Здравей Гост

Венера като наложница на Слънцето

• 114 Отговора
  • 14774 Прегледи
*

holanda

Re:Венера като наложница на Слънцето
« Отговор #40 -: Юли 18, 2010, 09:25:52 pm »
Синухе нали каза, че очаква да се говори за най- отдалечените от слънцето венери?? :-\

Ок. Аз спирам.  :-X Извинявам се, ако съм нарушила правилата.  :-[

:25:

и аз,и аз.. :-[

Марая..а защо написа в началото,че полуквадрата се среща в картите на жени и е благотворен аспект.Прочетох,че си се обосновала,но има ли нещо свързано с ''ЯН''-а,което си забелязала?

*

Vision

• 3523
« Отговор #41 -: Юли 18, 2010, 09:27:09 pm »
Синухе нали каза, че очаква да се говори за най- отдалечените от слънцето венери?? :-\

Евала ти редкам Вицън-конструктивна и аналитична дева! :88: :clap:

ми и аз имам какво да кажа за венерата, ама моята е на 4 градуса само от слънцето, от едната страна, а от другата му страна е юнона, пак на 4 градуса точно и човекът- слънце въобще не му е лошо така..като две телохранителки са му, като от "Ангелите на Чарли" - Камерън Диаз и Луси Лиу, а отсреща е марс и гледа лошо, той е сърдитко Петко му е празна торбичката..нещо такова.. :blink:

и понеже моята венера е близо до слънцето си трая, но щом говорите за всякакви венери, да се включа и аз в статистиката..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Nebesna

« Отговор #42 -: Юли 18, 2010, 09:32:21 pm »
най-нелицеприятните хора , с много извънгабаритни черти и в буквалния смисъл грозни в практиката ми (около200карти на настоящия етап) имат асц-везни и изгряваща венера.
знам , че звучи шокиращо но е Факт!

ой..стана ми малко тъжно  :73:.Мислех,че съм приятна   :blink:

Честито! Аз бих ти препоръчала да четеш различни източници и да си изградиш сама мнение, а не да чакаш мнението на.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Юли 18, 2010, 09:34:25 pm »
Един практически пример - изгорена ретро Венера, връх на Т-квадрат с Марс и Нептун.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #44 -: Юли 18, 2010, 09:34:35 pm »
И аз се извинявам, отплеснах, обаче покрай отплесването ми хрумна идея ;)

Афродита е родена от в дълбините на океана и се чувства идеално в знак Риби, управлява земен и въздушен знак, съответно Венера няма как да се разбира с Хелиос, а Венера управлява и знак Везни, а Слънцето екзалтира в Овен, при Телец в квадратура със знак Лъв, а в екзалтация в Риби е водна и пак е в опозиция на огненото Слънце, което е самодостатъчно, то не смята, че е необходимо да се обвързва, той е лидера в слънчевата система.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #45 -: Юли 18, 2010, 09:35:28 pm »
[quote author=жълтолилава link=topic=4448.msg136089#msg136089 date=1279481152
Марая..а защо написа в началото,че полуквадрата се среща в картите на жени и е благотворен аспект.Прочетох,че си се обосновала,но има ли нещо свързано с ''ЯН''-а,което си забелязала?
[/quote]

по-често срещан е , но не се среща само в картите на жени....аспекта е по уран-ако не ме лъже паметта...
аспекта е свързан с действието и на двете планети....,просто две планети сингнификатори на хармония , творчество , баланс,красота , блясък работят за растеж в нови посоки....тук няма ИН и ЯН -тук има ДЕН!!!!!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Инти

• 2068
« Отговор #46 -: Юли 18, 2010, 09:44:42 pm »
Аспектът полуквадрат означава препятствие, символ на което служи протеза на мястото на жива или даже одухотворена тъкан. С други думи, взаимодействието на планетите в полуквадрат видимо произтича удовлетворително, но въпреки това има огромни скрити дефекти, състоящи се в липсата на истинско взаимно разбиране и естественост на взаимодействието, които са заменени с формално съгласуване на функциите, което отначало е съвсем неочевидно за човека. Ако сравним действието на квадрата с дебел гипс на ръката, не позволяващ на нея да се движи, то полуквадрата е подобен на изкуствена става, външно изглеждаща като истинска, но даваща на ръката подвижност в две основни направления и не повече от това. Във вътрешния живот полуквадратът дава характерно чувство за неудовлетвореност, отсъствие на правилно, естествено, живо преживяване, което се получава някак механично и неистинско, въпреки че външно всичко протича както трябва.
Като минорен аспект, полуквадратът дава скрито препятствие, което човек е длъжен не само да преодолее, но и отначало да открие, защото неговото дисхармонично действие често е неочевидно, при все че влиянието му в живота на човека може да бъде доста значително. Препятствията, които поставя квадрата са очевидни, обратно, полуквадратът някак нашепва: "Всичко е наред" и се преструва на биквинтил или даже (ако планетите му са хармонични) тригон, но в действителност носи съвършено друг характер. Ключовите думи, отнасящи се към полуквадрата - това са: формален, механичен или механистичен, а също и ерзац. Например, полуквадратът на Слънцето дава склонност към формално ръководство, тоест волеизявление, не свързано с истинско разбиране и усещане същността на нещата и, аналогично налягане изпитва човек от страна на средата. Полуквадрат на Меркурий означава тенденция към формални разсъждения, вървящи по повърхността на явленията, праволинейно и инертно мислене, полуквадрат на Юпитер на ниско ниво дава евтини обобщения, механично разширение, несъпроводено със задълбочаване на мисълта или концепциите, религиозен и философски догматизъм и т.н. От друга страна, полуквадрата дава здрава и надеждна защита, която човека трябва да оживи и одушеви, да и даде възможности за развитие и тогава може да достигне много, ако започне да отчита намеците, заложени в самата конструкция, символизирана от полуквадрата, тоест да разшифрова и върне към квазижива конфигурация нейната собствена душа, която някъде във финия свят очаква това. Символично проработката на полуквадрата е представена от задачата да се премахне магията на царицата-жаба или спящата красавица. Намеци за съществуване на готовата да се върне душа служат съответно короната и кристалния гроб (символ на кристализиран егрегор), но и процеса на разомагьосване е неформален: той изисква неочевидни усилия и като цяло творческо отношение към него.

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Юли 18, 2010, 09:46:35 pm »
Вижън , къде се буташ барабар Петко с мъжете? :o ;D
Ти нямаш изгряваща Венера....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #48 -: Юли 18, 2010, 09:47:03 pm »
Слънцето в съвпад с венера не е индикация за красота...., ама изобщо!
слънцето придава мъжки израз на Венера , може и да я изгори и в буквален и в преносен смисъл.
мойто мнение :blink:, колкото по-далече от слънцето , толкова по-добре , толкова повече възможност за изява на венерата....
Е моята е далече от Слънцето но е в Скорп съвпад с Марс по добре от Слънцето да беше изгорена
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Инти

• 2068
« Отговор #49 -: Юли 18, 2010, 09:47:12 pm »
ПОЛУКВАДРАТ НА ВЕНЕРА
Цветовете на злото при най-близко разглеждане обикновено се оказват изкуствени.

Този аспект дава скрити твърдост и схематичност в социалните отношения в сферите на Планетата. При това външно човек може да изглежда в социалното общуване напълно адекватно, но излишъка на вътрешен формализъм, вътрешната зададеност на приемливите за него социални ситуации ще се усещат от близките хора, от него самия в значително по-малка степен. Особено ясно това се проявява в любовта, където човекът го очаква един (рядко два) и същи сюжет, своего рода матрица, където съдбата и самия човек ще подпечатва живота: него и партньорите му, докато този човек не омръзне смъртно на другия, защото удовлетворителни емоционални преживявания той така или иначе не носи, макар често да върви достатъчно уверено и като че ли така трябва. Обаче опитите да се спре със сила естественото течение на събитията или се провалят, или водят към катастрофа. Проработката тук лежи по пътя на отдръпване от решаването на лични проблеми, особено емоционална и социална неудовлетвореност, и прехвърляне на проблемите върху другите хора и като се занимава с тях човек открива, че това което е очевидно и скучно на него, често се оказва интересно, полезно и необходимо на другия - ако не настоява върху това. Социалната яснота е много ценно качество, ако на човека му се отдаде да я направи косвено, а не основно съдържание на общуването, и да си постави като служба по-високи цели, а главното, за другите хора.

*

Vision

• 3523
« Отговор #50 -: Юли 18, 2010, 09:47:52 pm »

Ехеее, не знаех, че си Дева...  :wub: значи имаме еднакъв аспект , съвпад Слънце/Венера в Дева 12 дом...  ;D

само асц. ми е в дева, с меркурий на него и плутон на края на дева..само това, слава богу, можеше да е много по- зле.. :P

но съвпада ми е в 12-ти дом, в лъв.. :blink:

харесвам си всичките конфигурации и аспекти, е, ако си го правех сама, може би щях да пипна още нещо тук, там, ама айде да не сме лакоми..сигурна съм, че в този си вид нат. ми карта е перфектна за целите, които съм си поставила, идвайки тук и я разглеждам винаги в тази светлина..пък който каквото ще да мисли-
 ''Моят път не е твоя, нека сам да вървя!
Нека с риск да пропадна, поне за миг полетя!"  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Юли 18, 2010, 09:49:01 pm »
Добре каква орбиса включвате за АС?
и другото което има значение долу ли е горе ли е  ;D
Щото аз трябва да имам съвпад на АС с Плутон, ама някак не го приемам за съвпад а орбисата е 8 градуса
ако беше планета да, но АС.. не знам  :-\  ;D
Не се смятам за опасен или за някакъв изрод..

Скъпи , тук и 15* да пуснеш няма да сбъркаш! ;)
това е гокленова зона!

*

Nebesna

« Отговор #52 -: Юли 18, 2010, 09:52:23 pm »
Съвпадът на Слънцето с венера няма как да бъде ян и да придобие ян-ски черти, ако е в женски знак.

*

Nebesna

« Отговор #53 -: Юли 18, 2010, 09:54:35 pm »
Най-красивите актьори са с асцендент везни и стрелец. Имаше цял сайт със снимки и астрологични данни на актьори - мисля, че беше поставен в темата "Вашата снимка-нашият коментар".

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Юли 18, 2010, 09:56:09 pm »
Слънцето в съвпад с венера не е индикация за красота...., ама изобщо!
слънцето придава мъжки израз на Венера , може и да я изгори и в буквален и в преносен смисъл.
мойто мнение :blink:, колкото по-далече от слънцето , толкова по-добре , толкова повече възможност за изява на венерата....
Е моята е далече от Слънцето но е в Скорп съвпад с Марс по добре от Слънцето да беше изгорена

дрън-дрън та пляс!
по-добре тук! силна сексуалност , магнетизъм , привличане-аспекта на магьосника! добра любовна магьосница!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Юли 18, 2010, 09:57:00 pm »
Поствам още една карта за пример - АС Везни и ретро Венера казими, в сърцето на Слънцето.
Какво ще кажете за нея?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #56 -: Юли 18, 2010, 09:58:43 pm »

дрън-дрън та пляс!
по-добре тук! силна сексуалност , магнетизъм , привличане-аспекта на магьосника! добра любовна магьосница!
И е ретро на всичкото отгоре тези дълбоки води докато не проумееш какво и защо се случва........много е сложно с такава Венера наистина
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Vision

• 3523
« Отговор #57 -: Юли 18, 2010, 09:58:52 pm »
Вижън , къде се буташ барабар Петко с мъжете? :o ;D
Ти нямаш изгряваща Венера....

само за изгряващи ли става въпрос в темата...?? :-\

добрее...брат ми е със слънце в лъв в 29-тия градус /в съвпад с марс- в петия градус на дева/ това в трети дом, има асц. на 15 градуса в рак, с венера на асц. откъм 12-ти дом, в 14-тия градус на рак..венера със слънце в абсолютно точен полуквадрат..брат ми е един от най- сладките хора, които познавам, казвала съм го и друг път..цял живот живеем заедно и докато бяхме малки беше малкото ми братче, а след като излезе от казармата досега винаги се грижи за мен като за свое дете едва ли не..много е красив и мъжествен също така, има мек характер, но когато му се лази лошо по нервите избухва като бомба, в крайни случаи обаче това..обича си децата повече от живота си и се грижи за тях също като майка, макар че и майка им се грижи, тя е дева..и така, за изгряващите венери имам толкова наблюдения и са хубави.. :blink:

*

Nebesna

« Отговор #58 -: Юли 18, 2010, 09:59:26 pm »
И аз се извинявам, отплеснах, обаче покрай отплесването ми хрумна идея ;)

Афродита е родена от в дълбините на океана и се чувства идеално в знак Риби, управлява земен и въздушен знак, съответно Венера няма как да се разбира с Хелиос, а Венера управлява и знак Везни, а Слънцето екзалтира в Овен, при Телец в квадратура със знак Лъв, а в екзалтация в Риби е водна и пак е в опозиция на огненото Слънце, което е самодостатъчно, то не смята, че е необходимо да се обвързва, той е лидера в слънчевата система.

Страхотна интерпретация - Браво! Много ми допадна логиката ти.

*

Nebesna

« Отговор #59 -: Юли 18, 2010, 10:01:12 pm »
Дъщеря ми има изгряваща Венера в Рак, отдалечена от Слънцето, което е в Дева и е красива.