Здравей Гост

Прекалено нисък ръст

• 169 Отговора
  • 25468 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Прекалено нисък ръст
« Отговор #80 -: Септември 03, 2010, 02:52:16 pm »
Проверих как стоят нещата с производните карти по индийската система.
Както и предполагах, Веско и неговият брат-близнак имат различни навамши. Разликата се равнавя на два знака, освен ако брат му не е роден минута по-късно, тогава разликата ще е един знак.
При Веско АС в навамша е Дева, при брат му - Рак или Лъв. За интерес към астрологията при Веско сочи позицията на Юпитер в съвпад с Кету в 5 дом. В картата раши (основната) при двамата братя има констелация, която сочи за наличието на такава даденост - Меркурий и Юпитер в съвпад с Кету, но навамша е картата, който показва при кой от двамата какъв талант ще е изявен по-силно.
А доколкото втори дом се свързва с речта при индийците, по се връзва часът при брат му да не е след 12.30. Тогава във втори дом имаме Дева и Слънце (управител на АС), което получава аспект от Марс в 8 дом. Меркурий попада в 6 дом в съвпад с Кету (в сатурнов знак). По принцип тази позиция на Меркурий би трябвало да даде остър, саркастичен език, но мисля, че бихме могли да я свържем и с наличието на дефект в говора. Ако часът е 12.30 и по-рано, АС е в Рак, при което Меркурий/Кету попада в 7 дом, а в първи са разположени Венера и Раху. Тази позиция по-скоро рефлектира върху междуличностните отношения, а впоследствие и върху брака. Не знам доколко навамша дава отражение и върху излъчването, външния вид (за това отговаря раши), но по принцип Венера/Раху в знака на АС дават много силен магнетизъм и влияние върху противоположния пол. Също така при час на раждане по-късно от 12.30 е по-вероятно братът на Веско да попадне на "половинка" с чужд или по-различен произход.
Ще трябва да разгледам и десети хармоник (дашамша), който отговаря за професията, призванието. Веско, брат ти също ли се занимава с компютри като теб или упражнява друга професия?

« Последна редакция: Септември 03, 2010, 02:56:23 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

« Отговор #81 -: Септември 03, 2010, 02:57:13 pm »
Веско, брат ти също ли се занимава с компютри като теб или упражнява друга професия?
Ами не, засега нищо не работи. Не разбира от програмиране, но е много вманиячен в компютрите и най-вече в глупавия Фейсбук.  :angry:
Заради своя "проблем" почти никой не иска да го наеме на каквато и да е работа и според всички единствената възможна работа би могла да е с рисуване.

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #82 -: Септември 03, 2010, 03:00:07 pm »
Аз не споделям виждането за Хирон като ранения лечител. Хирон е плавния преход от Сатурн към Уран, нежната революция, лекото модифициране на установените структури, вместо разрушаването им. Освен това го свързвам и с хумора - майтапи се със Сатурн докато му издъпва килимчето  ;D
А Юпитер е експанзия..... на всичко: от прекаленото угаждане на тялото (заедно с Венера) до големите амбиции. И понеже ти е в 10дом в съвпад с ЮЛВ, предполагам си имал големи амбиции и постижения в обществената сфера и сега трябва да се кротнеш, да се развиваш в друга насока - по-скромно, в тихия 4дом. Това е единственото обяснение за ниския ти ръст - да бъдеш ограничен, да не се дуеш, а да развиеш други качества. Това не значи, че не трябва да се стремиш към обществено признание - 10 дом ти е акцентиран, а Уран е в много точен съвпад с МС, а и Слънцето го броя там заради съвпада му с Уран. Луната ти е в 5дом на личната изява.
Всичко в картата ти се върти около Стрелец и Водолей, а това са най-нестандартните знаци в зодиака, така че бъди уникален (дори и природата те е направила нестандартно забележим), работи си упорито и скромно на вътрешно ниво. Така ще постигнеш баланс между двата възела и ще се чувстваш по-цялостен.
(в гореизложеното имам предвид още доста фактори, но в момента нямам време да ги конкретизирам)

*

Veselin

« Отговор #83 -: Септември 03, 2010, 03:05:24 pm »
Благодаря много за подробното обяснение!  :blink:
Честно казано нямам почти никакви амбиции към кариера, а и много много не обичам работата си... Хобитата ми са превзели едва ли не цялото ми внимание (така е и при брат ми).

*

Veselin

« Отговор #84 -: Септември 03, 2010, 03:07:39 pm »
Благодаря много за подробното обяснение!  :blink:
Честно казано нямам почти никакви амбиции към кариера, а и много много не обичам работата си... Хобитата ми са превзели едва ли не цялото ми внимание (така е и при брат ми).
А дали пък Юпитер не дава прекаляване в другата насока? Т.е. опозицията му със СЛВ - почти никакъв интерес към кариера и себеутвърждаване?
При мен дори и намирането на хубавата работа станаха случайно и все още смятам, че е малко незаслужено може би, но все пак съм благодарен на Бога за това, защото почти от нея зависят останалите вкъщи в настоящия момент.

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #85 -: Септември 03, 2010, 03:36:09 pm »
Юпитер е всякакво прекаляване, и с мързела също така - имаш и секстил с Венера. Юпитер не се интересува какво ще разширява, важното е да има експанзия. Подозирам, че може да имаш трудности в промените, да не искаш да се променят нещата.
!0 дом не е само кариерата, а начина, по който се показваме в обществото. С твоите 4 планети там (без Нептун, той е в 11) не може да не те е грижа какъв обществен имидж имаш. Но понеже и ЮЛВ е там - може би високата обществена позиция вече си я изживял. Сега можеш да бъдеш различен (Уран, Асц.Водолей), да развиваш себе си, но не с цел признание от другите, а за собствено удовлетворение (СЛВ в 4дом, Луна в 5дом). Имаш и показателни аспекти, свързани със СЛВ - Луна куинконкс Уран и Слънце додецил Плутон - това са аспекти за необикновеност и дълбочина. Проблемът е, че може да се работи по тях само съзнателно.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #86 -: Септември 03, 2010, 03:55:22 pm »
luna,

марс на Ац дава атлетичност ( по- точно добре оформена мускулатура не толкова костан структура), на МЦ  опредлено ражда спортисти, нои хора, които обичат или практикуват споретуването, но  наблюденията ми за марс на  ац са за хора със средна височина ( мъжете)
козирог и аз мислех да го спомена за високите, но повторението козирог и асц козирог дават обратното нисък ръст
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #87 -: Септември 03, 2010, 04:18:30 pm »
Нестандартния ръст е по Уран! Той в аспект с асц. , може да даде както много високи ,така и много ниски хора.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #88 -: Септември 03, 2010, 05:11:07 pm »
Kaya, съгласна съм с тебе. С този Марс на Асц.козирог би трябвало да съм със среден ръст, с добре оформена костна и мускулна системи - като тежкоатлетка. А аз съм с дълги слаби кости и малко мускули отгоре. Нямам много познати с Марс на Асц - само един мъж 1.70м и една жена 1,72 (тя е на 55 години, така че е висока за поколението си).
Имам и една приятелка със Сатурн в Лъв на Асц. Би трябвало да е ниска, но и тя е 1.75. Мъж със Слънце във Водолей на Асц - 1.70. Само една жена потвърждава правилата - Венера близо до Асц Рак и Сл. в Близнаци - висока е, но пълна, с кръгло лице. Аз имам и Венера в 1 дом, но за щастие не се проявява като закръгленост  ;D

По-правилно е да се каже, че не може категорично да се търсят корелации между хороскопа и физическите данни. По-сложно е
Но пък си имам родилно петно на главата, за което се говори в класическите текстове.

*

Uran

• 6041
« Отговор #89 -: Септември 03, 2010, 05:47:59 pm »
Какво се говори за родилните петна? :blink:

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #90 -: Септември 03, 2010, 05:57:39 pm »

При Марс на Асц детето има родилно петно на главата. Но както и при другите показатели вероятно не винаги е валидно. Не съм го изследвала. Може да се има предвид раждане с помощта на инструменти (Марс) и вследствие получаване на някакво следи - т.нар. родилни петна. Моето не е от инструментариум.

*

Инти

• 2068
« Отговор #91 -: Септември 03, 2010, 06:41:07 pm »
Аз съм висока за жена - 1.75м. Но по-интересното е, че родът ми е с доста ниски хора. Имам Слънце в Стрелец в 11дом (на Водолея), Луна във Водолей, Асц.Козирог и Марс на Асц. Асц. Козирог по принцип дава висок ръст и добре оформена костна структура, а другите фактори са много "протягащи" се  на високо :blink:

Веселин, предполагам, че си бил стопиран в израстването си, иначе наистина трябваше да си висок. Но едва ли би пораснал много над генетичните си дадености и тогава щеше да си просто един нисък мъж. А сега си различен - възползвай се от това! Изгради си други, положителни качества.

Слънцето в коя декада ти е?

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #92 -: Септември 03, 2010, 08:01:27 pm »
Аз съм висока за жена - 1.75м. Но по-интересното е, че родът ми е с доста ниски хора. Имам Слънце в Стрелец в 11дом (на Водолея), Луна във Водолей, Асц.Козирог и Марс на Асц. Асц. Козирог по принцип дава висок ръст и добре оформена костна структура, а другите фактори са много "протягащи" се  на високо :blink:

Веселин, предполагам, че си бил стопиран в израстването си, иначе наистина трябваше да си висок. Но едва ли би пораснал много над генетичните си дадености и тогава щеше да си просто един нисък мъж. А сега си различен - възползвай се от това! Изгради си други, положителни качества.

Слънцето в коя декада ти е?

В първата декада е  :blink:

« Отговор #93 -: Септември 03, 2010, 08:33:37 pm »
Тъй като Стрелец е знак на крайностите, Стрелец като слънчев или изгряващ знак дава или по-нисък от средния или по-висок от средния ръст. 

« Отговор #94 -: Септември 04, 2010, 11:50:01 am »

Знам, че съединение на Марс и Луна в 9ти дом, Дарма, или в на АЦ по Джйотиш дава родилни петна или други кожни или лицеви, а и не само малформации.

Не знам дали само съединението на двете планети дава, но аз имам родилно петно на крака и Луна ми е в 9-ти. Имам приятелка има също петно на крака като при нея Марс е в 9.
   Като малка бях се комплексирала от ниския ръст, не помня вече кога и как съм го загърбила. Но понякога забравям, че цял живот гледам хората от долу на горе, а те мен обратно, което дава различен поглед върху света. Понякога си мисля, че Бог си знае работата, щото ако бях с висок ръст, нещата щяха да са коренно различни - нямаше да съм това, което съм в момента.
   Синът ми има същата домификация като моята и ми се иска - да израстне високо. Но поне засега е минал 160 см....

*

Uran

• 6041
« Отговор #95 -: Септември 04, 2010, 02:06:53 pm »
 Синът ми има съвпад на Мрас с Меркурий и Слънце в лъв- 9 дом и има майчино петно на главата. То не е от тези кафеникавите, а е като разширени кръвоносни съдове.

« Отговор #96 -: Септември 04, 2010, 02:13:18 pm »
   Синът ми има същата домификация като моята и ми се иска - да израстне високо. Но поне засега е минал 160 см....

Формула за ръст при децата = ръст на майката /см/ + ръст на бащата = резултат : 2.
За момичетата -10см, за момчетата +10 см  ;)
Работи. :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #97 -: Септември 04, 2010, 02:15:48 pm »
Чакай, че не ми се връзва или аз не разбрах сметките :-\
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #98 -: Септември 04, 2010, 02:23:50 pm »
Чакай, че не ми се връзва или аз не разбрах сметките :-\

пример: майка 164 см + баща 187 см = 351 см : 2 = 175.5 см
За дъщеря -10см, за син +10 см 
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #99 -: Септември 04, 2010, 02:32:52 pm »
Да,бе....кво съм бързала и как съм натискала калкулатора и ми излязоха едни глупостиии-)))) Излезе,че синът ми трябва да джудже :57:
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека