Здравей Гост

Транзитен Сатурн в аспект с Венера

• 305 Отговора
  • 55744 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Транзитен Сатурн в аспект с Венера
« Отговор #160 -: Октомври 21, 2011, 07:29:44 am »
нещо не е съвсем така, но не знам какво :thinking:

Може и да не е съвсем така, даже не е важно защо, но нищо не ни пречи да се стремим във всеки един момент да мислим и действаме според представите ни за висшите им аналогии:) – например,:
- сега да обръщаме внимание на срещите с хора в живота ни по тр. СЛВ на асцендента,
-да сме оптимистично настроени по тр.Юпитер на куспидата на 5-ти дом,
- да внимаваме какви ги вършим на работата по съвпад на тр.Слънце с Уран в 10-ти дом, защото тр.Сатурн иска да сме малко предпазливи и консервативни:) – и ей такива неща зависят от нас:)

*

AH

• 2201
« Отговор #161 -: Октомври 21, 2011, 07:34:28 am »
От както нагази Плутон в дева и след това планетите и възлите във везни-Юпи, Уран и ЮЛВ като правеше опозе на Венера, СЛВ и Хирон, само къръщини с леки спадове. Сега е в опозе на себе си.
 През по-голямата част от съзнателния ми живот все съм имала ограничения по Сатурн с малки безоблачни паузи и мимолетно спокойствие.

Вярно, когато наталният Сатурн в радикса е в Овен, са възможни тия неща за цял живот, нищо, че е така добре подкрепен от светилата – сигурно подкрепата им ни кара да сме още по-чувствителни към ограниченията му:) Сещаш ли  се за нещо добро, което да свържеш с това космично състояние на Сатурн?

Напрегнатите аспекти към Венера понамаляват малко от радостта в живота, но пък сега можеш да се надяваш на разни промени в аналогиите и, с известни резерви, разбира се, защото Уран е непредсказуем и трудно контролируем:)

« Отговор #162 -: Октомври 21, 2011, 07:48:56 am »
предишният съвпад на тр.Сатурн през Венера- ме е омъжил, + тр.У7 съвпад У1,10

на сегашният какво да очаквам,брака ми е на един  пълен сатурнов период
Сатурн У5, първото дете, той е наред,ам не ще... ;D
или ще ме стагнира финансово,ама той и без това тр.Сатурн е 2,колана остана без място за дупки :-\
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #163 -: Октомври 21, 2011, 05:49:26 pm »
 Възвратът на Сатурн беше ползотворен, но пак имаше опция  или/или. Не ми се отвори парашутът и за двете неща, които исках.

*

AH

• 2201
« Отговор #164 -: Октомври 22, 2011, 07:29:21 am »

или ще ме стагнира финансово,ама той и без това тр.Сатурн е 2,колана остана без място за дупки :-\

цяла България от известно време е в пълен Сатурнов период:)

*

AH

• 2201
« Отговор #165 -: Октомври 22, 2011, 07:33:13 am »
Възвратът на Сатурн беше ползотворен, но пак имаше опция  или/или. Не ми се отвори парашутът и за двете неща, които исках.

планетите си имат някаква сила поради състояние на трон, изгнание, падение или екзалтация. Но получават сила и от аспектите, които имат с другите планети. Древните астролози дават и знак +/-. Понякога се уравновесяват нещата.

« Отговор #166 -: Октомври 22, 2011, 10:37:36 am »

цяла България от известно време е в пълен Сатурнов период:)

При положение, че България има АС и още три планети (вкл. Луната) в Козирог в опозиция със Сатурн.. нищо чудно. Транзитен Сатурн квадратира стелиума около АС-то от известно време. Кофти тръпка за народа, бейби. :-X

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #167 -: Октомври 22, 2011, 11:14:05 am »
След като Сатурн мина през Марса и Плутона ми, сега му предстои тригон с Венера.
Надявам се вече да си отдъхна малко, защото за няколко месеца ми се случиха толкова неприятни неща и вече съм тотално изчерпана.
Но пък преосмислих коренно живота и поведението си, разбрах себе си и за първи път в живота си знам какво искам и действам по осъществяването на желанията си.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #168 -: Октомври 22, 2011, 07:26:30 pm »
В момента тр. Сатурн е в точен тригон с нат. Венера и нищо не се случва ... :rolleyes:
Но пък преди време при съвпада му с Венерата узаконих връзка .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Asol

• 4140
« Отговор #169 -: Октомври 22, 2011, 07:27:28 pm »
в общия случай Юпитер винаги дава компенсации, така че дори Сатурн да ни лиши от нещо, Юпитер може да даде заместител:)

а пък в най-добрия случай Юпитер и Сатурн работят в една посока и то хубава:)

:'( AH, винаги ли в живота побеждава злото ? И какъв е смисъла да има човечност ?! :lol:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #170 -: Октомври 22, 2011, 07:33:36 pm »
в общия случай Юпитер винаги дава компенсации, така че дори Сатурн да ни лиши от нещо, Юпитер може да даде заместител:)

:'( AH, винаги ли в живота побеждава злото ? И какъв е смисъла да има човечност ?! :lol:

И аз се включвам към въпроса ти ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #171 -: Октомври 22, 2011, 07:34:59 pm »
AH, винаги ли в живота побеждава злото ? И какъв е смисъла да има човечност ?! :lol:

Току що прочетох интересна мисъл, а тия дни се убедих и в механизма, който я задвижва.
Не е чак толкова неуместна и в тази тема, ако я разглеждаме философски. :)

Цитат

Има само една битка и тя е сега, тук на тази планета и на персонално ниво...
Няма враг, който да атакувате, освен себе си.
Ако сте заети да атакувате нещо друго, губите ценна енергия и ще се провалите.
Ако се справите, тогава повече няма да има битки.

Та туй е по въпроса за борбата срещу "злото" и проекциите му. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #172 -: Октомври 22, 2011, 07:46:32 pm »

тя къде така е казала, че да го чуя от нея ще ми е за първи път, затова ми стана съвсем интересно ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #173 -: Октомври 22, 2011, 09:11:16 pm »

Човечността няма нищо общо с доброто и злото...Злото за теб е добро за друг..,не изключвай и обратното...Доброто за теб - лошо за друг...Човечността не познава зло и добро...тя е висша форма на същността.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #174 -: Октомври 22, 2011, 09:22:02 pm »

Човечността няма нищо общо с доброто и злото...Злото за теб е добро за друг..,не изключвай и обратното...Доброто за теб - лошо за друг...Човечността не познава зло и добро...тя е висша форма на същността.... :blink:

Ей това не харесвам на философията , върти и сучи само и нищо конкретно....
Аз съм по-простичко устроена това ми идва много сложно..... :'(
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

abroad

• 2187
« Отговор #175 -: Октомври 22, 2011, 09:29:59 pm »

тая фирософия е само за приспиване на ума и успиване на душата, за да им е по лек прехода и красив пътя, не крайната цел :blink:

като го повтаряш написано, помага ли ти, като и да не го въплъщаваш в същността си :rolleyes:

*

AH

• 2201
« Отговор #176 -: Октомври 23, 2011, 06:41:02 am »

не е здравословно да вярваме в това, дори животът на всяка крачка да го изкарва на дневен ред:)
 има го злото - факт:) Ако не е едно, ще е друго:)
Въпросът е как да се борим с него - да го изкореним ли или да не го оставяме да избуява:)
Идеята е да не го подхранваме с енергията си- ако не му обръщаме внимание го озлобяваме още повече, ако му обръщаме- пак:)
Ти как мислиш?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #177 -: Октомври 23, 2011, 06:43:44 am »
АН, ти какво би помислила за човек, който непрекъснато има импулс да помага на другите, особено като види, че имат проблем? Ако такъв човек не си слага проблемите на другите на сърце и не мисли за тях, но мисли, че може да отдели малковреме, за да им помогне и все се опитва да им помогне.

Според теб такъв човек какъв проблем - психичен например, има, който все го подтиква към това да желае да помага на другите?

*

AH

• 2201
« Отговор #178 -: Октомври 23, 2011, 06:46:38 am »

И аз се включвам към въпроса ти ...

може би е като с парите и властта - за да се бориш с лошите такива, ти трябват същите:) - и ето ти карма, която надали ще е добра:) - по скоро по коя планета да го сложим- по "зла" ще е, т.е. Марс, Сатурн, Уран, Плутон - най-вероятно по Сатурн- т.е. търпение:)
А според теб?:)

*

AH

• 2201
« Отговор #179 -: Октомври 23, 2011, 06:49:00 am »
тя къде така е казала, че да го чуя от нея ще ми е за първи път, затова ми стана съвсем интересно ;D

не съм казвала:) То е като разговор с три-четири реплики напред, или пък по телепатичен път:)

Ти какво мислиш за борбата със злото в живота:)?- как да се води?:)