Здравей Гост

Управителя на 5ти дом и начина по който обичате децата си

• 35 Отговора
  • 5467 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Наред с децата 5-ти дом е и любовта и развлеченията има и други значения....

Да, ние всички знаем какво е 5ти дом :blink:
Но аз попитах специално за отношението към децата.Не, отношението към любовта,хазарта или друго по 5ти.
Просто искам да разбера какви са управителите на 5ти дом.
Наистина е доста показателно спрямо управителя,по какъв начин гледаме на детето си.Една планета уран например ето-дава повече свобода,нептун възприема чрез въображение и творчески детето си,може би при сатурн е строго и хладно отношението,аз плутон-много страстно,като орел над него,може би обсебващо...а в следващият момент,любящо но и страдам ако не съм направила нещо както трябва.А постоянното редуване на страст и вина,направо ме съсипва.
Някои с меркурий на к5 сигурно са много приказливи с децата си,много им говорят ,имат добър словесен (интелектуален)контакт.Луната -сигурно чрез силният си инстинкт и интуиция следи за нуждите им.
Знам че са много факторите и показателите за майчината грижа,но се замислих както ви казах тези дни,защо го обичам по точно този начин.Сетих се за управителя на 5ти и плутон ми изясни картинката :blink:

Абе Милки , на мен ми е ясно ,че много си наясно  ;D/и рима има/ , ама само по упр. на 5-ти за деца не се съди...
Ако го гледаш моя упр. марс  на безплодния знак овен , ще кажеш ли въобще ,че имам деца...  ;D ;D
Луната , луната се гледа , ч упр. на 5-ти дава допълнително инфо...
Преди години ходих на астролог, голям смях падна на голяма астроложка попаднах...каза ми , че в този живот не ми е писано да раждам деца , а  аз вече  имах 5... . Позасрами се жената , а после като и стана ясно , че не съм скарана с астрологията съвсем се обърка....Ето така може да ни подведе всеки управител на дом ,знак....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Ако го гледаш моя упр. марс  на безплодния знак овен , ще кажеш ли въобще ,че имам деца...  ;D ;D
Луната , луната се гледа , ч упр. на 5-ти дава допълнително инфо...
Преди години ходих на астролог, голям смях падна на голяма астроложка попаднах...каза ми , че в този живот не ми е писано да раждам деца , а  аз вече  имах 5... . Позасрами се жената , а после като и стана ясно , че не съм скарана с астрологията съвсем се обърка....Ето така може да ни подведе всеки управител на дом ,знак....

Вярно е, че Луната (в женска карта) е основен сигнификатор. А при индийците наред с Луната се гледат и други фактори, за да не станем за резил като горепосочената астроложка.  :blink:
Например, в картата на майка ми имаше знак Близнаци на ИЦ и К5, 5 дом празен. У5 е във Водолей и се намира в първи дом, в знака на АС. Не мисля, че позицията на У5 ме описва. Най-елементарното, което съм чувала, при това от жена, представяща се за професионален астролог ( :-\), е стандартното "майка ти се гордее с теб" (У5 в първи дом - според Марч и Макевърс). Само че въпросният У5 има опозиция с Юпитер и Плутон. Обаче в 11 дом е разположен Марс в Козирог (в сатурнов знак, има и точен полусекстил със Сатурн). Чела съм, че освен с доведените деца 11 дом се свързва и с нашите деца, след като са пораснали. В нашите с на майка ми отношения специфичното е, че съм расла и отгледана при други хора, събираме се под един покрив с нея доста по-късно (когато навършвам 16), т.е. аз в живота й се явявам вече "пораснало дете". Истината е, че от мен се искаше винаги повече самостоятелност и отговорност. Каквото и да правя, никога не беше "достатъчно".
А естественият сигнификатор на майчинството - Луната се намира в авантюристичния Стрелец и има разходящ съвпад със Сатурн и сходящ съвпад със СЛВ в 10 дом. ЮЛВ е в Близнаци в 4 дом, а 4 дом в женска карта се свързва също така и с майчинството. Тези фактори ясно сочат каква е нагласата спрямо майчинството и майчинската роля - детето се възприема като другарче, приятел, съмишленик, а не като същество, което трябва да се обгрижва (което от друга гледна точка е добре за детето, така се добива повече самостоятелност). И всичко ще е перфектно, ако детето от малко се научи да се самоотглежда.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
Да,ясно.
Но моята луна е в телец,а телеца няма нищо общо с плутон :unsure:
Начина по който го обичам не ми се вижда венериански.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Да,ясно.
Но моята луна е в телец,а телеца няма нищо общо с плутон :unsure:
Начина по който го обичам не ми се вижда венериански.

Kakyv e aspekta m/u venera i pluton?
Какви аспекти има луната?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Всяка майка обича по някакъв начин децата си,но проявленето на тази обич е различно.Освен управителя на 5 дом и луната има значение и каква е синастрията между майка -дете.Там вече личат начините на общуване,емоционалната обвързаност и по- какъв начин се изразява любовта/обичта и разбрана ли е тя като обич от детето.
Според мен упр. на 5 дом би описал по-скоро първото дете,като типаж,а не би дал указание за това как  обичаме детето си.Обичата я свързвам по скоро с Венера.

*

Рая

• **
  • 1094
 В картата на майка ми Луната е в Лъв - 11 дом, а 5 дом се управлява от Козирог със Сатурн във Водолей там.
Луна и Сатурн са в опозиция. Спрямо мен винаги е била много строга и амбициозна, от 4годишна ме караше да уча, като едновременно с това ходех и на балет. След това в училище винаги ме проверяваше дали съм подготвена. Тя ми избра училището, в което да уча след 7-ми клас и аз нямах право на възражение. Тогава й бях много ядосана, но сега осъзнавам колко е била права. За приятелите ми и момчетата също се налагаше.
Спрямо сестра ми поведението й беше съвсем различно - не й се бъркаше в нищо.

*

Kali

• **
  • 1411
Рая, ти първо дете ли си?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Рая

• **
  • 1094
да!
нещо имаш предвид ли?

*

Kali

• **
  • 1411
И аз съм първо дете и отделно имам 2 деца. Отношението към двете ми деца е много различно, но още тук искам дебело да подчертая, че обичам много и двете.
Възпитанието е подходът често са различни, както обикновено се случва с всички неща, които човек прави за първи и съответно за втори път.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
Аз все още нямам деца,върха на 5 дом ми е Козирог-У5 е в 10 дом ,Сатурн е в сексстил със слънцето и тригон с Уран.За Сатурн съм изчела ,че не се ползва с добра репутация на 5 дом ,но вече познавам много хора които са със Сатурн в 5
дом или Козирог на върха.Тук в 5 дом имам СЛВ
Луната ми е в Скорпион и няма тежки аспекти тя е в 3 дом а Плутон е в 1 дом
Искам да ми кажете мнението си за СЛВ В 5 ДОМ
« Последна редакция: Март 24, 2013, 12:28:35 pm от samoella »
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Nebesna

И аз съм първо дете и отделно имам 2 деца. Отношението към двете ми деца е много различно, но още тук искам дебело да подчертая, че обичам много и двете.
Възпитанието е подходът често са различни, както обикновено се случва с всички неща, които човек прави за първи и съответно за втори път.

Както казва една моя приятелка .- налага се коренно да променям подхода и метода на възпитание, само докато отида от едната стая в другата. Толкова са различни двете и деца. (добре, че приятелката ми е зодия Близнаци, та комуникацията не и е проблем).

*

Nebesna

Имам Телец на върха на 5-ти дом със СЛВ там. Венера е силна в екзалтация в Риби и в секстил със СЛВ. Чрез детето си ставам по-добър човек. Може да се каже, че и тя донякъде ме превъзпитава (процесът е взаимен).
Иначе имам Луна във Водолей (в квадрат с възлите) - не съм обсебваща майка и уча дъщеря си как да се сдобие със самостоятелност и независимост в живота си. Но начинът, по който угаждам на детето си е манифестиран по-скоро от Телеца и от Венера в 3-ти дом -с книги и храна (най-елементарно казано).

*

Yaya

• 2265
5-ти дом се управлява от Риби, а Нептун е във 2 дом.
Луната ми е в Телец - 7 дом, тригон Юпитер и квадрат Слънце.
Децата ми са винаги във всяко едно отношение преди мен, в този случай моите нужди остават на заден план.
Много ги глезя, много им угаждам, не мога да съм строга с тях, дори в случаите, когато ми се е случвало да повиша тон, после съжалявам. В резултат на това забелязвам, че колкото по-големи стават, толкова повече ми се качват на главата.
Много си говорим и съм много близка с тях, но не ме възприемат като майка, а като тяхна по-голяма сестра може би. Но и аз държа сами да определят начина, по който да живеят, да следват сърцето си, а не да им се налагам.

Аналогично. И аз се карам на детето така, че нещо не ми връзва особено. Разчитам повече на комуникацията и обясненията. Слава Богу, детето ми е разбрано засега, рядко се лигави да ме вбеси, че и да го перна по дупето, но пък е само на 3г.
Иначе, Луната ми е на К7 в Овен. Опозира ми Плутон, но и участва в голям огнен триъгълник - веднъж с Нептун и Марс, Веднъж в разходящ такъв с Юпитер(в Дева е) Обожавам си детенце и имам Слънце на трон по дом. Но си признавам, че, докато ес научи да мисли сам, ще съм манипулативна майка. Дано не се увлека много.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Uran

• 6041
Скорпион на К5 и почти целият стрелец в 5 дом.Освен това имам и Нептун в 5д, който е в широк съвпад с Марс в 4 д -скорпион и комай това му  единствения напр. аспект другото са тригони и секстили. От своя страна и двата управителя на 5 дом са ретроградни и са в 3 д-везни.
Давам свобода, но и изисквам доста от тях. Обръщам им много внимание- вероятно повече от колкото биха желали. Абе..строгичка съм.Доста се вглеждам в поведението и реакциите им и по никакъв начин немогат да ме заблудят. Не прощавам дори невинни лъжи. :blink: :blink:
п.п.Когато се роди първото дете съпругът ми бе изненадан, че сатвам посред нощите без да роптая и мрънкам.
п.п.п.Когато се разболее някое от тях, аз се тръшвам 2 пъти по-болна от същото щом оздравеят. Преди да родя си бях здрава като бик. :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re:Управителя на 5ти дом и начина по който обичате децата си
« Отговор #34 -: Септември 01, 2010, 06:06:37 pm »
5-ти дом в стрелец, управителя юпитер в 10-ти.
в пети дом са нептун и луната. дъщеря ми е на 2, т.е. кратка връзка имаме засега  ;D но съм луда да й купувам какви ли не неща, например дрехи за следващите 3-4 години, игрчки постоянно....
на мен обаче ми се струва че влияние оказва асцедента ми в лъв (асцедентите ни съвпадат между другото) - държа дъщеря ми като е сред други хора да е център на вниманието, всички да отчитат и признават че тя е най-прекрасната :-[

*

Yaya

• 2265
Re:Управителя на 5ти дом и начина по който обичате децата си
« Отговор #35 -: Септември 01, 2010, 06:49:12 pm »
Олеле, ако 11 дом показва порасналите деца, лошо.
Аз там имам Сатурн, в опозиция на Слънцето. У11 е Меркурий, в Риби  :'(, в опозиция на Юпитер и Марс...
Синастрията също не ни е особено добра - мой Сатурн опозира негов Уран, негов Сатурн ми съвпада с Марс и СЛВ...
СЛВ в опозиция...
страшна работа  :unsure:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер