Здравей Гост

Маска за лице

• 21 Отговора
  • 9670 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Маска за лице
« -: Август 27, 2010, 03:59:19 pm »
Здравейте момичета,
понеже ме дразнят разширените ми пори на носа(сигурно само аз си ги виждам ;D),реших да потърся в нета за маска и попаднах на много лесна и ефективна.
Почиства порите и стяга.
Малко кисело мляко и овесени трици.Да престои сместа е добре около половин час.
Да е по-гъстичко.
И слагате на проблемните места.Стоите колкото се може по-дълго.Аз стоях само 15мин но има ефект и съм доволна :blink:
Пробвайте ако имате като моят проблем :blink:

*

sunrain

• 6710
Re:Маска за лице
« Отговор #1 -: Август 27, 2010, 04:16:21 pm »
Е благодаря за темата и подсещането.  :blink:

Последната маска, която си направих беше със смачкани ягоди и кисело мляко, също е освежаваща.

Аз ходя на козметик, но напоследък започнах да се присещам за старите изпитани методи, дето ги забравяме от бързане.
 Та, тука може да си споделяме такива. Сега явно започвам да се обръщам към тях, тъй като Сатурн ще ми прави по транзит аспект към Венера, ще изисква от мен да се грижа по-стриктно за външния си вид и особено с бабини рецепти.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #2 -: Август 27, 2010, 04:18:29 pm »
парна баня: сварен чай от лайка, мента и лавандула.

за стягане след това: белтък от яйце + няколко капки лимонов сок.

:72:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3 -: Август 27, 2010, 05:16:58 pm »
Чудесно :blink:
Аз исках да споделя,маска за изчистване на черни точки. :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #4 -: Август 27, 2010, 05:37:24 pm »
Избелваща: Изцедени кисело мляко- около 1 с.л. (може да го изцедите в цедка за чай) се смесва с половин таблетка счукан аспирин. Намзва се лицето и се стои докато стегне.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5 -: Август 27, 2010, 06:06:30 pm »
Избелваща: Изцедени кисело мляко- около 1 с.л. (може да го изцедите в цедка за чай) се смесва с половин таблетка счукан аспирин. Намзва се лицето и се стои докато стегне.
А,тази е добра след като се махне тена от морето :blink:

*

holanda

« Отговор #6 -: Август 27, 2010, 06:12:06 pm »
А,тази е добра след като се махне тена от морето :blink:

не ставаш ли твърде бял от тези маски?Имам лунички,но нищо не правя,защото есента и зимата избледняват без да правя маски.Страх ме е ,че ще стана бяла като мъртвец ако започна да се мажа с избелващи лосиони или кремове  :lol:

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #7 -: Август 27, 2010, 06:34:24 pm »
Че що пък ще правиш нещо за луничките? Толкова са чаровни, аз съм им луд фен  :-[ ;D
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #8 -: Август 31, 2010, 02:28:52 pm »
Чудесно :blink:
Аз исках да споделя,маска за изчистване на черни точки. :blink:
да ама тези точки трябва да се стискат....те иначе само отгоре малко избледняват....
и моите пори са много отворени....
и аз като sunrain, нямам време да отида на козметик.....
ще я пробвам тази маска с триците.....
 :blink:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #9 -: Август 31, 2010, 02:31:00 pm »

Веще, а колко стоиш на парната баня и стискаш ли си лицето след това...?
трябва да пробвам с парната баня........даже май още тази вечер ще пробвам... :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #10 -: Август 31, 2010, 02:49:25 pm »

Веще, а колко стоиш на парната баня и стискаш ли си лицето след това...?
трябва да пробвам с парната баня........даже май още тази вечер ще пробвам... :blink:

ами естествено. то нали парната баня е за отваряне на порите и насищане на кожата на лицето с етерични масла. след това се изстискват черните точки с показалци с изрязани нокти и обвити пръсти с книжни салфетки. обикновено като запаря чая, взимам една голяма хавлия, мятам си я на главата и си слагам лицето над тенджерата, като пускам хавлията да закрие лицето и тенджерата. седиш колкото можеш щото си е задушаващо принципно. около 10ина минути е достатъчно /ако успееш де щото аз на почивки по минутка седя/  ;D  обикновено лицето плувва в пот и вода и се зачервяваш като варен рак  ;D  ама споко, то отминава за няколко минути.

стягането след това е задължително, защото порите стават като кратери иначе и не се знае дали ще се затворят след това - зависи от еластичността на самата кожа.

преди маската за затягане на порите обаче можеш да се наплескаш с нещо за подхранване на кожата  :P например:

ВИТАМИНОЗНА МАСКА ЗА ЛИЦЕ
смесва се сок от портокал (ягоди, малини, праскови, краставици или домати) с равно количество прясно мляко. от марля се изрязва маска с отвори за очите и носа. натопява се марлята в сместа и се оставя върху лицето за 20 минути. измива се със студена вода.

ИЗБЕЛВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ
1 с.л. кисело мляко и 1/2 ч.л. лимонов сок се смесват с малко брашно за гъста кашичка. престоява 20 минути. отстранява се с хладка вода.

ПАРНИ БАНИ ЗА ЛИЦЕ:
1. по 1 ч.л. от лайка, лавандула, липов цвят, градинска теменуга, цвят от глог или роза.

2. по 1 ч.л. от борови връхчета, розмарин, бял равнец и жълт кантарион.

ОМЕКОТЯВАЩА И ПОДХРАНВАЩА (за след парна баня)
2 с.л. ленено семе се сварява 2 ч.ч. вода. още топла се нанася на лицето за 20 минути. отстранява се с топла вода.

СТЯГАЩА (за след парна баня)
1 ч.л. мед, 1 ч.л. брашно и 1 разбит на пяна белтък. седи 20 минути и се отстранява с топла вода. след това се слагат студени компреси.

МНОГО ВНИМАВАЙТЕ СЪС СЪСТАВКИТЕ - АКО ИМАТЕ АЛЕРГИЯ КЪМ НЕЩО, ГИ ЗАМЕНЕТЕ ИЛИ НЕ ГИ ИЗПОЛЗВАЙТЕ!

това са част от личните ми рецепти. като имам време ще ви пусна още рецепти от арсенала  :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #11 -: Август 31, 2010, 02:58:07 pm »
ЗА БЕЛИ ЗЪБИ

направете разтвор от 1 с.л. 3% кислородна вода, 1 с.л. сода бикарбонат и 1 с.л. вода. с този разтвор се четкат зъбите един път седмично.

има страхотен ефект, ако успеете да се абстрахирате от вкуса на разтвора  ;D  моите така ги поддържам години наред, а и зъболекарката ми одобрява този начин  :P
« Последна редакция: Август 31, 2010, 03:17:07 pm от Вещичка »

*

Divna

« Отговор #12 -: Септември 04, 2010, 08:03:51 pm »
Добре е да пояснявате коя маска за какъв тип кожа е.
Забелязвам, че повечето маски, които сте поднесли са за мазна или смесена кожа.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #13 -: Септември 04, 2010, 08:10:55 pm »
Моята кожа е суха, но тази, която съм написала ми действа много добре. Киселото мляко, ако е домашно, е мазно и значително подхранва, а в комбинация с ягоди е освежаващо, както съм споменала.

Твоята кожа каква е, Дивна? 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

« Отговор #14 -: Септември 04, 2010, 08:20:59 pm »
Суха е, но не прекалено, защото все още не съм започнала сериозно с бръчките. Имам някоя друга около очите и то когато се усмихвам /изглеждам голяма сухарка във форума, но в действителност се смея много често/.
Купувам си готови подхранващи маски и ползвам добра козметика. Но съм склонна да опитам някоя домашна маска.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #15 -: Септември 06, 2010, 06:13:51 pm »
Хайде да препоръчате крем за суха кожа над 38 години :mellow:
През лятото беше супер даже ужасно се потях и ми беше мазна.Но малко да се влоши времето и веднага изсъхвам :(
Лице,ръце.
Та крем за суха кожа ако се сещате ,кажете.Само да не е от най-скъпите :-[

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #16 -: Септември 06, 2010, 06:56:09 pm »
Милки, всички купешки кремове имат някаква съставка, която обира мазнината или просто се правят от химикали. натуралните кремове са естествено мазни и през топлите дни е нужно да ги попиеш с хартиена кърпичка преди да нанесеш грима. вече 5 години не ползвам нищо купешко, а това лято дори никакъв крем не съм използвала - просто нямах нужда. принципно моята кожа е доста суха и зимата се бели ако не ползвам крем.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #17 -: Септември 07, 2010, 01:29:31 pm »
Милки, всички купешки кремове имат някаква съставка, която обира мазнината или просто се правят от химикали. натуралните кремове са естествено мазни и през топлите дни е нужно да ги попиеш с хартиена кърпичка преди да нанесеш грима. вече 5 години не ползвам нищо купешко, а това лято дори никакъв крем не съм използвала - просто нямах нужда. принципно моята кожа е доста суха и зимата се бели ако не ползвам крем.
Мерси Вещи :blink:
Аз искам крем срещу суха кожа.Това казвам,че есен зима ми става много суха.

« Отговор #18 -: Октомври 05, 2010, 03:18:07 pm »
Аз...да ен откривам топлата вода,не съм толкова веща в астрологията/ползвам практичната страна на нещата от там/- само да напомня,че маските са с най-пълно действие при растяща луна/особено при пълнолуние е 100пр ефекта им/.И обратно-когато трябва да изхвърляме нещо/почистване с трици и т.н./-най-доброто време е при намаляваща луна. Дано не съм смешна за вас с тази инфо   :rolleyes: :P
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #19 -: Октомври 07, 2010, 06:11:42 pm »
Мерси Вещи :blink:
Аз искам крем срещу суха кожа.Това казвам,че есен зима ми става много суха.

Крема на Вещицата :93:!!! От третото намазване става мекичка и хидратирана като бебешко дупе. При това го ползвам само вечер, като нощен крем. Сутринта просто няма нужда :blink:. :wub:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda