Здравей Гост

Брак по сметка

• 145 Отговора
  • 17791 Прегледи
*

Nebesna

Брак по сметка
« -: Август 29, 2010, 02:33:02 pm »
Май объркахме темите. Дайте да поразсъждаваме в тази тема кои са констелациите за брак по сметка.

Например чела съм, че Венера в твърд аспект в Сатурн дава брак по сметка и Венерата търпи такива неща, които за друг биха били унижение, например публични изневери, но не се развежда. Вие имате ли наблюдения от свои познати.

Re:Брак по сметка
« Отговор #1 -: Август 29, 2010, 02:36:06 pm »
У7 във 2-ри дом спомена някой от вас преди няколко дена в друга тема.

« Отговор #2 -: Август 29, 2010, 02:37:13 pm »
Според мен се бъркат отново нещата.

Венера в квадрат със Сатурн - търпи адски много, имам го в картата си. Но не, защото е сметкаджийка, а защото се сраства с партнора, не пуска след като веднъж е захапала, но и е отдала огромен кредит на доверие и търпимост.

Да, така е. Много е лоялна и иска абсолютно същата лоялност в замяна.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Август 29, 2010, 02:37:20 pm »

Венера в квадрат със Сатурн - търпи адски много, имам го в картата си. Но не, защото е сметкаджийка, а защото се сраства с партнора, не пуска след като веднъж е захапала, но и е отдала огромен кредит на доверие и търпимост.

А според мен не се бъркат нещата - в картата, която си поставила в предишната тема има доказателство за търсене на материялно благополучие (да не го наричаме сметкайджийство) и това е Венера в квадрат със Сатурн (макар и широк). Имам същите наблюдения и за Венера в Козирог. Мъжът и изневерява, но тя го търпи и се подлага на унижения, на които аз не бих, колкото и да ми е състрадателна венерата в риби.

Всъщност точно този твой пост ме провокира, за да пусна темата:

Цитат
Мдам... Това е нерядко срещано... Моя позната от студентските години така беше си дошла с план - мъж от София, със собствено жилище и минимум н брой материалности... Е не го намери до края на следването. И в крайна сметка разведе друга обща позната, като дори преди развода имаше период, в който се беше нанесла в семйното им жилище, а вече бившата съпруга на мъжа още си беше там...

Сега са женени вече с няколко деца, но за съжаление, тя не се оказва особено щастлива от сбъдването на всичките си мечти... Мисълта за изневяра не й е чужда...

« Последна редакция: Август 29, 2010, 02:44:02 pm от Небесна »

« Отговор #4 -: Август 29, 2010, 02:38:10 pm »
И аз мисля така.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #5 -: Август 29, 2010, 02:40:44 pm »
И аз мисля така.

И аз се присъединявам - лично познавам жена, която никога не е работила друго,
освен " красавица " - с У7 дом във втори
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Август 29, 2010, 02:43:19 pm »

Точно!Много вярно! :blink: :clap:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #7 -: Август 29, 2010, 02:43:40 pm »
добре, при нас астрологията казва, че сме се оженили по сметка -
мъжът ми с венерата си в козирог, която е в аспект квадрат и половина със сатурн,
аз с венера квадрат сатурн.
ами не, беше си по любов - луда, обсебваща и нередна любов.
оженихме се, нещата не са същите, имаме много проблеми, разделяли сме се дори, но продължваме заедно напред и не заради някакви материални облаги, а защото заедно се справяме по-добре с живота, допълваме се.
а и аз пораснах, той остаря и така........

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Август 29, 2010, 02:45:19 pm »

За какво доверие говорим, когато мъжът и живее с друга жена и публично я унижава пред обществото?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Август 29, 2010, 02:45:44 pm »
При мен има обратен вариант - У2 в 7 дом, но никога досега не съм имала меркантилна нагласа във връзките си, нито такова е отношението ми към брака. При това У2 е Юпитер и е разположен в Телец (материалистичен знак), за капак имам и рачешка Луна в 8 дом. Истината е, че навремето силно ме "жегна" такъв партньор, с много потребителска и меркантилна нагласа, по някаква ирония на съдбата се оказа "голяма любов" и си сложих обеца на ухото.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Август 29, 2010, 02:46:28 pm »

А според мен не се бъркат нещата - в картата, която си поставила в предишната тема има доказателство за търсене на материялно благополучие (да не го наричаме сметкайджийство) и това е Венера в квадрат със Сатурн (макар и широк). Имам същите наблюдения и за Венера в Козирог. Мъжът и изневерява, но тя го търпи и се подлага на унижения, на които аз не бих, колкото и да ми е състрадателна венерата в риби.

В онази карта има и други аспекти, Небесна, като два тау квадрата с Венера и Плуто -участник, и Връх- Сатурн, Марс, например... И още 2 Тау с връх Сатурн отново, участници Уран и Слънце/Юпитер...

Чудесно, значи това допълва картинката. Нали за това е темата?

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Август 29, 2010, 02:48:36 pm »
Май объркахме темите. Дайте да поразсъждаваме в тази тема кои са констелациите за брак по сметка.

Например чела съм, че Венера в твърд аспект в Сатурн дава брак по сметка и Венерата търпи такива неща, които за друг биха били унижение, например публични изневери, но не се развежда. Вие имате ли наблюдения от свои познати.

Да , зависи обаче от знаците на първо място , а след това от аспектите , зависи и от това коя от двете планети е по-силна в картата и коя по-слаба.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Август 29, 2010, 02:52:11 pm »
И аз мисля така.

Остава да е стрелец , скорпион  на асц или везни и управителите на 7-ми меркурии ,венера или марс във втори ;D ;D ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #13 -: Август 29, 2010, 02:52:51 pm »
И аз мисля, че Венера в твърд аспект със Сатурн дава материалистично отношение към партньорите, особено пък ако Сатурн или Венера са във 2 дом.
Много ме озадачаваха състудентки и познати, които държаха гаджетата им да са от "Морско у-ще" или др. военно такова (говоря за края на 80-те и тогава това беше гаранция за статус ;D ;D ;D).
От АТОЛ взех на някои от тях датите на раждане ..и какво да видим..Венера в квадрат със Сатурн, Венера в съвпад със Сатурн, Венера в опозе на Сатурн, като квадратурата я има в 3 от картите.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Август 29, 2010, 02:57:08 pm »
добре, при нас астрологията казва, че сме се оженили по сметка -
мъжът ми с венерата си в козирог, която е в аспект квадрат и половина със сатурн,
аз с венера квадрат сатурн.
ами не, беше си по любов - луда, обсебваща и нередна любов.
оженихме се, нещата не са същите, имаме много проблеми, разделяли сме се дори, но продължваме заедно напред и не заради някакви материални облаги, а защото заедно се справяме по-добре с живота, допълваме се.
а и аз пораснах, той остаря и така........

Именно за търпението стана дума и за сигурността...И двамата сте с еднакъв аспект, т.е. имате повтаряемост и затова зържите един за друг. Имала си късмет да срещнеш мъж, който има същите ценности като тебе.

ПП. Не винаги материалните стремежи влизат в "сметката", а това да не си развалиш сигурността в една макар и изживяна връзка.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Август 29, 2010, 02:59:19 pm »
Венера в квадрат със Сатурн, Венера в съвпад със Сатурн, Венера в опозе на Сатурн, като квадратурата я има в 3 от картите.

Ето още една жена, обичаща парите, която потвърждава моята теза за "изгоден" брак - Венера в тригон с Юпитер, при това в земни знаци. Часът на раждане обаче е неизвестен.
Между другото, втората съпруга на същия мъж отново бе с тригон Венера/Юпитер. И двете добиват висок материален статус след брака.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Август 29, 2010, 03:01:00 pm »
Венера в квадрат със Сатурн, Венера в съвпад със Сатурн, Венера в опозе на Сатурн, като квадратурата я има в 3 от картите.

Ето още една жена, обичаща парите, която потвърждава моята теза за "изгоден" брак - Венера в тригон с Юпитер, при това в земни знаци. Часът на раждане обаче е неизвестен.
Между другото, втората съпруга на същия мъж отново бе с тригон Венера/Юпитер. И двете добиват висок материален статус след брака.

Според мен жената си е имала късмет в брака. Това, че аспектът е в земни знаци му придава практическа насоченост. Венера управлява нейния втори дом, а господарят на 7-ми е във втори. Юпитер като втори управител на 7-ми тригонира Венера в първи.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #17 -: Август 29, 2010, 03:02:28 pm »
И аз имам тригон венера-юпитер в земни знаци но не се събрах по сметка :'(

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #18 -: Август 29, 2010, 03:05:23 pm »
И аз мисля така.

Остава да е стрелец , скорпион  на асц или везни и управителите на 7-ми меркурии ,венера или марс във втори ;D ;D ;D

Везна, с изгряваща Венера на АСЦ - то си е професия " красавица"    ;D ;)
Естествени минерали и амулети

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Август 29, 2010, 03:05:29 pm »
При мен има обратен вариант - У2 в 7 дом, но никога досега не съм имала меркантилна нагласа във връзките си, нито такова е отношението ми към брака.

Не е нужно да си меркантилна, приеми, че това е КЪСМЕТ. Още повече става дума за Юпитер. Според мен този аспект би те направил по-скоро щедра.