Здравей Гост

Управителя на 5ти дом и начина по който обичате децата си

• 35 Отговора
  • 5470 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
От седмица мисля да пусна тази тема.
Интересно ми е тези които имат деца,по какъв начин ги обичат според управителя на 5ти дом.
Замислих се,защото моят управител на 5ти дом е плутон и наистина го обичам по плутониански.Изпепеляващо силно,на моменти проявявам силна ръка ,но в други моменти съжалявам че съм била група и страдам.Аз съм от майките които не удрят децата си,дори не има се карат,мекушава съм.Но когато силно се нервирам мога да го стистна така силно,че после съжалявам и заплаквам.
Как е при вас?
Има бъдещи майки нека и те разкажат за своя У на 5ти дом :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Луна в рак в 4 дом, върха на 5 дом е рак, както и на 6 също.

обожавам ги децата си, но всичко си има граници - преминат ли ги съм способна да се сърдя до десето пришествие докато не се осъзнаят /реално не се сърдя ами просто им гледам сеира ма те не знаят  ;D ;D ;D  /. дала съм им пълната свобода за вземането на решения - мога да им кажа моето мнение по даден въпрос, но решението си е тяхно.

за мен те са свободни и различни души /от мен/ и аз само ги подкрепям в навлизането им в този свят. до десетата година на децата си им майка, ама после вече те започват да си проявяват характера заложен по натал и следват съдбата си, а тяхната съдба е различна от нашета. можем само да им оказваме подкрепа и нищо повече.

абсолютно им е забранено да се бъркат в моите лични решения - моят живот е мой този въпрос не подлежи на дискусия. номера от типа ама заради децата да си седя омъжена за тиквата с която съм живяла - ама изобщо не минават пред мен! ако майката е щастлива, то децата раснат в спокойна и добра обстановка и това е факт!

избера ли човек с когото да споделям живота си, то тяхното мнение изобщо не ме интересува - имат два варианта - или приемат решението ми и остават с мен или отиват при баща си. точка! и това не е липса на любов, но има граници, които не трябва да се преминават.  много мразя жени, които се оплакват, че заради децата си са останали в капана на брак, дето ги е тормозел или пък са останали сами за да не нарушели образа на бащата - това са простотии целящи единствено да оправдаят страха на дадена жена и нищо повече! крайно време е да се преустанови това тормозещо мислене относно родители и деца.

децата са съвършено различни създания от нас. това, че имат наши гени е само материален показател, но не и душевен/духовен. всеки следва пътя си. можем да ги обичаме, да ги подкрепяме в техните решения, да им споделяме наше мнение без да го налагаме обаче и да ги оставим да вървят по пътя си като души с определена мисия. затова са родителите според мен - да въведат една душа в материалният свят. децата ни не са наша собственост...

естествено, че като майка с Луна съвпад Сатурн съм наложила някои правила у дома:
да помагат в домакинството
да се прибират навреме
да не ме лъжат
като отиват някъде да ме уведомяват за да не се притеснявам
да се научат да отстояват себе си и желанията си

това са. може и да не са много, но каквото им е нужно, то ще си дойде с времето  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

elfidka

• 3129
Моя У5 е Юпитер. И той си е кацнал баш в самия 5 дом, но е в няма и 1 гр. в козирог, което си има значение.
Излишно е да казвам, че обичам дъщеря си, всяка майка го казва. Но за мен е много важно да имам обратна връзка с нея си. Т.е  да се чуваме взаимно какво искаме. Както аз чувам нейните желания, така и тя да чува моите.
Още от сега я уча че си има задължения, които трябва да си върши, защото и мама си върши нейните. И последствията от несвършването им. 
Абсолютно съм против излишните жертви от сорта ''мама не обича шоколад'' или ''нека детето да е добре'' ,защото то трябва да знае, че всички хора около него имат нужди и че то не е центъра на вселената. 
При мен има едно правило, когато мама е добре и Маги е добре, защото само един усмихнат и доволен родител може да дари усмивка на детето си. Иначе имаме само сълзи и сополи, което води до заинатяване и усложняване на отношенията.
Наблюдавам я как се чувства, какво я изнервя и гледам да лавирам с игри и думи. За мен е важно тя да знае, че е обичана и ценена.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
Интересно ми е тези които имат деца,по какъв начин ги обичат според управителя на 5ти дом.

Според мен освен У5 задължително се взема под внимание и Луната.
Проблемите в отношенията майка/дете нерядко се дължат на афликтирана Луна в картата на майката и много често са проекция на отношенията й с нейните родители в детството.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
аз още нямам деца....и незнам кога ще ми се случи....все още май не съм готова, макар хората около мен като ме видят с племенницата ми да приказват, че съм готова.....
К5 ми е Близнаци ...Меркурий ми е на ДЦ в Рак.....
интересно е, че пламенницата ми е по ДЦ...и всичко си съвпада....много я обичам, всичко мога да направя за нея...
аз незнам на какво ще уча децата си вероятно да са добри, да уважават другите и да се обичат, да ценят живота и това, което имат каквото и да е то....чудя се дали ще имам момиченце или момченце.... :rolleyes:
но ме е страх да не стана от майките, които задушават децата си.... :-X

*

vanilla

• **
  • 1578
мойта е афликтирана, но съм оптимистка....
всичко зависи от теб самия...както си ги направя нещата така ще станат.... :blink:
и аз си мислех, че човек прехвърля неговите си програми, проблеми и хубави неща върху децата си...

*

elfidka

• 3129
мойта е афликтирана, но съм оптимистка....
всичко зависи от теб самия...както си ги направя нещата така ще станат.... :blink:
и аз си мислех, че човек прехвърля неговите си програми, проблеми и хубави неща върху децата си...

Да, в повечето случаи човек несъзнателно прехвърля и проектира целия си живот благодарение на тези програми, защото те са наследствени. Но къде остава осъзнатия свободен избор ?
Човек винаги може да осъзнае кое го руши и кое го изгражда. Стига да реши разбира се. И тогава може да си изгради свой модел на поведение във всички сфери на живота си, а не само да копира родителите си като маймунче.
Луната ми е в Съвпад със Сатурн, квадрат с Плутон и да ви кажа нямам никакво намерение да подлагам дъщеря си на ада в който съм израстнала. Не съм го забравила и съвсем съзнателно се опитвам да търся първопричините на нещата.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
Луната ми е в Съвпад със Сатурн, квадрат с Плутон и да ви кажа нямам никакво намерение да подлагам дъщеря си на ада в който съм израстнала. Не съм го забравила и съвсем съзнателно се опитвам да търся първопричините на нещата.

Евала! Това да се чува.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!

е хубо де и аз имам тази констелация, но не съм имала проблеми - израснах много обичано и глезено дете. верно е, че майка ми се опитваше да ме манипулира, както го правеше с татко, но номерата и пред мен не минаваха и аз си правех каквото ми скимне, обикновено без последствия. възпитана съм от баща си да отстоявам себе си, да държа на правилните неща, да казвам истината и да държа на ценностите си. в общи линии мога да кажа, че съм била доста щастливо дете, нищо че вътрешно още тогава се чувствах някак изолирана от останалият свят поради вродената си срамежливост и не бях от онези деца дето все се набиваха на очи. не че не съм имала изцепки и то качествени, но винаги съм усещала подкрепата на семейството си. сега дори и татко да го няма вече, то майка ми е твърдо зад решенията ми и зад гърба ми винаги...

*

Lillie

• 30532
верно е, че майка ми се опитваше да ме манипулира, както го правеше с татко...

Знакът и аспектите на Луната също така показват как възприемаме майка си. Достатъчен е фактът, че си даваш сметка за това каква е тя и какво се е опитвала да прави. Защото някои остават слепи и не виждат очевидните неща. Други пък виждат само онова, което искат.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
верно е, че майка ми се опитваше да ме манипулира, както го правеше с татко...

Знакът и аспектите на Луната също така показват как възприемаме майка си. Достатъчен е фактът, че си даваш сметка за това каква е тя и какво се е опитвала да прави. Защото някои остават слепи и не виждат очевидните неща. Други пък виждат само онова, което искат.  :blink:

може би си права  :blink:  но каквото и да е било, все пак майката е тази, която ни докарва на бял свят и дори само поради тази причина и дължим уважение и любов. да, осъзнавам каква е била, но понеже е слаба и с не толкова силна воля това си е бил нейният начин. преди години я осъждах, но вече не. всеки прави грешки, но всеки трябва да може да прощава  ;)

Не ми се иска да вярвам,че има човек да не си обича детето си,но е възможно и това.
 При мен У5 е Сатурн в 9-ти съвпад с МС и Слънце,квадрат към АС и тригон към Уран.Детето ми е Ураново и ми е доста трудно да се справям с него.Опитвам се да бъда строга майка ,понякога неуспешно,но се опитвам да го науча на каквото мога.Не съм от хората ,които показват много любовта си ,но факта ,че го знам ме кара да работя по въпроса и се старая детето да не се чувства отхвърлено и необичано.Когато трябва се целуваме,когато се налага се наказваме,понякога много се забавляваме. От всичко по малко :blink:
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

vanilla

• **
  • 1578
Луната ми в съвпад с Плутон в Скорпион....доста добре описва майка ми и отношенията ми с нея....много емоционална жена, властна, силна, грижовна и добра по душа...не е оставила никой да й се качи на главата......много ми е помогнала, знам й лошите страни, но те в един момент губят смисъла си като такива.....

*

Kali

• **
  • 1411
Те повечето хора правят всичко възможно "да не причинят на децата си това, което на тях са им причинили", просто уроците (грешките) ще са различни и пак си действа клишето, че проблемите са трамплин. Освен това в книгите пише, че всяка душа, преди да се инкарнила е избрала сценария на живота си, с основните щастливи и нещастни моменти в него.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

holanda

5 дом във Водолей.Там е СЛВ.

Мисля си,че ще съм добра майка или ..дори да не съм добра,поне няма да бъда лоша.Моята собствена даде нагледен пример за лошо родителство.Децата ме харесват по принцип.Вече имам опит с тях, леля съм от 11 годишна.Забелязала съм,че им давам свобода и се държа приятелски,но това е за да си взема своята  ;D.Отделно на това съм забелязала моменти ,в които се активират майчински инстинкти в мен и от цялата тази работа ме напушва смях.Незнам как ще се държа с моите деца,сигурно пак ще съм им приятелка,а родителската роля ще оставям на мъжа ми  :mellow:.

p.s.У5 се намира в 3 дом и в тригон с Луната v 11.

« Последна редакция: Август 31, 2010, 01:27:29 pm от жълтолилава »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Аз мисля , че по отношение на децата първо се гледа луната , а след това управителя на 5-ти дом. Наред с децата 5-ти дом е и любовта и развлеченията има и други значения....
Би следвало да се гледа аспекта на луната към управителя на 5-ти , както и аспектите на управителя към останалите планети...

за протокола - Луна в телец , к5-овен , упр. марс е във втори дом в тригон с луната. Марс е отлично аспектиран - проблеми с децата нямам...Обичам ги много , получавам същото....Те са най-добрите ми приятели... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129

е хубо де и аз имам тази констелация, но не съм имала проблеми - израснах много обичано и глезено дете. верно е, че майка ми се опитваше да ме манипулира, както го правеше с татко, но номерата и пред мен не минаваха и аз си правех каквото ми скимне, обикновено без последствия. възпитана съм от баща си да отстоявам себе си, да държа на правилните неща, да казвам истината и да държа на ценностите си. в общи линии мога да кажа, че съм била доста щастливо дете, нищо че вътрешно още тогава се чувствах някак изолирана от останалият свят поради вродената си срамежливост и не бях от онези деца дето все се набиваха на очи. не че не съм имала изцепки и то качествени, но винаги съм усещала подкрепата на семейството си. сега дори и татко да го няма вече, то майка ми е твърдо зад решенията ми и зад гърба ми винаги...

Веще, при мен не беше така, а и ни беше забранено да се виждаме с баща ми.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Рая

• **
  • 1094
5-ти дом се управлява от Риби, а Нептун е във 2 дом.
Луната ми е в Телец - 7 дом, тригон Юпитер и квадрат Слънце.
Децата ми са винаги във всяко едно отношение преди мен, в този случай моите нужди остават на заден план.
Много ги глезя, много им угаждам, не мога да съм строга с тях, дори в случаите, когато ми се е случвало да повиша тон, после съжалявам. В резултат на това забелязвам, че колкото по-големи стават, толкова повече ми се качват на главата.
Много си говорим и съм много близка с тях, но не ме възприемат като майка, а като тяхна по-голяма сестра може би. Но и аз държа сами да определят начина, по който да живеят, да следват сърцето си, а не да им се налагам.

за протокола - Луна в телец , к5-овен , упр. марс е във втори дом в тригон с луната. Марс е отлично аспектиран - проблеми с децата нямам...Обичам ги много , получавам същото....Те са най-добрите ми приятели... :blink:

И при мен е така :o К5 в Овен, У5 във 2д. НО съвпад с СЛВ.
Когато родих сякаш започнах наново живота си. Всичко се завъртя около децата ми, те са най-важното за мен, най-ценното,което имам, най-добрите ми приятели. Чувствам се реализарана чрез тях. Няма нещо, което да е по-важно от тях. Не мога да ги оставя, когато са болни и да отида да си върша някаква моя работа. Или пък да изляза с приятелки на кафенце, а детето ми да е болно :o това просто няма как да стане. У5-Марс е добре асп.пл. и наистина нямам проблеми с децата си.
Но също така страшно много обичам да ги прегръщам...така лекувам всичко ;D-щом ги прегърна, болката минава и спират да плачат ;D
А Луната ми е в Близнаци съвпад с Сатурн - за мен е много важно да има приятелски отношения между родителите и децата, да има комуникация...и с моите родители е така, приятели сме, споделяме си, не ми се бъркат в нищо, сама решавам всичко и само ги уведомявам ;D Винаги са ме подкрепяли, каквото и да направя...

*

Milkyway

• 3770
Наред с децата 5-ти дом е и любовта и развлеченията има и други значения....

Да, ние всички знаем какво е 5ти дом :blink:
Но аз попитах специално за отношението към децата.Не, отношението към любовта,хазарта или друго по 5ти.
Просто искам да разбера какви са управителите на 5ти дом.
Наистина е доста показателно спрямо управителя,по какъв начин гледаме на детето си.Една планета уран например ето-дава повече свобода,нептун възприема чрез въображение и творчески детето си,може би при сатурн е строго и хладно отношението,аз плутон-много страстно,като орел над него,може би обсебващо...а в следващият момент,любящо но и страдам ако не съм направила нещо както трябва.А постоянното редуване на страст и вина,направо ме съсипва.
Някои с меркурий на к5 сигурно са много приказливи с децата си,много им говорят ,имат добър словесен (интелектуален)контакт.Луната -сигурно чрез силният си инстинкт и интуиция следи за нуждите им.
Знам че са много факторите и показателите за майчината грижа,но се замислих както ви казах тези дни,защо го обичам по точно този начин.Сетих се за управителя на 5ти и плутон ми изясни картинката :blink: