Здравей Гост

Самотата - възможно ли е човек подсъзнателно да се стреми към нея и защо?

• 100 Отговора
  • 15430 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Бих ти препоръчала Линда Гудман *Слънчевите знаци на зодиака* , много лека и лесна за четене , интересно написана. Ще придобиеш представа за всеки знак от зодиака. А след това и книгите препоръчани от Небесна.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Парадокса е, че когато нямаш достатъчно познания и разширено съзнание, колкото и да човъркаш няма да намериш правилния отговор, а тези които го притежават, могат да ти го кажат, но той няма да те докосне, защото няма да е преживян и ще има изкривяване, поради невъзможността да обхванеш проблема отвъд ума, отвъд субективността.

Да, Инти, обаче все пак ако някой отвън ти покаже правилната посока, в която да гледаш, това е най-голямата помощ, която можеш да получиш. Да ти посочи с пръст, пък ти после зяпай.
Но примерно едно е да кажа зяпай си душата, зяпай вътре в себе си, друго е - зяпай си пъпа, иди на психоаналитик, зяпай залеза, зяпай комшиите си как се бият и се радвай колко си добре.
Много е важно накъде да зяпаш, насъщно важно.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Цитат
Слънце в последния градус на Козирог в 6-дом   Wink
Луна в последния градус на Риби
Венера във Водолей на ДСЦ упр МС ( ако приемем този час )
Венера - неаспектирана

Не съм и гледала картата, ама подозренията ми се сбъднаха - слънце козирог, луна риби, венера неаспектирана във водолей.
Аналогичен случай и у наше село.
И в двете посоки - астрологична и влюбване в звезди.
 ;D

А Инти го каза много добре - Венера при мен в квадратура с Нептун, ако броим пооо-широки аспекти.
Значи принципно неаспектирана, ама широки аспекти квадрат Нептун, опозиция Уран.

Само че аз не го приемам за болест.  :P
И понеже аз съм водела дъъълги разговори със собственото си подсъзнание, дават неговия отговор на всички заинтересовани - да, има хора, които не издържат сами и на всяка цена си взимат някой. За които да си сам е по-лошо отколкото да си с неподходящ.
И има хора, за които най-лошо е да си с неподходящ, далеч по-поносимо е да си сам и най-добре е да си с правилния.
И понеже сигурно 90% от народонаселението е с неподходящ, ама предпочита това пред идеята да остане само, затова е прието за норма.

И понеже усещам хората, има хора, които получават 80% от информацията си с очите, а други с усета си, та тия с очите имат нужда от директна пряка връзка, да виждат и докосват отсрещния, за да получат контакт.
А ония, които като мен усещат, нямат нужда от директен допир, все ми е тая човекът дали е на 1 метър от мен или от обратната страна на земята, за усещането няма разстояния.
Аз усещам енергетиката на човека, а при лична среща ми се е случвало изобщо и да не знам после с какво е облечен, как е сресан и какъв цвят са му очите, за не гледам, аз усещам.

И трето - звездите и по-великите хора имат съвсем различна енергетика от обикновените. Те текат повече, свързани са с по-други егрегори. И това се усеща. И привлича.

Та в резюме факторите:
1. Човек предпочита да е сам пред това да живее с неподходящ.
2. Човек получава информацията си чрез усещанията, не чрез останалите 5 сетива.
3. Различната енергетика на звездите.

И ето ти... ;)

П.С. Забравих да кажа, че Венерата ми освен неаспектирана, е в интерсептиран водолей и е управител на 7 и 11 дом. :-)
« Последна редакция: Август 25, 2010, 01:09:05 pm от kaily »

*

Марая

• 28287
Аз мисля , че Лили ,би следвало да разгледа по Джойтиш картата ти Изида.
Индийската астрология може да даде други отговори....

Лили , къде се загуби , я се включи в темата.... ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

.................нека да си кажа,че според мен Изида е някой от форума  :-\

При това някой вещ,но каква ли му е целта  :rolleyes:

аз също мисля така :blink:

*

holanda

Преди Лили да тръгне да гледа каквото и да било (ако въобще),нека да си кажа,че според мен Изида е някой от форума  :-\

При това някой вещ,но каква ли му е целта  :rolleyes:

и аз помислих за това.Точно преди тази тема да бъде пусната сама попитах v '' Говорим за секс '' дали няма нещо сбъркано в мен,за да не се обвързвам .По някое време cтана въпрос за Мaрсове и Венери..а сега тази тема  :rolleyes:.Но може да е чисто самовнушение..
/побъркахме се в този форум  ;D/

« Последна редакция: Август 25, 2010, 03:34:22 pm от жълтолилава »

*

Марая

• 28287
Абе добре е, когато някой новодошъл пита нещо, да се появи
и да отговори на някой въпроси, ако е възможно - поне да каже
къде са Слънцето и Луната.
Този проблем с " връзките" и "кариерата "обикновено възниква
при нехармоничен аспект на Слънце/Луна

Дали не беше поредната провокация от някой стар познайник :blink:.
Още с първия си пост и казах какво ни е нужно ,после видях , че и Небесна подаде ръка , но......

Интересно :-\, станахме трима ;D

.................нека да си кажа,че според мен Изида е някой от форума  :-\

аз също мисля така :blink:

Преди Лили да тръгне да гледа каквото и да било (ако въобще),нека да си кажа,че според мен Изида е някой от форума  :-\

Ами сега? ;D

*

sunrain

• 6710
Пък аз се двоумя от вчера насам. После си даде данните...

Ето карта на първия й пост.

Точно преди това сама попитах дали няма нещо сбъркано в мен,за да не се обвързвам.

Да, между другото това беше едно от нещата, които ме усъмни. Обаче викам чакай сега, че тука филма стана направо сериал.  ;D   

« Последна редакция: Август 25, 2010, 02:54:46 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
Като как да я разгледаме картата на първия пост :-\? ЕЛЕКТИВНА КАРТА ИЛИ..... :-\ :unsure:

Пускам хорар и държа да се разгледа точно в тази тема

15:34 мин. Има ли два ник-нейма лицето Изида в този форум? Реална или виртуална карта е наталната и карта ,има ли нещо общо с ИЗИДА?

*

sunrain

• 6710
.... 5-ти дом е любовта ,която отдаваме ,дома на сърцето. Тук се намира ЮЛВ в знака на стрелеца. /  ;D имам си го същия в стрелец и почти в същия градус/.
Това са капризни връзки , трудни отношения с родители , кармични любовни отношения ,който биват прекъсвани внезапно и завинаги.

Иначе в картата възлите са по остта Рак/Козирог.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
.... 5-ти дом е любовта ,която отдаваме ,дома на сърцето. Тук се намира ЮЛВ в знака на стрелеца. /  ;D имам си го същия в стрелец и почти в същия градус/.
Това са капризни връзки , трудни отношения с родители , кармични любовни отношения ,който биват прекъсвани внезапно и завинаги.

Иначе в картата възлите са по остта Рак/Козирог.

Права си ;D ;) , ама пусти ретро мерк е голям шегаджия....и все бърза!
Но ,написаното е така и то заради другите аспекти които съм посочила ,онова е само констатация.... ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
Е, какво толкова се е случило, ако питащата е
някой " стар" познайник от форума - колко момичета
имат този проблем - в такива времена живеем и в такава
държава, че " връзките" трудно оцеляват.
Повечето млади дами се страхуват от обвързване,
въпреки, че са красиви и имат предостатъчно възможности за избор.

Едно време бабите ни, не са се замисляли толкова и
не са се " заглеждали" навътре в себе си , живяли са по-семпличко
и с по-малко претенции.
Хайде върнете се на притчите и прочетете притчата за
този мъж, който поискал Къща, много Пари и Красива жена....    ;D
Естествени минерали и амулети

Едно време бабите ни, не са се замисляли толкова и
не са се " заглеждали" навътре в себе си , живяли са по-семпличко
и с по-малко претенции.

И не са правили избор за съпруг сами. Договаряли са ги по на 13-14 години. :mellow:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
Хелото ли подозирате?

*

Инти

• 2068
Re:Самотата - възможно ли е човек подсъзнател
« Отговор #74 -: Август 25, 2010, 09:59:46 pm »
Инти, астрологията може да помага в много случаи, но тя не е психология/психиатрия. Психолозите/психиатрите си имат своите методи и начини които ние не познаваме и на които не сме обучени. Астролозите не работят с пациенти, а с клиенти.

БРАВО, ДИВНА ! Поздравявам те за блестящата мисъл.

Ако си направиш труда да прочетеш примерно Аройо и не само него, може да установиш , че на запад много психолози отдавна използват астрологията в своята практика, и всички тук са наясно, че астрологията включва психологията, това особено е заложено в западната астрология.

Ако някой се прави на астролог, без да подхожда психологично към лицето, което се обръща към него ( и да наречем тези лица клиенти, е доста меркантилно ), то няма да успее да осъществи контакт, нито на ментално, нито на емоционално ниво. Просто е обречен да бъде сух теоретик.

*

Divna

Re:Самотата - възможно ли е човек подсъзнател
« Отговор #75 -: Август 26, 2010, 12:02:23 am »
Инти, астрологията може да помага в много случаи, но тя не е психология/психиатрия. Психолозите/психиатрите си имат своите методи и начини които ние не познаваме и на които не сме обучени. Астролозите не работят с пациенти, а с клиенти.

БРАВО, ДИВНА ! Поздравявам те за блестящата мисъл.

Ако си направиш труда да прочетеш примерно Аройо и не само него, може да установиш , че на запад много психолози отдавна използват астрологията в своята практика, и всички тук са наясно, че астрологията включва психологията, това особено е заложено в западната астрология.

Ако някой се прави на астролог, без да подхожда психологично към лицето, което се обръща към него ( и да наречем тези лица клиенти, е доста меркантилно ), то няма да успее да осъществи контакт, нито на ментално, нито на емоционално ниво. Просто е обречен да бъде сух теоретик.

Инти, не е нужно да ме поздравяваш. Знам много добре как стои въпроса с астрологията /не му е мястото да ме поучаваш/. Може би не само ти си чела литература по тоя въпрос.
В случая момичето търсеше помощ от нас. А колко от нас са едновременно психолози и астролози? Учила съм 5 години в университета психология и ежедневно ми се налага да я използвам в работата си и въпреки това няма да си позволя  да давам съвети, най-вече на хора, с които дори не съм имала жив контакт, т.е. хора, които не познавам, защото вместо да им помогна мога да им навредя. За да правиш каквато и да е терапия трябва да си добре подготвен. Много астролози са и психолози, но те са преминали специално обучение и знаят как да съчетават астрологията с психологията.

*

Марая

• 28287
За да стреми един човек към самота ще трябва доста да не е наред.
Нормално е примерно до 1 година да останеш сам със себе си, да помислиш, да анализираш, да пренаредиш приоритетите, но не повече. Просто някак си е ненормално. Човек винаги се стреми към взаимност...

Добра нощ! И добре дошъл! ;D
Прав си! Защото така е устроен... :blink:

*

Инти

• 2068
Дивна, разбирам мисълта  ти прекрасно, но случая с момичето не е толкова тежък, за да се изисква толкова сериозно внимание, че да се стига до психиатър или психолог. Това е преход, катарзис, състояние, което изпитават повечето хора днес.  Нищо ново под слънцето.Хората очакват от психолозите , в това число и от астролозите да им решат проблемите, ей така на готово, изобщо не искат и да се напънат да си ги решат сами.

Аз съм благодарна, че има приятели и близки роднини, които са много развити не само интелектуално , но и духовно, които са ми давали ценни съвети, но най-ценното, което ме е дърпало напред към еволюция са катарзисите, но проблемите не се решават, те се надрастват, и тогава идва естествения им завършек. Благодарна съм и на себе си, че поне се опитвам да разбера повече за самата мен, астрологията много ми помогна в това отношение, иначе досега трябваше често да посещавам психолози, за да има кой да ме слуша. Понякога като споделям, имам усещането, че не говоря на отсрещния човек, а на себе си, сякаш за да чуя на глас мислите си .

Астрологията ми помога да разбера и психологичните проблеми на другите. Ние не можем да променим хората, това е тяхно задължение, промени себе си, за да промениш обстоятелствата.

*

Инти

• 2068
За да стреми един човек към самота ще трябва доста да не е наред.
Нормално е примерно до 1 година да останеш сам със себе си, да помислиш, да анализираш, да пренаредиш приоритетите, но не повече. Просто някак си е ненормално. Човек винаги се стреми към взаимност...

Нищо подобно. Не съм съгласна. И без връзка може да си останеш заземен и нормален. Ние сме цялостни, но ние трудно да го осъзнаем.

Инти, разбирам те и теб, но като си свикнеш сам (сега съм в такъв момент), не казвам, че е зле, но пък някак не е природно да го правим. В смисъл може и да ни е добре, но ние от природни съображения трябва да се стремим да има до нас половинка, защото това състояните на самотност не е природно. Това е грешно. Някой път съм си мислел, че дори насила, напреко на волята ми трябва да се запознавам с жени и да търся връзка, за да има смисъл живота ми.
Иначе и сам съм си самодостатъчен, но... не искам да е така

А защо трябва да търсиш някой?Не се ли предполага,че любовта ще ни дойде като ''гръм от ясно небе'',тоест няма изобщо да разбереш как е станало,ще бъде естествено,не насилствено.Насилиш ли се да бъдеш с някого,нещата изобщо няма да станат,сигурна съм и го казвам от опит.
Просто трябва да се оставиш на течението.Разбира се,нужни са социални контакти,приятели,хора,които да ти дават сили в такива моменти,когато можеш да се чувстваш самотен.  :blink: