Здравей Гост

ОПТИМИЗЪМ И ПЕСИМИЗЪМ

• 22 Отговора
  • 4157 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
ОПТИМИЗЪМ И ПЕСИМИЗЪМ
« -: Юли 15, 2010, 12:39:05 pm »
Заложено е в натала , повече от сигурна съм в това.
Каквито и качества да развиваме , в натала ние имаме кодирана програма , по която вървим.
Колко "струва" оптимизма и песимизма....
къде в натала е скрит? и всъщност ,не е ли пак "виновна" луната за всяко едно от тези качества?! разбира се и нейната аспектация на фона на картата....
знаци на оптимизма според мен са стрелец-юпиер , водолей-уран , лъв-слънце , овен-марс- не съм го чела никъде ,просто разсъждавам. :blink:
знаци на песимизмакозирог-сатурн , риби-нептун , скорпион-плутон.
В опит на разсъждение ми се струва , че оптимизма е в огъня , а песимизма в земята и водата....
„Песимистът вижда трудности във всяка възможност; оптимистът вижда възможности във всяка трудност.“ — У. Чърчил
"Песимистът - това е добре информиран оптимист" - приписва се както на Бърнард Шоу, така и на Гюнтер Грас
"Оптимистът вярва, че ние живеем в най-добрия от всички възможни светове. Песимистът се опасява, че това може да се окаже истина." - Бранч Кейбъл
"Песимистът вижда само един безкраен тунел. Оптимистът вижда светлина в дъното на тунела. Реалистът вижда тунела, светлината и идващия влак. А машинистът вижда трима идиоти, които седят на релсите." - Неизвестен автор

та , в опит за разсъждения ,черпейки от мъдростта на вековете си мисля ,че оптимизма е свързан с положителната мисъл , а песимизма с отрицателната.
ако искате ,можем да поговорим за тях ,можем да се опитаме и да разберем ,кое е повече у нас като доза и защо  така ,съдейки по планетните конфигураций...
с риск да се повторя ,ще кажа ,че за мен луната има своето значение....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:ОПТИМИЗЪМ И ПЕСИМИЗЪМ
« Отговор #1 -: Юли 15, 2010, 12:42:29 pm »
ПЕСИМИЗЪМ1. Характерно отношение към действителността, което се изразява в недоверие в бъдещето, в схващането, че в света преобладава лошото. 2. Склонност да се вижда светът в мрачна светлина.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #2 -: Юли 15, 2010, 12:50:34 pm »

:blink:предполагам си права.Луна или Мерк в аспект със Сатyрн ми изглежда като носител на страхове,ниско самочувствие,желание да се запасяваш ...

Аз съм реалист/оптимист.Луната е добре аспектирана.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3 -: Юли 15, 2010, 12:55:59 pm »
мога да кажа за себе си, че съм завършен оптимист-реалист. имам Юпитер във водолей на АС-то в тригон с Уран и Сатурн. виждам всичко, осъзнавам всичко, но въпреки това успявам да намеря и най-малкото зрънце хубави неща в лошото. верно е, че понякога изпадам в дълбоките си черни дупки типично по мой си начин - докато не зария с нокти в калта не мога да изплувам, но се радвам, че с годините все по-рядко ми се е случвало и все по-за кратко... последния път когато се скофтих така беше преди месеци и то само за ден - за сведение преди много години съм изпадала в такива депресии, че са траяли по 3-4 месеца, но отново си изплувах сама. някак имам един вид защитен механизъм - гълташ въздух и се потапяш и после изплуваш нов човек... може би това е от тригона на Марс и Плутон и Венера - гмуркането до дъното и новата енергия след това...

въобще светът е хубав заедно със всички гадости наоколо  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Юли 15, 2010, 01:45:49 pm »
мога да кажа за себе си, че съм завършен оптимист-реалист. имам Юпитер във водолей на АС-то в тригон с Уран и Сатурн. виждам всичко, осъзнавам всичко, но въпреки това успявам да намеря и най-малкото зрънце хубави неща в лошото.

чела съм ,че едното око е на луната , а другото на слънцето! осъзнаването по коя планета/и/ търсиш?

*

holanda

« Отговор #5 -: Юли 15, 2010, 01:47:19 pm »
мога да кажа за себе си, че съм завършен оптимист-реалист. имам Юпитер във водолей на АС-то в тригон с Уран и Сатурн. виждам всичко, осъзнавам всичко, но въпреки това успявам да намеря и най-малкото зрънце хубави неща в лошото.

чела съм ,че едното око е на луната , а другото на слънцето! осъзнаването по коя планета/и/ търсиш?

по Мидпойнта на Слънцето и Луната  :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #6 -: Юли 15, 2010, 01:51:04 pm »

ми аз не визирах планети в това си изказване. не знам  :-\  просто знам какво става около мен дори и да не го показвам или пък да давам вид, че не съм разбрала  ;D ;D ;D  

осъзнаването... ми ти ми знаеш картата - при мен е доста комплексно: разширението на ума е подкрепяно от структура на емоциите и изненадващите прозрения... просто съм такава - не диря защо и как. Вселената ме е създала такава - значи има защо да е така. планетите просто подкрепят вече съществуващото, а аз не обичам подробностите /девата ми е на майната си - в черна дупка и заключена/  ;D ;D ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #7 -: Юли 15, 2010, 02:00:35 pm »
аз съм по-скоро песимист реалист...постоянно мисля и се притеснявам за нещо и всичко ми се вижда някак сложно.....ще се повторя или попетя ....Луна, Плутон, Сатурн(на МЦ) в Скорпион;Слънце, Марс, Меркурий в Рак;АЦ и Нептун Козирог....

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Юли 15, 2010, 02:05:19 pm »

по Мидпойнта на Слънцето и Луната  :P

не мога да го приема  :blink:,макар,че това ме замисля за други изводи.... ;) :blink:
осъзнаването според мен не е по личните планети...би следвало да го търсиме по Сатурн и Юпитер...

*

holanda

« Отговор #9 -: Юли 15, 2010, 02:13:09 pm »

не мога да го приема  :blink:,макар,че това ме замисля за други изводи.... ;) :blink:
осъзнаването според мен не е по личните планети...би следвало да го търсиме по Сатурн и Юпитер...

това беше joke ;D ;D.Нали писа,че едното око е по Луната,а другото е по Слънцето..оттам ми дойде идеята,че осъзнаването,за което питаш идва от третото око,което е между двете и погледнато от астрологична гледна точка-пада се мидпойнта ;D. Известен принос в моментното ми хрумване има и вица за 'ако единия ти крак е Коледа,а другия-Нова Година ,аз ще те посетя между празниците''

« Последна редакция: Юли 15, 2010, 02:18:24 pm от жълтолилава »

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Юли 15, 2010, 06:19:27 pm »
разглеждам карти на хора ,с които съм имала реален контакт.
силно впечатление ми прави това , че всички мутабелни знаци по-лесно и бързо преминават през невротични или психосоматични кризи ,както и стресови ситуаций....
най-трудно е положението при фиксираните...там сякаш изхода е блокиран.
интересното е ,че и при въздуха има предпоставки за песимизъм....визирам най-младия знак от въздушната стихия-близнаци! сякаш тук не е лесно да се отрие оптимизма ,макар ,че меркурий като естествен управител ,както е известно на всички ни придобива природата на знака до който се докосва.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Юли 15, 2010, 07:57:09 pm »
Ако говорим за разсъждения,то най-големите оптимисти за мен са Слънце и Юпитер,
респективно на тях по-голям песимист от Сатурн - няма.

За всички други не съм на всеобщото мнение което се титижира, аз нямам и 1 огън в радикса си, имам само 2 планети във въздух и съм по-голям оптимист за България от половината сигурно в този форум като съм ви чел песимистичните писания..
И като цяло никога не падам духом и съм много позитивен в начина си на мислене.
Как ще ми го обясните това със водните знаци, които при мен преобладават, мм ?

във водата има повече интуиция отколкото при другите знаци. но песимизма от къде ли идва у водните? :-\
Юпитер като нощен управител на риби би следвало да е сложил своя отпечатък и тук. за съжаление обаче ,нямам познти оптимисти риби , а имам претенций да притежавам колекция от такива познанства и връзки.
вероятно тук отново се връщаме към аспектите на луната.
по отношение на въздуха си мисля ,че Венера като управител на везни и телец ,също би могла да внесе оптимизъм или поне нотка по отношение на тези знаци....
връзката на луната/емоций,интуиция,психика/ и сатурн е изключително важна според мен. :-\
просто разсъждавам цял ден....

*

Uran

• 6041
« Отговор #12 -: Юли 15, 2010, 08:19:53 pm »
Самооценявам се като реалист.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Юли 15, 2010, 08:28:50 pm »
Самооценявам се като реалист.

от кои? оптимист или песимист? :blink:

« Отговор #14 -: Юли 15, 2010, 08:30:12 pm »
и аз съм реалист,но това не ми пречи да викам на " умрелият да е жив и здрав"  :o :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Asol

• 4140
« Отговор #15 -: Юли 15, 2010, 08:36:54 pm »
За всички други не съм на всеобщото мнение което се титижира, аз нямам и 1 огън в радикса си, имам само 2 планети във въздух и съм по-голям оптимист за България от половината сигурно в този форум като съм ви чел песимистичните писания..
И като цяло никога не падам духом и съм много позитивен в начина си на мислене.
Как ще ми го обясните това със водните знаци, които при мен преобладават, мм ?

Най-вероятно, защото си на 20, ако си на толкова наистина  :rolleyes:

*

holanda

« Отговор #16 -: Юли 15, 2010, 08:47:26 pm »
А иначе възрастта не беше определяща.. верно щото немам опит и съм момченце, а вие сте станали "мъдри" песимисти  :72:

Иначе съм младолик и изглеждам по-малък, за което много се радвам и съм благодарен..

така е.Истински късмет е да си на 20 и да изглеждаш младолик  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #17 -: Юли 15, 2010, 09:24:24 pm »
На 20 човек мисли, че всичко знае и разбира. Ти обичаш да си на всяка манджа мерудия  ;D

*

holanda

« Отговор #18 -: Юли 15, 2010, 09:46:39 pm »
На 20 човек мисли, че всичко знае и разбира.

що бре..и аз съм на 20,но 'аз знам,че нищо не знам''.В интерес на истината...в днешно време можеш да срещнеш млади хора,изпреварили в развитието на идеите и самосъзнанието си някои по-възрастен.Разбира се,това са единични случаи и докато защитавам поколението,демонстрирам нагледно твърдението ти,но..на мнение съм,че няма нищо случайно.След като днешния 20 годишен човек е агресивен и нахакан или пък смотан и негоден, значи тези качества са необходими за доразвитието на земята и може би резултата не се забелязва днес,но след няколко години ще видите,че е имало защо.Ох,аз хубаво тръгнах да говоря за 'моите хора'',пък ти само отбелязваш възрастовия недостатък,но ми се разтягат локуми нещо..

и защото съм 20 годишна лисичка,ще заобиколя възможността да бъда уличена в спам /какъвто знам,че създадох с мнението си,но от уважение към краткия мисловен процес-няма да изтрия/ чрез кратко обобщение по темата,свързано с днешното поколение,а именно-повечето млади хора са песимисти или реалисти/по Крисово усмотворение/

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Юли 15, 2010, 09:54:47 pm »
На 20 човек мисли, че всичко знае и разбира.

що бре..и аз съм на 20,но 'аз знам,че нищо не знам''.В интерес на истината...в днешно време можеш да срещнеш млади хора,изпреварили в развитието на идеите и самосъзнанието си някои по-възрастен.Разбира се,това са единични случаи и докато защитавам поколението,демонстрирам нагледно твърдението ти,но..на мнение съм,че няма нищо случайно.След като днешния 20 годишен човек е агресивен и нахакан или пък смотан и негоден, значи тези качества са необходими за доразвитието на земята и може би резултата не се забелязва днес,но след няколко години ще видите,че е имало защо.Ох,аз хубаво тръгнах да говоря за 'моите хора'',пък ти само отбелязваш възрастовия недостатък,но ми се разтягат локуми нещо..

и защото съм 20 годишна лисичка,ще заобиколя възможността да бъда уличена в спам /какъвто знам,че създадох с мнението си,но от уважение към краткия мисловен процес-няма да изтрия/ чрез кратко обобщение по темата,свързано с днешното поколение,а именно-повечето млади хора са песимисти или реалисти/по Крисово усмотворение/

Винаги съм твърдяла ,че младостта н е порок!
особенно сега в сгъстените времена ,все по-често се срещат такива хора сред младите...
да ,рутината и опита ,изживяната мъдрост има огромна тежест ,но това не е всичко...
да не коментирам и индивиди ,които са на 50 и нямат никакъв ,ама никакъв потенциал и развитие...
просто вселената не я е еня ,кой на колко е , а кой какво ще научи и даде...