Здравей Гост

Свекърва - Снаха и заложеното в натала

• 90 Отговора
  • 12116 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Дълго мислих преди да пусна тая тема!
Някои от нас ще бъдат свекърви , някои имаме свекърви , всички сме или ще бъдем снахи.
Но има карти в които обекта - предмет на скрита или открита война е любим и за двете , е за едната със сигърност за цял живот.
Провокира ме грубото и цинично отношение на съфорумката , върнах се  и изчетох всичко писано от нея ,/тя 100% съм сигурна ще има същия проблем за решаване след години/ разгледах подробно и композита и комбина и натала , подробно ,не отгоре-отгоре , търсейки причините. тук няма да се спирам и преливам от тема композит/комбин , само ще кажа , че наталната карта е част от спектъра на производните комбин/композит.
Това за философията на нещата  ;D ;D , това за борбите м/у снахата и свекървата , за обичта и разбирането м/у тях , за търсенето и компромиса в името на сина и /или/ любимия , го пише някъде в картата. Да се опитаме и помислим ,да подискутираме тези взаимоотношения заложени в наталните ни карти!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Свекърва - Снаха и заложеното в натала
« Отговор #1 -: Август 16, 2010, 05:24:00 pm »
Имала съм 3 свекърви! Само на първата съм казвала Майко. Тя първата -бог да я прости ,беше жена на много голяма държавна клечка. Свекър ми е жив ,да е жив и здрав ,но още го наричам татко.
Та да се върна на нея...Живеехме в блок на министерски съвет. Имахме огромно жилище. Първият им син- по-голям от бившия ми мъж имаше собствено , разбира се купено от майка му и баща му.
Ние живеехме с тях. Един ден свекър ми ,ни събра на вечеря ,каза ,че ни е приготвил нещо много вкусно /ловец е / и ни подаде ключовете от жилище четиристайно на 100 метра от блока в който живеехме. Живота ми обаче със сина му продължи точно 13/14 месеца ,вече и не помня колко.
но апартамента не ми даде уюта на дома , любовта на мъжа ,нито щастието.

Втората ми свекърва /бог да я прости/ ,беше скромна и селска жена. Болна от коксаартроза. Болеста я беше унищожила. Едната и дъщеря живее в Унгария , сама се е справяла с живота си от студентка в Русия ,до брака си в Будапеща -вероятно и сега. Другата дъщеря е риба-нямам думи. Смучеше мъжа ми ,както си иска , макар ,че той беше по-малкия брат /бог да го прости :( :'(/ , живееха в жилище на общината , а тя беше първа група инвалид. Един ден Ванга /бог да я прости :( :'(/ дигна един телефон и ме изпрати на едно място и така с връзки купих един апартамент . уговорката беше - апартамента остава за мен и мъжа ми. и така или иначе докато той беше жив , не се случи прехвърлне и...мъжа ми почина ,почина свекърва ми , свекър ми /бог да го проси/ ,прибра една циганка , а аз ...аз не стъпих повече там! Кое е смешното , че сега сестрата на мъжа ми иска да продадеме апартамента ,който аз купих и да си разделиме парите... ;D ;DЗаявих , че няма да продавам и апартамента си стой..Ето още една жена ,която не е уяаствала в плащането ,но търси бащиния  ;D ;D-обещана на брат и и на неговите деца!

Третата ,за нея след малко....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Август 16, 2010, 05:27:28 pm »
Марайче, пак ли си яхнала метлата?  :P

Споделих го в Практикума между другото, защото забелязах известна разлика в реакциите и отношението към двата споделени проблема. Не съм целяла да го изтъквам по никакъв начин. Всеки е свободен за задава тук въпроси, каквито пожелае.

Я ми кажете, що има вицове за тъщи, а за свекърви няма? Дискриминация! ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Август 16, 2010, 05:33:07 pm »
и за моята много бих искала да кажа лека й пръст, но черен гологан губи ли се  ;D абе, да се развива, ама надалеч да стои. Кой дом са те? 10ти ли? Не ми отговаря на 10ти...

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Август 16, 2010, 05:35:08 pm »
Третата - мани мани ;D ;D 06.12.г. Красота Ви казвам....Вятър я вее на бела кобила. Уникален образ -трима от съфорумците са я виждали. Съди се с брат си за апартамента ,който е бил на родителите й! Изплати му неговия дял след сериозни дела и сега не се вигда с брат си.
В мига в който изплати неговата част ,реши да продаде жилището /под вещото ръководство на мъжа ми- небезизвестния Бам Гунььо/. Точно два дни се радва на мизерните стотинки ....и влязоха и направиха обира у нас. Та покрай нейните пари загубих много ,ама много.....не само финансово , а и ...,абе сложно. Но така се случи , че Гунььо продаде единственното си жилище , доведе ми любовницата си -аз го изхвърлих и естественно , че и тя вървеше в комплект с него. Та тя....отиде при нов любовник , остана на улицата. Тъжното е , че всичките ,които съм имала , не са ми дали и една карафичка ,та камо ли апартамент. Хубавото е , че последнта ми свекърва /възможно е да се е осъзнала/ ,сега ми има и респекта и уважението...., но всичко е за сметка на едно - мойто отношение към ценностите в живота. Никой не е длъжен да ми дава!
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 01:30:18 am от Марая »

« Отговор #5 -: Август 16, 2010, 05:35:19 pm »
10ти ли? Не ми отговаря на 10ти...

Би трябвало да е 4-ти от 7ми или 10-ти от седми - както й отива най-добре  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Август 16, 2010, 05:45:26 pm »

Много ,ама много цинично ми прозвуча!!!! Щом моя Плутон в квадрат слънце се възмути-сещай се!!!!

Просто за миг визуализирах себе си като свекърва...., и една малка пикла ,която ми казва да се изнасям без значение къде!!!! После визуализирах децата си -момичетата и ги видях -лишени от добрите взаймоотношения със собствения им брат пак благодарение на него! И иии....това не беше всичко! не бих позволила да носи под сърцето си , моята кръв ,защото кръвта на сина ми е и моя! Абе стана една такава , че мислейки ми се стори дори обидно да гледам тези карти!!!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Август 16, 2010, 05:53:23 pm »
Марая, може ли да помоля за линк към темата с тази дама, че аз пак нещо съм изпуснала да прочета...

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2309.msg142707.html#msg142707

СААС....

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Август 16, 2010, 06:01:57 pm »

Споделих го в Практикума между другото, защото забелязах известна разлика в реакциите и отношението към двата споделени проблема. Не съм целяла да го изтъквам по никакъв начин. Всеки е свободен за задава тук въпроси, каквито пожелае.

Я ми кажете, що има вицове за тъщи, а за свекърви няма? Дискриминация! ;D

http://vicove.bansko.net/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Август 16, 2010, 06:04:40 pm »
Благодаря ти, Марая.

Съгласна съм, момичето звучи доста... хм... елементарно някак... "Да не бяха лъгали, че ще ни дадат опразнен апартамента си, аз нямаше да се омъжа..." Странна причина да се омъжи е намерила...

е в тоя ред на мисли , ми малко е да я оскубя ,че и кръвта на сина ми ще носи! Ай сиктир бе...,става дума за меркантилизъм , тук няма любов! няма! :angry: Любовта винаги намира изхода и пътищата , винаги! А на чистата и истинска любов -ВСЕЛЕНАТА помага!

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #10 -: Август 16, 2010, 06:05:23 pm »

При мен Уран в 10 дом цепи мрака с фенерче. Но повече няма да се включвам по тази тема, защото не си падам мазохист. 

*

Uran

• 6041
« Отговор #11 -: Август 16, 2010, 06:17:21 pm »
При 4-и от 7-ми имам Сатурн в 10-и овен в тригон с Луна в лъв и квинконс с Марс в скорпион.
Това едва ли е достатъчно за проблеми, а и да ви кажа като се замисля..по-скоро тези безмълвни войни са ми помогнали. :blink:Даже войни намирам за силна дума.Дискомфорт някакъв.
« Последна редакция: Август 16, 2010, 06:22:11 pm от Uran »

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Август 16, 2010, 06:22:16 pm »
Та в продължение на астрологическите ми дирения.... :blink:
7-ми от 4-ти или 7-ми от 10-ти са свекъра и свекървата , тъста и тъщата . Следва да търсиме управителите и техните аспекти. Мисля , че и сгнификаторите на са за подценяване....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Август 16, 2010, 06:27:48 pm »
Да ви кажа, изчетох отговорите в съседната тема и виждам, че разпределението между "лошите" свекърви и "лошите" снахи е 50/50.
Майка ми също мразеше свекърва си, която никога не я прие. Склонна съм да приема, че може би наистина е имало причини за тази нетърпимост от страна на майка ми към нейната свекърва. Не ми се навлиза в подробности, но ситуацията (поне по начина, по който я представяше майка ми) донякъде наподобяваше описаното от Вещичка. Тъй че никого не мога да съдя.
Не са никак малко случаите, когато една такава свекърва идва в къщата на младото семейство да "инспектира" - тършува, вре си носа в кофата за боклук и в тоалетното казанче, за да намери някой недостатък у снаха си и задължително да й го изтъкне, че и пред съпруга, т.е. сина си. На такива свекърви майка ми им викаше "свекУрви" (да ме прощават админа и всички свекърви :-[).
Но монетата има и друга страна. Представете си, че имате син, който в един момент се задомява в собствения ви дом и ви води снаха. А съпругата му, едва прекрачвайки прага на вашата къща, ви представя цял списък с претенции. И идва момент, в който за да се запази бракът на сина ви, "тактично" ви казват да напуснете жилището си и да го оставите за младите. А ти си ходи на село ма, ако имаш село.
Нямам никакъв опит в отношенията свекърва/снаха и се надявам, ако някой ден все пак се сдобия със свекърва, отношенията ни да останат човешки, не виждам смисъл от войни и конкуренция. Не разчитам и на кой знае каква помощ от нейна страна, не бих искала и прекалено да се меси в живота ми, нито да ми дава оценка, която не съм поискала. В момента може би не го оценявам, но сигурно съм имала късмет да се сдобия с фамилно (наследствено) жилище преди да тръгна да се задомявам, т.е. в случай на "форсмажорни" обстоятелства винаги има къде да се върна, а и няма да се налага да деля едно жилище със свекърва си, ако някой ден реша да създам семейство с нейния син. Така че надявам се нито аз да създавам неудобства в дома й, нито тя в моя дом. Иначе, ако се окаже свястна и заслужаваща уважение жена, винаги ще е добре дошла на гости в моя дом.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #14 -: Август 16, 2010, 06:33:31 pm »
 ;D ;DТези, които получвате наследствени жилища, наистина трудно можете да оцените какъв ресурс -НЕРВИ, а и финанси ви се спестява.
п.п.Живели сме с бебе на 12 кв.м.(банята беше по-голяма от стаята 13 кв.м;D ;D)- ателие в центъра.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #15 -: Август 16, 2010, 06:40:10 pm »
Е, то все някъде ще се появи проблем. Я свекървата ще е лоша, я със съпруга ще има проблем или пък ицзобщо ще липсва такъв. Идеални семейства и безпроблемни животи няма.   :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Август 16, 2010, 06:43:34 pm »
Да, но "цената", срещу която го получих, е много висока, не се измерва в пари. Ако имах възможност, бих предпочела да го продам и с получената сума пари да купя друг имот, за да не ми напомня за всичко изживяно там.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Август 16, 2010, 06:45:27 pm »
Да, но "цената", срещу която го получих, е много висока, не се измерва в пари. Ако имах възможност, бих предпочела да го продам и с получената сума пари да купя друг имот, за да не ми напомня за всичко изживяно там.

И би трябвало да го направиш! Защото по този начин ще приключиш и започнеш на чисто!

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #18 -: Август 16, 2010, 06:50:45 pm »
При мен , слава на бога,  взаимоотношенията ми със свекървата са добри.  За 20год. години не сме си казали нито една лоша дума. Живеем самостоятелно със съпруга ми още от първия ден на брака.
Преди всичко я уважавам като майка на съпруга ми. Помагаме си взаимно.  Много е важно ,че не сме живяли заедно.  При всички положения съвместното съжителство на две поколения води до разни битови, дребни дразги.  к10 ми е в Рак.  Нямам планети там.  Луната ми е във втори дом  :opo: Сатурн.  

Моята майка не се разбираше със свекърва си. Всичко рефлектираше върху баща ми, който се стремеше да угоди и на двете.  

Аз също имам дъщеря и син. От сега се замислям.  Дори съм съгласна да се изнеса в приземната стаичка и да отстъпя етажа на младото семейство/ когато се наложи де- още е рано за снахи/.
Засега така мисля . За в бъдеще ще видим. Има време.

« Отговор #19 -: Август 16, 2010, 06:56:27 pm »

При мен Уран в 10 дом цепи мрака с фенерче. Но повече няма да се включвам по тази тема, защото не си падам мазохист. 
Броя ги 4ти от 7ми, т.е. 10ти - Лъв, със Слънце в 5ти, , опозе на Сатурн в 11 и тригон с Уран във 2. Не става.
Ако е 10 от 7ми - 4ти, Водолей, с Уран на К2 - по се връзва, квадрат Юпитер и Марс в 10 и тригон Слънце + секстил Сатурн.
Както и да я гледам...