Здравей Гост

Прекалено нисък ръст

• 169 Отговора
  • 25387 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Прекалено нисък ръст
« Отговор #20 -: Септември 02, 2010, 12:03:11 pm »
Давам за пример мой познат с невисок ръст (за мен е по-скоро нисък) - около 1.62 най-вероятно.
Всички лични планети са над хоризонта, Слънцето (управител на изгряващия знак) е издигнато, в знак на кулминация и в "радост" по дом. Обаче близо до ъглите са разположени Сатурн и Венера (Венера е на трон). Уран хвърля квадрат към АС откъм долната хемисфера на хороскопа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

« Отговор #21 -: Септември 02, 2010, 12:06:23 pm »
Е да, ама при него Слънцето е в Овен (доколкото знам този знак не дава висок ръст) в съвпад с Луната, при това Сатурн е в 1 дом.

*

Santi

« Отговор #22 -: Септември 02, 2010, 12:09:06 pm »
Кои положение на планети и аспекти могат да дадат на човек прекалено нисък ръст? Аз самият съм едва 155 см и винаги ми е било интересно защо е така, при положение, че наталната ми карта показва, че би трябвало да е точно обратното, поне въз основа на това, което съм чел. Не смятам, че интересептирани Риби в 1 дом биха  дали точно това, понеже познавам и други хора с такова положение и те са си с нормална височина.
Часът на раждане ми е напълно точен. По-долу поставям и картата си. Би ми било интересно какво ще кажете.

Много странно наистина. Не виждам в картата ти предпоставки за нисък ръст.
Това, което съм забелязала в картите на хора е , че когато господарят на асцендента е под хоризонта дава нисък риск.
Моят асцендент е Стрелец - Юпитер над хоризонта. Сравнявала съм си картата с картите на хора с моята домификация, при които Юпитер е под хоризонта - всичките са с нисък ръст.

Честно казано и аз не виждам такива предпоставки  :-\ .

*

Veselin

« Отговор #23 -: Септември 02, 2010, 12:09:16 pm »
Лука Гаурико казва, че арабските астролози смятат, че роденият, в чийто хороскоп злите планети се намират под хоризонта, живее по-дълго, отколкото роденият, в чийто хороскоп злите планети са над хоризонта. Това се потвърждава и от Карданус.
Значи няма да живея много дълго.  :'( Знаех си.  ;D

*

Veselin

« Отговор #24 -: Септември 02, 2010, 12:11:42 pm »
Освен Уран да е решил да извърти някой номер (т.е. той да е отговорен за ръстта)?
Между другото, имам и брат близнак, роден около 10 минути преди мен и с около 3-4 см по-висок от мен. Двамата с него сме родени твърде преждевременно (но по нормален начин, не с операция), 72 дена по-рано и сме тежали общо 2 кг ( :o).
Брат ми е най-високия от всички у нас.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Септември 02, 2010, 12:12:33 pm »
Честно казано и аз не виждам такива предпоставки  :-\ .

Според мен и генът си казва думата.
Ако родителите, бабите и дядовците са дребни на ръст, логично е и децата да не са високи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Santi

« Отговор #26 -: Септември 02, 2010, 12:17:22 pm »
Освен Уран да е решил да извърти някой номер (т.е. той да е отговорен за ръстта)?
Между другото, имам и брат близнак, роден около 10 минути преди мен и с около 3-4 см по-висок от мен. Двамата с него сме родени твърде преждевременно (но по нормален начин, не с операция), 72 дена по-рано и сме тежали общо 2 кг ( :o).
Брат ми е най-високия от всички у нас.

Странно  :-\ .

Аз познавам близначки също, които са с АЦ Везни, Венера в Стрелец, но е под хоризонта (3-ти дом) в квадрат с Луната . Момичетата са нисички, като имат разлика от 4-5 сантиметра, както при теб и брат ти .

*

Veselin

« Отговор #27 -: Септември 02, 2010, 12:17:59 pm »
Значи няма да живея много дълго.  :'( Знаех си.  ;D
По-малко от еди си кой не значи малко.  ;D
Пък и има толкова много други показатели за продължителност на живота..
Пошегувах се за това.  ;D За мен не е важна продължителността на даден живот, а да е имало смисъл от него.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Септември 02, 2010, 12:18:21 pm »
Между другото, имам и брат близнак, роден около 10 минути преди мен и с около 3-4 см по-висок от мен.

10 минути дават 2,5 градуса изместване на МС. Пи теб Слънцето и Уран са точно на МС, при него ще са по-навътре в дома.

Между другото, имаш един от най-ярките показатели за астролог според индийците - Юпитер и Меркурий в съвпад с Кету (ЮЛВ).  :blink:
Брат ти също ли се занимава с астрология? Ако не проявява никакъв интерес, възможно е да имате различни навамши (девети хармоник).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

« Отговор #29 -: Септември 02, 2010, 12:19:56 pm »
Ами не, не се интересува от астрология, обаче може да рисува много хубаво (и рисува всичко точно като истинско), а аз не мога. Но това вече мисля, че идва от Луната.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Септември 02, 2010, 12:21:47 pm »
Ами не, не се интересува от астрология, обаче може да рисува много хубаво (и рисува всичко точно като истинско), а аз не мога. Но това вече мисля, че идва от Луната.

Интересен казус, ще го разгледам по индийската система (когато имам време), там ще се намери обяснение.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Септември 02, 2010, 12:22:40 pm »
За мен не е важна продължителността на даден живот, а да е имало смисъл от него.

По-важно е как си живял, а не колко си живял.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #32 -: Септември 02, 2010, 12:27:49 pm »
Асц. дева при жените понякога дава висок ръст или по-източена фигура.
Майка ми е 154 см, а сестра ми -174см и има асц. дева. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Септември 02, 2010, 12:30:02 pm »
Имам приятелка с АС в последните градуси на Дева и Луна/Плутон във Везни в първи дом - нисичка и закръглена. Вероятно е от Луната. Слънцето е в Лъв, над хоризонта (11 дом).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #34 -: Септември 02, 2010, 12:41:28 pm »
Луната ми е в съвпад с АС /първи дом/- висока съм точно 159см. Забелязах, че Веселин има квадратура като моята Луна/Марс. Може и тя да оказва някакво значение.

*

Santi

« Отговор #35 -: Септември 02, 2010, 12:45:02 pm »
Луната ми е в съвпад с АС /първи дом/- висока съм точно 159см. Забелязах, че Веселин има квадратура като моята Луна/Марс. Може и тя да оказва някакво значение.

При него едва ли . При мен има също такъв квадрат и няма отражение в тази насока .

Интересно ми е Веселин дали е спортувал ? Това оказва сериозно влияние също .

*

Veselin

« Отговор #36 -: Септември 02, 2010, 12:47:05 pm »
Като малък никак. А сега даже много спортувам. Но познавам един приятел, който и преди, и сега не спортува, по цял ден е пред компа,а е 1.82.

*

Asol

• 4140
« Отговор #37 -: Септември 02, 2010, 12:52:15 pm »
Обективно погледнато при Слънце в Стрелец и управител на асцендента в Стрелец, би трябвало да си висок.  ;D Вероятно изявяваш Стрелеца по друг начин.  :rolleyes:
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 12:57:16 pm от Asol »

*

Santi

« Отговор #38 -: Септември 02, 2010, 12:57:11 pm »
Като малък никак. А сега даже много спортувам. Но познавам един приятел, който и преди, и сега не спортува, по цял ден е пред компа,а е 1.82.

Ясно . Питах, защото познавам хора (жени), които са били с много дребен ръст и през пубертета са израстнали много чрез спорт . Просто при теб няма логика да си нисък на ръст  :-\ , откъдето и да погледнем .

*

Uran

• 6041
« Отговор #39 -: Септември 02, 2010, 12:59:23 pm »
Аз също имам Луна в 1 дом-лъв в квадратура с Марс.Със среден ръст съм-168 см, но винаги ме мислят за по-висока. Едва когато застанат до мен проличава ръстът ми. :blink: