Здравей Гост

Самотата - възможно ли е човек подсъзнателно да се стреми към нея и защо?

• 100 Отговора
  • 15467 Прегледи

В момента Сатурн е в моя 12 дом и от както е там все повече имам нужда да съм сама,а особено избягвам шумни компании и дразнители-нещо което преди не правех,все търсех навалиците,предизвикателствата.

Когато съм в Сатурнова криза търся усамотение и тишина, за да мога да чуя вътрешния си глас, един вид да прослушам себе си, което няма как да стане укато участвам в активен светски живот.
По време на предишните две сатурнови кризи - опозиция и квадрат, нямаше начин да се скрия. Това беше най-активния ми момент в последните 15-тина години. Но в първия случай бях в чужбина, а във втория се занивамах с болен човек и бях доста изчерпана физически.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Абе добре е, когато някой новодошъл пита нещо, да се появи
и да отговори на някой въпроси, ако е възможно - поне да каже
къде са Слънцето и Луната.
Този проблем с " връзките" и "кариерата "обикновено възниква
при нехармоничен аспект на Слънце/Луна

Дали не беше поредната провокация от някой стар познайник :blink:.
Още с първия си пост и казах какво ни е нужно ,после видях , че и Небесна подаде ръка , но......

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

Аз мисля, че Венера е замесена.

*

Moonlady

• **
  • 1112

Аз мисля, че Венера е замесена.
Всички планети са замесени със сигурност   ;)
Но основно е взаимоотношението Анима/ Анимус - как се възприема преди
да се реализира във външния свят, т.е преди да намеси Венерата
при липса на хармония Слънце/Луна едното изтласква другото в подсъзнанието
и не му разрешава да се реализира, т.е Луната НЕ отразява Слънцето
Естествени минерали и амулети

Здравей, Изида,
Не знам на каква възраст си и едва ли мога да давам съвети.
Но не мисля, че това, което казваш е проблем. Човек преминава през различни етапи от живота си в търсене на себе си. Възможно е и да ти предстои  среща с известен човек, но може и да не е така. Добре е да знаеш какво искаш и да се стремиш към него. Както и да не се чувстваш виновна за това, което искаш, защото повечето хора не искат същото. А работата си е важна и не би трябвало да има връзка с мъжа до теб.

*

Инти

• 2068
Цитат
Може би търся някакаъв идеал или подсъзнателно искам да бъда сама.........

А защо смяташ, че някой друг ще разбере собственото ти подсъзнание по-добре от теб самата? Това са отговори, които можеш да извлечеш от пряк диалог с подсъзнанието си, не от диалог с други мозъци.

Мила, Кайли! Нима това е един от уроците на Кайли? Та ти самата, мило, доскоро водеше диалог тук във форума и търсеше истината някъде в общуването и в споделянето на размисли.

Ама така е, ама аз осъзнавах, че използвам останалите и външния свят, само като помощни средства да човъркам навътре в себе си.
Затова днес ми се искаше на девойката да допълня, че ни есамо можем да помогнем да рови по-надълбоко навътре в себе си, но отговорът е в прекия диалог с несъзнаваното, който малцина изобщо владеят, а могат.

Парадокса е, че когато нямаш достатъчно познания и разширено съзнание, колкото и да човъркаш няма да намериш правилния отговор, а тези които го притежават, могат да ти го кажат, но той няма да те докосне, защото няма да е преживян и ще има изкривяване, поради невъзможността да обхванеш проблема отвъд ума, отвъд субективността.

*

Инти

• 2068
Отхвърлянето на възможността за обвързване може да се дължи на съвсем съзнателно решение, а не на подсъзнателни подбуди, примерно при аспекти между Нептун и Венера, освен шаблонното обяснение, че той идеализира, може да се види че Нептун търси истинското цялостно сливане, когато човек усеща, че няма подходяща вибрация и, няма резонанс насреща, тогава той съзнателно отхвърля обвързването, докато цялата му същност не усети, че е способен и че, желае да се впусне във връзка с подходящия човек. Личността избира да бъде самотна, влиза в  ролята на аскет, жертвайки желанието за обвързване, докато не бъде абсолютно сигурен, че човекът насреща ще може да задоволи изискванията за желания партньор, и тъй като говорим за Нептун, тази саможертва може да е с цел търсене на духовно обвързване. Това е в случаите, когато има съзнателен избор.

Аако този акт не е съзнателен, кастрирането на потенциалния партньор преди да е дадена каквато и да било възможност на отсрещната страна да се покаже, говори че не сме наясно с образа, с който желаем да се обвържем. Нямаме ясна представа за себе си, и по този начин партньора като огледален образ също е неясен. Човек , който е навлязъл навътре в душата си има ясна представа за себе си и добра самооценка, следователно той ще бъде наясно и какво търси, друг е въпроса дали сред нашите социални контакти успяваме да срещнем желания образ, а дали ще можем да осъществим интимна връзка е съвсем отделен въпрос.

Според проучванията на Лиз Грийн за депресиите може да бъде отговорен и Юпитер, тъй като той също се свързва с идеализма :

"Може да се изпита дълбока депресия и по време на очевидно благоприятен транзит. Доста често съм наблюдавала това, когато в планетарната конфигурация са въвлечени така наречените Благодетелни планети. Юпитер съвпада с наталното Слънце, или прогресивното Слънце съвпада с Венера и астрологът предполага, че започва период на лично щастие и постижения. Вместо това, човекът потъва в черна дупка. Такъв конфликт може да бъде активиран даже и с благоприятен опит, в случай, че той засяга затвърдено чувство за вина, свързано с родителите. Или Юпитер ни показва нашите нереализирани потенциали, което засилва усещането за безполезни изживените години. Ако толкова сме притиснати от нашите собствени житейски структури, че сме отрязали всички пътища към нашите възможности, то в такава ситуация се питаме:”В какво е смисъла???” Юпитер може да бъде свързан с дълбоката депресия, защото разликата между нашия потенциал и реалното ни положение става изведнъж явна в момент на болезнено осъзнаване на реалното положение на нещата, и това ни кара да се чувстваме виновни, че сме похабили живота си напразно."

Една от вероятностите:

"Хората с ъглови планети са победителите в живота, тъй като са стъпили здраво на това самоубеждение. И понеже са сами на върха, те притежават неизбежната самотност и изолираност – незаинтересованост, откъснатост, безпристрастност – относно другите."

*

Divna

Не мисля че психологията може да ти помогнe.  ;D

Точно психологията би й помогнала най-много.
Явно момичето има проблем, който й пречи и я кара да се чувства нещастна. Тя не може да реши проблема си, който съществува от дълго време и има нужда от някой, който да й помогне. Този някой обаче е добре да бъде специалист, защото той знае как да "излекува" проблема. Не мисля, че ние бихме могли да й помогнем.

*

Инти

• 2068
Не мисля че психологията може да ти помогнe.  ;D

Точно психологията би й помогнала най-много.
Явно момичето има проблем, който й пречи и я кара да се чувства нещастна. Тя не може да реши проблема си, който съществува от дълго време и има нужда от някой, който да й помогне. Този някой обаче е добре да бъде специалист, защото той знае как да "излекува" проблема. Не мисля, че ние бихме могли да й помогнем.

Дивна, точно ние сме тези, които могат да помогнат. Не ни подценявай, аз примерно върнах оптимизма на човек, по точно върнах го обратно към живота само с писма, а човека има зад гърба си два опита за самоубийство, така че не си мисли че нямаме достатъчно психологично разбиране. Тук има хора, които наистина умеят да разчитат астрологичните знаци и да виждат какво точно искат да ни кажат. За всеки човек, влиянието е различно разбира се, но аз знам, че участниците във форума могат да помогнат на всеки, дори и да не успеят да дадат верен отговор няма да навредят.

*

Divna

Инти, имаш право да мечтаеш!

Можем да "успокоим" проблема, но не и да го "излекуваме".

Re:Самотата - възможно ли е човек подсъзнател
« Отговор #30 -: Август 25, 2010, 01:31:07 am »
Изида, вероятно има някакъв проблем в детството ти, който сега на по-късен етап се проявява... Ти си направила най-важното - осъзнала си, че имаш проблем, който те безпокои! А след като си го направила си на крачка от успеха! Не се предавай, имай повече вяра в себе си!

Подкрепям мнението на Дивна, че е необходима консултация със специалист. И в това няма нищо срамно. Голяма част от хората на запад, напр. САЩ, имат лични психолози и психотерапевти, които посещават често, когато имат проблем. По-добре при човек специалист, който ще ти даде насока, как да преодолееш проблема, а не да страдаш и таиш болка и неприязън дълбоко в себе си.
Ако имаш желание може да споделиш за проблема си и тук: http://www.beinsadouno.com/board/index.php?act=idx (има подфорум по психология и психотерапия), в който хора специалисти отговарят.

« Последна редакция: Август 25, 2010, 12:51:13 pm от romantica »

*

Инти

• 2068
Инти, имаш право да мечтаеш!

Можем да "успокоим" проблема, но не и да го "излекуваме".

Значи, ние ще го успокоим, а специалиста ще го излекува.

Тоновете книги и дипломата не са гаранция, че могат да покажат скриятия душевен проблем, затова и много психози и лекари използват астрологията, но дори и без нея е възможно да се лекува човек, без да е специалист.

Ще си помечтая на воля!

*

Divna

Re:Самотата - възможно ли е човек подсъзнател
« Отговор #32 -: Август 25, 2010, 04:08:46 am »
Изида, вероятно има някакъв проблем в детството ти, който сега на по-късен етап се проявява... Ти си направила най-важното - осъзнала си, че имаш проблем, който те безпокои! А след като си го направила си на крачка от успеха! Не се предавай, имай повече вяра в себе си!

Подкрепям мнението на Дивна, че е необходима консултация със специалист. И в това няма нищо страмно. Голяма част от хората на запад, напр. САЩ, имат лични психолози и психотерапевти, които посещават често, когато имат проблем. По-добре при човек специалист, който ще ти даде насока, как да преодолееш проблема, а не да страдаш и таиш болка и неприязън дълбоко в себе си.
Ако имаш желание може да споделиш за проблема си и тук: http://www.beinsadouno.com/board/index.php?act=idx (има подфорум по психология и психотерапия), в който хора специалисти отговарят.

Романтика, радва ме да видя, че има хора с твоето мислене.
Да, един интелигентен човек винаги би потърсил помощ от специалист. Той не намира нищо срамно в това. Идеята, с която живее българина, че щом някой посещава психолог или психиатър е луд е направо безумна. Един луд никога не търси сам психиатър, него го водят при такъв.

Инти, астрологията може да помага в много случаи, но тя не е психология/психиатрия. Психолозите/психиатрите си имат своите методи и начини които ние не познаваме и на които не сме обучени. Астролозите не работят с пациенти, а с клиенти.

*

Mia21

• 2502
От известен период в моя живот се влюбвам само в хора, които НЕ са и не биха могли да бъдат реално с мен (например известни певци, артисти...). Отдавна съм минала възрастта за подобни пубертетски истории.

По-горното изречение ми се вижда доста интересно.Не разбирам как можеш да се влюбиш по този начин. Като го гледаш по телевизията ли? Ти можеш да му симпатизираш, но чак да се влюбиш, още повече и голям, предполага се и трезвомислещ човек. И на мен , да ме извинява авторката на темата, ми звучи доста инфантилно.
Няма да се изненадам, ако това е отново поредната партенка.

*

abroad

Този проблем с " връзките" и "кариерата "обикновено възниква при нехармоничен аспект на Слънце/Луна

Добре завърнала се :blink:
Само да се разпиша в подкрепа на горното ;D

*

elfidka

• 3129
Въпросът ми по-скоро е на тема психология, а не астрология....
От известен период в моя живот се влюбвам само в хора, които НЕ са и не биха могли да бъдат реално с мен (например известни певци, артисти...). Отдавна съм минала възрастта за подобни пубертетски истории. А мъжете, които са до мен, в реалния ми живот, флиртуват с мен и т. н. просто не са ми интересни. Сякаш го правя нарочно!
Аз съм човек който поставя на първо място кариерата си- влагам наистина много от себе си! Отделям доста време да се грижа и за външния си вид. Обичам компанията на други хора, дори на напълно непознати и не считам, че съм необщителна. Но щом дойде момента да допусна някой прекалено близо до себе си, издигам Великата китайска стена!
Много съм объркана! Не зная защо правя това?! Може би търся някакаъв идеал или подсъзнателно искам да бъда сама......... 
Прочетох публикация за сродните души на www.astrosite.org и беше много красиво. Затова именно реших да споделя какво ме тормози в този форум.
Ще бъда много благодарна, ако някой (особено който разбира от психология) може да ми помогне със съвет  :-\

Много ще ми е интресно да ти погледна картата.  А , за психолога, ако си сериозна, пиши ми на лични да ти дам телефона на моята психоложка. Много съм доволна от нея.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

izida

• 11
Благодаря на всички, които дадоха своите коментари по темата, поставена от мен :blink:
Относно въпроса на Марая и някои други хора за личните ми данни: Родена съм на 19.01.1983г. в град Бургас. Доколкото майка ми си спомня към 18:30 часа.

*

Moonlady

• **
  • 1112
Добро утро и от мен  :blink:

Изида, картата ти е много интересна и се нуждае от по-сериозна
интерпретация от това, което може да се напише с няколко
изречения в един форум.
Слънце в последния градус на Козирог в 6-дом   ;)
Луна в последния градус на Риби
Венера във Водолей на ДСЦ упр МС ( ако приемем този час )
Венера - неаспектирана
Сатурн на ИЦ
------------------------------------------------
От набързо нахвърляните по-важни моменти, по-всичко личи,
че си насочена към кариерата - човек не може да има всичко,
просто няма как - винаги едно нещо е за сметка на друго.
Като се тръгне от семейната карма - Сатурн на ИЦ,
работливо Слънце в 6-дом, а  Луната не се чувства комфортно в
8-дом в критичен градус на знака Риби, а Водолейската Венера
на Десцендента изобщо не "мисли" за обвързване, предпочита
свободните връзки и особено, ако са свързани с кариерата,
тъй като управлява МЦ и 10 дом на социалния статус.
« Последна редакция: Август 25, 2010, 09:24:36 am от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

izida

• 11
Знаех си аз, че има нещо такова!
Да си призная... аз съм абсолютен новак в областта на астрологията :-[
Зная съвсем малко, но пък за сметка на това съм много заинтригувана  :blink:

*

Nebesna

Благодаря на всички, които дадоха своите коментари по темата, поставена от мен :blink:
Относно въпроса на Марая и някои други хора за личните ми данни: Родена съм на 19.01.1983г. в град Бургас. Доколкото майка ми си спомня към 18:30 часа.

мила, имаш неаспектирана Венера във Водолей, в 7-ми дом, която обикновено спазва дистанция.
Луна и Слънце са в точен секстил, а те символизират съпруга и съпругата - търсиш идеалната връзка.
водолей на десцендента дава разкрепостен/нестандартен брак или съвместно съжителство без брак (вариантите са много).
« Последна редакция: Август 25, 2010, 09:32:24 am от Небесна »