Здравей Гост

Транзитен Сатурн в аспект с Венера

• 305 Отговора
  • 55735 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Транзитен Сатурн в аспект с Венера
« Отговор #120 -: Декември 18, 2010, 07:09:38 pm »
Здравейте,чета с удоволствие написаното от вас по темата и искам да попитам какво мислите за транзита на ретро Сатурн през Венера в 1 дом / съвпад/, като Венера управлява1,2 и 9 дом, а Сатурн 4 дом.Сатурн в Натала е ретро в 7 дом в опозиция с Венера в 1 дом. По същото време северен възел в точен съвпад с куспид на 4 дом,като е директен, а Юпитер и Уран транзитират куспид 7 дом,който е в съвпад с Хирон.
Малко дълго стана...  :-\

Добре дошла! :blink:
Не само малко дълго , а и би било добре да си качиш картата...
Видно от обясненията АСЦ-то ти е везни...Сатурн транзитира през 1-я ти дом , а Юпитер и Уран през 7-ми...Интересен период , но....не бих се наела да тълкувам без да видя карта...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #121 -: Декември 18, 2010, 07:41:47 pm »
Здравей, надявам се да успея с качването .Очаквам важна среща на 29.01.2011 г. ,която може да се състои или да не се състои,за това транзитите са за тази дата.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #122 -: Декември 18, 2010, 07:48:24 pm »
Видно от картата , Сатурн все още не е настъпил Венерата и няма да го направи скоро.... :blink:
Аспектите на сатурн според моя скромен опит се усещат на разходящ съвпад...Така , че спокойно...
Като гледам транзитите , мисля , че срещата ще се отложи след Нова година...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #123 -: Декември 18, 2010, 08:27:12 pm »
Сатурн винаги ме е изпълвал със стаен ужас.Знам,че при транзит се усеща при точен съвпад.Тук не е точен,но дори и на 2 градуса разлика...си задавам въпроси. :o
След 29.01.2011 г. ще споделя какво се случва или не.
А понеже е ретро,означава ли че се връща нещо от миналото или си въобразявам?

*

Divna

• 2478
« Отговор #124 -: Декември 18, 2010, 08:37:23 pm »
Венера, не виждам никакви проблеми или пречки да се явят за датата, която си посочила.
Срещата любовна ли е?

« Отговор #125 -: Декември 18, 2010, 10:09:29 pm »
Срещата е професионална,но на нея трябва да присъства ,но може и да не дойде ,човек който не съм виждала отдавна,но не ми е безразличен.Знам със сигурност,че и аз не съм му безразлична,но той не знае,че ще присъствам на това събиране .

*

Divna

• 2478
« Отговор #126 -: Декември 18, 2010, 10:12:20 pm »
Срещата е професионална,но на нея трябва да присъства ,но може и да не дойде ,човек който не съм виждала отдавна,но не ми е безразличен.Знам със сигурност,че и аз не съм му безразлична,но той не знае,че ще присъствам на това събиране .

Вероятността да видиш въпросната личност е много голяма, тъй като се очертават на тоя ден силни любовни тръпки.  ;)

Желая ти късмет! :blink:

« Отговор #127 -: Декември 18, 2010, 11:05:05 pm »
Дано да си права! Благодаря на всички!  ;) :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #128 -: Декември 18, 2010, 11:08:57 pm »
Ето, поставям ти, аспектите на срещата за този ден.  :blink:

« Отговор #129 -: Август 08, 2011, 03:41:56 pm »
И при двете преминавания на тр. Сатурн през Венерата ми, последното от които беше миналата седмица, приключих много мъчителни и безперспективни за мене любовни връзки. Дори сега, при последната такава връзка, беше адски трудно и тежко за мене да взема това решение, загубих апетит и свалих много килограми. Изцедих се. Но пък и вече имам нов поглед върху това какво да търся занапред в бъдещите си връзки, и най-вече, че не трябва да правя компромиси с принципите си и с това, което искам от едни отношения :) Така че, макар и адски да боли, Сатурн ни учи на мноооого :)

« Отговор #130 -: Август 08, 2011, 03:48:10 pm »
При съвпада на Сатурн с Венера окончателно приключих много мъчителни за мен отношения(приключих по-скоро на ментално ниво, чисто физически те отдавна не съществуват), осъзнах, че не е необходимо да имаш някого до себе си, за да се чувстваш пълноценен човек и да живееш максимално удовлетворен от нещата, които ти се случват. В натала Сатурн и Венера с в секстил, Венера е управителка на асцендента, а Сатурн се намира във 2 дом и не управлява нито един дом в натала (3 дом започва в Стрелец и завършва във Водолей). Освен това по време на съвпада нямах никакъв апетит, хапвах колкото да не умра и отслабнах много. При ретро движението Сатурн пак ще съвпадне с Венера, честно казано не знам какво да очаквам, но се научих, че каквото и да става, е с причина и е за добро.

Абсолютно същото преживяване и при мене!!!!!!

*

Lillie

• 30532
Re: Транзитен Сатурн в аспект с Венера
« Отговор #131 -: Октомври 18, 2011, 11:36:43 pm »
Хубава тема с тръпчив привкус, като есенна дюля...

Има ли оцелели след транзит на Сатурн към Венера?
Да вземем да се преброим, на мен тепърва ми предстои...
И вече се заредих с апокалиптична нагласа (самоирония) - да го бъде или да не бъде... дат из дъ куесчън!?  ;D

След опозицията на Сатурн с наталния Меркурий ненадейно долетя едно птиче и ми подшушна не особено приятни за научаване вести... Птиченца, все при мен идват да разказват.  :blink:

При сходяща опозиция с Венера можех да започна отношения, стига да искам, да положа някакво начало... Но някак вътрешно усетих, че това не е "моят" начин, не искам така да се случват нещата. Може би това е бил начинът да сложа край на дилемата, не исках и такова да е началото... ама нейсе. И някак синхронично дойде смъртта на близка жена, сякаш е искала да изтръгне от мен и да отнесе отвъд чувството, което ме беше обзело. Странен механизъм, интересно е да се наблюдава как работи - как усещане за загуба може да бъде изместено от друга загуба, по-значима към дадения момент.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #132 -: Октомври 19, 2011, 11:19:37 am »
и аз се опитвам да започна отношения, (и при мен е сходяща опозицията, като както при теб лили, и тр. сатурн прави съвпад със слв), много неща преглътнах и преглъщам само и само да ги започна. някак като че ли емоциите отшумяха, остана само истинското...но все още ги искам тези отношения. мислех си дали опозицията на тр. сатурн към венера в овен няма да придаде малко сатурнови качества на моята венера и по-лесно да се сработи с една венера в козирог?

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #133 -: Октомври 19, 2011, 12:24:50 pm »
Хубава тема с тръпчив привкус, като есенна дюля...

Има ли оцелели след транзит на Сатурн към Венера?
Да вземем да се преброим, на мен тепърва ми предстои...
И вече се заредих с апокалиптична нагласа (самоирония) - да го бъде или да не бъде... дат из дъ куесчън!?  ;D

При мен миналата година транзитният Сатурн беше в съвпад с натална Венера. Еми беше ми гадно и бях изперкал за кратко,
но като премина транзита, нещата се нормализираха.
« Последна редакция: Октомври 19, 2011, 12:34:28 pm от Alric »

*

AH

• 2201
« Отговор #134 -: Октомври 19, 2011, 01:38:51 pm »
При мен миналата година транзитният Сатурн беше в съвпад с натална Венера. Еми беше ми гадно и бях изперкал за кратко,

имаше ли събития? - напоследък ми прави впечатление, че наличието или отсъствието на събития е в много пряка връзка с възрастта

*

AH

• 2201
« Отговор #135 -: Октомври 19, 2011, 01:42:38 pm »

май най-общо и задължително може да се каже, че ще подложи на проверка отношението към аналогиите на Венера, вкл. етика, естетика и морал - и продължава дълго-  късметлии са тия, при които има и някой по-приятен транзит:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #136 -: Октомври 19, 2011, 02:09:13 pm »
Да, някои морални страни в отношенията излязоха на дневен ред, доколкото може да се говори за "морал" в наши дни.
И, разбира се, обичайните проблеми с плащанията от длъжници, т.е. събиране на вземанията...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #137 -: Октомври 19, 2011, 02:20:23 pm »

имаше ли събития? - напоследък ми прави впечатление, че наличието или отсъствието на събития е в много пряка връзка с възрастта

Зависи дали се отчита смъртта на роднина като събитие. Извън това нищо друго не е имало.

*

AH

• 2201
« Отговор #138 -: Октомври 19, 2011, 02:30:01 pm »
Зависи дали се отчита смъртта на роднина като събитие. Извън това нищо друго не е имало.

ти пък:)- смъртта и раждането ако не отчетем за събития, кое да отчетем:)

Става ясно, че не е бил много близък роднина, щом е приета смъртта за периода на транзита. А имаше ли връзка с аналогиите на Венера? - като пари, или жена, или да изкара на дневен ред разни въпроси за етични отношения в семейството и сред роднините?

може би смъртта само ти е обърнала вниманието към истински стойностните неща, като живота и любовта между хората.......

*

AH

• 2201
« Отговор #139 -: Октомври 19, 2011, 02:33:30 pm »
Да, някои морални страни в отношенията излязоха на дневен ред, доколкото може да се говори за "морал" в наши дни.
И, разбира се, обичайните проблеми с плащанията от длъжници, т.е. събиране на вземанията...

най-малко  собственият морал може да се осъзнае- в смисъл, кое за нас е етично и морално и кое е такова за другите - много често установяваме, че уж сме еднакви, но тия понятия са доста разтегливи, а пък е важно поне със собствените да сме наясно:)