... имам си по рождение ретрограден Сатурн в 9 дом и засега само с исканията си и напразни надежди оставам ;-) а за транзитните аспекти на Юпитер - особено съвпада и опозицията с натални планети и радикални точки - четох някъде, че в повечето случаи не предизвиква реални събития, а по-скоро един вид "раздуване" или как да кажа, твърде нереални и оптимистични очаквания в съответната сфера, когато перспективите ти се струват по-бляскави, отколкото всъщност са. Оттук сигурно е и връзката му с напълняването, особено когато минава през Асц... ;-) а от личен опит мога да споделя следното:
1. При точна транзитна опозиция на Юпитер от МС към натален Марс на ИЦ (успоредно с нея имаше точна опозиция на дир.Сатурн към Марс) се разделих с най-голямата си любов поради външни обстоятелства и независещи от мен причини (като заминаване на въпросния човек в чужбина, например);
2. Опозицията му с наталното ми Слънце, както и квадратурата му с нат. ми Луна и съвпад с нат.Плутон въобще не ги усетих като че ли... беше период на "затишие пред буря" и пълна стагнация както в професионален, така и в личен план;
3. По време на точната му транзитна опозиция спрямо нат.Меркурий се дипломирах, а след известно време си намерих и работа съвсем наскоро...
... и сега чакам какво ще ми донесе предстоящата опозиция на тр.Юпитер към натална Венера, дългоочаквана сериозна връзка може би или поредната илюзия и надценяване на предоставените възможности? :blink: