Като че ли най-малко внимание сме обръщали на 6-ти дом, но напоследък все по.често горим за диети - вероятно поради дългия престой на Сатурн в Дева и доскорошния транзит на Марс през този знак. доста от нас вероятно имат натрупан опит, така че време е да го споделим.
Какво символизира 6-ти дом. Преди всичко навиците, работоспособността, начина, по който харесвате да си вършите работата, какъв изпълнител/подчинен сте, какво е отношението ви към вашите помощници и подчинени, към домашните животни. Символично 6-ти дом се свързва с Девата-знакът на служенето. Към този дом се отнасят и храненето и диетите и хранителните режими, които спазваме.
Моят 6-ти дом е в 0 гр. и няколко мин. в Близнаци. Това винаги означава повече от една работа, най-малко двама помощници, променлив режим на хранене, без много строги диети, научен подход в храненето; работата трябва да е интелектуална (Меркурий е в 3-ти дом), освен това трябва да доставя и удоволствие - Меркурий в широк съвпад с Венера в Риби). Съвпадът с Венера (!10 и У5) още означава, че работата ще бъде високопоставена, макар и да не е начаалническа и най-вече трябва да включва елемент на творческо усъвършенстване (венера Упр. СЛВ).
Работата трябва да включва постоянно разноообразие и движение, понеже рутината ме убива и може да ме докара до нервен срив. Болестите, са свързани с дихателната система - затруднено дишане, астматико подобни симптоми, затова и разходките на ачист въздух са от важно значение. При стрес страда първо дихателната система. По време на работа трябва да имам контакти с много и най-разнообразни хора, с които да общувам. не мога да се затворя цял ден в една стая и да не виждам никого.
Давам Ви думата и вие да си кажете, че поста става много дълъг, а такива постове, обикновено се пропускат без да се четат докрай.