Иска ми се да повдигна този въпрос, защото напоследък тази тема става все по-актуална. Добре би било да се говори, за да могат поне по-младите и новорегистрирани потребители да четат и да си имат едно на ум и да бъдат по-предпазливи.
Аз считам себе си за изключително контактна личност, било то в реалния или виртуалния свят. Считам, че един контакт може да бъде колкото полезен толкова и поучителен.
Още когато започнах да се интересувам от астрология, а това беше есента на 2008, за 1 път попаднах във форумите на clubs.dir.bg. Беше истинско удоволствие за мен да общувам с хора, които имат интерес към астрологията. Но след известно време, темите от интересни се превърнаха в спам. Но не се стигна само до спам, ами направо до скандални ситуации, вадене на лични бележки на яве, неприятности, интриги, въвличане в несъществуващи конфликти и т.н. да не изброявам ( това сега няма значение). Може би, бях много наивна и съм споделяла разни неща за себе си. Но аз не се срамувам от това, напротив, била съм искрена и добронамерена. В крайна сметка, взех решение и напуснах клубовете на dir.bg. След известно време, месеци, имаше клонинг на мой ник с цел гавра ( подигравка) по мой адрес. Сигнализирах екипа на дир.бг, те реагираха МИГНОВЕНО. За отрицателно време теми бяха заключени и изтрити цели постове, за което искрено им благодаря и винаги имат моето уважение. Въпреки добрият екип, аз там повече не се регистрирах. Преместих се в астросайт.нет. Също толкова прекрасен клуб с отговорни модератори.
Днес, аз попадам отново в клуб магия на дир.бг и виждам, че мой ник е бил активиран ( идея нямам как) и е писано от него на 4 юли 2010 г , ето
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=magic&Number=1951099477&page=0&view=collapsed&sb=5Нито си знам паролата вече, нито дори помня потребителското име. Това което е писано, не ме притесни. Моя стил винаги е бил мек, деликатен, на моменти шеговит в темите за спам ( а те бяха много в астрологията).
А както можете да видите, аз последно съм писала на 25.01.09 14:59 в клуб Астрология.
http://clubs.dir.bg/userposts.php?Cat=174&User=Shahrzad&usid=168509Но така или иначе притеснявам се, че някой е успял да се добере до паролата, идея нямам как е проникнал. Считайте, че паролите ми са толкова сложни ( буквите не представляват дума). Притенявам се, че този акаунт може да бъде използван с цел обиди, заплахи и т.н. което вече е обезпокояващо. Писах до екипа на дир.бг, убедена съм, че ще вземат мерки, като деактивират този акаунт.
Към Jinom - Споделям това тук, защото става дума за сигурността по форумите. Защото утре може да се случи и в този форум. Разни обекти да проникват в наши акаунти тук. Акаунти, които не са активни година и повече, и въпреки това да бъдат активирани от непознати хора. Или просто с акаунтите ни, които използваме. Вече нищо не ме учудва. Очевидно пробивът е лесен, за хората които това е самоцел и основно занимание.
Към съфорумците – сменяйте си периодично паролите и използвайте максимално сложни такива, защото повярвайте, никоя от нас не е застрахована. А това, че влизаме тук или в друг форум, ни прави част от едно общество. Неминуемо ние споделяме и голяма част от нас се познават , включително и мен познават. Колкото и да се правим на непукисти, няма да е приятно , ако утре някой използва нашe потребителско име ( дори да не е с цел злоупотреба, а може впоследствие да се случи).