добре, обясни дирекционна луна какво прави..не знам..наталната луна развива ли се някак с тези дирекции, какво се случва с нея..
Не е тук мястото ,но имам въпиюща нужда от чуждо мнение и....затова тук
Дир. луна съвпад СЛВ/натален/ , имате ли наблюдения , събитийност..., да споделите мнение.
В натала в този случай ,СЛВ е в телец в 9-ти , диспозитора е Венера в 8-ми в овен , а аспектите са :сескиквадрат към Уран ,секстил към Мерка и опозиция марс и всичко е в допустимите орбиси....
иначе съм сигурна, че знаеш отговора на въпроса си, не знам обаче какво не разбираш..въобще не знам какво са дирекции, камо ли да съм си наблюдавала дирекционната луна за събитийност..сескиквадрат също не знам как се изразява..оня ден една колежка в работата ме попита, понеже занесох компа да и направя картата, че искаше, имаше с нещо си само минорни аспекти и ме пита- защо минорни, защото са тъжни ли??

в случая на секстила на слв с мерка показва сигурно, че каквото и да стане, ще може да го разбере и разкаже човека..още повече, че слв е в девети, каквото и да стане, това ще спомогне за духовният му растеж..чрез луната, чувства, емоции, чрез любовта- дисп. венера, чрез борба- опозиция марс..
и така, какво е дирекционна луна..