истината е, че много малко от така наречените ритуали са безобидни, като например сватбата, запалването на цигарата с кафето или нещо такова, ежедневно..но повечето ритуали са глупави, защото смисъла в тях е заместен със символи..а човек може да има смисъла..също мога да кажа, че едни от хората, които имат най- много ритуали са невротиците..някои от тях стъпват само на определени плочки, други носят определени неща в джобовете, трети си мият ръцете..хиляди ритуали..тях това ги успокоява, но е болестно състояние, което нанася вреда на нормалното човешко съществуване..не бих се учудила, ако някой вземе наистина да се намаже с ла*на и да се търкаля гол в гората за да умилостиви парите..а по- добре да отиде да работи и да ги изкара с честен труд..чудя се как може някого да го мързи да работи, а да не го мързи да прави ритуали..чудя се също защо същият този човек не каже- Боже, моля те, помогни ми да си намеря платена работа, а ще чете в нета, ще обикаля магазините за свещи, ще ги реди, ще ги пали, ще чака да изгорят..ми по- лесно е да се помоли, но много хора се ужасяват от мисълта да се обърнат към Бог, защото знаят, че съвестта им не е чиста, а все пак искат пари и то ако може да се изкарат лесно, ако може и наготово да са и много!!..ама не става така..а и Бог дава работа, не дава наготово пари, защото знае, че това не е добро за човека..та, където се казва- по ритуалите ще ги познаете..
ритуалите наистина са израз на егоизма, защото човек си мисли, че чрез тях контролира духовните сили..става въпрос за тези от вида- на пълнолуние излез гол пред блока, извади си едно топче от носа, завърти се три пъти през глава, припикай си левия крак, засади топчето под някой плевел, и след 18 години ще ти поникнат косми от носа и ще срещнеш голямата любов..едва ли обаче..капани за наивници..наистина вярата прави чудесата, обаче само вярата в хубави и полезни неща ражда хубави и полезни неща..правете магии, вярвайте в тях и ще си получите каквото сте засели с лихвите, това е Закон и не съм го измислила аз..чувствам се длъжна да ви предупредя и вече го направих достатъчно пъти, колкото и да се прави някой, че не ме е разбрал, то си е за него...