Здравей Гост

Транзитен Сатурн в аспект с Венера

• 305 Отговора
  • 55558 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Транзитен Сатурн в аспект с Венера
« Отговор #280 -: Май 31, 2013, 04:02:47 pm »
[Грейс, най-лесно е да се обвиняват и съдят хората, без да се вникне в проблема, добрият астролог не би постъпил така!

Не знам как постъпва добрия астролог. Аз си казах мнението. НеАстрологично обосновано. На едни им харесва, на други, не. Всеки живее живота си, както го разбира. А в случая ти си знаеш най-добре.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #281 -: Май 31, 2013, 04:28:30 pm »
Аз не държа да ми помага, а да носи пари и да го бива в леглото. Слънце в 8ми дом - кратко и ясно :P

Накрая ще се окаже, че аз съм с най-големи претенции.  ;D

Искам и да ми помага в домакинството, и да е добър любовник, и да печели... Защото освен домакински задължения, и аз пари нося и не колкото да отбия номера, а наистина гледам да печеля повече. Пчеличката Мая не може да живее с някой търтей.

О, да, задължително трябва да обича котките ми или поне да ги търпи! Иначе ще му пикаят в обувките, а аз яростно ще ги защитавам и ще им браня правата!  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #282 -: Май 31, 2013, 04:49:02 pm »
Хубаво е мъжа да обича котките и животните като цяло...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Veselin

• 2737
« Отговор #283 -: Май 31, 2013, 04:53:56 pm »
Накрая мъжът да не каже: "Или аз, или котките!"?  ;D

« Отговор #284 -: Май 31, 2013, 05:02:25 pm »
Има и такива случаи  ;D
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #285 -: Май 31, 2013, 06:06:06 pm »

"Само през трупа ми!" ;D - Скорпион, Плутон, Луна в 8 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #286 -: Май 31, 2013, 06:08:57 pm »

ти мани..на мен ми се е случвало! ;D
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #287 -: Май 31, 2013, 06:15:23 pm »
Мъж, който ми поставя такива условия, гори. :))

А и въобще за да ми поставя някакви условия, първо трябва да е направил нещо много специално за мен. А още не съм срещнала такъв. А консуматори с лопата да ги ринеш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #288 -: Май 31, 2013, 08:06:32 pm »
Мъж, който ми поставя такива условия, гори. :))

А и въобще за да ми поставя някакви условия, първо трябва да е направил нещо много специално за мен. А още не съм срещнала такъв. А консуматори с лопата да ги ринеш.

Да Лили ;) Изгоря онзи, който ми постави условието...това беше един от случаите в които се убедих, че..не е човечен ако щеш..егоист на мегастепен..ко да са занимаам.. :lol:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #289 -: Май 31, 2013, 09:04:32 pm »
Венера ми е у8 и е в широк съвпад с моя у7 и у5. И са подредени така у8,у5,у7- и наистина при мен секса води към влюбване и после към връзка. Сатурн е диспозитор на всичките планети ;D

При тригон на транзитен Сатурн към тройката, където е Венера  се обвързах сериозно.
Малко по- късно, когато дойде квадрата на тр. Сатурн към планетите се разделихме.
При квинтили на тр. сатурн към тройката се влюбвам (може и в един и същи човек)
При сектили на тр. Сатурн към Венерата съм забелязала, че хората се влюбват в мен- увеличават се ухажорите.
Та сега нали е ретро Сатурна пак ми предстоят секстили, стискайте палци да си избера някой подходящ кандидат! ;)

При мен транзитите на Сатурн към Венера работят по сходен начин/У8 е в моята карта, има и 15 гр. във Везни и в 7-ми дом/

при секстил - първа по-сериозна връзка /от 6-ти/
при квадрат - се забърках в любовен триъгълник/от 7-ми/
при тригон - връзка с човек който ще помня/от 7-ми/

Сега наскоро ще джитне квинконс от 8-ми, както и Плутон от 11-ти, как работи този аспект ?

П.П Като ви слушам с космополитните претенции се изприщвам  ;D :P
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #290 -: Май 31, 2013, 10:01:23 pm »
П.П Като ви слушам с космополитните претенции се изприщвам  ;D :P

;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #291 -: Май 31, 2013, 10:03:22 pm »
Аз не държа да ми помага, а да носи пари и да го бива в леглото. Слънце в 8ми дом - кратко и ясно :P

Накрая ще се окаже, че аз съм с най-големи претенции.  ;D

Искам и да ми помага в домакинството, и да е добър любовник, и да печели... Защото освен домакински задължения, и аз пари нося и не колкото да отбия номера, а наистина гледам да печеля повече. Пчеличката Мая не може да живее с някой търтей.

О, да, задължително трябва да обича котките ми или поне да ги търпи! Иначе ще му пикаят в обувките, а аз яростно ще ги защитавам и ще им браня правата!  ;D
Лили, твоите претенции са и мои, едно към едно!  ;D

« Отговор #292 -: Октомври 30, 2013, 11:04:40 pm »
Тр.Сатурн влезе в 5-ти дом и предстои да направи опозиция с нат.Венера.Имате ли впечатления от този аспект?Сатурн в натала ми е в Д12 и У7 и съУ8,а Венера ми е в Телец,Д11 и У4,У11.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #293 -: Октомври 31, 2013, 06:25:12 am »
След 1 градус и при мен ще се заформи точната опозиция с троновата ми венера У4 и 11.
Но аз като че ли,отдавна започнах да усещам това влияние.
Все е дно хората ме отбягват.Може и да си внушавам,но философски приех този факт.Установих,че щом така се случва,трябва да приемам собствената си компания и да използвам времето за размишления,мислене и просто...период.
Казват,че взаимоотношенията ще придобият по-ясни очертания.
Е,все още не знам къде да търся събития,може все още да не са се явили.
Във финановата сфера щяло да има стагнация,но какво повече от това....имам пари,не много,но капят...
При мен явно ще се прояви в семейството/4ти дом/ и приятелите,желанията/11ти/.
Ще видим,но не се тревожа и гледам на нещата философски. :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #294 -: Октомври 31, 2013, 04:42:02 pm »
Милки, не бъди така черногледа, въпреки прогресивната луна в скорпион ;D.
Много е важно как са поставени Венера и Сатурн и правят ли аспект помежду си в натала, за да се види какво ще бъде събитието. При мен са добре поставени и в тригон и на транзитен Сатурн опозиция Венера не само се омъжих, а имах страшно много пари, толкова не бях имала никога. Венера ми У2 и 7. И все пак при опозицията имаш право на избор.
О не,както виждаш не съм черногледа :blink:Даже казвам,че съм настроена философски ;D
А на прогресивната луна в скорпион вече не й обръщам внимание.Тя вече смени дома/5ти/ и остават някакви си 2 градуса до стрелеца ;DТака че съм оптимист.
По-скоро като че ли усещам соларния АС в 12 дом и затова ти се вижда черногледо.
А в натала,сатурн и венера не ми правят аспект.
Честно да ви кажа,очаквам хубави събития от опозицията.
Като например заслабване,влюбване..... :rolleyes:

« Отговор #295 -: Октомври 31, 2013, 08:46:10 pm »
Милки,да разкажеш,ако има нещо интересно.Той Сатурн май действа малко след точния аспект,така че има време.Иначе и при мен Сатурн и Венера нямат аспект помежду си,а и са кофти аспектирани,ама знае ли се,каквото и да е,дано да е за хубаво.Не съм гледала ефемериди,ама при мен май тоя аспект ще се повтори 3 пъти и горе-долу по същото време ретро Юпитер ще направи секстил с Венера.Тр.Венера и тя ще опозира нат.Сатурн,да видим какво ще излезе в крайна сметка  ;D

*

rene

• *
  • 133
« Отговор #296 -: Януари 05, 2014, 01:33:55 pm »
Здравейте,
от декември 2013 до началото на март 2014 имам Сатурн тригон Венера..
Прилагам картата и ще бъда благодарна ако някой може да каже в коя област предстои нещо и изобщо как е поставен този транзит...а и скоро ще мога да дам ОВ само да го изживея..така да се каже :P :P :P.
Характерно за декември е окончателен край на разпадаща се от много месеци за мен връзка....
Благодаря предварително :blink:

Рене

« Отговор #297 -: Януари 05, 2014, 01:40:01 pm »
rene,имала си тр.Сатурн секстил Венера?Или аз нещо не виждам както трябва. :unsure:

*

rene

• *
  • 133
« Отговор #298 -: Януари 05, 2014, 01:49:03 pm »
rene,имала си тр.Сатурн секстил Венера?Или аз нещо не виждам както трябва. :unsure:

Здравей MoonLight,

от astro.com гледам основните аспекти и пишеше тригон и че ще е до март 2014...
аз чета,търся,но по самата карта все още не се справям сама... :'(

« Отговор #299 -: Януари 05, 2014, 02:24:00 pm »
Единият аспект е секстил на транзитен Сатурн към натална Венера.
Другият е тригон на транзитна Венера към натален Сатурн, който заради ретроградието на Венера ще се повтори в края на февруари.

Рене, в другата тема, където спомена, че напоследък пестиш пари, имах предвид дали това не е в резултат на секстила на транзитен Сатурн към натална Венера, който отмина през есента на миналата година. Но залагах повече на текущия съвпад на транзитен Сатурн с управителя на 2-ри дом Меркурий, както виждам сега от картата.

Гледай планетите отвън на кръга в зелено - това са транзитните (настоящите) им положения. Вътре в кръга са наталните ти положения. Към картата в astro.com има и допълнителни PDF файлове с таблички с аспектите между транзитни и натални планети.