Здравей Гост

Транзитен Сатурн в аспект с Венера

• 305 Отговора
  • 55561 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Транзитен Сатурн в аспект с Венера
« Отговор #200 -: Декември 05, 2011, 04:00:32 pm »
а в кой знак и дом ти е мидпойнта и как е разположен Плутон в натала?
Сл и Луна имат ли аспект в радикса и какъв, ако да..

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #201 -: Декември 05, 2011, 04:24:32 pm »
Лъв 2,8 гр, 8 дом. В натала Плутон е в 10 дом - дева. Слънце- Луна секстил, съответно Дева-Рак

*

Grace

• 2257
« Отговор #202 -: Декември 05, 2011, 04:37:58 pm »
Лъв 2,8 гр, 8 дом. В натала Плутон е в 10 дом - дева. Слънце- Луна секстил, съответно Дева-Рак

виж колко интересно. Сл /Луна, което е връзката между мъжа и жената т.е. брак в твоя случай е активиран от планета, която принципно носи разрушение. В случая обаче, 1/ Сл и Луна в натала са секстил; 2/ транзита е тригон; 3/Плутон в натала е свързан с 10-ти дом т.е. статуса ..в крайна сметка води до промяна на социалния статус т. е. брак т.е. едно положително събитие.  :blink:
обаче не разбрах добре Мидпоинта е в 8-ми дом в Лъв, на 2* ли?

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #203 -: Декември 05, 2011, 04:39:34 pm »
Аха, а Плутона транзитира върху АС - напред-назад, защото е бил ретро и директен в периода.
« Последна редакция: Декември 05, 2011, 04:47:47 pm от virgo »

*

Grace

• 2257
« Отговор #204 -: Декември 05, 2011, 04:43:36 pm »
е, да. ясно е, че за значими събития трябва намеса на " тежката артилерия"... и винаги някой от ъглите на хороскопа.  :blink: не става само по Мидпоинти, но те доста добре могат да нюансират картината.

*

Grace

• 2257
Re:Сатурн в аспект с Венера
« Отговор #205 -: Декември 09, 2011, 09:44:01 pm »
Небесна, благодаря за хубавата темата! Тя е изключително актуална за мен, защото много скоро тр. Сатурн ще е в съвпад с наталната ми Венера. Имала съм този съвпад в детството ми, но нямам спомени какво се е случило тогава. Сега обаче се мъча да игнорирам събитието и в същото време тайничко се надявам да ми донесе нещо положително, като да срещна например бъдещия мъж, с когото да желая да прекарам остатъка от живота си  :rolleyes:.
В радикса Венера е управител на 7 и 12 дом и се намира в 11, на трон е по знак и е в съвпад със Слънце, Плутон, Уран, Лилит, в тригон със Сатурн/точен/, Марс, СЛВ,  в секстил с Юпитер и Нептун и в семисекстил с Луна. В общи линии липсва само аспект с неаспектирания ми Меркурий.

На рожденният ми ден е точния съвпад Сатурн/Венера, тогава тр. Венера е в точен съвпад с нат. Луна, тр. Марс в точен съвпад с нат. АЦ, тр. Плутон в секстил с нат. АС и тригон с нат. ДЦ... Все хубави транзити, но един Господ знае какво ще се случи и дали въобще нещо ще се случи  :-[.
Divna, , моля те, година и нещо по-късно, кажи как се прояви този транзит. Не е възможно да не се е случило нещо значимо по отношение на връзките. :blink:

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #206 -: Януари 17, 2012, 12:37:14 pm »
 Сатурн в момента е в съвпад с МП Слънце - Луна, приключих една четиригодишна "връзка".Това е събитие  :-X,
по някое време отново ще е там Сатурн, но вече няма да има с какво да се разделям  :unsure:
Интересното е, че вчера гледах кога Сатурн ще е в съвпад с Луната, но той ще е ретрограден и към края на годината мисля ще я настъпи чак  :-\
« Последна редакция: Януари 17, 2012, 12:42:37 pm от Deter »
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Stella

• 7765
« Отговор #207 -: Януари 17, 2012, 12:40:53 pm »
Аха, а Плутона транзитира върху АС - напред-назад, защото е бил ретро и директен в периода.

Самият транзит на Плутон през асцендента може да доведе до брак или до развод, защото това е партньорската ос.
задвижва се оста 1-7.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #208 -: Януари 25, 2012, 09:58:47 pm »
Небесна, благодаря за хубавата темата! Тя е изключително актуална за мен, защото много скоро тр. Сатурн ще е в съвпад с наталната ми Венера. Имала съм този съвпад в детството ми, но нямам спомени какво се е случило тогава. Сега обаче се мъча да игнорирам събитието и в същото време тайничко се надявам да ми донесе нещо положително, като да срещна например бъдещия мъж, с когото да желая да прекарам остатъка от живота си  :rolleyes:.
В радикса Венера е управител на 7 и 12 дом и се намира в 11, на трон е по знак и е в съвпад със Слънце, Плутон, Уран, Лилит, в тригон със Сатурн/точен/, Марс, СЛВ,  в секстил с Юпитер и Нептун и в семисекстил с Луна. В общи линии липсва само аспект с неаспектирания ми Меркурий.

На рожденният ми ден е точния съвпад Сатурн/Венера, тогава тр. Венера е в точен съвпад с нат. Луна, тр. Марс в точен съвпад с нат. АЦ, тр. Плутон в секстил с нат. АС и тригон с нат. ДЦ... Все хубави транзити, но един Господ знае какво ще се случи и дали въобще нещо ще се случи  :-[.
Divna, , моля те, година и нещо по-късно, кажи как се прояви този транзит. Не е възможно да не се е случило нещо значимо по отношение на връзките. :blink:

Divna, ако това е било твой пост, значи въпросът ми е към теб  :blink: ако е удобно да споделиш  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #209 -: Януари 28, 2012, 04:57:57 am »
Бутам напред... :blink: Кажете квадратурата на Сатурн към натална Венера...на апликация или сепарация се усеща....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #210 -: Януари 28, 2012, 06:57:22 am »

Divna, ако това е било твой пост, значи въпросът ми е към теб  :blink: ако е удобно да споделиш  :blink:

Донесе ми окончателна раздяла с партньор. Беше дългогодишна връзка, но не беше пълноцена. Сатурн чисти винаги ненужното.  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #211 -: Януари 28, 2012, 07:03:37 am »
Бутам напред... :blink: Кажете квадратурата на Сатурн към натална Венера...на апликация или сепарация се усеща....

В момента усещащ ли аспекта?

*

Марая

• 28287
« Отговор #212 -: Януари 28, 2012, 11:36:09 am »

В момента усещащ ли аспекта?

Почти.... :unsure:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #213 -: Януари 28, 2012, 11:44:34 am »
по учебниците пише - при сходящ. от опит - май пак така. но със сигурност има случаи на разходящ. тъй че, много е индивидуално. сигурното е, че ще бъде усетен....и то без съмнение  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #214 -: Януари 28, 2012, 11:47:17 am »
по учебниците пише - при сходящ. от опит - май пак така. но със сигурност има случаи на разходящ. тъй че, много е индивидуално. сигурното е, че ще бъде усетен....и то без съмнение  ;)

Да видим... :unsure:

Аз имам и тригон към Юпитер...и куинконс към дсц.... :unsure:..Знам ли...

*

Grace

• 2257
« Отговор #215 -: Януари 28, 2012, 11:55:25 am »
Според мен, при теб би трябвало да има най-вече финансово изражение. и така до края на септември.....напред-назад...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #216 -: Януари 28, 2012, 11:56:33 am »
по учебниците пише - при сходящ. от опит - май пак така. но със сигурност има случаи на разходящ. тъй че, много е индивидуално.

При мен Сатурн винаги работи на точни аспекти, особено силно и сигурно от него очаквам на ретроградна фаза като застане, това съм забелязала. Може би, защото в натала ми е в съвсем близък съвпад със Слънце. Определено, индивидуално е.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Grace

• 2257
« Отговор #217 -: Януари 28, 2012, 12:00:47 pm »
Съни, малко отклонение - при теб Сатурн като мина през СЛВ във Везни, донесе ли някаква кармична награда, нещо ..?

*

Марая

• 28287
« Отговор #218 -: Януари 28, 2012, 12:11:17 pm »
Според мен, при теб би трябвало да има най-вече финансово изражение. и така до края на септември.....напред-назад...

Според теб в това напред-назад...могат ли да се очакват и положителни прояви..?
Искам да ти кажа...,че беше АД под небето карето му с Марс... :-X...Е вярвай ми...нищо не е по-гадно от него...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #219 -: Януари 28, 2012, 12:14:31 pm »
някъде тук из форума се обсъждаше че всъщност транзитите на сатурн се усещат при разходящ аспект, и при мен като се върнах назад е така.
ноември при мен беше точна опозицията, наистина имах финансови затруднения, но доста незначителни бих казала. при мен при точната опизиця с венера прави и тригон с марс.
съвпада с натален слв (едновременно с опозицията с венера) никаква кармична награда не видях, имах пореден неуспех в една област, в който бъхтам от години