Здравей Гост

Шести дом в хороскопа

• 35 Отговора
  • 8795 Прегледи
*

Nebesna

Шести дом в хороскопа
« -: Юли 30, 2010, 05:30:49 pm »
Като че ли най-малко внимание сме обръщали на 6-ти дом, но напоследък все по.често горим за диети - вероятно поради дългия престой на Сатурн в Дева и доскорошния транзит на Марс през този знак. доста от нас вероятно имат натрупан опит, така че време е да го споделим.

Какво символизира 6-ти дом. Преди всичко навиците, работоспособността, начина, по който харесвате да си вършите работата, какъв изпълнител/подчинен сте, какво е отношението ви към вашите помощници и подчинени, към домашните животни. Символично 6-ти дом се свързва с Девата-знакът на служенето. Към този дом се отнасят и храненето и диетите и хранителните режими, които спазваме.

Моят 6-ти дом е в 0 гр. и няколко мин. в Близнаци. Това винаги означава повече от една работа, най-малко двама помощници, променлив режим на хранене, без много строги диети, научен подход в храненето; работата трябва да е интелектуална (Меркурий е в 3-ти дом), освен това трябва да доставя и удоволствие - Меркурий в широк съвпад с Венера в Риби). Съвпадът с Венера (!10 и У5) още означава, че работата ще бъде високопоставена, макар и да не е начаалническа и най-вече трябва да включва елемент на творческо усъвършенстване (венера Упр. СЛВ).

Работата трябва да включва постоянно разноообразие и движение, понеже рутината ме убива и може да ме докара до нервен срив. Болестите, са свързани с дихателната система - затруднено дишане, астматико подобни симптоми, затова и разходките на ачист въздух са от важно значение. При стрес страда първо дихателната система. По време на работа трябва да имам контакти с много и най-разнообразни хора, с които да общувам. не мога да се затворя цял ден в една стая и да не виждам никого.

Давам Ви думата и вие да си кажете, че поста става много дълъг, а такива постове, обикновено се пропускат без да се четат докрай.

*

Uran

• 6041
Re:Шести дом в хороскопа
« Отговор #1 -: Юли 30, 2010, 06:53:55 pm »
6 дом при мен започва от 28* на стрелец и включва целия козирог.Празен е. Юпитер- ретрограден е в 3 дом-везни, а Сатурн в 10 дом- овен. По отношения на здравето, като малка съм изкарала тежка форма на рахит и мисля, че това е заложило проблемите със зъбите, които имам.През ученическите и студентските години не съм боледувала като изключим една алергия, която изведнъж ескалира.Напоследък страдам от остър синузит, но не е болка за умиране.
Що се отнася за работата- или има такава, че да не мога да си вдигна главата, или е пълна скръб. Не ми се е налагало да работя в колектив по начинът по който се разбира въпреки, че съм имала колеги- просто натовареният 3 дом си казва думата.
« Последна редакция: Юли 30, 2010, 07:42:36 pm от Uran »

« Отговор #2 -: Юли 30, 2010, 07:04:30 pm »
В моя шести дом няма планети  :-\

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3 -: Юли 30, 2010, 07:13:22 pm »
върха на 6я ми дом е в рак и повече от половината лъв е там, а Луната ми е в първия градус на рака в 4 дом. в 6 дом нямам планети. принципно все в къщи си седя и съм работила от дома, но 10 години от живота си работих на управленска позиция - МС стрелец, а Юпи на асцедента. сега отново вече 2ра година съм в къщи. мразя да пазя диети - прекалено голяма ми е лакомията, а и любовта ми към готвенето... през последните години не съм боледувала. обаче забелязвам, че когато транзитната Луна прави какъв да е аспект с наталния ми Плутон ме хваща едно щастие за по няколко часа ей така без причина  :57: :57: :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #4 -: Юли 30, 2010, 07:45:29 pm »
К6 е в Овен.
Нищо не мога да кажа по-въпроса, освен че управителя му е запокитен в 12 дом. :angry:

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Юли 30, 2010, 08:14:16 pm »
В моя шести дом няма планети  :-\

Нали си има управител и той се намира някъде и сключва някакви аспекти? И в моя няма планети.

« Отговор #6 -: Юли 30, 2010, 10:22:12 pm »

Нали си има управител и той се намира някъде и сключва някакви аспекти? И в моя няма планети.

Ох,малко съм дезориенирана,все още съм в началото и честно да си призная не знам как да намеря управителя,можеш ли да ми помогнеш,какво да гледам?Ето наталната карта  
« Последна редакция: Август 04, 2010, 11:25:58 am от Last_Kiss »

*

Uran

• 6041
« Отговор #7 -: Юли 30, 2010, 10:55:26 pm »

Ох,малко съм дезориенирана,все още съм в началото и честно да си призная не знам как да намеря управителя,можеш ли да ми помогнеш,какво да гледам?Ето наталната карта  http://a.imageshack.us/img843/5070/natal.gif
Neptun и е ситуиран в 4 дом.

« Отговор #8 -: Юли 30, 2010, 11:01:36 pm »

Какво предполага това?  :( Извинявам се,предполагам за глупавите ми въпроси!
« Последна редакция: Август 04, 2010, 11:26:15 am от Last_Kiss »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #9 -: Юли 30, 2010, 11:09:37 pm »
На мен 6-и ми е празен, управител Венера, която е в трети и е неаспектирана.
За работата се солидаризирам с Джером Джером:
Нищо не ме привлича повече от работата - мога да седя и да я наблюдавам с часове.
 :49:

*

Divna

« Отговор #10 -: Юли 31, 2010, 12:28:12 am »
Моят шести дом е в Овен. Няма планети вътре. Марс е на К4 и съответно е в точен съвпад с ИЦ и СЛВ и в опозиция с МЦ. Прави също тригон с Венера, Сатурн и Уран, както и квадрат с Луна. Със Слънце и Плутон е в минорен аспект.

Случвало ми се е да работя, не по специалноста си и това ми е коствало много енергия. Чувствам се смазана ако работя нещо, което не обичам. Но въпреки всичко съм вършила работата, която се е изисквала от мен. Марс ми дава енергия и мога да работя с часове - бързо и качествено, както и да се средоточавам в детайлите. Спецификата ми на работата изисква креативност, въображение, търпение, нестандартност...

*

Divna

« Отговор #11 -: Юли 31, 2010, 04:38:18 am »
Крис, по отношение на болестите като дете боледувах от сливици, но не са вадени. Много рядко имам главоболие, а да не говорим колко рядко съм вдигала висока температура. С очите имам малък проблем (но очилата си не съм ги слагала вече няколко години). За сега не мога да се оплача от здравето си. Била съм на косъм единствено по време на раждането на дъщеря ми. Тогава имах големи проблеми и се наложи веднага след раждането оперативна намеса.

В солара ми за 2010/2011, сол. Марс е в точен съвпад с нат. АЦ, така че много е вероятно да си докарам някой белег на главата. Дано обаче този аспект да се прояви в друга насока.

С колеги и шефове не съм спорила, но затова пък понякога ми се налага да играя на полиция с учениците си  ;).

*

Divna

« Отговор #12 -: Юли 31, 2010, 05:56:08 am »
Казвам ти къде си уязвима, пък ти си го имай едно на ум  ;D
А Марс къде е.. водолей ?

*сливиците вървят по телец

:72:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #13 -: Юли 31, 2010, 08:57:15 am »
И моя К6, както казах е в Овен, няма планети в него.
Марс е в 12 дом, съвпад Плутон и АЦ, секстил Слънце.
Не страдам от главоболие, но като малка си разбих главата при едно падане, също и веждите.
Преди месеци, като катострофирахме пак ми пострадаха главата и очите.
Но това може и да е от прогресивния Марс в Скорпион, в 1 дом, който си е там през почти целия ми съзнателен живот досега.

По отношение на работата - не обичам да имам шефове на главата.
Вживявам се много в работата си, кипя от енергия и идеи, обичам да давам нареждания на колегите си, но го правя с усмивка.
Всъщност в работата се раздавам и налагам много повече, отколкото в личния си живот.
Извън работа съм по-скоро съобразяваща се и мързелива.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #14 -: Юли 31, 2010, 10:03:34 am »
Е,моят 6 е в стрелец. Там е марс, който е рамо на тау квадратура. Управителят е в 5 в съвпад с управителя на 9 дом-))))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

holanda

« Отговор #15 -: Юли 31, 2010, 10:11:46 am »
к6 е в Риби-почти не боледувам,по принцип трудно ме хващат настинки,грипове и др.А ако това се случи,държи ме макс 3 дни.
Но от бебе до 3-4 години все съм била с нещо и на антибиотици...
*в работата е наложително да нямам шефове..не разбирам тази йерархична измислица,не приемам да ми се налагат.В такива моменти ставам неприятна  :-\ като служител съм променлива и бързо ми омръзва ако нямам лично пространство и неограничено време.Но ако ги има тези условия съм доста отдадена в работата.
« Последна редакция: Юли 31, 2010, 12:02:12 pm от жълтолилава »

« Отговор #16 -: Юли 31, 2010, 11:58:25 am »
   Тази тема май е пусната за мен  :blink: - моя 6-ти дом може да послужи за учебник. 6-ти дом ми е Скорпион и Стрелец, мунданният му управител Дева - Меркурий, е управител и на асцедента и се намира в 7 - ретро. А в Скорпион ми са Венера, Марс /си е на трон/, Юпитер,  отделно и Вертекс е там, а в първите градуси на Стрелец е Нептун /в обител/. Най-силно акцентирания дом в целия ми радикс - защото точно срещу стелиума си имам Сатурн, управляван от Венера, която е в 6-ти...Та каквото и да кажете, все ще улучите...
  Като малка бях болнаво дете - боледувах от пневмонии. Като пубер като почнах да тренирам по активно /спорта е точно за опозицията ми Сатурн-Марс - улучила съм без да искам/, забравих що е болест...Бързо включвам и превключвам от една професия в друга...които нямат нищо общо помежду си. Бих могла да бъда много добър хирург, защото имам пространствено мислене, но ми се гадеше от вида на влизаща игла в месо...и до там с медицината...Исках да се занимавам с научно-изследователска дейност - в биологията...Нооо, всъщност ....не знам кога точно, но прозрях, че имам да взимам уроци, свързани с емоциите и душата, щото бях емоционален инвалид....Та сега си я шлайфам ръбче по ръбче, та белким заблестя някой ден - 6-ти дом, там където се разиграва кармата по 12...И за да звучи още по-фаталистично  ;D, числото на пътя на живота ми е 6.
  Всеки път, когато минава някоя планета през 6-ти дом се разиграват некви драми...А Луната, когато минава от там ме вкарва в някви необясними тревожни състояния...

« Отговор #17 -: Юли 31, 2010, 03:13:12 pm »
6 дом в Стрелец, по - голямата част обаче е в Козирог, Нептун и Лилит в съвпад в Стелец, и опозиция към Слънцето- как да го тълкувам ?
Към каква работа да се насоча ? Преди, не че съм работила много , но все не се задържах дълго на работа, а сега след като ми свърши майчинството изобщо незнам накъде да се насоча, имам и образование и език  :rolleyes:...ама май не ми се работи скучна работа в банка например  :(
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #18 -: Юли 31, 2010, 05:12:35 pm »
На купсидата на 6 дом -Дева , Меркурий в 5 дом съвпад с Юпитер, квадрат с Уран в 7, тригон с Нептун 9, секстил с Плутон 7. Девешки стелиум в 6 дом -Венера,Слънце,Северен лунен възел,Сатурн и Луна. Работила съм в игрална зала - по Лъв и 5 дом предполагам, смени на работното място са характерни - може би заради Луната в 6дом, не съм заемала отговорни позиции. Надявам се да намеря работа която ми носи вътрешно удовлетворение. Сериозни проблеми с здравето не съм имала.

« Отговор #19 -: Юли 31, 2010, 05:30:47 pm »
[Знака Дева там до някъде е нервност или преувеличена загриженост за здравето и хигиената.
Относно работа в Дева трябва да си прилежна, може да имаш собствен метод на работа, грижлива.. точна в подробностите при работата, постоянна, съвестна, К6 в Дева предоставя добро изпълнение в ръчна и умствена работа и е добро положение за служители

Ми обикновено, когато съм работила, винаги съм била, постоянна, съвестна и т.н. в работата си, обикновено са разчитали на мен, защото винаги съм била коректна. А това за здравето Крис :-[ ама хич не ми харесва...Ей взимам мерки още от сега, няма да се ядосвам и претоварвам с работа :blink:
В интерес на истината ,мисля че слабото ми място са зъбите - може би по Сатурн - когато имам повече напрежение или стрес, веднага започват да ме болят, случвало се е и съпроводено с кървене на венците.