2010, 01:14:59 am »
Но при мен са осъзнати, виж цяла тема отворих.

Радвай се, че са осъзнати твоите.
Нали по квадратите бе осъзнаването на съществуващите проблеми? А ако липсват такива в радикса, осъзнаването може да бъде провокирано или чрез квадратура - справяне с конфликтна ситуация, или чрез опозиция - сблъсък на интереси, необходимост от избор. Тук понеже се спомена за ранени Слънца, а какво ще кажете за Слънце с тригони и секстили? При тях има ли проблеми и има ли осъзнаване?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Юли 14, 2010, 01:16:31 am »
Останах с впечатление ,че темата е сериозна  ;D

И да, и не.  ;D
Мога и за сериозните неща да говоря несериозно, с шеги.
Но виж, диагнозата си е сериозно нещо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #13 -: Юли 14, 2010, 01:20:00 am »
Нали по квадратите бе осъзнаването на съществуващите проблеми? А ако липсват такива в радикса, осъзнаването може да бъде провокирано или чрез квадратура - справяне с конфликтна ситуация, или чрез опозиция - сблъсък на интереси, необходимост от избор. Тук понеже се спомена за ранени Слънца, а какво ще кажете за Слънце с тригони и секстили? При тях има ли проблеми и има ли осъзнаване?

няма да забравя какво беше написала Марая за плавните аспекти-точно те улесняват протичането на проблема.Слънце,което сключва тригони може да не осъзнава проблема,идващ от други планети в твърд аспект помежду си, защото
мисли,че всичко е ''ток и жици''.

« Последна редакция: Юли 14, 2010, 01:24:59 am от жълтолилава »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Юли 14, 2010, 01:25:50 am »
няма да забравя какво беше написала Марая за плавните аспекти-точно те улесняват протичането на проблема.

И аз мисля, че е вярно.
От гледна точка на медицинската астрология протичането на някое заболяване в латентна фаза може да бъде индикирано от прогресивен /транзитен/ тригон или секстил. Но тригоните като че ли действат по-подмолно, хлъзгави са...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Юли 14, 2010, 01:32:42 am »
Хайде, лека ви нощ.  :88:

И мислете кой ви следи и преследва.  :57: Извънземните са навсякъде сред нас. Искат да спрат еволюцията ни, мамка им анунаки.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Юли 14, 2010, 01:35:04 am »
Де е Жинома да ви разкаже за неорганичните?  ;D Взел си е лятна отпуска и той.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Юли 14, 2010, 01:47:11 am »
Абе вие май сте пропуснали да прочетете в Говорилнята какъв уред си имам от Щатите. Еееей, тия американци, много са изобретателни! Айнщайн ряпа да яде!
Таааа, бяха ми докарали по поръчка Fartmachine с дистанционно. Дистанционното накрая взе, че се развали. Но знаете ли, че са започнали да идват сигнали от Космоса? Туй да ви кажа е по-яко от октопода. И от адронния колайдър! Същински оракул. Остава да им науча езика и да разкодирам послането... Хвърлих си кристалната топка от терасата, вече не ми трябва... Кучето на съседа отдолу взе, че се спомина от удара.  :-\

Лека нощ.  :rolf:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #18 -: Юли 14, 2010, 07:16:58 am »
Но при мен са осъзнати, виж цяла тема отворих.

не е ли нарцисизъм това, когато човек е център на собствената си вселена..нарцисизъм, егоцентризъм..всеки е център на вселената си, но когато не може да взаимодейства с останалите вселени, тогава чак има проблем..

п.с. фен съм на "Седморката на Блейк" -  ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Юли 14, 2010, 03:52:36 pm »
Слагам за пример картата на дядо ми (починал вече), за съжаление часът на раждане не е известен.
Цял живот, откакто го помня, имаше мания, че е преследван. Нямаше психично заболяване  ;D, не знам на какво се е дължало... може би в резултат на контузия в главата по време на войната.
Та, постоянно мислеше, че го следят, преследват, че му мислят злото, че искат да го отровят даже.  ;D Беше университетски преподавател и щеше да стигне до големи висоти, ако не се беше изпокарал навремето с всички титуловани евреи. Все диреше истина и справедливост. Не знам на какво са се дължали антисемитстике му настроения, аз не съм така.  ;D

Забелязвам, че най-точните аспекти на Слънцето са опозиция с Юпитер и тригон с Нептун. Има и тригон с Марс, а квадратът с Плутон е разходящ и с по-широка орбиса. Слънцето е и в съвпад с Хирон (за тези, които го включват в анализите си).
За Луната не съм сигурна в кой знак е - може да е в края на Рак, може и да е в Лъв, ако е роден по-късно (имаше съпруга Лъв, дъщеря Лъв и друга дъщеря със Слънце в първи дом).

Забелязвате ли кои са най-точните аспекти на Слънцето? Слънцето не е никак слабо - намира се в знак на екзалтация, има тригон с дипозитора си. Опозицията със Сатурн /екзалтирал/ е доста широка. Най-точните аспекти на Слънцето са опозиция с Юпитер, тригон с Нептун и съвпад с Хирон. Слънцето участва в голям огнен тригон, но има и опозиция.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.