парна баня: сварен чай от лайка, мента и лавандула.
за стягане след това: белтък от яйце + няколко капки лимонов сок.
:72:
Веще, а колко стоиш на парната баня и стискаш ли си лицето след това...?
трябва да пробвам с парната баня........даже май още тази вечер ще пробвам... :blink:
ами естествено. то нали парната баня е за отваряне на порите и насищане на кожата на лицето с етерични масла. след това се изстискват черните точки с показалци с изрязани нокти и обвити пръсти с книжни салфетки. обикновено като запаря чая, взимам една голяма хавлия, мятам си я на главата и си слагам лицето над тенджерата, като пускам хавлията да закрие лицето и тенджерата. седиш колкото можеш щото си е задушаващо принципно. около 10ина минути е достатъчно /ако успееш де щото аз на почивки по минутка седя/

обикновено лицето плувва в пот и вода и се зачервяваш като варен рак

ама споко, то отминава за няколко минути.
стягането след това е задължително, защото порите стават като кратери иначе и не се знае дали ще се затворят след това - зависи от еластичността на самата кожа.
преди маската за затягане на порите обаче можеш да се наплескаш с нещо за подхранване на кожата

например:
ВИТАМИНОЗНА МАСКА ЗА ЛИЦЕ
смесва се сок от портокал (ягоди, малини, праскови, краставици или домати) с равно количество прясно мляко. от марля се изрязва маска с отвори за очите и носа. натопява се марлята в сместа и се оставя върху лицето за 20 минути. измива се със студена вода.
ИЗБЕЛВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ
1 с.л. кисело мляко и 1/2 ч.л. лимонов сок се смесват с малко брашно за гъста кашичка. престоява 20 минути. отстранява се с хладка вода.ПАРНИ БАНИ ЗА ЛИЦЕ:
1. по 1 ч.л. от лайка, лавандула, липов цвят, градинска теменуга, цвят от глог или роза.
2. по 1 ч.л. от борови връхчета, розмарин, бял равнец и жълт кантарион.ОМЕКОТЯВАЩА И ПОДХРАНВАЩА (за след парна баня)
2 с.л. ленено семе се сварява 2 ч.ч. вода. още топла се нанася на лицето за 20 минути. отстранява се с топла вода.
СТЯГАЩА (за след парна баня)
1 ч.л. мед, 1 ч.л. брашно и 1 разбит на пяна белтък. седи 20 минути и се отстранява с топла вода. след това се слагат студени компреси.МНОГО ВНИМАВАЙТЕ СЪС СЪСТАВКИТЕ - АКО ИМАТЕ АЛЕРГИЯ КЪМ НЕЩО, ГИ ЗАМЕНЕТЕ ИЛИ НЕ ГИ ИЗПОЛЗВАЙТЕ!това са част от личните ми рецепти. като имам време ще ви пусна още рецепти от арсенала