Здравей Гост

Мащехите в натала

• 34 Отговора
  • 4001 Прегледи
*

Divna

Мащехите в натала
« -: Август 12, 2010, 05:19:29 am »
Кои домове отговарят за доведените/заварени родители? Как да намерим информацията в натала? Какви биха били или са взаимоотношенията на децата ни с евентуален доведен/заварен родител?
Предлагам по всички тези въпроси да обсъждаме в тази тема.

И така, ако детето ви е момиче, дванайсти дом и неговия управител показват доведения/заварен баща, а шести дом и неговия управител представят доведената/заварена майка.
Ако детето ви е момче, шести дом и неговия управител представят доведения/заварен баща, а дванайсти дом и неговия управител - доведената/заварена майка.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Мащехите в натала
« Отговор #1 -: Август 12, 2010, 09:17:08 am »

И така, ако детето ви е момиче, дванайсти дом и неговия управител показват доведения/заварен баща, а шести дом и неговия управител представят доведената/заварена майка.
Ако детето ви е момче, шести дом и неговия управител представят доведения/заварен баща, а дванайсти дом и неговия управител - доведената/заварена майка.

Дивна, ще съм ти много благодарна, ако ми кажеш източника на това твърдение.  :blink:

« Отговор #2 -: Август 12, 2010, 10:41:42 am »
Крис, мисля, че написаното в първия и втория ти абзац си противоречи. Аз лично приемам 4ти за дом на майката и 10 за бащата.  Само не разбрах от Дивна защо 12 и дом на мащехата. дори и като производен да го броя, не излиза. Ако 4ти е дом на майката, не би ли следвало 6ти да е домът на втората майка? Може би това е имала предвид Дивна, но е сменила 4 с 10ти като дом на майката.
Ето пример от практиката - детето е възможно да има втори родител:
« Последна редакция: Август 12, 2010, 02:57:04 pm от Mama Yaya »

« Отговор #3 -: Август 12, 2010, 10:57:40 am »
За вторите родители не би ли трябвало да се брои 4-ти от 4-ти и 10-ти от 10-ти? :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #4 -: Август 12, 2010, 11:04:33 am »
За вторите родители не би ли трябвало да се брои 4-ти от 4-ти и 10-ти от 10-ти? :rolleyes:

Имам няколко такива примера.....затова попитах и аз. Повечето са със Сатурн на Десц. като управител на 4 дом.  :72:

« Отговор #5 -: Август 12, 2010, 11:37:50 am »
А относно доведените/заварени деца? те май бяха в 11 дом - 5 от 7ми. Дали може да се установи в картата на един човек дали ще има такива? Вижте картата на този човек - има доведено дете, за което се грижи като за свое(вероятно от Слънце в 5, а и в съвпад с Венера). Единствено женският знак на ДСЦ - но Сатурн като У5 е в 10 и опозира Луна У11.
« Последна редакция: Август 12, 2010, 02:56:47 pm от Mama Yaya »

*

holanda

« Отговор #6 -: Август 12, 2010, 11:59:19 am »
Индийците казват, че принадлежи на майката, тъй като 4-ти дом съответства на знака Рак, дома на Луната, естествения сигнафикатор на майката. Арабските автори, напротив, са склонни да мислят, че 4-ти дом трябва да се свързва с  бащата. По-късно, когато започнали да забелязват, че често в този дом са отразени или бащата, или майката, изказали мнение, че вероятно 4-ти дом "принадлежи на този от родителите, с който е по-близък роденият".
това не го знаех,но премам версията за 4 дом като дом на родителите и по-специално този,с когото е по-близък, за най-истинна.
При мен 4 дом е в Козирог /майка е Козирог/,управителя се намира в 3 дом при Нептун и Уран и прави няколко твърди аспекта.С майка никога не сме били в добри отношения.Всъщност тя не е в добри отношения с никое от децата си.Не сме живяли постоянно заедно,доста пътува ,а в моментите,когато е оставала при мен,сме имали само разногласия.Ако имах часа на раждане,щях да й пусна картата в тема,озаглавена ''Как недоволството от себе си рефлектира над целия живот''  :-X

10 дом е в Рак и повече отговаря на баща ми,особено с Хирон и Юпитер там.

*

Divna

« Отговор #7 -: Август 12, 2010, 02:30:34 pm »

Дивна, ще съм ти много благодарна, ако ми кажеш източника на това твърдение.  :blink:

Това твърдение идва от френската астрологична школа. Астрологът Пиер Роберт го обеснява. Това е сайта му.

http://pierreastro.free.fr/essai2.htm

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Август 12, 2010, 02:33:51 pm »

Разбрах всичко.  ;D
На френски знам само "уи... уи" и "бонжур, мосю".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #9 -: Август 12, 2010, 02:38:43 pm »
По въпроса с мащехите нямам мнение -нямам пример пред себе си. Разведени познавам много, но не и такива осмелили се да създадат семейство втори път.
Обаче за домовете на биологичните майка и баща, се чудя къде да гледам при мен, тъй като не съм близка с нито един от двамата, най-близкия ми човек е баба по майчина линия, която ме е отгледала и с която и до днес сме много близки. Майка ми я възприемам по-скоро като по-голямата ми сестра, говорим си, споделям, но нямам респект от нея. Баща ми го обичам много, но предпочитам да не общувам с него.

« Отговор #10 -: Август 12, 2010, 02:39:46 pm »
Лили, по-голям е кефа да ги различиш, когато са написани, не само да ги кажеш  :85: и аз само тях знам

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Август 12, 2010, 02:46:27 pm »
Познавам човек, който е осиновен от малък, но данните са поверителни и при никакви обстоятелства не бих могла да ги публикувам тук. Интересното при него е, че доведената майка /осиновителката/ изцяло отговаря на знака и аспектите на Луната в картата му, а знакът на ИЦ описва и семейството на осиновителите. Няма планети по оста 6-12 дом, само изгряващ Плутон откъм 12ти, много близо до АС.

Но всъщност тук въпросът е за мащехата, т.е. втората съпруга на бащата. Не става въпрос за факторите за осиновяване.

Има и майки, които се държат като мащехи с децата си, а понякога и по-зле.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #12 -: Август 12, 2010, 02:51:08 pm »
и аз имам пример за осиновен човек, но не е същото.
мащехата е новата жена на бащата най-грубо казано, или в другия случай бащата не е биологичен, а майката е.
при осиновените и двамата родители не са биологични и детето научава това достаааа късно, а често и не научава.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #13 -: Август 12, 2010, 02:51:53 pm »
ох, извинявай не съм прочела внимателно! ;)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #14 -: Август 12, 2010, 05:14:46 pm »
Това твърдение идва от френската астрологична школа. Астрологът Пиер Роберт го обеснява. Това е сайта му.

ей, гадни империалисти
аз пък такова животно не съм виждала френска астро школа
те на всякъде собтсвени школи имат :angry:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Август 12, 2010, 05:27:54 pm »
аз пък такова животно не съм виждала френска астро школа

Извинявам се за оф топика, но доколкото съм чувала, това са две от най-добрите астрологични школи - френската и немската.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #16 -: Август 12, 2010, 05:38:38 pm »
По въпроса с мащехите нямам мнение -нямам пример пред себе си. Разведени познавам много, но не и такива осмелили се да създадат семейство втори път.
Обаче за домовете на биологичните майка и баща, се чудя къде да гледам при мен, тъй като не съм близка с нито един от двамата, най-близкия ми човек е баба по майчина линия, която ме е отгледала и с която и до днес сме много близки. Майка ми я възприемам по-скоро като по-голямата ми сестра, говорим си, споделям, но нямам респект от нея. Баща ми го обичам много, но предпочитам да не общувам с него.

Рая, в радикса на една жена, майката се търси по 4ти дом и неговия управител, както се взима под внимание позицията на Луна и аспектите й също. Бащата се търси по 10 дом (управител, аспекти с управителя ...). Има доста астролози, които отчитат и Сатурн, като представител на бащата.
В мъжки радикс, майката се търси по 10 дом + Луна, а бащата по 4 дом + Сатурн.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #17 -: Август 12, 2010, 06:30:53 pm »

Да, и аз като Лили ти благодаря за френския сайт  ;D, но ми беше интересно да разбера логиката му. Предполагам, че както се броят останалите неща в хороскопа, така и 6 дом се брои за втори родител през дом. Но от практиката ми повечето хора с втори бащи са с акцентиран 7 дом като 4-ти от 4-ти. Не отхвърлям това твърдение, но ще го наблюдавам и него, за да видя за себе си кое е по-вярно. Благодаря ти, Дивна!   :blink:

*

Divna

« Отговор #18 -: Август 12, 2010, 07:22:23 pm »
Скарлет, за съжаление нямам никаква практика.
Този сайт го използвам от миналата есен. Аз вече съм споменавала, че съм се допитвала до този астролог. Не знам, харесва ми как поднася нещата. В случая работи с производните домове. Мисля, че Белика и тя се е допитвала до него и ако желае може също да изкаже мнението си. Сайта му е доста популярен. В него работят няколко професионални астролози. Много добре е организиран. Ако той лъже, значи и аз съм ви излъгала. Реших просто да споделя нещо ново за мен, което ми направи впечатление, а и не намерих тук нищо по този въпрос. Мислех, че ще бъде интересно за всички ни.

За франкофоните, които желаят да направят справка: влезте в секция signes/planètes/maisons след което на стр.3 отворете документа Belle mère, beau père.

« Отговор #19 -: Август 12, 2010, 07:43:50 pm »
   Ако в тази тема се стигне до сигурни сигнификатори на мащехата, аз ще мога да ректифицирам картата на баща ми например. Останал е 2-годишен без майка, а дядо довел друга жена с още 2 деца. Но впоследствие мащехата си дига чукалата, като дядо сновял между 2-те къщи, своите 3 деца и мащехата. А те от съвсем мънички са почнали работа, за да се изхранват.
   П.С. Интуитивно се съгласих с мнението на Дивна още в самото начало, но не знаех на кво се базира и за това изчаках. Очевидно че остта 6-12 е наистина много интересна, преди съм го казвала, нямам спомен откъде съм го чела или съм стигнала до това разсъждавайки си върху моята карта - но кармата по 12 дом се отработва в 6. Само ще вметна - какво ми направи впечатление - Венерата на баща ми е в съвпад с моя Нептун, както и Венерата на сина ми - 0 със сина ми, 1 гр. с баща ми. Забележете съвпада е в моя 6-ти дом. А баща ми е имал мащеха, но не е израстнал при нея. Синът ми реално също има мащеха, щото бащаткото му има жена с не знам колко деца - един Бог знае....Но той никога не е виждал баща си, съответно - тази част от фамилията липсва...