Заложено е в натала , повече от сигурна съм в това.
Каквито и качества да развиваме , в натала ние имаме кодирана програма , по която вървим.
Колко "струва" оптимизма и песимизма....
къде в натала е скрит? и всъщност ,не е ли пак "виновна" луната за всяко едно от тези качества?! разбира се и нейната аспектация на фона на картата....
знаци на оптимизма според мен са стрелец-юпиер , водолей-уран , лъв-слънце , овен-марс- не съм го чела никъде ,просто разсъждавам. :blink:
знаци на песимизмакозирог-сатурн , риби-нептун , скорпион-плутон.
В опит на разсъждение ми се струва , че оптимизма е в огъня , а песимизма в земята и водата....
„Песимистът вижда трудности във всяка възможност; оптимистът вижда възможности във всяка трудност.“ — У. Чърчил
"Песимистът - това е добре информиран оптимист" - приписва се както на Бърнард Шоу, така и на Гюнтер Грас
"Оптимистът вярва, че ние живеем в най-добрия от всички възможни светове. Песимистът се опасява, че това може да се окаже истина." - Бранч Кейбъл
"Песимистът вижда само един безкраен тунел. Оптимистът вижда светлина в дъното на тунела. Реалистът вижда тунела, светлината и идващия влак. А машинистът вижда трима идиоти, които седят на релсите." - Неизвестен автор
та , в опит за разсъждения ,черпейки от мъдростта на вековете си мисля ,че оптимизма е свързан с положителната мисъл , а песимизма с отрицателната.
ако искате ,можем да поговорим за тях ,можем да се опитаме и да разберем ,кое е повече у нас като доза и защо така ,съдейки по планетните конфигураций...
с риск да се повторя ,ще кажа ,че за мен луната има своето значение....