Здравей Гост

Сатурн - MC

• 17 Отговора
  • 3713 Прегледи
*

Lina

• *
  • 118
Сатурн - MC
« -: Март 27, 2005, 12:45:28 pm »
Как бихте тълкували преминаването на Сатурн през МС? И въобще свързва ли се с нещо специално? Простете, ако въпросът ми е твърде лаишки.   :huh:

И още един въпрос ми идва наум - тр. Юпитер в 12 дом...може ли да прояви благотворното си действие или е твърде затворен и ограничен?
Имам чувството, че всичко хубаво, което трябва да ми се случи, отива в 12 дом и се пропилява в известен смисъл. :D  
Dare mighty things!

*

АН

Сатурн - MC
« Отговор #1 -: Март 27, 2005, 01:52:59 pm »
За Сатурн на МС - аз бих казала, че прилича малко на ситуация, в която стоиш и чукаш на отворена врата :) - единият вариант- стоиш и си чакаш, а другият- приемаш, че е отворена специално за теб и влизаш :)
Където и да се намира, иска равносметка и поразчиства пространството около себе си - там ни дава поводи да размисляме за работа, реализация, както и за семейството, заради опозицията...

За Юпитер - много хубаво място, защото му предстои да пресече асцендента :D - шегувам се :)

Разправи ти - имаш ли разни поводи и предизвикателства пред себе си или си като в затишие пред буря :D  

*

Guest_Lillie

Сатурн - MC
« Отговор #2 -: Март 27, 2005, 04:10:06 pm »
нямам коментари, но в момента и аз изживявам съединение  на дир. Сатурн с Мс в опозиция към натален Марс на ИЦ... чувствам се наистина странно, засега само това мога да кажа...

*

АН

Сатурн - MC
« Отговор #3 -: Март 28, 2005, 01:14:07 pm »
тук всъщност може да се направи и интересен паралел между Сатурн на МС и Сатурн на асцендента - от тия, на които сега им активира радикална точка :)  

*

Lina

• *
  • 118
Сатурн - MC
« Отговор #4 -: Март 28, 2005, 01:26:31 pm »
Цитат
За Сатурн на МС - аз бих казала, че прилича малко на ситуация, в която стоиш и чукаш на отворена врата :) - единият вариант- стоиш и си чакаш, а другият- приемаш, че е отворена специално за теб и влизаш :)
Където и да се намира, иска равносметка и поразчиства пространството около себе си - там ни дава поводи да размисляме за работа, реализация, както и за семейството, заради опозицията...

За Юпитер - много хубаво място, защото му предстои да пресече асцендента :D - шегувам се :)

Разправи ти - имаш ли разни поводи и предизвикателства пред себе си или си като в затишие пред буря :D
Всъщност Сатурн още не ми е на МС - още е в 9-ти дом, но скоро ще пресече и просто се чудех...

Иначе съм малко като в дупка - в смисъл - откакто е започнала новата година прекалено рядко ми се случват хубави неща, което само по себе си вече е притеснително. И по-специално, имам терзания в работата си. В сегашната ми работа вече не се чувставам добре, направо се задушавам! Искам неистово да се махна, но не намирам нищо като алтернатива. От една кантора ми предложиха работа, но заплащането беше обидно ниско. И това ме терзае.
И в тази връзка си мислех за Юпитер - като е във Везни цяла година /а на мен и Слънцето ми е във Везни и асцендентът също е Везни/ се надявах да ме "огрее" нещо добро. Но няма нищо такова засега. Чувствам се вързана в цялата ситуация. Затова си мислех дали не е затворен в 12 дом и да не може да си прояви благотворното действие. Е, всъщност има някакво действие - надебелявам.:):):)

Dare mighty things!

*

Lina

• *
  • 118
Сатурн - MC
« Отговор #5 -: Март 28, 2005, 01:27:56 pm »
Цитат
нямам коментари, но в момента и аз изживявам съединение  на дир. Сатурн с Мс в опозиция към натален Марс на ИЦ... чувствам се наистина странно, засега само това мога да кажа...
Здравей Lillie,

Странно в какъв смисъл?
Dare mighty things!

*

АН

Сатурн - MC
« Отговор #6 -: Март 28, 2005, 01:40:22 pm »
Цитат
[Всъщност Сатурн още не ми е на МС - още е в 9-ти дом, но скоро ще пресече и просто се чудех...

Иначе съм малко като в дупка - в смисъл - откакто е започнала новата година прекалено рядко ми се случват хубави неща, което само по себе си вече е притеснително. И по-специално, имам терзания в работата си. В сегашната ми работа вече не се чувставам добре, направо се задушавам! Искам неистово да се махна, но не намирам нищо като алтернатива. От една кантора ми предложиха работа, но заплащането беше обидно ниско. И това ме терзае.
И в тази връзка си мислех за Юпитер - като е във Везни цяла година /а на мен и Слънцето ми е във Везни и асцендентът също е Везни/ се надявах да ме "огрее" нещо добро. Но няма нищо такова засега. Чувствам се вързана в цялата ситуация. Затова си мислех дали не е затворен в 12 дом и да не може да си прояви благотворното действие. Е, всъщност има някакво действие - надебелявам.:):):)
вярно, може да е труден транзита през 9-ти дом- заради противоположните принципи на Юпитер и Сатурн...- Сатурн си е окупатор и то не какъв да е :D -когато действието е в тоя дом, на Юпитер, на човек може да му се искат доста неща, пък Сатурн не е от най-щедрите нищо - ще мине - по това време трябва да въведем ред във възгледите си - значи дай си сметка - искаш такава работа, такъв шеф, такова заплащане, такъв микроклимат и т.н. - и после остави на Сатурн да видиш ще ти донесе ли подарък :)

създаваш ли си правилна нагласа? :)  

*

Guest_Lillie

Сатурн - MC
« Отговор #7 -: Март 28, 2005, 05:58:07 pm »
"странно" в такъв смисъл, че първо ме кара да се надявам и да виждам перспективите в най-оптимистична светлина и не след дълго разбирам, че всичко е както и преди, т.е. да се изразя по-ясно - една поредна лъжа и разочарование... става въпрос най-вече за професионална реализация, защото в личен план Сатурн стагнира абсолютно всичко, макар че покрай втората му ретроградна квадратура с наталната ми Венера сякаш се забелязва някакво раздвижване, ама не се знае как ще приключи всичко, защото още отсега ме кара да се замислям сериозно какви ще са последиците...

*

Guest_lillie

Сатурн - MC
« Отговор #8 -: Март 28, 2005, 07:36:24 pm »
... имам си по рождение ретрограден Сатурн в 9 дом и засега само с исканията си и напразни надежди оставам ;-) а за транзитните аспекти на Юпитер - особено съвпада и опозицията с натални планети и радикални точки - четох някъде, че в повечето случаи не предизвиква реални събития, а по-скоро един вид "раздуване" или как да кажа, твърде нереални и оптимистични очаквания в съответната сфера, когато перспективите ти се струват по-бляскави, отколкото всъщност са. Оттук сигурно е и връзката му с напълняването, особено когато минава през Асц... ;-) а от личен опит мога да споделя следното:
1. При точна транзитна опозиция на Юпитер от МС към натален Марс на ИЦ (успоредно с нея имаше точна опозиция на дир.Сатурн към Марс) се разделих с най-голямата си любов поради външни обстоятелства и независещи от мен причини (като заминаване на въпросния човек в чужбина, например);
2. Опозицията му с наталното ми Слънце, както и квадратурата му с нат. ми Луна и съвпад с нат.Плутон въобще не ги усетих като че ли... беше период на "затишие пред буря" и пълна стагнация както в професионален, така и в личен план;
3. По време на точната му транзитна опозиция спрямо нат.Меркурий се дипломирах, а след известно време си намерих и работа съвсем наскоро...
... и сега чакам какво ще ми донесе предстоящата опозиция на тр.Юпитер към натална Венера, дългоочаквана сериозна връзка може би или поредната илюзия и надценяване на предоставените възможности?  :blink:  

*

АН

Сатурн - MC
« Отговор #9 -: Март 29, 2005, 01:12:23 pm »
Юпитер стои някак неутрално и неаспектирано в радикса...- но да речем, че има отношение към връзки и партньорства, защото попада в 7-ми дом, а също и към пари, защото управлява 2-ри дом...

Значи не случайно си имала "затишие пред буря" при аспектите му със Слънце и Луна, а си имала събития, когато е действал и е имал отношение към връзки и работа и лични пари..

Може би и сега при аспекта с Венера...- ще видим :)  

*

Lina

• *
  • 118
Сатурн - MC
« Отговор #10 -: Март 29, 2005, 02:48:35 pm »
Цитат
... и после остави на Сатурн да видиш ще ти донесе ли подарък :)

Не знам дали нагласата ми е правилна, но мисля, че имам ясна представа какво искам. Ще се зарадвам да вземат вече да се случват хубавите неща, а не само да ги обмислям.:)

Може ли да се очакват подаръци от Сатурн наистина?
Dare mighty things!

*

Lina

• *
  • 118
Сатурн - MC
« Отговор #11 -: Март 29, 2005, 02:49:23 pm »
Цитат
"странно" в такъв смисъл, че първо ме кара да се надявам и да виждам перспективите в най-оптимистична светлина и не след дълго разбирам, че всичко е както и преди, т.е. да се изразя по-ясно - една поредна лъжа и разочарование...
И аз съм точно така!:)
« Последна редакция: Март 29, 2005, 02:50:03 pm от Lina »
Dare mighty things!

*

Lina

• *
  • 118
Сатурн - MC
« Отговор #12 -: Март 29, 2005, 02:52:23 pm »
Цитат
... имам си по рождение ретрограден Сатурн в 9 дом и засега само с исканията си и напразни надежди оставам ;-)
Lillie,

А с този ретро Сатурн в 9-ти дом как се отнасяш към висшето образование и далечните пътувания?

Питам, защото 9-ти дом по принцип ми е много интересен. :ph34r:  
Dare mighty things!

*

Guest_lillie

Сатурн - MC
« Отговор #13 -: Март 29, 2005, 05:54:48 pm »
Цитат
Юпитер стои някак неутрално и неаспектирано в радикса...- но да речем, че има отношение към връзки и партньорства, защото попада в 7-ми дом, а също и към пари, защото управлява 2-ри дом...

...мдааааа, лоша работа... ;-) четох в една книга, че  неаспектираният Юпитер има вероятност да се изяви като пълна или частична липса но отношения личност-социум, т.е. в голяма степен може да затрудни контакта на индивида с обществото, партньрските връзки, публична изява... не знам, поне при мен е така.  Да имаш изолирана и неаспектирана планета в радикса е понякога по-лошо, отколкото същата да е наранена или включена в напрегната конфигурация, а затрудненията, които предизвиква, се свързват със символиката на конкретната планета...
А за неаспектирания ми Юпитер в 7 дом - наследила съм го донякъде от майка си, макар че нейният е в много по-изгодна позиция и също се намира в 7 дом, обаче в съединение с Плутон, Селена и в тригон с Венера, разположена във 2ри дом...
Та значи, ако правилно съм разбрала, най-силно се изявява транзитна планета в аспект с натална или друга радикална точка, ако първата е силно аспектирана в радикса или обратното, т.е. ако й липсват аспекти в наталната карта?

*

Guest_lillie

Сатурн - MC
« Отговор #14 -: Март 29, 2005, 06:06:04 pm »
Цитат
Lillie,

А с този ретро Сатурн в 9-ти дом как се отнасяш към висшето образование и далечните пътувания?

а с този Сатурн в 9 дом какво да кажа, нагласата ми към живота като цяло е по-песимистична, няма как ;-) освен това ми аспектира Слънцето, макар и с тригон, ама и то не е много сладко, за най-малкото нещо трябва упорито да се бориш и да чакаш търпеливо години на ред да стане нещо, което при някои става почти на момента... Иначе като се върнем към символиката на 9 дом и връзката му с образованието и далечните пътувания, желание и амбициая да уча и да се развивам никога не са ми липсвали за сметка на възможностите, наскоро завърших второто си висше и мечтая някой ден да изкарам магистратура... може би по психология, което обаче няма нищо общо с двете ми специалности, ама тях съм ги избрала сякаш по стечение на обстоятелствата или от няма накъде, а не като мечта на живота си... затова казвам, че Сатурн дори и чрез тригон повече отнема, отколкото дава в съответната област. Също така имам мечта да изкарам интензивни курсове по чужди езици, да си повиша квалификацията, а защо не и някой курс по астрология да си имам и диплома на астролог, но това не знам дали стане в този ми живот дори и при наличие на голямо желание... А що се отнася до далечните пътувания - никога никъде не съм пътувала, бих искала много, но сякаш имам някаква вътрешна бариера или по-скоро предпазливо отношение към чужбини, чужденци и тем подобни, макар че първата ми специалност беше международен туризъм и по професия съм екскурзовод, ама напоследък нещо вече не ми се работи в тази сфера опради липса на стабилност и дългосрочна перспектива

*

АН

Сатурн - MC
« Отговор #15 -: Март 30, 2005, 11:31:37 am »
Цитат
Цитат
... и после остави на Сатурн да видиш ще ти донесе ли подарък :)

Не знам дали нагласата ми е правилна, но мисля, че имам ясна представа какво искам. Ще се зарадвам да вземат вече да се случват хубавите неща, а не само да ги обмислям.:)

Може ли да се очакват подаръци от Сатурн наистина?
определено има подаръци и по Сатурн - ако докато е в 9-ти дом успее да ни накара да учим и работим упорито, на куспидата на 10-ти може да ни даде престижна, добре платена длъжност :D ; ако докато транзитира 2-ри, успее да ни накара да сме отговорни към парите, на куспидата на 3-ти може да даде количка или пътувания или обучение някакво... :D

но ми се струва важно, докато усещаме включен Сатурн, да не се превръщаме в перманентно недоволни особи- ту от времето, ту от царя, ту от работата, ту от другите, ту от себе си :D  - срещали сме всякак такива хора и даже избягваме да ги срещаме докато са в тоя си период :D

*

Lina

• *
  • 118
Сатурн - MC
« Отговор #16 -: Март 30, 2005, 01:14:47 pm »
Цитат
[
определено има подаръци и по Сатурн - ако докато е в 9-ти дом успее да ни накара да учим и работим упорито, на куспидата на 10-ти може да ни даде престижна, добре платена длъжност :D ; ако докато транзитира 2-ри, успее да ни накара да сме отговорни към парите, на куспидата на 3-ти може да даде количка или пътувания или обучение някакво... :D

но ми се струва важно, докато усещаме включен Сатурн, да не се превръщаме в перманентно недоволни особи- ту от времето, ту от царя, ту от работата, ту от другите, ту от себе си :D  - срещали сме всякак такива хора и даже избягваме да ги срещаме докато са в тоя си период :D [/quote]
 Ще се опитам да овладея недоволството. :D

А всичко очаквано рано или късно ще се случи. :D

Dare mighty things!

*

Змайли

Сатурн - MC
« Отговор #17 -: Април 01, 2005, 05:37:17 pm »
Здравейте и от мен.
Прочетох нещо за дипломи по астрология. Напоследък се питам кой в България би могъл да издаде достатъчно надеждна и валидна диплома по астрология? Имате ли информация? Също така не ми е ясно "утвърдените" астролози, които се явяват по телевизията и пишат книги какви дипломи по астрология имат?
Колкото до Сатурн на МЦ, в средата на миналата година мина и при мен оттам. Предложиха ми една странична работа, с която се заех. Нещата тръгнаха с голям оптимизъм и очаквания, но вървят сякаш на забавени обороти, влагам усилия, а резултатът не е много осезаем - до такава степен, че си зададох въпроса дали изобщо си струва. Исках да се откажа, но ме разубедиха и продължих. Не зная какъв ще е краят, но май трябва доста труд да хвърля, че да видя "дивиденти"  B)