Марая, не знам какво да кажа...Това отприщва спомени у мен, майка ми беше астматичка и дълги години докато е развивала рака в себе си, ние се заблуждавахме, че общата слабост е заради пристъпите й. А със сина си имах този проблем 7 години, от както прекарахме 3 месеца в болница като бебе - от тогава докато тръгне 1 клас. Беше развил алергия към промяната на времето, с майка ми двамата бяха като барометри. В дългите и безсънни нощи стигнах до извода, че това зависи от мен, по някакъв странен начин, малките деца поемат негативите от родителите си...
Ако ти кажа какво помогна, няма да повярваш....Майка ми си правеше лекарство по тибетска рецепта, за да го пие на всеки 5 години по схема - чеснова тинктура. Сина ми беше много зле и в отчаянието си, от това лекарство, което се пие на капки, налях една капачка от шише и го хакнах в гърлото му. Обикновено като го хване спазъма /всъщност беше обструктивен бронхит/ - траеше 1 седмица, а първите дни, все едно че умираше, дишането му се чуваше от няколко метра.....Та след като му хакнах капачката с чесъна в гърлото /бях жестока в случая, но трябваше/ за 24 часа спазъма изчезна и повърна всичко, дето му е задръствало дробчетата - обилно количество бели налепи....Ииии така.
И сега когато усетя, че ме хваща грип и аз си хаквам една капачка....и на сутринта ни гърло, ни нищо ме боли....