Ако го гледаш моя упр. марс на безплодния знак овен , ще кажеш ли въобще ,че имам деца...

Луната , луната се гледа , ч упр. на 5-ти дава допълнително инфо...
Преди години ходих на астролог, голям смях падна на голяма астроложка попаднах...каза ми , че в този живот не ми е писано да раждам деца , а аз вече имах 5... . Позасрами се жената , а после като и стана ясно , че не съм скарана с астрологията съвсем се обърка....Ето така може да ни подведе всеки управител на дом ,знак....
Вярно е, че Луната (в женска карта) е основен сигнификатор. А при индийците наред с Луната се гледат и други фактори, за да не станем за резил като горепосочената астроложка. :blink:
Например, в картата на майка ми имаше знак Близнаци на ИЦ и К5, 5 дом празен. У5 е във Водолей и се намира в първи дом, в знака на АС. Не мисля, че позицията на У5 ме описва. Най-елементарното, което съм чувала, при това от жена, представяща се за професионален астролог (

), е стандартното "майка ти се гордее с теб" (У5 в първи дом - според Марч и Макевърс). Само че въпросният У5 има опозиция с Юпитер и Плутон. Обаче в 11 дом е разположен Марс в Козирог (в сатурнов знак, има и точен полусекстил със Сатурн). Чела съм, че освен с доведените деца 11 дом се свързва и с нашите деца, след като са пораснали. В нашите с на майка ми отношения специфичното е, че съм расла и отгледана при други хора, събираме се под един покрив с нея доста по-късно (когато навършвам 16), т.е. аз в живота й се явявам вече "пораснало дете". Истината е, че от мен се искаше винаги повече самостоятелност и отговорност. Каквото и да правя, никога не беше "достатъчно".
А естественият сигнификатор на майчинството - Луната се намира в авантюристичния Стрелец и има разходящ съвпад със Сатурн и сходящ съвпад със СЛВ в 10 дом. ЮЛВ е в Близнаци в 4 дом, а 4 дом в женска карта се свързва също така и с майчинството. Тези фактори ясно сочат каква е нагласата спрямо майчинството и майчинската роля - детето се възприема като другарче, приятел, съмишленик, а не като същество, което трябва да се обгрижва (което от друга гледна точка е добре за детето, така се добива повече самостоятелност). И всичко ще е перфектно, ако детето от малко се научи да се самоотглежда.