Здравей Гост

Брак по сметка

• 145 Отговора
  • 17742 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:Брак по сметка
« Отговор #40 -: Август 29, 2010, 03:45:09 pm »
Те мъжете колкото и за глупави да ги имаме  ;D ;D ;D интуитивно усещат за какво аджеба е било натягането от страна на половинкитв им и им го връщат по този начин- със спорадични  изневери , паралелни връзки, скандали и т.н. Никой не иска причините поради които е ЖЕЛАН и харесван да са извън личността му. :blink: :blink:

*

Mia21

• 2502
« Отговор #41 -: Август 29, 2010, 03:47:04 pm »
Те мъжете колкото и за глупави да ги имаме  ;D ;D ;D интуитивно усещат за какво аджеба е било натягането от страна на половинкитв им и им го връщат по този начин- със спорадични  изневери , паралелни връзки, скандали и т.н. Никой не иска причините поради които е ЖЕЛАН и харесван да са извън личността му. :blink: :blink:

С това съм абсолютно съгласна! :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Август 29, 2010, 03:52:53 pm »
Не знам, но на мен Нептун и брак по сметка някакси не ми се връзват. Но пък познавам доста слънчеви и изгряващи Риби, които са с меркантилна нагласа. За това обаче говорят други аспекти в картите им.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #43 -: Август 29, 2010, 03:55:39 pm »
Хайде сега и тарикатки сме, ние девите  ;D

Интимната ми мисъл е, че за ''брака по сметка'' трябва да търсим аспекти на Нептун, а не на Сатурн. Да, Сатурн и той търси сигурност, но тя е малко по-различна. Сатурн в аспект с Венера иска дълга, продължителна връзка , доста хладна е в началото, пресметлива е ( както на пари, така и на чувства) , няма илюзии , фантазии при нея. Целенасочена е, целомъдрена, изискваща уважение, Да, Аброуд. И не мисля, че е търпяща и егоистична , ревнива и т.н.

При мен Управител на ДС е Нептун в 3ти дом е в радикса, в квадрат със стелиума в Дева. До преди Сатурновия възврат търсих принца на бял кон, перфектния мъж ( при мен се изразяваше в прекалена идеализация на партньора и последващо разочарование). След Сатурновия възврат ( Сатурн ми У5), разбрах, че всяко едно партньорство трябва да лежи на здрава основа и не можем за 2 дена да вземаме решения дали да се обвържем с някого или не. Промених отношението си към партньорствата, стъпих на земята. Разбрах, че трябва да избера по-трудния път към любовта, и че на ''тепсия'' не е сладко, ама на теб ли да го обяснявам, Аброуд , Сатурнянка такава...  ;D

Ая, доколкото знам, с променливи на АС:ДС е трудно да харесаш човек, в смисъл, да решиш, че само един отговаря на критериите ти  :blink: има ли нещо вярно? аз съм с ардинално-фиксирани и не знам дали е така
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Август 29, 2010, 04:11:26 pm »
Добре, Лили. Може и да греша за Нептун. Но така или иначе когато говорим за ''брак по сметка''става дума за някаква измама, фалш и лицемерие. Как го наричаш ти, това да живееш с някого заради парите му?

Може и Нептун по някакъв начин да участва, когато са замесени фалш и лицемерие, а често в такива случаи има и фина манипулация - играе се ролята на "жертва", упражнява се натиск чрез вина и безпомощност (Сатурн и Нептун). В практиката си забелязах, че жените с акцентиран Сатурн и Нептун в хороскопа са много по-манипулативни от плутоновите си посестрими. Плутоновата манипулация се основава на страст, притежание, обсебеност, а при Сатурн/Нептун мотивът е друг.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Август 29, 2010, 04:31:07 pm »
Никак не ме усещаш, нали?  ;D Няма значение, изводите на ум.  :P

Това е верният отговор - изобщо не те познавам.
Един човек може да говори и демонстрира едно, а да се държи коренно различно във връзките си.
Друг пък да няма нужда от маски и преструвки, т.е. това, което заявява открито пред другите, да отговаря на истинската му нагласа и отношение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #46 -: Август 29, 2010, 04:36:05 pm »
илюзии, идеали, често меркантилност...

нептун и меркалтиност - НИКОГА!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Август 29, 2010, 04:36:56 pm »
Ая, според мен доста лично взе да ги четеш коментарите на Лили...

По принцип съм от хората, чиито коментари винаги се четат твърде лично. Я кажете защо.  :P Шегувам се.
Аз пък като написах по-горния си пост изобщо не предполагах, че Айя ще успее да намери нептунова доминанта в картата си, освен сатурнова.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #48 -: Август 29, 2010, 04:40:04 pm »
За често спрягания аспект - Сатурн/Венера. Мое мнение е, че при този аспект по-скоро се търси стабилност, материална и емоционална. Показател е за по-възрастен партньор също така или по-мъдър.
Но за брак по сметка, трябва да е намесен някъде и Нептун. Така си мисля аз. Сатурн е прагматик, но не е използвач.
Аз като притежател на твърд аспект Сатурн/Венера , казвам, Да, за мен е важно партньора да е материално обезпечен, но в никакъв случай няма да търпя унижение, да ми хвърлят 100 лв на масата и цял ден да рева и да се чувствам нещастна, да търпя критики, да ме злепоставя пред хората и да се чувствам като кифла!!!  Често се среща подобно отношение, при браковете по сметка. Къде виждате вие, Сатурн да търпи подобно отношение??
 :mellow:

нищо подобно1бла-бла , та по-възрастен ,та и по-мъдър. При мен липсва това. Искам сигурност и стабилност , но не като  финансии , а като отношения...

:33: :41: може ли да имам толкова показатели за брак по сметка и да не използвам този потенциал...
Четвъртия път със сигурност , няма да пропусна... ;D ;D ;D
Брак с вдовец също не се изключва при такава констелация.... :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Август 29, 2010, 04:45:45 pm »
Хайде сега и тарикатки сме, ние девите  ;D

Интимната ми мисъл е, че за ''брака по сметка'' трябва да търсим аспекти на Нептун, а не на Сатурн. Да, Сатурн и той търси сигурност, но тя е малко по-различна. Сатурн в аспект с Венера иска дълга, продължителна връзка , доста хладна е в началото, пресметлива е ( както на пари, така и на чувства) , няма илюзии , фантазии при нея. Целенасочена е, целомъдрена, изискваща уважение, Да, Аброуд. И не мисля, че е търпяща и егоистична , ревнива и т.н.

При мен Управител на ДС е Нептун в 3ти дом е в радикса, в квадрат със стелиума в Дева. До преди Сатурновия възврат търсих принца на бял кон, перфектния мъж ( при мен се изразяваше в прекалена идеализация на партньора и последващо разочарование). След Сатурновия възврат ( Сатурн ми У5), разбрах, че всяко едно партньорство трябва да лежи на здрава основа и не можем за 2 дена да вземаме решения дали да се обвържем с някого или не. Промених отношението си към партньорствата, стъпих на земята. Разбрах, че трябва да избера по-трудния път към любовта, и че на ''тепсия'' не е сладко, ама на теб ли да го обяснявам, Аброуд , Сатурнянка такава...  ;D

Нептун не ми се връзва в темата брака по сметка.
Нептун е илюзия , лъжа , имагинерно понятие....,какво е общото в брака по сметка с него :rolleyes:.
Винаги при такива бракове всички са наясно , че става дума за бартер! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Август 29, 2010, 04:47:58 pm »
ПП: Аз пък не вземам лично твоите постове, нито на когото и да е. Мина този период.  ;D

Радвам се, че някои вече не се засягаме на слънчев знак, защото се случват и такива моменти.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Август 29, 2010, 04:49:47 pm »
Нептун в повечето случаи е наивност, идеализация, заблуди и самозаблуди. Може да се идеализира обекта до 101 и обратно, а това да бъде в полза на другия човек, който да си е магаре по принцип.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #52 -: Август 29, 2010, 04:57:33 pm »
Тук никой не изневерява или изневерявал и никой не се е женил по сметка...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Август 29, 2010, 05:00:34 pm »
Белика, познавам жена, родена на същата дата. Не й знам часа на раждане, те я е осиновено дете. За нея мога да кажа, че е изключитлно меркантилно, злобно и завистливо същество и тази тенденция при нея се появи още на 13-14 възраст (оттогава я познавам), а може би и по-рано. Много злоба имаше събрана в това дете, а пък не е гледана в дом за сираци, от малка бе осиновена от двама любящи и грижовни приемни родители. Във всичките й връзки имаше някакъв интерес (тя не го и криеше, де), за възрастта си беше с изключително цинично отношение към мъжете, впоследствие се омъжи по сметка, макар че материалният интерес не бе голям (момчето не е богато), а колкото да "върже" някой. Едно от най-злобните и завистливи същества, които някога съм познавала. Другата също е със Слънце в Риби (цял стелиум там) и Луна в Скорпион. За никаква идеализация и префиненост при тях не може да става и дума. Продажни и пресметливи душички.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Август 29, 2010, 05:01:15 pm »
Тук никой не изневерява или изневерявал и никой не се е женил по сметка...

Тук преобладаващите са свободни по Уран,,, ;D ;D.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Август 29, 2010, 05:06:53 pm »
Извинете за цинизма, но онази правеше свирки на заможния си приятел за два-три сладоледа Делта. Момичето беше на 13 години и си пазеше девствеността. Това лично го е споделяла с мен. Познавах я през 1993/1994 година, след това контактът ни приключи с интрига от нейна страна. Думите й бяха "Моята невинност скъпо ще я продам, заслужавам много по-добър живот!". Преценете сами.
И накрая как е продала девствеността си!? Омъжва се на 20 години, след като й надуват корема, и остава да живее в панелна гарсониера в крайните квартали.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Август 29, 2010, 05:07:13 pm »
Белика , Лили - все пак не подценявайте слънце в риби :72:.

« Отговор #57 -: Август 29, 2010, 05:07:39 pm »

Небесна, съжалявам, но тук личният ми опит с хора с нептунови доминанти не ми позволява да се съглася.

Пускам карта на моя добра познайница, Слънце в Риби, Нептун връх на тао със Слънце, съвпад Мерк, Сатурн, също Нептун в голям трин с Венера и Юпитер, съвпадащ с Марс и СЛВ. Меркантилност и материализъм в действие.

Това, според мен, е разковничето към меркантилността - намесването на Юпитер. Само аспект между Венера и Нептун, пак според мен, не е показател за меркантилност, а за влюбване не в човека, а в идеализирана представа за него. Но когато в такъв аспект има и намесен Юпитер, има сремеж към лукс, разкош, който се реализира чрез любов по сметка (може и да не е осъзнат стремеж). Как го наричаха този аспект - аспекта на пепеляшка? Такива жени с лекота намират богати мъже, някои дори без да го осъзнават, просто ги привличат.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Август 29, 2010, 05:12:15 pm »
Белика , Лили - все пак не подценявайте слънце в риби :72:.

Е, Слънца в Риби има много и всички са различни.
Мисля, че в коментирания случай астрологичният ключ е съвпад Слънце/Меркурий в Риби в опозиция (макар и широка) със Сатурн в Дева.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #59 -: Август 29, 2010, 05:13:50 pm »

Небесна, съжалявам, но тук личният ми опит с хора с нептунови доминанти не ми позволява да се съглася.

Пускам карта на моя добра познайница, Слънце в Риби, Нептун връх на тао със Слънце, съвпад Мерк, Сатурн, също Нептун в голям трин с Венера и Юпитер, съвпадащ с Марс и СЛВ. Меркантилност и материализъм в действие.

Би ли дефинирала "меркантилност".