Здравей Гост

Астро Ритуали

• 282 Отговора
  • 54904 Прегледи
*

jinom

• **
  • 1753
Re:Астро Ритуали
« Отговор #140 -: Август 03, 2010, 10:19:27 pm »
...нали вечер си ляга при човек от мъжки пол? :57:

Такива ли лоши работи прави?  :(

« Отговор #141 -: Август 03, 2010, 10:22:09 pm »
   Събота изпратих сина си на море с приятелка, когато вече го е предала на когото трябва, ми се обажда тя и ме пита: "Да си сънувала нещо" - викам неее, а тя "Да ти е минало нещо през ума, да си усетила нещо" - викам неее, що - тогава ми казва, че са се разминали на косъм от челен удар с някакъв ненормалник по пътя, криволичещ с бясна скорост с мерцедес срещу тях....Нищо не й казах, но и на друг не съм го споделила, сега виждам че е актуално по темата - без да искам май съм направила някъв астро-ритуал. По същото това време, аз седнах на компа и понеже нямах запалка за цигари, взех една червена свещ, запалих я и си казах, ха тъкмо да умиротворя лошите сили...Мислейки си за сина си, щото компа е в неговата стая, а той нали отвреме на време преживява някви такива кошмарни състояния. Щото ДСЦ и Марса му съвпадат с АНТАРЕС. Интересното е, че като погледнах картата с транзитите към момента, включих и Жребия на катастрофите - наталната му Луна в Овен, правеше съвпад с транзитната и с Жребия..../къде е тук иконката - дето се бие по гърдите/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #142 -: Август 03, 2010, 10:23:35 pm »
А ти хич недей се обажда, админе, за вас кастанедианците "лошите работи" нали са напразно похабена енергия.  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #143 -: Август 03, 2010, 10:23:49 pm »
утре е ден на меркурий! запалете една жълта свещ , ако искате да чуете добра вест , помолете вселената да ви я донесе.
направете нещо за някое дете , за някой студент и се усмихнете! :72: :58:

Утре ще си водя студентката на женски доФтор за сефте, профилактично...нали вечер си ляга при човек от мъжки пол? :57:

оооо, това да не е нещо.... ;D ;D , може и да чуеш супер новина!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #144 -: Август 03, 2010, 10:48:09 pm »
защото ти си личност със свободна воля дори и да не вярваш в това..

Къде ми е свободната воля? Нито съм се родил по своя воля, нито ще умра по своя воля. Тая самозаблуда за "свободната воля" е една от най-разпространените. :mellow:

Абе,да ти кажа и аз винаги това казвам,че не сме се родили по своя воля,макар че има доста материяли изписани,че не само че се раждаме по своя воля,но и си избираме родителите сами.
Ама отидох на друга тема....

А относно коментара на Синухе,който се отнасяше до мен,мога да кажа само,че не съм съгласна,но всеки има право на мнение и всеки сам решава за себе си!  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #145 -: Август 03, 2010, 11:01:20 pm »
...нали вечер си ляга при човек от мъжки пол? :57:

Такива ли лоши работи прави?  :(
:rolf:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #146 -: Август 03, 2010, 11:27:45 pm »
А ти хич недей се обажда, админе, за вас кастанедианците "лошите работи" нали са напразно похабена енергия.  :rolf:

Ми те за туй са лоши работи.  :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #147 -: Август 03, 2010, 11:30:33 pm »
Ама виж горе в постинга на Небесна от лошите работи какви сладки последствия се получават понякога.  ;D Някога и ти си бил като него, не си мислил все за Орела...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #148 -: Август 03, 2010, 11:48:05 pm »
Някога и ти си бил като него, не си мислил все за Орела...

Пораснах..., а старите хора са казали: "Ако ти не мислиш за Орела, той ще мисли за тебе"  :mellow:

*

Марая

• 28287
« Отговор #149 -: Август 04, 2010, 12:21:51 am »
като каза за пеперудата Синухе ,нощес една малка охра пеперуда се търкаляше на пода. взех я внимателно и се опитах да и дам възможност да литне. но тя падаше на земята и така няколко пъти ,беше в агония :(. много тъжно ми стана , видях я ,че се мъчи и я хербаризирах в една книжка! :'(
ох , че ме подсети Нухе.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #150 -: Август 04, 2010, 07:33:29 am »
по- реален е от проскубания орел /както се изразява Вещата/.. :P

Не съм казал, че не е реален, ама е грешно да се възприема като субект. Както в Библията, така и в Кастанеда се казва, че всичко е изградено от нишките (заповедите) на Орела, вкл. самите ние.

абе аз се бъзикам за орело  ;D  защото самият факт, че му е дадена форма вече е кощунство  :P  

Бог е просто точка и е абсолютно навсякъде - от нея тръгва всичко: Първо измерение в най-точния смисъл на тази дума е просто точка. Първо измерение съществува навсякъде във Вселената – впрочем както и всички други измерения. Първо измерение като зърно на творчеството и подобно на сътворяване е не материално  създаване, а творение – изобщо. Творение на идеи, творение на енергии, творение на връзки, творение на нови души, творение на всичко - води своето начало от първо измерение. В определен смисъл може да го наречете Източник. Във вашия свят, когато ставате точка, вие преминавате през опита на първо измерение. А вие ставате точка, когато напълно съществувате в текущия момент, изцяло сте заземени и центрирани във вашето Низшо Аз, или във второ измерение, и напълно сте съединени и отворени към  вашето Висше Аз – тази част от вас, която съществува в пето измерение и е съединена с всички висши вибрации. Когато сте съединени с Небесата, а заземени към Земята и изцяло съществувате в “сега”, вие се оказвате в първо измерение. И това е момента на Творение, това е Източник. Често, за да бъде преживян мистичен опит или усещането на единение с Бога, хората правят именно това – те търсят начин да проживеят себе си – едномерния,  в своята точка на творение,  в пребиваване в  Божествения себе си. - това е цитат от Мистиката...

относно другото... всички ние сме многоизмерни същества, които произхождат от Източника. не трябва обаче да се забравя, че има само един Източник и че така наречените от някои "тъмни сили" също произхождат от там. второ, всичко се случва, защото е аранжирано от Висшият ни АЗ, независимо колко неудобно може да изглежда от три-измерна гледна точка. Висшият ни АЗ се учи от преживяванията. Източникът също преживява чрез нас и опознава различните си аспекти чрез всеки един от нас. работата на "тъмните фланелки" е да ни притискат толкова много, докато не решим, че е достатъчно и не застанем в собствената си сила.

всички ние се стремим към качествата на това, което наричаме пет-измерно съзнание - овладяване на собствената сила, любов, хармония, баланс, бог, светлина, осъзнатост, чистота на преживяванията и т.н. трябва да се знае обаче, че в пето измерение не съществува нищо, което да не е Бог. ако дори за момент допуснеш мисъл за не-Бог, не-Източник, човек изпада от пет-измерните вибрации. ако допуснеш усещането, че нещо в настоящия момент не е перфектно, цялостно и завършено, изпадаш от пет-измерните вибрации и попадаш в дуалността на трето и четвърто измерение, където се развиват всякакви драми между "светлината" и "тъмнината" (и двете са в кавички, защото Светлината на Източника няма нищо общо със светлината като допълнение на тъмнината). ако допуснеш дори идеята, че имаш нужда от защита, вече не си в своята сила, защото това е вратичка за нежелателно въздействие и отново си подвластен на кармата и щом дори си си задал въпроса "Имам ли нужда от защита", отговорът винаги е "Да, имаш", защото не си в перфектността на Майката-Баща Източник.

и в тоя ред на мисли самият факт, че човек търси ритуал за каквото и да било - защита, благоденствие, победа и прочее, означава, че няма доверие на себе си като Божествена част, че няма доверие на собственият си живот, че няма доверие дори и във факта на прераждането и самите уроци по Пътя, няма доверие в собственото си съществуване...

желанието е равно на слабост и непорастване, защото докато има желание има начин за манипулация върху теб. целта човешките същества да станат петизмерни същности е да просто да БЪДАТ, а не да са тресени от желания и съответно манипулирани. тука мога да спомена толкова любимите добитъци на Жином - ония дето се хранят със страха, защото незадоволяване на желанието е спътствано от страха, а полетата за Лууш са огромни... желанието е слабост, а ритуалите само хранят желанието...

човек става силен само тогава, когато победи желанието си. верно е, че понякога за да се пребориш с нещо ти трябва да му се отдадеш и това също не го оспорвам, но колкото по бързо се научиш да побеждаваш желанията си, толкова по-бързо израстваш! затова не съм привърженик на ритуалите - в разумни граници да, но в повечето случаи предпочитам да съм наблюдател и просто да преживявам, а не да се меся, защото докато в човек още има желание за контрол, то той няма скоро да порасне...

желанието за контрол е продиктувано от безсилие - докато ти контролираш си силен, ако не контролираш си слабак... да ама не! защото силата винаги е вътре в теб и когато я откриеш, ти нямаш нужда от контрол, защото знаеш, че си едно с Източника и просто съществуваш  :blink:

да правиш астро ритуал е като да се опитваш да избегнеш собствените си уроци - все едно бягаш от час. е добре ти ще ги отложиш, ама после какво се случва... рано или късно ще те праснат по главата и това е факт, но е и факт, че колкото по-късно - толкова по-силно... за мен това е просто безмислено...
« Последна редакция: Август 04, 2010, 07:37:45 am от Вещичка »

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #151 -: Август 04, 2010, 04:12:51 pm »
Синухе, ти също гледаш едностранчиво и това е факт! ти защитаваш своята гледна точка, аз защитавам моята гледна точка! всеки с мнението си!

ако цитирах автор, то щях да го посоча  ;)

предпочитам да бъда в окото на бурята, отколкото в периферията... и това не е бягство, а наслаждение... не изповядвам твоята философия и затова не е нужно да се опитваш да ме въвлечеш в нея.

нормалните хора водят диалог дори и да не са съгласни един с друг. колкото и да се правиш на много знаещ, не си такъв, както и никой тук не е - хората са на Земята щото сега се учат, ако не се учеха щяха да са на друга планета и да учат други неща. затова моите думи може и да са глупости за теб, но за друг да не са!

аз не живея твоят живот, и не уча твоите уроци, и не изповядвам твоята философия! затова недей да наричаш глупости нещата, които някой друг има като философия, защото това и на теб може да се случи - да наричат глупости нещата които ти изповядваш!

няма да ме накараш да мисля като теб, така че може да спреш да ме коментираш  ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #152 -: Август 04, 2010, 04:21:10 pm »
защото едно намерение изразено само на едно ниво има много по-малка възможност да се реализира.

ей това са пълни глупости  ;)

Намерението има огромна организираща сила,то може  да извърши такива промени на събитията около нас,че всичко да стане както си го представяме.То се осъществява чрез Законът на привличането,макар че някои автори го отделят като отделен закон-Закон за намерението.Ето как въздействат нашите намерения върху света според Дийпак Чопра:
"На нивото на квантовото поле няма нищо друго освен енергия и информация.То се влияе от намеренията и желанията.Вашето тяло не е разграничено от тялото на Вселената,защото на квантовите механични нива няма ясно очертани граници.Голямото квантово поле,Вселената,е вашето разширено тяло.Ние можем съзнателно да променяме енергията и информационното съдържание  на собственото си квантово механично тяло и следователно да влияем върху енергията и информационното съдържание на разширеното си тяло/своята обкръжаваща среда,своя свят/и да караме нещата да се материализират в него."
Обяснение на въздействието на нашите мисли и намерения върху света откриваме и  в теоремата на Джон Бел от квантовата физика:
"Не съществуват изолирани системи,всяка частица от Вселената е намира в
"мигновена"/превишаваща скоростта на светлината/връзка с всички останали частици.Цялата система,дори частиците и да са разделени от огромно разстояние,функционира като единна система"

или друг цитат:

Дон Хуан ми обясни, че намерение не означава да имаш стремеж, или да си пожелаеш нещо, а по-скоро става въпрос за една неизмерима сила, която ни кара да се държим по начин, който може да бъде описан като устремяване, желаене, проява на воля и така нататък. Дон Хуан не го описа като условие за съществуване, изхождайки от собственото "аз", какъвто например е навика, породен от социализацията, или една биологична реакция, а по скоро го представи като лична, вътрешна сила, която притежаваме и използваме индивидуално като ключ, който принуждава първия пръстен на силата да се движи по приемливи начини.

Намерението е това, което насочва първото ни внимание, за да се концентрира то върху излъчванията на Орела под един определен ъгъл. Намерението е също и това, което заповядва на първия пръстен на силата да препречи или прекъсне потока от енергията си.

намерението има най-могъщата сила в нашият свят и не виждам смисъл да го подценяваш, но щом си решил си е твоя работа  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #153 -: Август 04, 2010, 04:29:27 pm »
Нухе , не могат охлювите да простят на птиците ,че могат да летят! :blink:
Намерението е само една част от цялото!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #154 -: Август 04, 2010, 04:30:55 pm »
Цитирала си от Мистиката,не си посочила автора.

Не се опитвам да те въвлека в каквото и да е-споделям виждането и знанията си или по-скоро някаква минимална частица от тях.

Ти пък си никоя да определяш кой колко знае,може или разбира.На Земята идват много души не само да се учат,а и да предават знания-за някои ученето е по-актуално,за други предаването,зависи кой за какво идва и какво носи.

Мога да наричам глупост всичко за което преценя,че е такова.И няма значение кой е прав в случая,има значение,че две истини не могат да си противоречат,така че едното остава винаги глупост,когато това е налице.

Във форум в който хората влизат да коментират и още повече в тема създадена от мен,ти си никоя за да казваш кой кого ще коментира.Това като оня случай с Марая що коментирала.Като не искаш никой да те коментира или не си готова за това-просто не участвай в темите и си пиши на лични с тези с които искаш само да водиш диалог.Ти сама си противоречиш постоянно с действията си-като не искаш коментари след себе си,просто не пишеш и толкова!

Не подценявам силата на намерението,казах че това е само основата и от там се започва.Но за да имаш финал се иска много повече от едно намеренийце, за това много такива като теб ще си останат с пръстче в гъзче  :72:

влез в Мистиката и виж откъде е цитата като много искаш да знаеш  :29:

относно другото - ми ти сам си противоречиш: като не искаш да пиша не създавай теми. това е обществен форум и ще пиша където си искам и каквото си искам

другото дори и няма да го коментирам защото си жалък скъпи  :tongue2:

и нали знаеш: който последен се смее, се смее най-добре! та накрая ще видим кой ще остане с пръст у гъз  :wink2:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #155 -: Август 04, 2010, 04:31:59 pm »

права си, но внимавай, че ми оставяш много лъзгави следи по монитора  :rolf: :rolf: :rolf:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #156 -: Август 04, 2010, 04:42:41 pm »

Отново противоречието е в теб и ако обичаш не прехвърляй собствените си проблеми върху мен-ти си тази,която предявява претенции кой да пише и кой да не пише,но явно разума ти си е загубил по трасето за да можеш да се наблюдаваш обективно. С този си коментар дори се оплете още повече и показа само едно болно его,което вече никой не отразява.

Смеят се тия дето друго не им остава,но печелят само тези,които могат да се смеят над себе си!  :blink:

ми не знам кой как се оплита, но акъл от теб не искам! па за егото не ми се говори - то си личи, кой се има за велик и знаещ... а и не съм видяла до сега да можеш да се смееш над себе си - единствено над околните го правиш... кво да ти кажа - то да е уй да ти го набие човек /току виж си се зарадвал/, ма то акъл - ми нема как да стане  :rolf: :rolf: :rolf:

хади остани си със здраве и не се опитвай повече да ми се обясняваш в любов, че ще отвържа синджираааа хахахахахааааааааааааааа  :85: :85: :85: :85: :85:  то бива бива любов твойто ама, то вече на нищо не мяза  :85: :85: :85:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #157 -: Август 04, 2010, 04:45:00 pm »

Права си и преди съм казвал,че е глупост да се хвърлят бисерите на свинете.

е, те и патките се имат за птици  :88:

*

Марая

• 28287
« Отговор #158 -: Август 04, 2010, 04:49:54 pm »

Отново противоречието е в теб и ако обичаш не прехвърляй собствените си проблеми върху мен-ти си тази,която предявява претенции кой да пише и кой да не пише,но явно разума ти си е загубил по трасето за да можеш да се наблюдаваш обективно. С този си коментар дори се оплете още повече и показа само едно болно его,което вече никой не отразява.

Смеят се тия дето друго не им остава,но печелят само тези,които могат да се смеят над себе си!  :blink:

ми не знам кой как се оплита, но акъл от теб не искам! па за егото не ми се говори - то си личи, кой се има за велик и знаещ... а и не съм видяла до сега да можеш да се смееш над себе си - единствено над околните го правиш... кво да ти кажа - то да е уй да ти го набие човек /току виж си се зарадвал/, ма то акъл - ми нема как да стане  :rolf: :rolf: :rolf:

:-X

*

Марая

• 28287
« Отговор #159 -: Август 04, 2010, 04:51:35 pm »
що бе Нухе  ;) ,току виж се сътворила бисерна свиня! ;D