Здравей Гост

Самотата - възможно ли е човек подсъзнателно да се стреми към нея и защо?

• 100 Отговора
  • 15455 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Имаш си заложено търсенето на идеал за партньори и връзки. Допадна ми как го е описала Инти в подробности, в случая съвпада с моето мнение, което изразих към теб.
Така, че оставам на него и след като виждам картата, че това е периода ти да изживееш любовта като една илюзия и когато срещнеш съответния човек да го усетиш на тази вълна и да преживееш една красива и съвсем на живо Нептунова любов.  :blink:

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

izida

• 11
Благодаря ти, Небесна! Твоите тълкувания ми помагат да осмисля ситуацията, в която се намирам в момента  :blink:

*

Moonlady

• **
  • 1112
Не се отчайвай, в 7-дом дом се намира и Марс в знака Риби,
може да срещнеш " принца от приказките ", който ще дойде на
бял кон да те вземе....но тогава...всичко може да се промени   ;D
А ти готова ли си ?
Естествени минерали и амулети

*

izida

• 11
Права си, Sunrain, явно търся идеал. Това не е толкова лошо, но се надявам скоро да се приземя в реалността  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора

мила, имаш неаспектирана Венера във Водолей, в 7-ми дом, която обикновено спазва дистанция.

или търси идеализирания образ.

от това, което прочетох от първият пост на Изида оставам с впечатление, че тя се опитва да напипа нещо вътре в себе си /в подсъзнанието си/ и това нещо е идеализиран партньор. затова се прехласва в разни образи и то много, защото всички те правят събирателната на идеала и, който тя още не е открила. това само по себе си говори за разочарование от действителността и невъзможноста да открие истински партньор за себе си.

Инти е напълно права като казва, че има два вида хора от този сорт - едните съвсем съзнателно са изградили образа вътре в себе си и го търсят и не желаят да се задоволят с по-малко, и другите, които още са на етап търсене на този образ.

стремежа за съвършенство е заложен дълбоко вътре в човек, но не всеки го осъзнава. обаче пък всеки го избива на различни места - в работа, в готвене, в домакинстване и прочее...

съвсем съзнателно съм избрала да съм от аскетите, защото знам какво искам и никога няма да се задоволя с по-малко. и това е съзнателният ми избор. в началото естествено и аз се лутах докато открия, че истината е заровена дълбоко вътре у мен и затова си позволявам да тълкувам едно такова състояние. естествено допускам, че може и да е нещо друго, но от прочетеното това ми дойде като идея.

и да проблема е психологически, защото е намесено едно объркано съзнание и неразкрито още желание на подсъзнанието.

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
Изида, най-важно е човек да бъде себе си.  :blink:
 Остави съветите за слизане в реалността и сваляне на летвата, просто ги забрави. Следвай сърцето си и желанията си.
Не се опитвай да бъдеш друга, а дай свобода на душата си да лети в посоката, която си е избрала.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора

А ти готова ли си ?

правилен въпрос  ;)

не винаги човек е готов да посрещне истинските си желания и да ги погледне в очите. иска се доста смелост да преследваш мечтите си и не всеки е готов на саможертви в този план.

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

izida

• 11
Moonlady, сега като ме предупреди ще съм готова ;)
Дано да е скоро...
А може ли някой да ми препоръча книга на тема астрология (като за начинаещи)!
Наистина ме интересува и смятам да я сместя сред многото неща, с които се занимавам!

*

Nebesna

Искам да кажа, че пълнолунието в Риби е било в съвпад с твоя Марс на 2 гр. в Риби, което означава, че Луната прави съвпад с твоя Марс, а Слънцето го опонира. това става по оста 1-7 дом, а това оста на връзките и взаимоотношенията. Това те е провокирало да търсиш отговор на въпросите си.

Освен това ретроградния Уран се е върнал в Риби и е направил съвпад с Луната ти, а и предстои и Юпитер да застане там. Това дава преувеличеване на емоциите, импулсивност, избухливост, нервно напрежение.  Не се притеснявай - този аспект ще трае още известно време и след това се разпада. Уран върху Луна също спомага за отстраненост по отношение на връзките или създаване на необвързващи такива.

В момента имаш точен тригон на транзитните Марс/Венера в 3-ти дом с твоята Венера във Водолей в 7-ми дом - очевидно си общителна чаровница и не можеш да се оплачеш от липса на внимание от страна на противоположния пол в момента.

Плутон е в съвпад със Северния ти лунен възел в 5-ти дом, а ти предстои и обрат на възлите - ще трябва да трансформираш представата си за любовта, романтиката и игрите и идейлният образ за партньора, който си си изградила, благодарение на филмовата индустрия. И аз имам СЛВ в 5-ти дом и като девойка се влюбвах в актьори, но тези неща би трябвало да се израстат, след една определена възраст.

*

Moonlady

• **
  • 1112
Имаш и един прекрасен Jupiter, на трон в Стрелец, който ти управлява
5-дом на романтичните връзки и е в съвпад с Уран - като нищо ще те
" връхлети " някоя романтика, а до тогава - играй на ТОТО  ;D
Естествени минерали и амулети

*

Nebesna

мила, имаш неаспектирана Венера във Водолей, в 7-ми дом, която обикновено спазва дистанция.

или търси идеализирания образ.

По-точно неаспектираната Венера (независимо от знака, който обитава), трудно си изгражда идеал в любовта. Чела съм, че неаспектираните Венери или се втурват в много и безразборни връзки или са крайно претенциозни в избора си и все им се струва, че не са срещнали истинската любов...Но да не забравяме, че при брака се включва Луната и между съпрузи.

А и Венера не е сама в 7-ми дом. Намираме и Марс тук, който обикновено дава брачни неразбории/скандали в 7-ми (особено заради квадрата с Юпитер и Уран), но този е в точен тригон със Сатурн, следователно и владее самоконтрола или търсеният мъж ще умее да се контролира и да спазва самообладание.

*

izida

• 11
На прав път си, Небесна, от вниманието на мъжкия пол изобщо не мога да се оплача. Даже са доста упорити!
А и една моя приятелка все се опитва да ме запознава с кого ли не, без да ме пита!
Надявам се този период на гонене на идеала да отмине, защото е хубаво човек да е здраво стъпил на земята, а и наистина вече съм доста пораснала за това...

*

Nebesna

Имаш и един прекрасен Jupiter, на трон в Стрелец, който ти управлява
5-дом на романтичните връзки и е в съвпад с Уран - като нищо ще те
" връхлети " някоя романтика, а до тогава - играй на ТОТО  ;D

О, да Юпитер в съвпад с Уран е "щастливият шанс" -  късметлийски аспект. Юпитер управлява 5-ти дом на романтиката и децата....и на хазарта. :72: Затова Лунното момиче ти каза да играеш тото.

*

izida

• 11

*

Nebesna

Изида и аз като теб са била в трудни психологически периоди, но не съм прибягвала до психиатър, защото книгите и астрологията са ми помагали. Това, че си се насочила към астрологията в такъв момент е вид "сублимация" на проблема. Психолозите също предлагат подобни методи на лечение, чрез сублимация - например спорта е подходящ за изразходване на гнева и натрупаното психично напрежение, арттерапията и рисуването са подходящи за задоволяване на естетичните ни търсенея, а туризма за преодоляване на скуката и рутината. В твоя случай вътрушните духовни търсенея добре се връзват с насочването ти към окултните науки, каквато е астрологията. Още повече, че тя дава конкретни отговори, адресирани към твоя подробен хороскоп.

*

izida

• 11
Вие всички сте доста просветени на тема астрология. Аз съм си новак и много ще се радвам да ме насочите към някаква книга на тема астрология, но да е като за начинаещи  :-[

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Вие всички сте доста просветени на тема астрология. Аз съм си новак и много ще се радвам да ме насочите към някаква книга на тема астрология, но да е като за начинаещи  :-[

Изида , в картата ти са заложени доста подводни камъчета и изпитания в сферата на любовта и партньорствата. СЛВ е в 11-ти дом , а неговия управител Луната е в 8-ми. Това ме кара да мисля , че сред приятелите си готова да търсиш плътски отношения , а не точно любов. Аз винаги имам едно наум когато срещна нептун в 5-ти дом. Това е освен голямата и божествена любов и другата -при която ние губиме представа за обекта като такъв -обичаме не човека , а представата ,която сме си изградили за него. Главните оси на картата са във фиксирани и неподвижни знаци.
Търсиш нестандартен партньор , който да ти даде възможноста да изразиш себе си.
Слънце ,луна и плутон са в последните градуси на знаците и по един или друг начин създават трудности при изявата си , оше повече , че слънцето е в точна квадратура с Плутон. Мисля ,че сред обожателите и мъжете ,които си срещала е имало и *лоши* момчета , а и такива склонни към  насилие /не само във физически план/. При теб сексуалността е от огромно значение /имам по-специално отношение към позицията на венера във водолей и марс в риби :blink:/. И двете ситуирани в 7-ми дом-дома на партньорските взаймоотношения.
Според мен ти нямаш проблем със самотата , а имаш страх да останеш сама със себе си и да  чуеш себе си . Имаш страх да не останеш сама. Често променяш ценностната си система и бързо променяш приоритети. Интересно е , че квадратурата на двете планети свързани с психиката  се случва в 5-ти и 8-ми дом , а управителите на домовете 5-ти и 8-ми ?юпитер и нептун са в 4-ти/.
Мисля ,че до края на есента на 2011 г , ще срещнеш персоната ,която би могла да ти даде възможността да изразиш себе си и любовта си.
« Последна редакция: Август 25, 2010, 12:51:55 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

izida

• 11
Относно:
"Интересно е , че квадратурата на двете планети свързани с психиката  се случва в 5-ти и 8-ми дом , а управителите на домовете 5-ти и 8-ми ?юпитер и нептун са в 4-ти/."

А това как се тълкува?

*

Nebesna

Вие всички сте доста просветени на тема астрология. Аз съм си новак и много ще се радвам да ме насочите към някаква книга на тема астрология, но да е като за начинаещи  :-[

Потърси поредицата от няколко книги на двете американки Марион Марч и Джоан Макевърс: "Най-добрият начин да научим астрологията" като започнеш от книга първа. Препоръчвам ти още Стивън Аройо "Наръчник за тълкуване на хороскопите" (насоки за разбиране на основните компоненти в рождената карта) и "Цикли на живота и взаимоотношенията" (астрологически модели на личностния опит).

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Относно:
"Интересно е , че квадратурата на двете планети свързани с психиката  се случва в 5-ти и 8-ми дом , а управителите на домовете 5-ти и 8-ми ?юпитер и нептун са в 4-ти/."

А това как се тълкува?

Луната е в критичен градус в Риби и е силно повлияна от нептун , който в твоя случай е в 5-ти дом/дома на любовта ,която отдаваш/. Горда си и си самоуверена , но и егоистично настроена по темата на 8-ми и 5-ти дом. Предпочиташ да получаваш , а не да даваш....Много силна емоция.Осми дом е дома на секса. Разглеждам го само в тази посока ,заради темата ,която те касае .
Нептун е в стрелец/знак на юпитер/ , мисля ,че имаш силно развита интуиция. Но тук е и бягството от проблемите , бягаш в илюзорен свят ,търсейки измислени образи ,красиви форми , отношения.... 5-ти дом е любовта ,която отдаваме ,дома на сърцето. Тук се намира ЮЛВ в знака на стрелеца. /  ;D имам си го същия в стрелец и почти в същия градус/.
Това са капризни връзки , трудни отношения с родители , кармични любовни отношения ,който биват прекъсвани внезапно и завинаги. Мисля , че от малка си имала проблеми с родителите и /или/ рано си се разделила с тях.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците