Здравей Гост

Брак по любов

• 39 Отговора
  • 5780 Прегледи
*

katrin_ls

Брак по любов
« -: Август 29, 2010, 10:17:21 pm »
Ами, вие сте на ход...нека всеки от вас да разгледа картите на свои близки, които имат 1 партньор в живота си..
Кои аспекти предопределят ''брак по любов'', ''вярност до гроб'', и себеотдаване?
Има ли вечна любов? А вярност до гроб? Как мислите вие? Съществуват ли в днешно време или си остават просто клишета?!  :unsure:
« Последна редакция: Септември 06, 2010, 01:11:54 pm от aiia »

*

Рая

• **
  • 1094
Re:Брак по любов
« Отговор #1 -: Август 29, 2010, 10:19:35 pm »
изпревари ме.
мислех си за същото! :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Август 29, 2010, 10:27:00 pm »
По времето на нашите майки повечето бракове се сключваха "по любов", с малки изключения.
Друг е въпросът, че половината от тях приключваха с развод.
За епохата, в която се омъжваха нашите баби, ми е трудно да коментирам, тъй като е твърде различна. Оттогава насам много неща се промениха, ценностите са други вече.
За съжаление не мога да допринеса с нито една карта, не познавам нито една такава двойка. А иначе в съседните теми матр'ял да искаш.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #3 -: Август 29, 2010, 10:27:58 pm »
за съжаление не познавам хора, които са си останали цял живот верни.
познавам такива, които са се оженили по любов, но впоследствие се разлюбват или пък продължават да са заедно, но си изневеряват.

*

Divna

« Отговор #4 -: Август 29, 2010, 10:32:52 pm »
Айя, какво ви става тия дни? Само около любов и любовни взаимоотношения се въртят темите.
Аз тъкмо мислех да се имунизирам срещу любовта, а вие напълнихте форума с любов.

ПП: Нищо лично скъпа.

*

Divna

« Отговор #5 -: Август 29, 2010, 10:34:38 pm »
Имам известни наблюдения над Слънца и Луни в Скорпион, Телец и Козирог. Държат си на статуквото и не са склонни да правят промени. Ако се налага, ще ги направят, но като цяло избягват завоите по партньорска линия.

За Лъвските светила, какво да кажем освен че, там е въпрос на чест да останат верни на човека до тях.
[/b]

Да, да, дръжки. Питай патило.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Август 29, 2010, 10:35:59 pm »
Само около любов и любовни взаимоотношения се въртят темите.

Любов, брак, изневери - под този надслов протича мунданният съвпад на Венера и Марс във Везни.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #7 -: Август 29, 2010, 10:36:25 pm »
По времето на нашите майки повечето бракове се сключваха "по любов", с малки изключения.
Друг е въпросът, че половината от тях приключваха с развод.
За епохата, в която се омъжваха нашите баби, ми е трудно да коментирам, тъй като е твърде различна. Оттогава насам много неща се промениха, ценностите са други вече.
За съжаление не мога да допринеса с нито една карта, не познавам нито една такава двойка. А иначе в съседните теми матр'ял да искаш.  ;D

смятах да напиша нещо идентично
няма как да правим паралел с онези години, не моге да се абстрахираме от морала, наложен от тогавашното общество, макар и желаните ценности да не се променят, всъщност
дори и да е сключен по любов, бракът се огъва при първи симптоми за липса на компромиси, а сега благодарение на Великата Демокрация, слободията се шири без остатък

в написанато визирам и собствената си липса на компромиси, която сегашното общество ми "позволява"

« Отговор #8 -: Август 29, 2010, 10:41:43 pm »
Разкостихте я тази Венера, значи! ;D Е поне темите не са..как беше - смърт, самота и в този ред на мисли  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Divna

« Отговор #9 -: Август 29, 2010, 10:51:38 pm »
Айя, какво ви става тия дни? Само около любов и любовни взаимоотношения се въртят темите.
Аз тъкмо мислех да се имунизирам срещу любовта, а вие напълнихте форума с любов.

ПП: Нищо лично скъпа.

Трябва да се говори за любов, а не за война. Човек е добре повечко да си задава въпроси и да намира отговори след това. Хайде да видим, кои са аспектите на моралистите и консервативните хора. Аз залагам на Лъвски стелиум, че те са моралистите на зодиака. Както и слънчевите козирози.
Познавам 4 девойки, омъжиха се преди около 10 години и всичките са с 1 партньор, вярвам, че още дълго ще са заедно. Пиша датите: 1 януари 1980, 4 януари 1979, 2 януари 1980 г, 2 януари 1978, и още един момък 8 януари 1977 г.  Сключен брак - 2000 - 2001 г. до тук смея да твърдя, че имат ( поне в обществото) добър имидж и хармонични семейства.

Айя, бившия ми съпруг е със стелиум Лъв /Слънце, Луна, Марс/-19 години се познавахме, от които 17 години с брак. Сегашния ми приятел, с когото много скоро ще скъсаме е също със стелиум в Лъв /Слънце, Луна и Меркурий/. С него сме повече от три години от които 1 сме съжителствали заедно. Толкова добре ги познавам, че не можеш да ме убедиш, че са с високи морали и най-вече консерватори.
Да пред обществото могат да играят спектакъл /то им е в кръвта/, ама не са никак лесни и изневеряват без да им мигне окото. Нито се чувстват виновни, нито нищо.
Имам една приятелка, на която мъжът й също е със стелиум в Лъв - ами и той и изневерява и го прави даже с приятелките й. Грозна картинка.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #10 -: Август 29, 2010, 10:52:57 pm »
Баща ми: Меркурий, Плутон и Венера на АС Дева - от 2 до 4 градус, в квадрат с Марс в Телец, управител на ДС Нептун е в секстил със стелиума.
Майка ми: Венера съвпад с Марс в Овен. Луна Телец, Нептун У7 в 4ти в тригон с Луната.
синастрия: съвпад на осите, плюс съвпад на Уран на Майка ми със Сатурн на баща ми.
Балансът е пълен.
Според мен обаче в тази тема май трябва да се гледа и синастрията.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #11 -: Август 29, 2010, 10:54:16 pm »
Никой не може да направи по-добър спектакъл от един лъв ! А цял стелиум си е сериал Дивна.... ;D ;) :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #12 -: Август 29, 2010, 10:54:32 pm »
Дивна, как си ги подбрала такива семи-стелиумни...  :clap:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Divna

« Отговор #13 -: Август 29, 2010, 10:59:11 pm »
Разкостихте я тази Венера, значи! ;D Е поне темите не са..как беше - смърт, самота и в този ред на мисли  ;D

На мен съвпада ми се падна на К12.
Работи си астрологията. Така никога не съм се впускала в размишления онлайн върху въпроси свързани с Венера и Марс. И съм решила твърдо да приключвам с приятеля ми. Пак са ме подгонили едни мисли. Абе  :-[

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #14 -: Август 29, 2010, 11:01:13 pm »
Разбит е мита за верността на Лъва.
Аз също държа на имиджа си в обществото и дори да изневерява, не трябва да е по най-пошлия начин. Трябва да е красиво и качествено, и никой да не разбира, защото говори лошо за мен.
Моята приятелка с овнешката луна е изключително вярна на мъжа си, въпреки изневерите му, помага му в работата и дори не се замисля за изневяра.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Август 29, 2010, 11:01:28 pm »
Добре, Дивна. Кои са моралистите тогава?  :rolleyes:

Козирозите..., там е морала! Останалото е ала -бала......

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jeni_

« Отговор #16 -: Август 29, 2010, 11:01:46 pm »
Ами, вие сте на ход...нека всеки от вас да разгледа картите на свои близки, които имат 1 партньор в живота си, подобно на картата на баба ми, която пуснах аз. Как стоят астрологично нещата при вашите близки?
Може ли, например, един водолей или един близнак да остарее с 1 партньор? Кои аспекти предопределят ''брак по любов'', ''вярност до гроб'', и себеотдаване?
Има ли вечна любов? А вярност до гроб? Как мислите вие? Съществуват ли в днешно време или си остават просто клишета?!  :unsure:
Аз съм Рак като баба ти!
Вярвам, че е възможна и реална. Макар и рядко срещана  :rolleyes:
Просто има и хора с други ценности, за които това са глупости. Те се женят без любов по сметка и така си откарват живота.Има и хора, които просто са с някой, за да не са сами. Всеки среща такава любов, връзка или брак в каквато вярва и търси.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Август 29, 2010, 11:03:15 pm »
Хайде да видим, кои са аспектите на моралистите и консервативните хора.

Като заговорихте за моралисти, мога да ви дам за пример баба ми - Лъвица с Луна в Козирог.
Навремето знаете, че жените се омъжваха рано - на по 17-18 години.
Баба ми обаче има много късен (за тогавашните времена) брак. Преди да срещне дядо ми е имала една платонична връзка. Най-вероятно с някой колега в университета. Мисля, че него го е обичала, а не дядо ми. Веднъж ми показа снимка, на която беше с друг мъж и ми разказа за него. Излизали са доста време, но в един момент той е поискал да бъдат интимни без да предложи брак. И тя отказала. Впоследствие тя разбира, че той си е намерил жена, която му позволява "тези неща", докато с нея (баба ми) запазва само приятелски отношения. Това я е жегнало и се е отдръпнала, спират да се срещат. Впоследствие се запознава с дядо ми (била му е асистентка в университета) и както тя самата веднъж сподели, омъжва се за него по-скоро от жалост, отколкото по любов (имал е провален брак преди нея, макар че първият му брак и разводът с първата жена дълги години се пазеха в тайна от внуците).
В друга тема вече съм споменавала за баба ми, че по време на Втората Световна война е била в плен в Германия (и това се пазеше в тайна, разбрах го доста късно от майка ми). Връща се девствена оттам и години по-късно, на 26-годишна възраст се омъжва девствена за дядо ми. Което дори за онези времена е голямо постижение, си мисля. Никога не е поглеждала друг мъж. Бракът им беше труден, изпълнен с чести скандали и кавги (от страна на дядо, слънчев Овен). Впоследствие разбрах, че са се развеждали няколко пъти и после пак са се събирали. Чак голяма любов да е било не мога да кажа. Дори съм на мнение, че отношенията им в брака са били по-скоро формални. И голям компромис от нейна страна. Имаше голяма разлика в темпераментите при двамата - дядо ми беше много сприхав, избухлив човек, а баба беше пример за търпение и дипломатичност. Беше много хладна жена, трудно демонстрираше любовта си, с пуритански възгледи, моралистка.
Бракът им приключи, след като дядо ми почина в края на декември 1996 година.

ПП. Картата е без час на раждане, забравих да уточня.

« Последна редакция: Август 29, 2010, 11:07:33 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Август 29, 2010, 11:29:17 pm »
Белика , аз имах такъв мъж :'(....Той беше скорпион , аз стрелец... ;D неговия асц съвпад моя луна...
Винаги ще плача за този мъж....винаги....

*

Divna

« Отговор #19 -: Август 29, 2010, 11:33:38 pm »
Много добре съм се разбирала винаги с мъже със Слънце в Скорпион. Може би те много добре са усещали вибрациите на скорпионската ми Луна.