Здравей Гост

да тълкуваме Меркурий

• 122 Отговора
  • 31227 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:да тълкуваме Меркурий
« Отговор #40 -: Август 19, 2010, 03:18:33 pm »
форума сигурно си има натал ..нали..? :unsure:
ако има тема с натал му ще ми я покажете ли..?

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3057.msg37615.html#msg37615

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Август 19, 2010, 03:34:45 pm »
форума сигурно си има натал ..нали..? :unsure:
ако има тема с натал му ще ми я покажете ли..?

Интересно, обаче имам чувството, че във форума се изявяват най-силно планетите, които са с най-слаб статус в картата на неговото създаване.
Най-много достойнства имат Луна/Юпитер, Слънце и Венера. Меркурий и Марс изглеждат по-слаби, но често именно те надделяват в дискусиите. Меркурий има квадрат с Нептун, а Марс има "скрит" квадрат с Уран и сходящ съвпад със Сатурн. Сигурно това са острите ръбове, които трябва да се ошлайфат.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #42 -: Август 19, 2010, 03:49:20 pm »
Моят меркурий е директен в натала, в овен - 9ти дом,15гр след слнцето,в съвпад с хирон и опозиция уран в 3ти.
Управител е на 3ти дом(дева).Умирам за комуникация.Обичам да говоря,особено от последните години насам.Като малка бях доста затворена.Явно самият 3ти дом е от голяма важност за мен в моят живот.Домът на комуникациите.Имам писателски заложби,ораторски също,но най-добре се изразявам чрез писане.
Уран е упр на 7мият ми дом и като планета опозиция на меркурий имам напрежение с партньора постоянно, и постоянно търся връзка за комуникация с него като разговори както очи в очи ,така и по телефона.
Но аз все пак имам и плутон и уран в 3ти дом. :blink:

*

Vision

• 3523
« Отговор #43 -: Август 19, 2010, 05:55:40 pm »
Меркурий ми се намира в 4-ти дом в съвпад със Слънце, хвърля тригони към АС и Плутон, квадрат с Юпитер(всъщност е точен сентагон), секстил със Сатурн. Сами може да си направите аналог. ;D
Имам удивителна памет и като цяло мисленето ми е много дълбоко(нямам по-точно обяснение).
Най-много обаче му се радвам на тригона с Луната, не толкова заради рамото, което бута в емоционалното състояние колкото до това, че би трябвало да си намеря УУУумна жена. :mellow:

и на мен единственият ми аспект на меркурий е тригон с луната и аз харесвам умни жени.. ;D и жената в мен харесва умни мъже.. :-[

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #44 -: Август 19, 2010, 06:08:04 pm »
Мерк в Скорпион, 4ти, управител 2ри и 11ти. Кво да му тълкувам... :mellow: Мнооого ме дразнят празните приказки. Ама много! И спамерите  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #45 -: Август 19, 2010, 06:26:41 pm »
Мерк в Скорпион, 4ти, управител 2ри и 11ти. Кво да му тълкувам... :mellow: Мнооого ме дразнят празните приказки. Ама много! И спамерите  ;D

Моят Мерк е ретро на МЦ откъм 9 дом......обичам да пътувам, да пиша, да чета....да говоря.  ;D

« Отговор #46 -: Август 19, 2010, 06:37:14 pm »

Моят Мерк е ретро на МЦ откъм 9 дом......обичам да пътувам, да пиша, да чета....да говоря.  ;D

А ти "говориш", всъщност от моя гледна точка  - пишеш, много разбираемо! Ясно, стегнато, по същество. Освен това се обръщаш директно  ;) , но това май вече от Луната  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #47 -: Август 19, 2010, 06:47:50 pm »

А ти "говориш", всъщност от моя гледна точка  - пишеш, много разбираемо! Ясно, стегнато, по същество. Освен това се обръщаш директно  ;) , но това май вече от Луната  :rolleyes:

Аз съм директна във всичко...  :85: :57:  Не съм никакъв Рак. Неква рачешка издънка... гледам директно...в междувеждието.  ;D

« Отговор #48 -: Август 20, 2010, 09:54:18 am »
Моят Меркурий е в Близнаци в 10 дом в разходящ съвпад със Слънце в Близнаци и сходящ с Венера в рак.Управлява МС и АС и прави квадратури към Плутон и АС.Диспозитор е и на Сатурн.
    Още от дете много обичам да чета.Постоянно се разнасям с някакви книги.Проблема ми е ,че трудно и бавно запаметявам.Тук може да има връзка и Луната в Телец ,но пък чак толкова... :( Другото което ме тормози ,че да Близнак не съм много комуникативна.Ако събеседника ми е приказлив и ме подхваща може да си говорим цял ден но в обратния случай си млъквам и трудно намирам теми за разговор.Особено са ми приятни Близнашките Луни,само да не са ми близко до Сатурна,че може да ги подтиска :blink:
  Завиждам благородно на тези ,които имат сексилчета и тригони към Сатурн.Забелязала съм в 95% от сучаите ,че имат много добър и задълбочен ум и много услужлива памет.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

holanda

« Отговор #49 -: Август 20, 2010, 06:07:30 pm »
Ретро Меркурии в Дева 12 дом Анарета.В съвпад с Марс/Слънце.

Много мисля.Анализирам постоянно-постъпки,причини,условия,намерения...

Ноооо,мразя да говоря.Имам добър изказ,но рядко се оставям да ме въвлекат в неангажиращ разговор,които знам,че ще се протака с часове.Не обичам да се обяснявам.Харесва ми философското мислене,не философското говорене.Ако си намеря приятелче-телепат,мъките ми ще свършат.Много съм зле ;D.Искам да блестя и развивам егоцентричната си природа без да говоря

един въпрос-някъде четох,че при прогресии или дирекции ретро Мерка би могъл да се обърне .Оттогава нататък нещата се променяли и е вероятно интровертната му природа да стане екстровертна.Как да видя дали и аз ще стана бърборана някога  ;D

« Отговор #50 -: Август 20, 2010, 07:45:19 pm »
  Ретро Меркурий в 7 дом на 7 градуса от Слънцето /сходящ съвпад/, управлява АСЦ и 5-ти дом. Работата ми е по него, изказа никак не ми е увлекателен, а по-скоро абстрактен. Бъзиктарка съм  ;D. Предпочитам да говоря, отколкото да пиша. По време на писането, мислите ми често отлитат, щото не мога да ги хвана, въпреки че съм бърза и с писането  ;D

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #51 -: Август 20, 2010, 11:02:17 pm »
Ретро Меркурий в Близнаци и осми дом; секстил към Марс и Сатурн, съвпад със Слънце...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

holanda

« Отговор #52 -: Януари 22, 2011, 10:59:36 pm »
срещнах неаспектиран Меркурии в критичен градус (29.46) в Скорпион  :unsure:
Няма дори минорни аспекти..

опит,впечатления?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Януари 22, 2011, 11:05:37 pm »
срещнах неаспектиран Меркурии в критичен градус (29.46) в Скорпион  :unsure:
Няма дори минорни аспекти..

Погледни Марс и Луна, за да видиш как се изразява този неаспектиран Меркурий.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #54 -: Януари 22, 2011, 11:13:12 pm »
Погледни Марс и Луна, за да видиш как се изразява този неаспектиран Меркурий.  ;)

трудно ми е. Марса е в съвпад с Плутон в Скорпион.Хвърлят един мижав секстил към Венера/Нептун в Козирог. А Плутон е в опозиция с Телчешка Луна.

значи според тези констелации,на преден план излизат желанията,размити фантазии..сексуални мисли,желание да има..??
така ми се струва на мен,но нали за някои Меркове каzват,че като са неаспектирани,натива държи да го развие и проработи.
В случая,хем е неаспектиран,хем критичен..не мога да го схвана  :unsure:
в тази карта има 2-3 тригона,едната опозиция и нищо повече-няма квадрати..
този Мерк,горкия,каква ли му е дилемата  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Януари 22, 2011, 11:27:20 pm »
За мен това е доста проницателен Меркурий. Двата му диспозитора (Марс и Плутон) са в съвпад в същия знак. И в опозиция с Луна в Телец, нали? Постави ли си за цел да разбули някоя тайна, загадка, ще действа неотклонно, методично и последователно, докато не стигне до истината, до дъното на проблема. Но има и голяма доза пристрастност. Липсва като че ли визия в глобална перспектива, има поглед в дълбочина. А Меркурий къде се пада - преди или след Слънцето?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #56 -: Януари 22, 2011, 11:39:42 pm »
Четейки тази тема, реших да си направя персонар за Меркурий и наистина се виждат интересни неща, както сподели и Синухе.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Януари 22, 2011, 11:43:03 pm »
Мисля, че и при индийците има такава техника.
Всяка планета се поставя на Асцендента и така се разглеждат останалите спрямо нея, тематично.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #58 -: Януари 22, 2011, 11:44:53 pm »
А Меркурий къде се пада - преди или след Слънцето?

Слънцето е в Стрелец,т.е. Мерк е преди него ( малко се бъркам с тези понятия).
И да,Луната е в опозиция с Плутон (не обхваща Марс,но то нещата си влияят взаимно).

не познавам натива особено добре .Завър6ва средно благодарение на връзки с директорката,замотава се из тях,мисля че си пада малко наркоманче..записва някакво висше,но за кратко.Незнам на него ли му е дошло твърде интелектуален натиска или той е избрал сам да се саморазложи,не системата.
чудех се дали като му е неаспектиран Мерка,не е наистина твърде глупав..или както казваш-точно обратното,задълбочен и то само в нещата,към които има пряк интерес..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Януари 22, 2011, 11:48:19 pm »
чудех се дали като му е неаспектиран Мерка,не е наистина твърде глупав..или както казваш-точно обратното,задълбочен и то само в нещата,към които има пряк интерес..

Познавам и други такива Меркове - изключително задълбочени само в сферата на някой интерес, към който са пристраст(е)ни, обикновено интересите не са много, отстрани могат да създават впечатление за тесногръди.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.