Здравей Гост

Транзитен Сатурн в аспект с Венера

• 305 Отговора
  • 55721 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Транзитен Сатурн в аспект с Венера
« Отговор #140 -: Октомври 19, 2011, 02:38:28 pm »
А имаше ли връзка с аналогиите на Венера? - като пари, или жена, или да изкара на дневен ред разни въпроси за етични отношения в семейството и сред роднините?

И при мен птиченцата бяха женски. :)
Но всеки отстоява своята истина, камбанарии колкото щеш...

Цитат
може би смъртта само ти е обърнала вниманието към истински стойностните неща, като живота и любовта между хората.......

А смъртта на моя близка успя да измести фокуса и ми помогна временно да овладея ситуацията. Може би ще успея да разгледам ситуацията и под друг ъгъл, надявам се, трябва ми малко време...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #141 -: Октомври 19, 2011, 02:53:50 pm »
А смъртта на моя близка успя да измести фокуса и ми помогна временно да овладея ситуацията. Може би ще успея да разгледам ситуацията и под друг ъгъл, надявам се, трябва ми малко време...

така е- смъртта по Сатурн само поставя нещата по истинските места - но аналогиите по Венера, като любов, пари, етика и морал, ще продължат да искат задълбочено обмисляне, съобразно традиции, отговорност и задължения най-вече към себе си:)

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #142 -: Октомври 19, 2011, 03:06:42 pm »
Става ясно, че не е бил много близък роднина, щом е приета смъртта за периода на транзита.

Дядо по бащина линия беше. Сега като се замисля, на мен Венера ми управлява 1ви и 8и дом, а Сатурн е У4 и
действително може да се направи някаква аналогия.

А имаше ли връзка с аналогиите на Венера? - като пари, или жена, или да изкара на дневен ред разни въпроси за етични отношения в семейството и сред роднините?

Имаше жена.

*

AH

• 2201
« Отговор #143 -: Октомври 19, 2011, 03:40:09 pm »
Става ясно, че не е бил много близък роднина, щом е приета смъртта за периода на транзита.

Дядо по бащина линия беше. Сега като се замисля, на мен Венера ми управлява 1ви и 8и дом, а Сатурн е У4 и
действително може да се направи някаква аналогия.

Имаше жена.

да- смъртта по Сатурн най-често е естествена и на възрастен човек.
Но в такъв период трябва да внимаваме да постъпим почтено по отношение на разни роднини и братовчеди, ако стане въпрос за наследство. Иначе при квадрата като нищо ще се явят недобре уредени въпроси.

А за жените- и там така- почтено и морално - и да е тъжно, ако сме такива, при секстила след някоя година ще се надяваме на "награда":)- а може и по-рано, нищо,  че е по Сатурн:)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #144 -: Октомври 19, 2011, 04:22:20 pm »
Радвам му се, че вече пътува към добрите аспекти с моичките, ама не знам дали да бързам с такова облекчение да го пращам в Скорпион. Или по-скоро знам, ама не ща и да знам. ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

• 2478
« Отговор #145 -: Октомври 19, 2011, 05:52:26 pm »
Има ли оцелели след транзит на Сатурн към Венера?

Има, да.  ;D
На точния съвпад с нат. Венера се откъснах завинаги от една болезнена връзка.
Сатурн носи винаги проблеми от миналото, които изискват решение.
Той е като учител, който ни изпитва във всеки дом какво сме научили, т.е. до колко сме пораснали. Учи ни да бъдем отговорни. Преминавайки през планетата на любовта (Венера) я прави кристилно чиста... шлифова я като диамант, така че след него любовта придобива друга стойност.

*

abroad

• 2187
« Отговор #146 -: Октомври 19, 2011, 10:11:59 pm »
напоследък ми прави впечатление, че наличието или отсъствието на събития е в много пряка връзка с възрастта

с това никак, ама никак не можах да се съглася  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #147 -: Октомври 20, 2011, 07:59:13 am »
напоследък ми прави впечатление, че наличието или отсъствието на събития е в много пряка връзка с възрастта

В какъв смисъл?:)

Исках да кажа, че на 5 и на 35 години, събитията по Венера, като аналогия на любовта,  може да са различни.

Общото, обаче, може да е свързано с пари на починал възрастен роднина. Ако не се решат въпросите справедливо и морално/според духа на закона/, след време може пак да излязат на дневен ред и да развалят отношения между близки роднини  - брат и сестра;  съпруг и съпруга /имах няколко случая в последно време покрай екзалтацията на Сатурн/

И още- покрай аналогията на Венера като любов, лесно може да се заплеснем по емоции и изобщо да не обърнем внимание на другите и аналогии. А като решим нещата без да искаме несправедливо, в последствие се оказва, че най-общо ни в любовта, ни с парите нещата са добре.
Ако е допусната грешка по Сатурн, някаква ретроспекция и възстановяването на справедливостта и равновесието може да оправят нещата по всички аналогии. Но е умуване и връщане назад в миналото, защото може и изобщо да не сме забелязали несправедливостта:)

« Отговор #148 -: Октомври 20, 2011, 08:02:16 am »

и аз, какво ще кажеш  на 94,с ампутиран крак,да прелетиш океана и да се снимаш във филм

За за Габор с Венера  Козирог опозе Сатурн

http://www.monitor.bg/article?id=300612
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #149 -: Октомври 20, 2011, 08:09:13 am »

и аз, какво ще кажеш  на 94,с ампутиран крак,да прелетиш океана и да се снимаш във филм

За за Габор с Венера  Козирог опозе Сатурн

http://www.monitor.bg/article?id=300612

как пък успявате да обърнете внимание все на изключенията ;D - това направо е симптоматично ;D - може да е стремеж към пълен контрол, който пък е невъзможен ;D

не е ли изключение, според теб?:) - мен ако питаш, да доживееш до 94 си е изключение ;D

« Отговор #150 -: Октомври 20, 2011, 08:14:05 am »
както и 9 брака, донесли й огромно богатство
за някой е патология

« Отговор #151 -: Октомври 20, 2011, 08:19:26 am »
И вече се заредих с апокалиптична нагласа (самоирония) - да го бъде или да не бъде... дат из дъ куесчън!?  ;D

май най-общо и задължително може да се каже, че ще подложи на проверка отношението към аналогиите на Венера, вкл. етика, естетика и морал - и продължава дълго-  късметлии са тия, при които има и някой по-приятен транзит:)

кой е по -приятен :rolleyes:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #152 -: Октомври 20, 2011, 09:18:37 am »
при мен например тр. сатурн ще направи 3 пъти опозиция с натална венера и съвпад с натален слв за период от около 9 месеца. в това време тр. юпитер ще съвпадне с мц, ще имам юпитеров възврат и съвпад на тр. юпитер с парс фортуна.

*

AH

• 2201
« Отговор #153 -: Октомври 20, 2011, 09:26:11 am »
И вече се заредих с апокалиптична нагласа (самоирония) - да го бъде или да не бъде... дат из дъ куесчън!?  ;D

май най-общо и задължително може да се каже, че ще подложи на проверка отношението към аналогиите на Венера, вкл. етика, естетика и морал - и продължава дълго-  късметлии са тия, при които има и някой по-приятен транзит:)

кой е по -приятен :rolleyes:

кой да е може да ни свърши работа, стига да усещаме енергията на планетите по-хармонично:)

и тук се сещам, че в различни периоди по различен начин усещаме енергията на една и съща планета:)

*

AH

• 2201
« Отговор #154 -: Октомври 20, 2011, 09:28:13 am »
при мен например тр. сатурн ще направи 3 пъти опозиция с натална венера и съвпад с натален слв за период от около 9 месеца. в това време тр. юпитер ще съвпадне с мц, ще имам юпитеров възврат и съвпад на тр. юпитер с парс фортуна.

в общия случай Юпитер винаги дава компенсации, така че дори Сатурн да ни лиши от нещо, Юпитер може да даде заместител:)

а пък в най-добрия случай Юпитер и Сатурн работят в една посока и то хубава:)

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #155 -: Октомври 20, 2011, 09:47:27 am »
не съм много сигурна - преди 11 години тр. сатурн и юпитер долу-горе по едно и също време минаха през мц и беше много тежък период за мен. починаха баба ми и дядо ми, аз имах едно нещастно любовно увлечение, на това отгоре завършвах семестриално и ми предстояха държавни изпити. на единия ме скъсаха та трябваше да се явя 4 месеца по-късно.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #156 -: Октомври 20, 2011, 10:14:26 am »
За разлика от тригоните/ при които не е задължителна проявата/...  квадратурата е аспект , който носи събитийност. Последния аспект на Сатурн в знака на Венера при мен заформя квадратура към наталната ми ситуирана в козирог в градус анарета.
Имам спомени от тази квадратура между двете планети , но транзита беше през 5-ти дом. Сега ситуацията е по-различна , тъй като участват 11-ти , 2-ри , 6-ти и 7-ми дом...

*

abroad

• 2187
« Отговор #157 -: Октомври 20, 2011, 06:06:14 pm »
И още- покрай аналогията на Венера като любов, лесно може да се заплеснем по емоции и изобщо да не обърнем внимание на другите и аналогии. А като решим нещата без да искаме несправедливо, в последствие се оказва, че най-общо ни в любовта, ни с парите нещата са добре.
Ако е допусната грешка по Сатурн, някаква ретроспекция и възстановяването на справедливостта и равновесието може да оправят нещата по всички аналогии. Но е умуване и връщане назад в миналото, защото може и изобщо да не сме забелязали несправедливостта:)

с други думи казваш, че съм пак от тези грешните или от изключенията? :rolleyes:

и няма значение по коя от аналогиите - все някаква да е, аз венерините всичките ги уважавам :P

нещо не е съвсем така, но не знам какво :thinking:

*

Uran

• 6041
« Отговор #158 -: Октомври 20, 2011, 06:14:48 pm »
 От както нагази Плутон в дева и след това планетите и възлите във везни-Юпи, Уран и ЮЛВ като правеше опозе на Венера, СЛВ и Хирон, само къръщини с леки спадове. Сега е в опозе на себе си.
 През по-голямата част от съзнателния ми живот все съм имала ограничения по Сатурн с малки безоблачни паузи и мимолетно спокойствие.

*

AH

• 2201
« Отговор #159 -: Октомври 21, 2011, 07:28:43 am »
не съм много сигурна - преди 11 години тр. сатурн и юпитер долу-горе по едно и също време минаха през мц и беше много тежък период за мен. починаха баба ми и дядо ми, аз имах едно нещастно любовно увлечение, на това отгоре завършвах семестриално и ми предстояха държавни изпити. на единия ме скъсаха та трябваше да се явя 4 месеца по-късно.

в такива случаи можем да очакваме, че нещо сме научили за 10-11г:)

Сатурн е два пъти и половина по-силен от Юпитер. Шансът на Юпитер да даде компенсации, ако не действаме съобразно принципите на Сатурн, са малки.

Като знаеме това, съобразяваме се на първо място със Сатурн, пък ако пак действат в тандем и се проявят негативно, тоя път ще трябва да се замислим по-сериозно:)